|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Macina trava
6.5.2008 13:01:13   
Sonja
IZVORNA PORUKA: Mirela27

NOVA INFORMACIJE

ja sam nasla danas u novinama ZDRAVLJE [nije novi broj)
da se marulja.[ili macina trava ] pije 40 dana  bez prekida .to znaci odmah poslje user posted image  i nekako se nesmije prekidat
priprema  caja je  U LITAR VDE STAVI SE SUPENA KASIKA MARULJE ILI MACINE TRAVE I PIJE SE KROZ CJELI DAN:: pise tamo da je za neplodnost
 
mi nismo neplodne ni jedna ,,ali nije na odmet to jos malo bolje poboljsat[plodnost]
 
 
pusa mirela27


mile moje ovo sam vam ja isto rekla davano tj. napisala
i ja sam cula da se pije punih 40dana bez prestanka
od moje kume mama mi je to rekla jer je ona tako pila i poslije prvih 40 dana ostala trudna

ja sam pokusala i pila 3 mjeseca ali nisam ostala trudna samo mi se men. bas uredovila(inace imam neredovne) znala sam u min. kad ce doci
i kad sam ovdje procitala da se pije do O prestala sam skroz da pijem i odmah mi je men. pocela da kasniuser posted image i sad mi se ciklus produzio na 45 dana a bio je na 30 dana

kod nekog uspije a kod nekog ne
ja sam odlucila opet da je pijem poslije operaciju pa da pokusam
pusaaaaa


_____________________________

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu Mirela27)
Neposredna veza do poruke: 101
   RE: Macina trava
7.5.2008 20:38:13   
Pilka
IZVORNA PORUKA: budućamama

IZVORNA PORUKA: Pilka

Draga Fani ja sam isto pila macinu travu ali valerijanu koja je super okusa. Eh sad sam u Sarajevu kupila macinu travu ili marulju koja je malo gorka ali ne previse. Meni nije ni tako losa jer ja inace volim gorke cajeve. Ja ne znam za neku trecu koja je jos vise gorka ali mislim da je neko spominjao jos neku macinu travu koja je jako gorka. Ja jos nisam naishla na takvu ali ni ne moram jer mi ova sasvim odgovara.
Pozdrav



Pilka, imaš li kakve reakcije od macine trave? Ja je nisam pila ovaj mjesec i nisam imala smeđkastog iscjetka, ali na žalost ne primjećujem ni onu plodnu sluz iako smo bili aktivni za svaki slučaj....
Znaćemo sve za dvije sedmice iako se previše ne nadam, ali nada zadnja umire...




Draga moja pijem je redovno i ko zna mozda mi je od nje ovaj mjesec bilo sluzi. I nju i vrkutu. Ujutru pijem vrkutu pa onda po danu marulju pa opet navece vrkutu. Tako je rekao onaj covijek koji radi u onoj apoteci kod katedrale. Dodushe prestala sam piti marulju za vrijeme ovulacije jer su neke cure savjetovale da se ne treba piti pa sam ih poslushala. Vrkutu sam svejedno pila svaki dan a evo danas sam nastavila sa maruljom (jedna solja dnevno). Vrkutu pijem dvije solje na dan. Ne  mogu rechi da sam bas disciplinovana u ovome jer ponekad popijem samo jednu soolju vrkute dnevno ali eto makar se sjetim svaki dan. 
Hajmo cure navalite na macinu travu user posted image user posted image ....
Pozdrav

_____________________________

;-)

(odgovor članu budućamama)
Neposredna veza do poruke: 102
   RE: Macina trava
16.6.2008 11:09:10   
Liamchica
Hm...meni tek sad nista nije jasno. Macina trava, pije li se od user posted image  do ovulacije ili se pije 40 dana u kontinuitetu?
Bas sam jucer nakupovala cajeva na sajmu, macinu travu, vrkutu, kadulju, neven i od danas planiram u napad na njim p ane bih voljela da napravim neku gresku.

(odgovor članu Pilka)
Neposredna veza do poruke: 103
   RE: Macina trava
16.6.2008 11:26:57   
Snjeguljica
Draga aylin, ne znam šta bih ti rekla, i ja sam ovdje pročitala da se macina trava pije do ovulacije i poslije opet počinješ. Ja sam je popila najmanje hektolitar i ništa, pa je sada više i ne pijem, sada samo pijem vrkutu i zdravac ujutro i naveče po šolju. Srećno mila, i držim ti palčeve da sve to upali.user posted image

(odgovor članu Liamchica)
Neposredna veza do poruke: 104
   RE: Macina trava
16.6.2008 12:31:04   
Liamchica
Hvala ti Snjeguljice :)

Valjda ce i nama sunce izaci :)

(odgovor članu Snjeguljica)
Neposredna veza do poruke: 105
   RE: Macina trava
16.6.2008 21:34:19   
Tea
hallo svima na ovom forumu, mene zanima da li je naziv kediok zapravo naziv za marulju.

