|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Norovirus i salmonela:((
23.6.2010 23:17:45   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Rabi

Pa ko sam vam ja da mi sve ovo ucinite,




cccccc, pa školska!! user posted image

Hvala Bogu dragom da se stanje stabilizuje user posted image user posted image  Joj Rabi, iskreno, ne znam da li je imala te fleke koje spominješ... user posted image  ili nije ili su bile u tom momentu zanemarive (pored ostalih tegoba povraćanja, proljeva i temp. pa da nisam zapazila...., fakat ne znam....).

E hB još jednom!!!!! Biće to, mila, dobro sve, tvoje pile će ozdraviti brzo i prestani se zahvaljivati, mi smo tu da pomažemo jedna drugoj user posted image , i ti bi isto nama pomogla user posted image
Hajde, javljaj nam, kad stigneš, šta se dešava. Čuvam vam fige user posted image

(odgovor članu Rabi)
  Neposredna veza do poruke: 51
   RE: Norovirus i salmonela:((
24.6.2010 9:50:43   
Hanady RR
rabi vidim ima pozitivnih pomaka to me raduje...
ne brini za pljuskavice u trudnoći...kao prvo porsla si prvo tromesječje a ako drugo pljuskavice nisu stetene samo rubeola.

Elem...

samo da te ohrabrim, poljubim jako i da ti kažem opet ako sta trebas javise ...
a ti si nama najbolja drugarica koja nama rađa bebe lijepe i nema potrebe da se pitas sto bi mi sve učinile za tebe...pa mi smo rod moje dijete i tvoje dijete su sva cvijeta na ovome svijetu
user posted image user posted image user posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 52
   RE: Norovirus i salmonela:((
30.6.2010 22:57:47   
Anoniman
Rabi, šta se dešava????
Nadam se da ste dobro user posted image

(odgovor članu Hanady RR)
  Neposredna veza do poruke: 53
   RE: Norovirus i salmonela:((
30.6.2010 22:58:52   
Hanady RR
garant jutros milim što je nema što se ne javlj...pomislih možda se čujete telefonom ili PP-om...



_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 54
   RE: Norovirus i salmonela:((
1.7.2010 11:59:57   
idana_85
cule smo se jucer, sms-om, adnanko je bolje, temperatura je max 37.4, ali moraju dati jos tri stolice na analizu da budu sigurni da vise nema salmonele,pa eto,jos su u bolnici,ali stvari idu na bolje :)

_____________________________

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.


(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 55
   RE: Norovirus i salmonela:((
1.7.2010 16:27:12   
Anoniman
maloprije sam pricala sa nasom Rabi... djecak je hvala Bogu puno bolje... dva nalaza su negativna na salmonelu, jos jedan treba da odrade pa se nadaju najboljem... medjutim, postoji ta temperatura koja varira od 37 do 37,4... zbunjujuce im je sto se pojavi nidje veze, al isto tako i sama nestane... sto je opet nidje veze... ali hvala Bogu ne ometa ga u ishrani... poceo je kaze da fino jede, cak se malo i popravio... jos su u bolnici, ali ocito puno bolje...
user posted image naseg druga i nasu dragu Rabi... user posted image

(odgovor članu idana_85)
  Neposredna veza do poruke: 56
   RE: Norovirus i salmonela:((
1.7.2010 16:40:06   
Mya_81 RR
Nadam se da će oni svojoj kućici što prije....zdravi i sretni user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 57
   RE: Norovirus i salmonela:((
3.7.2010 0:49:44   
Rabi
Hvala vam drage moje user posted image
Evo me veceras kuci da prespavam, a sestra je sa Adnanom pa reko da vam se javim....barem kratko.
Adnan je hvala dragom Bogu bolje, osim te neke temperatureuser posted image  koja jos uvije dolazi i prolazi sama od sebe. popenje se do 37,4 pa sama spadne na 37, pa opet poraste....kad spava temperatura automatski spada, sto je meni malo cudno. Uglavnom, prima trijax(mislim da se tako zove) antibiotik, danas je 11. dan terapije a primace 14 pa ce na kontrolni rtg pluca. 
Jucer mi je bio bolji, pred spavanje je temperatura bila 36,5 sto me pravo ohrabrilo...a inace pred spavanje bude iznad 37. I ja kontam, evo pomaka, kad ono danas 37,4....37,7...pa opet spadne....uglavnom ustanovimo da mu je braonila na ruci upaljenauser posted image  Kad su mu skinuli, rukica je bila pravo otecena i crvenauser posted image  Jutros kad je primao terapiju plak'o je uzasno jer ga je boljelo...ja sam napomenula da mi nikad nije bilo takve reakcije   kad prima terapiju, medjutim moje misljenje nije bilo uvazeno, i na kraju se djetetu upalila rukica i mogu zamisliti kako mi ga boliuser posted image  
helem, veceras sam pukla pravo i ja i sestra, vadili smo mu neke nalaze, leukociti 16, a sedimentacija 30....dr. kaze da to nije toliko strasno i da je moguce da je sve od te upaljene rukice, kao i ta temp. I jos mi je rekla da ovo na plucima moze biti nesto virusno i da na takvu upalu pluca ne djeluje ovaj antibiotik, ili se u stvari i ne daje antibiotikuser posted image  Ma ne znam vise, ja sam zbunjena skroz...vise sam prestala da brojim dane....Znam samo da ce za nekoliko dana biti ravan mjesec kako smo pod temperaturom, po bolnicama i kojekakvim ambulantama....Hvala vam moje drage zenice, ako neko ima nekih slicnih iskustava bujrum, meni je bilo kakav savjet i utjeha dobro dosao!

_____________________________

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 58
   RE: Norovirus i salmonela:((
3.7.2010 13:42:05   
Anoniman
A draga Rabi, što se mučite user posted image user posted image , miša mu!!
Jeste li dobili treći nalaz koprokulture? Šta je sa salmonelom, je li izašla? Jesi li možda nabavila onaj čaj?
Čuvam fige da se stanje što prije popravi, uh, moguu misliti koliko brineš user posted image user posted image
Sretno mila, ljubi A!

< Poruku je uredio Hanady RR -- 6.9.2010 20:41:30 >

(odgovor članu Rabi)
  Neposredna veza do poruke: 59
   RE: Norovirus i salmonela:((
4.9.2011 18:45:41   
Rabi
Potrebno je:

- ume boschi sljive ili pasta (ako je dijete malo, bolja je pasta, lakse ce pojesti)

- tamari (soja sos)
- kuzo (u prahu, to je inace zgusnjivac)
____________________________________

U 1 dl vode stavi se kavena zlicica paste od umeboschi sljiva (ili pola sljive) i cajna zlicica kuzoa. Stavi se na vatru i mijesa. U tom je trenutku tekucija bjelkasta. Kad se priblizava vrenju, razbistri se u cjelosti. Tada se makne s vatre i doda tamari (zlicica). Vrati se na vatru mijesa jos minutu- dvije i makne netom prije vrenja.


Dobije se slankasta, zelatinozna, smedja tekucina, nalik na puding. Pripravak koji se zove umesokuzo treba jesti tri put na dan, svaki put frisko pripremljen. U slucaju povracanja, onda svakih deset__ak minuta dati zlicu ili cesce vec kako dijete podnosi.


Osobno, uvijek prijedjem na janu, tj. kupovnu vodu jer je bolja u omjerima elektrolita, dajem kuhanu integralnu rizu, zlicu svakih pol sata jer riza ljepljivim pipcima kupi iz zakutaka crijeva sve sto treba.


Umesokuzo (ime ovog pripravka) je vec puno oputa u praksi pokazao djelotvornost, ukljucivo i u teskim
proljevima koje primjerice izaziva salmonela. Iznimno je ucinkovit u ciscenju salmonele iz organizma, a teske proljeve zaustavlja u 12- 24 sata. nakon sto proljev stane jos ga treba uzimati 24 sata, i potom se moze prijeci na najnormalniju ishranu.


svi se sastojci kupuju u trgovinama zdrave hrane ili ih, rijetko, moze biti u biljnim ljekarnama.


Ovaj recept sam ostala duzna i evo ga nakon vise od godinu dana! Mi smo se mucili nekih 15-ak dana sa prolivom i posle uzimnja ove supice(posle dva ili tri puta uzimanja) proliv je otisao bez traga a i salmonela hB!!! spomenulo se i nikad se vise ne ponovilo!  Samo jos da napomenem SAMO DJECA STARIJA OD 1 GODINE SMIJU UZIMATI OVU SUPICU!
Ove sastojke cete naci u prodavnicama zdrave hrane, a ja sam nasla u BBI centru na 5. spratu Makrovita!
Mozete koristiti kod obicnog proliva, ova supica cisti crijeva od svih bubica a i od salmonele!!! Ma kad nju moze ukloniti ostalo je nista!!


< Poruku je uredio Rabi -- 4.9.2011 18:49:20 >


_____________________________

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 60
   RE: Norovirus i salmonela:((
11.10.2011 7:48:30   
Anoniman
Hej zene koji caj mogu dati Adrianu , ima prolive vec 2 dana, nema temperature , nije bolestan, raste mu 4 trica i na je bas izgleda zapela....Do sad je samo probao kamilicu, imam , MajKine dusice (valjda je to u prevodu nana ili haha na cerilici )user posted image ...On je super nasmijan , veseo, ....Jutros sam mu dala suha hljeba sa mrkvom je (hljeb od mrkve, integralni)to hoce , mislim hoce on sve ali cim nesto pojede izleti zi njega....

Rabi ova tvoja supa mozda pomaze ali kuku meni gdje cu ja naci ovdje te sljive

(odgovor članu Rabi)
  Neposredna veza do poruke: 61
   RE: Norovirus i salmonela:((
11.10.2011 7:50:11   
Anoniman
Joj Boze sta bi ja ukucala prolivi kod beba , djece , odkud mene na salamoneli pojma nemam, ako nije frka da me preselite na odredjenu temuuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 62
   RE: Norovirus i salmonela:((
11.10.2011 7:51:18   
taurus
marina smiješ skuhati čaj od šipurka i davati neki probiotik za crijeva
u ishranu uključi rižu, dvopek, bananu

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 63
   RE: Norovirus i salmonela:((
11.10.2011 7:56:27   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: taurus

marina smiješ skuhati čaj od šipurka i davati neki probiotik za crijeva
u ishranu uključi rižu, dvopek, bananu



Hvala ovo nam je prvi put da iam prolive vise puta, dva dana, do sad je bilo moda dva puta jedan dan, ali bas me ovo abrinulo , pa reko bolje da reagujem odma....
Jede banane , jel riza mora biti solo samo na vodi ....? A caj od sipurka cu skuhati???Imam nekakvu knjigu ljekovito bilje Rade Marusica pise da moze da se napravi caj od kore nara ? Al nesto mi to rano za njega a nisam nikad probala drzat cu se ipak sipaka

(odgovor članu taurus)
  Neposredna veza do poruke: 64
   RE: Norovirus i salmonela:((
11.10.2011 8:06:48   
chuci
marina majčina dušica nije isto što i nana.
nana zeleni listovi (3 cm i veći obično), a majčina dušica sitni zeleni listići (par mm) i ljubičasti (onako više boja lavande) cvjetići (isto par mm veličine).

jeste stvarno čaj od kore nara protiv proljeva i ''jači'' je od šipurka. ako praviš od šipurka treba ga dugo iskuhavati ne onaj iz kesice.


_____________________________

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant


(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 65
   RE: Norovirus i salmonela:((
11.10.2011 8:21:20   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: chuci

marina majčina dušica nije isto što i nana.
nana zeleni listovi (3 cm i veći obično), a majčina dušica sitni zeleni listići (par mm) i ljubičasti (onako više boja lavande) cvjetići (isto par mm veličine).

jeste stvarno čaj od kore nara protiv proljeva i ''jači'' je od šipurka. ako praviš od šipurka treba ga dugo iskuhavati ne onaj iz kesice.



imam samo u kesici, ne znam ima li gdje kupiti friskih, suhe bi mzda mogla naci ú nekoj onim biljnim apotekama....<ao mi jadnicak evo vec je 2 puta iamo stolicu user posted image

(odgovor članu chuci)
  Neposredna veza do poruke: 66
   RE: Norovirus i salmonela:((
30.7.2012 17:30:08   
mila12
zna li iko od vas koji je čaj najbolji da salmonela izađe iz crijeva i koju hranu najviše treba koristiti djete pa da stolice budu uredne.prošlo je mjesec dana a moja curica ima još salmonelu.




(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 67
   RE: Norovirus i salmonela:((
13.3.2013 16:41:59   
visnjica1
Zdravo mame moja bebi je peimila danas dvije vakcine u nogice do sad ih je pila s tim da ima 3 mjeseca i sve je super podnijela malo zaplakala sve pet, kad smo dosle kuci bila je mirna i vesela poslije 5 h je pocela histericno da place i jedno sat vremena bez prestanka ja sam joj stavila oblogicu, temp nema, sta li bi joj moglo biti.Hvala

_____________________________

Moje Sunce 25.11.2012

(odgovor članu idana_85)
Neposredna veza do poruke: 68
   RE: Norovirus i salmonela:((
13.3.2013 16:43:51   
visnjica1
NE ZNAM ZASTO MI JW PITANJE PREBACILO U VIRUS I SALMONELE KADA SAM BILA NA VAKCINAMA

_____________________________

Moje Sunce 25.11.2012

(odgovor članu visnjica1)
Neposredna veza do poruke: 69
   RE: Norovirus i salmonela:((
6.10.2016 14:59:52   
Maja13092016
Pozdrav,

evo iskreno se nadam da ima mama čija su djeca u skorije vrijeme izlječila od salmonele.

naime prije pola godine djete mi je prebolilo salmonelu (lječeno antibiotikom, proljev i temp do 40 C trajali do tjedan dana) i već je pola godine kliconoša.
Pokušali smo i sa umeskuzom, svakodnevno koristimo waya lgg ali klice su još tu.

Ne trebam govoriti da sam očajna jer je već 6mjeseci salmonela u crjevima.

Molim mame koje su prošle isto i imaju savjet kako da istjeramo salmonelu iz crjeva da se jave?

(odgovor članu visnjica1)
Neposredna veza do poruke: 70
   RE: Norovirus i salmonela:((
7.10.2016 10:59:14   
Maja13092016
Zene baš nitko sa sličnim iskustvom

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 71
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3]
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *