acudesa
|
Ehhh..cure moje, kao da je to lako reći, nije...treba se dobro time pozabaviti, evo ja sam postavila temu, i što rakoste: ponekad ovako, ponekad onako, ali šta mi je bio cilj...malo vas ponukati da razmišljate o sebi...ja za sebe mislim da sam realna, zašto? Zato što mi je prizma pogleda ne svijet "bez primjesa", uvijek sam u stanju reći ko je ljepši od mene, ko je zgodnije, ko nije, ko je staloženiji, ko je hrabriji, ko ima više informacija....ko nema....tako da sam sretna žena, u smislu da ZNAM ko sam, ne može me iznenaditi činjenica da je neko u nečemu bolji, znači ne doživim razočarenje, upravo zbog toga što sam spoznala sebe. Poznejem svoje emocije, karakter, znam se nositi sa tim.... Moja karakter i moja iskustva napravili su to što su napravili....a, šta mi je najvažnije: volim sebe, baš ovakvu kakva sam...i svjesna svojih nedostataka-NIKADA se ne bih ni sa kim mijenjala.... Volim činjenice, o njima se da razgovarati i biti jasan, dok u nekim drugim stvarima povuku emocije i one presuđuju, tu može doći do "oscilacija"...Hoću da kažem, lako je reći ko je teži ili viši(postoji jedinica mjere), ali zaključiti ko je plemenitiji (bolji drug, privlačniji, pravedniji...)je već stvar stava