(odgovor članu sabinas)
Neposredna veza do poruke: 106
   RE: Macina trava
16.6.2008 21:49:38   
__HANA__
drage moje,ja sam pila macinu travu i klomifen i dr mi je na sljedećem pregledu ustanovio da se endometrij dosta istanjio...kaže da baš i nije preporučljivo piti čajeve i tablete...mislila sam da od viška glava ne boli...user posted image user posted image

(odgovor članu Tea)
Neposredna veza do poruke: 107
   RE: Macina trava
16.6.2008 21:52:21   
Tea
Hallo svima,
zapravo me sve zanima. Ja sam u 7/07 imala spontani u 6. tjednu trudnoce. Tada nisam uzimala nikakve lijekove niti cajeve. Lijecnik mi je dao tablete Clomifen za poticanje ovulacije i sada nakon dva mjeseca svejedno nista ne uspijeva. Imam te tablete za jos dva mjeseca ali ja to ne bih uzimala jer u listama sam vidjela da se pojavljuju kao nuspojave ciste, pa sam se uplasila. Sada pijem taj caj, pise KEDIOK na kutiji. Caj je kupljen u Sarajevu u biljnoj ljekarni i prodavac tvrdi da je to taj caj. Ja nisam sigurna. Ja zivim u Münchenu i taj mi je caj na moju molbu donijela kolegica s posla, ona je od tamo. Pijem ga 1 litru dnevno i jos jednu salicu caja od stolisnika. Kediok pise na uputi 1 cajnu zlicu caja preliti sa 2 dcl prokljucale vode, poklopiti i nakon pola sata procijediti i piti. Da li grijesim? Bitno mi je da znam, jer uskoro dolazi O pa bih zeljela biti sigurna.

Ja sam 37. g. a moj partner 40. g. Imamo kcer od 16. g. i sada nakon dugo vremena zelimo jos jednog bebaca.

(odgovor članu Tea)
Neposredna veza do poruke: 108
   RE: Macina trava
16.6.2008 22:12:25   
sabinas
Sto se tice cajeva,ja cu vam sada reci kako sam ja radila.Nabavila sam domace cajeve,dakle ne one iz biljnih apoteka.najbolje bi bilo ako znate nekog ko se bavi ili razumje u te trave,pa da vam bas ciste trave donese,bez ikakvih njihovih prethonih prerada.Cim mi user posted image  dode pila sam kombinaciju :macine trave,nevena,kunice i vrkute i tako 10 dana.E onda tek na posao.I vise ispijanja cajeva nema.nakon cajeva sam samo pila folacin.user posted image

(odgovor članu Tea)
Neposredna veza do poruke: 109
   RE: Macina trava
17.6.2008 1:07:14   
budućamama
IZVORNA PORUKA: Tea

hallo svima na ovom forumu, mene zanima da li je naziv kediok zapravo naziv za marulju.


Tea, dobro nam došlauser posted image
I da ti odgovorim na tvoje pitanje, jeste, Kediok je macina trava. I ja sam je pila jedan mjesec ali sam u toku ciklusa, kad mi je trebala biti O, dobila smeđkasti iscjedak koji mi se sada pojavljuje svaki drugi ciklus.
Nekim je curama opet macina trava bila sve što je trebalo da zatrudne, tako da je sve to individualno. Ipak, ništa te ne košta pokušati, kad si je već kupila.
Želim ti ubrzo malu mrvicu u pupi. Sretnouser posted image

_____________________________

Una 18.10.2009.
Azra 05.08.2013.
_____________________________

Ako želiš dugu, prvo se moraš pomiriti s kišom....

(odgovor članu Tea)
Neposredna veza do poruke: 110
   RE: Macina trava
18.6.2008 17:39:48   
LadyL
Drage moje,
nova sam na forumu i nisam do sada učestvovala u razgovorima, ali želim s vama da podijelim svoje iskustvo.
Naime, u braku smo 7 mjeseci i jednako toliko smo se trudili oko bebice, bezuspješno, mada smo i suprug i ja do sada bili potpuno zdravi. Odlučila sam, prije nego što počnem da paničim i podvrgnemo se ispitivanjima i traženju uzroka problemu, da probam sa kombinacijom marulje i vrkute- tri šoljice marulje i jednu vrkute, uveče i nakon nepunih mjesec dana konzumiranja čajeva i redovnih odnosa, ostala sam u drugom stanju.
Želim da kažem, probajte, ništa ne gubite i nikad ne gubijte nadu

(odgovor članu budućamama)
Neposredna veza do poruke: 111
   RE: Macina trava
18.6.2008 18:56:22   
Snjeguljica
Drage moje, može li mi iko pomoći? Naime, kupila sam vrkutu u jednoj apoteci i popila je, bila je ok. Kupim danas u drugoj apoteci isti čaj, a on gorak kao čemer, užas. E sad mi nije jasno ništa, jer je macina trava gorka, pa se bojim da nisu upakovali nju, a nalijepili etiketu na kojoj samo piše vrkuta. Ima li neka od vas slična iskustva? Da, i da još dodam da sam se odmah vratila u onu prvu apoteku i kupila čaj koji sam već koristila, a ovaj ostavila uz uvjerenje da je to ipak macina trava. Velika pusa od mene za sve vas.

LadyL, dobro nam došla i hvala što si svoje iskustvo podijelila sa nama. Dobrodošlo je svakako.

< Poruku je uredio Snjeguljica -- 18.6.2008 18:58:24 >

(odgovor članu LadyL)
Neposredna veza do poruke: 112
   RE: Macina trava
18.6.2008 21:40:53   
zvončica
Da i vrkute nema više vrsta kao i macine traveuser posted image Ja sam kupila kapsule vrkute, lakše mi je to nego pravit stalno čajeve ( a pijem macinu travu-kediok i nepetu, marulju ne mogu pregorka mi je)



_____________________________

Volim sve sto vole mladi :D

(odgovor članu Snjeguljica)
Neposredna veza do poruke: 113
   RE: Macina trava
18.6.2008 22:08:14   
sabas
ja pijem vrkutu i nije mi gorka kupila sam je na bascarsiji apoteka faveda, a takodje sam sama user posted image nabrala vrkute neki je znaju pod nazivom rosnik jer skoro uvijek ima kapljicu rose
sada cekam da se osusi pa navali domace
a moze jedno pitanje jeste da imam neredovne m ali ovaj mjesec mi je dolsa 24 dan pa to je i za mene previse da li je moguce zbog vrkute ili mace koju pijem mnogo???

(odgovor članu zvončica)
Neposredna veza do poruke: 114
   RE: Macina trava
18.6.2008 23:42:29   
Snjeguljica
Drage moje, hvala vam puno. A da li ima još neka vrsta vrkute, ne znam, može biti.user posted image
Sabas, ja se bila zabrinula za tebe, nije te nešto bilo zadnjih dana. Šta se dešava kod tebe? Što se tiče neredovnih vještica, i sama imam tu muku, samo kod mene ne dođe po nekoliko mjeseci, a nikad tako ranije. Ne brini, svaki ciklus duži od 21 dan je ok. Ne znam da li može biti od čaja, ali može od stresa svakako. I ja sam vrkutu kupila u Favedi, a ovu gorku negdje na Ciglanama. Sabas, gdje si brala vrkutu, nisam znala da je ima kod nasuser posted image . Čuvajte se mile moje. Pusica

(odgovor članu sabas)
Neposredna veza do poruke: 115
   RE: Macina trava
9.7.2008 22:36:09   
liebevoll
Drage moje trudilice!
Danas sam pricala sa jednom prijateljicom, izmedu ostalog o omiljenoj temi- zatrudnjivanju, i kaze mi ona da je dosta njenih poznanica pilo tzv.salbeitee, 40 dana, ujutru po solju na prazan stomak, i da su poslije toga ostale user posted image . Sadm da li je to od caja, ili se jednostavno poklopilo, ne znam. Nisam bila sigurna kako se kaze na nasem, odem na online rijecnik, kad ono salbei je kadulja! Bas sam se iznenadila, kontam, ne moze nista gore biti od toga, a vrijedipokusati. I obavezno kupiti u listicima caj, ne u kesicama, nego ono, kao suseni, u apoteci. Ja cu ga vec sutra kupiti i piti, ne moze skoditi.
Ljubim vas!user posted image

(odgovor članu Snjeguljica)
Neposredna veza do poruke: 116
   RE: Macina trava
9.7.2008 22:48:25   
glavobolja
Draga moja Liebevoll, vrijedi pokušati. Što nas ne ubije to nas ojača.user posted image user posted image

_____________________________

Zahra

(odgovor članu liebevoll)
Neposredna veza do poruke: 117
   RE: Macina trava
22.7.2008 22:49:05   
sabas
snjeguljice
ja se ziva napisala i nije prosla poruka, vrkutu sam brala na bjelasnici izgleda kao list loze samo promjera oko 3 cm i nareckani su listovi niska je do 15 cm naraste i livade su pune vrkute cvijet je vec prosao ali je jednako dobar list
ali da li je potrebna vrkuta ti si vec presla u trudnice iz nase trudilice

(odgovor članu glavobolja)
Neposredna veza do poruke: 118
   RE: Macina trava
7.8.2008 11:16:04   
orhideja
Ja sam dobila OCAJNICU od moje susjede na pakovanju pise da se pije 2-3 puta na dan i da se zasladi sa medom.Ok to mi je jasno ali da pricekam da dobijem vjesticu pa da onda pocnem piti ili mogu odma poceti.user posted image nadam se da ce upalitiuser posted image

_____________________________

sad je sve u bozijim rukama

(odgovor članu sabas)
Neposredna veza do poruke: 119
   RE: Macina trava
7.8.2008 11:25:06   
dadakg
Orhideja
Očajnica je jako gorka i može se zasladiti sa malo meda ali navodno je bolje piti je ne zaslađenu. Brzo se navikneš na taj ukus, čaj se pije 2-3 vinske čaše dnevno kada je prohlađen i u gutljajima, pijuckaj ga po malo. Daj Bože da ti veštičara ne dođe i da ti Očajnica ne treba, ali ako ipak dođe od tada počni da piješ čaj do ovulacije. Kažu da je dobra da dođe do oplodnje ali ne i nakon toga, zato se prekida posle ovulacije. Pije se tri meseca pa se jedan mesec pravi pauza, po potrebi se tako nastavlja.
Držim ti fige user posted image

_____________________________

Nemogućnost postaje mogućnost kad dovoljno snažno poverujemo u nju.

(odgovor članu orhideja)
Neposredna veza do poruke: 120
   RE: Macina trava
7.8.2008 13:25:27   
orhideja
Hvala ti nadajm seuser posted image i kod svih trudilica. Volim vasuser posted image

_____________________________

sad je sve u bozijim rukama

(odgovor članu dadakg)
Neposredna veza do poruke: 121
   RE: Macina trava
7.8.2008 14:13:38   
mina minka
prvi put sam na forumu pa se bas ne snalazimuser posted image  može li mi neko objasniti nalaz spermograma koncentracija je 7miliona 37%pokretnih 32% nepokretnih leukocita 26.muž je jedanput radio spermogram pa nam je jedan dr rekao da možemo zatrudnit a drugi da je tesko sa ovim nalazomuser posted image  pomozite nam

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 122
   RE: Macina trava
7.8.2008 14:56:05   
dadakg
Mina minka
Ja ću ti samo poželeti dobrodošlicu i sve najbolje user posted image
Ovo je tema o macinoj travi a ima i tema o spermogramu pa je najbolje da tamo isčitaš šta su forumašice pisale.
Pozdrav

_____________________________

Nemogućnost postaje mogućnost kad dovoljno snažno poverujemo u nju.

(odgovor članu mina minka)
Neposredna veza do poruke: 123
   RE: Macina trava
7.8.2008 17:29:12   
budvanka
Drage moje,ja sam pocela sa Macinom travom pre 7 dana,a posto imam PCOS i receno mi je da 6 mjeseci moram da pijem Yasmin(a pijem ga vec 3 mj),mislila sam da je vrijeme da sad pocnem sa chajem dok ne ispijem tablete,ALI-interesuje me da li ja smijem da pijem kontraceptivne pilule sa chajem i na kutiji pise da se za vrijeme menstruacije chaj ne pije???
Sta da radim,pomagajteuser posted image

_____________________________

Chudno je kako je malo potrebno da budemo sretni,a jos chudnije,kako nam bas to malo uvijek nedostaje.

(odgovor članu dadakg)
Neposredna veza do poruke: 124
   RE: Macina trava
8.8.2008 10:37:56   
mina minka
hvala ti puno.a kad sam već na ovoj stranici kad se pije macina trava jel samo do ovulacije?ja ovu sto koristim nije gorka i kupila sam je u apoteci,il trebam možda potrazit u biljnim apotekama kakvu bolju

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *