|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pozitivne/negativne strane jaslica/teta
13.5.2010 16:49:51   
Anoniman
emma kod tebe je idealna situacija user posted image
Ljepota, bebi u vrtić, u slučaju viroza imaš je kome ostaviti (nani) ma gdje ćeš ljepše user posted image .
salmy, kada bih imala mogućnost da mi mama ili sveki čuvaju bebija uopšte ne bih razmišljala o jaslicama do 3 god. Sve to stoji što si navela ali ćeš biti sigurna da je user posted image  presvučen, suh, sit..... ima vremena za jaslice.... E da makar imam slobodnu jednu od nana..... user posted image

(odgovor članu salmy)
  Neposredna veza do poruke: 26
   RE: Pozitivne/negativne strane jaslica/teta
14.5.2010 8:57:07   
Majčica
Ko ima nana/nena/baka servis kao alternativu za dijete kad se razboli, jaslice su dobra opcija. Mi dijete ne bi ispisivali iz jaslica da smo ga imali s kim ostaviti kad je tako cesto bio bolestan. Btw, svaki doktor nam je rekao da je vrtic nuzno zlo za malu djecu, a prijateljica iz Norveske koja je dijete s godinu dana tek upisala kaze da je njoj doktor rekao kako je 8-12 infekcija godisnje normalno za dijete, a te prve godine u vrticu to se mora proci i da cak kao ne valja ako nije bolesno kad krene.
Kako god, blago vama koji imate majke i svekrve koji mogu cuvati djecu  u svakoj varijanti do 3. godine.


_____________________________

T. 2008.
H. 2012.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 27
   RE: Pozitivne/negativne strane jaslica/teta
14.5.2010 12:54:24   
dinciii
Moja Rejhana krece ako bog da u septembru u jaslice,i bas mi nesto tesko pogotovo kad citam ovde da se dijete cesto razboli..Al nazalost nemam nikakvu drugu opciju..Uh da je moja mama draga blizu ne bi sikirala uopce!!

_____________________________

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008


(odgovor članu Majčica)
Neposredna veza do poruke: 28
   RE: Pozitivne/negativne strane jaslica/teta
14.5.2010 13:11:02   
merima_s
Moja curica je  krenula u jaslice prije mjesec dana. Mi smo prezadovoljni, ona presretna. Upisali smo je u vrtic Biseri na Kovacima. Ona ce za mjesec imati pune 3 godine. Prvi put je isla sa 11 mjeseci  i nakon 10 dana smo je ispisali jer je svo vrijeme vristala. Nakon toga je cuvala jedna djevojka sve donedavno. Ja nisam nesto bila zadovoljna njom iz vise razloga a prvenstveno sto je bila lijena i nepouzdana. A od vrtica smo "bjezali" jer smo se bojali bolesti i navikavanja, s obzirom da je prvi put bilo katastrofa. A onda smo odlucili probati i sad mi je zao sto nisam i prije. Do sada je sve bolje nego sto sam ocekivala. Ona se fino navikla. Plakala je malo prvih dana kad je mm ostavi. A meni (i njoj koliko vidim) je najdraze sto ima priliku da se igra sa djecom i vjerujem da joj je puno interesantnije nego kod kuce sto je bilo sa ovom djevojkom. 

_____________________________

Mamino srce kuca samo za vas dvoje....moje sve H&H

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 29
   RE: Pozitivne/negativne strane jaslica/teta
14.5.2010 13:27:29   
emma.L
salmy, fino sam rekla u startu da jede samo ono što joj ja ostavim spremljeno, da spava sama u sobi i bez ljuljanja (iako se nana ponekad znala izdati, pa smo je ružili user posted image ) i da nema nosanja, jer je mi nećemo tegliti, a onda će plakati - pa ako želi da joj unuče bude nesretno, nek' izvoli nosati. I na kraju, ako neće ona, ima tko će (mada, evo vidim da nema baš izbor neki). I plakala je Ema, jer ju je nana navikla na ruke u početku i tad smo je fino nazvali i rekli "čuj je sad". Dakle, nane će sigurno pokušati razmaziti, ali može se i to donekle držati pod kontrolom. Inače sam počela raditi kad je Emily imala 4 mjeseca i da nije bilo moje svekrve, ne znam bih li se vratila na posao.
Misilm da je prije godine zaista prerano, ali poslije i dalje mislim da je vrtić bolji za dijete, ma koliko meni sada bilo lakše u životu.

_____________________________

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu merima_s)
Neposredna veza do poruke: 30
   RE: Pozitivne/negativne strane jaslica/teta
14.5.2010 23:37:26   
neki
IZVORNA PORUKA: salmy

Joj ja se osipam na nane i dede! moja mama je ubjedena da ce ona cuvati user posted image meni iskreno nije to rjesenje!
nane razmaze djecu
unucad im rade sta hoce,saltaju ih maksimalno
popustaju im sve ,nesmiju ih zaruziti
ma neznam vise ni sama! imam priliku vidjeti djecu koje odgajaju NANE
djete sejtan ubi Boze,glavna igracka mu usisivac,kaze nana hajd sta fali neka se igra cim god!napominjem da je nana obrazovana zena u penzijiuser posted image
Ja vidim sad kad moja mama dodje,radi sve suprotno od mene,a voli unuka i luda je za njim.Ali kako dokazati da je to mali foler koji hoce vjecitu paznju i razgovor a ne njena igrackauser posted image user posted image

Upravo tako,kao da sam ja pisalauser posted image
Moram pohvaliti temu zaistauser posted image user posted image user posted image
A ja bas ovih dana dumam sta da radim sa svojim djetetom,danima placem i kunem sebe sto ga ranije nisam upisala u vrtic,prehladjen,pa sta,nije ni prvi ni poslednji...
Zato sada imam razmazeno dijete kojem nana SVE dopustauser posted image user posted image user posted image Slobodno mogu reci da pored svih napora mene i MM,pored ulozenog truda u njegov odgoj,pricanja i pricanja moje dijete je nesnosljivo,ponasa se kako hoce,sta god i koliko god slatkisa da pojede dnevno,nije mu dovoljno,kmeci i cvili za svaku sitnicu itd. itd.itd.
Kolebam se danima da li da i dalje ostaje ovakva situacija(strah me da se ovo njegovo ponasanje ne moze popraviti) i da li da konacno podje u vrtic bez obzira na viruse;zaista nisam pametnauser posted image user posted image user posted image
P.S. Oprostite ako sam malo OTuser posted image

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 31
   RE: Pozitivne/negativne strane jaslica/teta
15.5.2010 0:48:21   
taurus
Ja sam za vrtić ali tek nakon 3. godine. Mog dječaka je do 4. godine čuval teta koja je bila super i od koje smo se jedva rastali pa zbog toga i nije krenuo ranije u vrtić. Sve ima svoje prednosti i mane i uglavnom je već sve navedeno u prethodnim postovima.
S obzirom da smo imali tetu i da je krenuo u vrtić kao "veliki" dječak nismo imali problema ni sa navikavanjem ni sa bolestima, a opet ima dvije godine da ide u vrtić prije škole što je dovoljno za socijalizaciju.

(odgovor članu neki)
Neposredna veza do poruke: 32
   RE: Pozitivne/negativne strane jaslica/teta
16.5.2010 22:29:27   
smajli80
Moja curica je krenula u jaslice kad je imala 18mj a da sam znala koliko će to dobro podnijeti i voljeti upisala bih je i ranije.Sad ide već 10mj i nikad nisam imala problema sa njom.Za ovih 10mj samo je 2 puta bila bolesna ali bože moj moraju se nekad i razboliti ne možete ih držati pod staklenim zvonom cijeli život.Tamo je naučila koristiti tutu nakon 15 dana,sama jesti i slagati svoje stvari.Ona je po prirodi jako razigrana i voli društvo pa kad je vikendom kući stalno spominje tete i djecu.Nikad joj ne bi uskratila to zadovoljstvo i ispisala je mislim da ona to ne bi mogla podnjeti.
I ja sam išla u jaslice i vrtić i od tamo nosim predivne uspomene
Ja lično nikad ne bi angažovala tetu čuvalicu jer smatram da je djeci mjesto sa djecom a ne sa odraslima.


_____________________________

Mamina velika curica 5.3.2008
Mamin mali dječak 26.1.2012.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 33
   RE: Pozitivne/negativne strane jaslica/teta
16.5.2010 23:14:10   
Anoniman
Prije svega da zahvalim moderatorima što je tema opstala user posted image  budući da već postoje dvije dosta srodne teme mada, zaista, ova tema nosi dosta različitosti.

Od srca vam hvala svima koje ste pisale svoja iskustva, puno mi znači jer se zaista lomim, a naravno za dobrobit svoga djeteta prvenstveno, pa tek onda sve usputne negativnosti doživljene do sada. Imam vremena do septembra da procjenim za koju soluciju da se opredjelim.
Lijepo je pročitati post kao što je npr. od smajli80, daje mi sliku da ipak jaslice i nisu toliko "crne". Vjerujem da veliku ulogu igra i izbor vrtića pa vam upućujem još jednu molbu da, ukoliko ste voljne, navedete naziv vrtića u koji ide vaše dijete, posebno mame koje imaju pozitivna iskustva sa jaslicama user posted image

Hvala vam još jednom od user posted image user posted image

(odgovor članu smajli80)
  Neposredna veza do poruke: 34
   RE: Pozitivne/negativne strane jaslica/teta
16.5.2010 23:35:22   
smajli80
Nema na čemu enisa_sara uvijek sam tu da pomognem majkama koje su dilemi.
Naravno na tebi je da odvagneš sve pozitivne i negativne strane  jednog i drugog jer ti ponajbolje poznaješ svog user posted image .
Iz svog ličnog iskustva-ne znam za druge mogu da potvdim da su jaslice pravo rješenje .Evo baš sad u ovom trenutku gledam u svog bebija koja nešto bunca i zove drugare.
Imaš još vremena do septembra pa vidi.
Željela bih da  ti pomognem oko imena vrtića  ali ja živim u okolini B.Luke ali ne znam odakle si ti.
Sretnouser posted image


_____________________________

Mamina velika curica 5.3.2008
Mamin mali dječak 26.1.2012.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 35
   RE: Pozitivne/negativne strane jaslica/teta
16.5.2010 23:36:41   
Anoniman
smajli, hvala ti.
Iz Sarajeva sam user posted image .

(odgovor članu smajli80)
  Neposredna veza do poruke: 36
   RE: Pozitivne/negativne strane jaslica/teta
16.5.2010 23:37:21   
Hanady RR
enisa...
nisma u tvojoj situaciji...imam sreću da moja mama ima neodoljivu želju da mi čuva djecu...starija će na jesen u vrtić i jedva čekam na to...imala sam strah neki ali sam ga odagnala...djei je mjesto sa njihovim vršnjacima.

U glavnom moj je stav da sam u tvojoj poziciji nebi se libila ni trenutka da B dam u jaslice...
sva djeca budu bolesna i bolešljivija i ozdrave i sve...a ja samo taj strah od bolesti smatrm negativnom stranom. međutim kad  uzmeš logikom djete će prije steći imunitet i biti otpornije na razne viruse ako se ranije sa njima izbori, zar ne? te bi i ovo podjelila na + i -.

Sve ostalo je definitvno ZA.

hrana, tuta, radne navike, socijalizacija, tvoja sigirnost jer ipak oni koji su u jaslicama nekome odgovaraju za svoj rad, a kome ti da tužiš tetu što te zeza samo raji na RR, ...
elem ja sam za jaslice 100%


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 37
   RE: Pozitivne/negativne strane jaslica/teta
16.5.2010 23:41:01   
Anoniman
Ovo što ću sada napisati nema veze sa onom "što je babi milo - to joj se i snilo" user posted image user posted image

ali hanady, svaka čast, baš si dobro ovo napisala user posted image user posted image
Upravo o tome i razmišljam, sa virusima se mora, prije ili kasnije, susresti user posted image

(odgovor članu Hanady RR)
  Neposredna veza do poruke: 38
   RE: Pozitivne/negativne strane jaslica/teta
16.5.2010 23:51:44   
taurus
Tačno je da vrtić ima svoje prednosti ali ipak tako malo dijete još uvijek ne zna ništa reći ni ispričati. Dvije tete ne mogu stići svima par puta promijeniti pelene niti voditi računa da li su pojeli dovoljno. Moj R sada ima 4,5 godine i zna mi odgovoriti na pitanje šta je ručao, šta su radili itd.
A evo da ispričam i događaj od prije par dana u vrtiću. Ujuto oko 7 i 15 dovela je dijete, obukla ga i krenuli prema sobi, kad tamo samo jedan dječak i učiteljice nemauser posted image  Ja malo sačekam da vidim da li će se neko pojavit međutim u vrtiću mrtva tišina, čak ne čujem učiteljice da u trpezariji piju kafu. To mi je bilo malo čudno i ja pokucam u susjednu sobu gdje su mlađa djeca. Tamo sjedi njihova učiteljica i meni kaže: "slobodno ga ostavite njihova učiteljica kasni ali ja sam tu".  Čuj ona je tu a vrat od njene sobe zatvorena, vamo djeca sama a ulaz u vrtić slobodan. Može ući ko hoće a ova vamo da ništa ne čuje. Baš mi je bilo grozno da tako ostavim dijete ali već sam kasnila na posao pa sam morala otići i cijeli dan sam razmišljala kako se one neodgovorno ponašaju.
U vrtić može ući ko hoće i niko ne nadgleda ulaz, a učiteljice u sobi nemauser posted image
Eto toliko o njihovoj odgovornostiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 39
   RE: Pozitivne/negativne strane jaslica/teta
16.5.2010 23:53:50   
smajli80
 To si dobro rekla.user posted image Hvala bogu da ima i neko sa pozitivnim mišljenjem o jaslicama.Svim majkama bih toplo preporučila tu soluciju.
Sretno enisa a i tebi Hanadyuser posted image user posted image


_____________________________

Mamina velika curica 5.3.2008
Mamin mali dječak 26.1.2012.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 40
   RE: Pozitivne/negativne strane jaslica/teta
17.5.2010 0:00:11   
Hanady RR
U redu taurus ali ja bih tu situaciju odmah prijavila...imam pravo na to...i vjeruj mi nebi im s eviše ponovila kada bi ih nadređeni opomene za to...
a teta čuvalica...ko nju nadgleda...ko meni može garantovati da ona nije pušila na tarasi dok mi djete spava na bračnom krevetu ne zaštićeno...kako da znam jel ga presvukla svaki pu kad je trebala, koliko kreme je na guzu stavla...jel mu slučajno dla kinder pingui prije nego je trebala...i kad to otkirijem...kome ja nju da tužim...kome da se žalim.

najsavršenije je da djete bude sa majkom ...to bi bilo najbolje...ja često mužu kažem da ne smijem sa njim djeccu ostavit jer se nekada tako zagleda u TV npr, film da kao da je na marsu a djete zapne ispred njega i razljepi se na pod pa još spuca glavom u ivicu namještaja...

meni djete niti pada niti plače...al raditi moram...

mislim stara narodna poslovica fino kaže malo dijete -mala briga, veliko dijete-velika briga...

kad mi obe požele na ekskurziju ko će da im plati, kad mi obe požele nove cipe u pubertetu ko će da im kupi, kad odluče da studiraju fakultet koji ću morati da platim...ja posao čuvati moram sve za njihovo dobro. i kada ovako poredam argumenatciju...jaslice su meni vrh. Kud sva djeca tu i moje...pa dokel i kako vidjet ću...nikada do kraja zadovoljne nećemo biti, nikada...nema šanse da bilo koja od nas prihvati da našem djetetu neko može biti bolji od nas. pa ja sam plakala što mami rođenj bebu ostavljam...hej ženi koja je mene rodila i odgojila koju volim najviše...al džaba...šta ako moja farah bude poželjela noćiti kod nje sama...crkla bih...a sve fol kukam nemogu sa sike da je skinem nemože ona bez mene da spava...sve je to majčinski strah.


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 41
   RE: Pozitivne/negativne strane jaslica/teta
17.5.2010 0:05:44   
taurus
I ja sam razmišljala da ih prijavim ali nekako mi nezgodno da napravim problem toj učiteljici jer sam sa njom u nekoj indirektnoj rodbinskoj vezi a na početku mi je valjala pravo.
A ja sam sa svojom tetom čuvalicom 3 godine bila prezadovoljna ali smo morali u vrtić zbog socijalizacije.
Ma dobro kažeš nama mamama nikad ugoditiuser posted image user posted image

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 42
   RE: Pozitivne/negativne strane jaslica/teta
17.5.2010 0:07:37   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

nikada do kraja zadovoljne nećemo biti, nikada...




E baš ovako user posted image user posted image
Evo, kćerka mi ide u školu, 2 razred..... imam 1000 primjedbi na rad produženog boravka..... a mislila sam da ću sada odahnuti.... Baš se pitam šta je sljedeće?? user posted image
taurus, koji vrtić je u pitanju?

(odgovor članu Hanady RR)
  Neposredna veza do poruke: 43
   RE: Pozitivne/negativne strane jaslica/teta
17.5.2010 0:08:15   
anitaMO
moja će isto u 9 mjesecu u vrtić.koliko me strah toliko i nije.opet bolje da je sa vršnjacima.

_____________________________

LAURA 5.1.2008.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 44
   RE: Pozitivne/negativne strane jaslica/teta
17.5.2010 0:10:54   
taurus
Ako te baš zanima pošaljem ti ime vrtića na PP ne bih ovako javno šta znam ko može čitati.

(odgovor članu anitaMO)
Neposredna veza do poruke: 45
   RE: Pozitivne/negativne strane jaslica/teta
17.5.2010 0:13:20   
Anoniman
Naravno, naravno, nije problem, čisto informativno. Razumijem te user posted image

(odgovor članu taurus)
  Neposredna veza do poruke: 46
   RE: Pozitivne/negativne strane jaslica/teta
17.5.2010 0:19:04   
noaa
Ja ne radim a kakva je situacija ko zna hocu li se ikad zaposlitiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  al bih Nou dala u jaslice ili vrtic cim mognem,sve starost oko nje pa jadnica kad vidi djecu u parku izgubi se nije joj jasno da postoje i mali ljudiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

NOA 16.03.09 mamina krofnica(je curica)

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 47
   RE: Pozitivne/negativne strane jaslica/teta
17.5.2010 11:15:10   
R&T@
IZVORNA PORUKA: taurus
A evo da ispričam i događaj od prije par dana u vrtiću. Ujuto oko 7 i 15 dovela je dijete, obukla ga i krenuli prema sobi, kad tamo samo jedan dječak i učiteljice nemauser posted image  Ja malo sačekam da vidim da li će se neko pojavit međutim u vrtiću mrtva tišina, čak ne čujem učiteljice da u trpezariji piju kafu. To mi je bilo malo čudno i ja pokucam u susjednu sobu gdje su mlađa djeca. Tamo sjedi njihova učiteljica i meni kaže: "slobodno ga ostavite njihova učiteljica kasni ali ja sam tu". 


U nasem vrticu djeca i tete su rano ujutro u jednoj sobi, eventualno dvije.
Tada jos sva djeca nisu stigla, a i tetama je lakse da budu zajedno.
Prije dorucka predju svi u svoje sobe sa svojim tetama...

Glupo je vjerovati da one ne mogu zakasniti, biti bolesne...
Na svakom poslu u tom slucaju "ulijece" zamjena...
Moje dijete zna sve tete u svim grupama i ne vidim tu nista lose...



_____________________________

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 48
   RE: Pozitivne/negativne strane jaslica/teta
17.5.2010 23:10:48   
taurus
Naravno da mogu zakasniti i biti bolesne, sve ja to razumijem ali ovdje su djeca bila potpuno sama u sobi, vrata otvorena, ulaz otključan a učiteljica iz susjedne grupe se zatvorila u svoju sobu i ne javlja se. E to je ono što je mene zabrinulo. Pa zašto nije ona primala djecu u svoju sobuuser posted image

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 49
   RE: Pozitivne/negativne strane jaslica/teta
18.5.2010 10:23:47   
stella
Enisa
Bila sam u istoj dilemi,i odlucila sam se za vrtic/jaslice.
Hana je imala oko 1,5 god kad sam se vratila na posao,na pocetku je islo tesko,ali onda se navikla,nije da je svaki dan odusevljena sto ide u vrtic ali ima i tih dana user posted image
Bilo je i viroza ali i to sve prodje,ali naravno da moras imati alt_ernativu da se dijete cuva dok je bolesno.
Mi smo se dobro snasli,nekad je cuva mama,nekad mm mama ili tata,nekad mm.Sve zavisi od situacije.Kombinujemo se,i ja mislim da je ovako bolje nego da je cuva teta,jer ja ipak vise vjerujem ustanovi nego pojedincu(izuzetak uzi krug porodice,u njih imam povjerenja)
Misljenja sam da ne treba ni nane/bake iskljuciti iz odgoja,ako nista onda vikendom da provode vrijeme snjima,ja sa svojima imam jos uvijek jako lijepa sjecanja.
Pozz

< Poruku je uredio stella -- 18.5.2010 10:28:54 >


_____________________________

HANA 26.09.2007
SARA 10.12.2012

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *