|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  112 113 [114] 115 116   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Vantjelesna oplodnja
9.8.2012 14:02:10   
witch
Zasto si se razocarala? Ja sam bas cula dosta pohvala vezanih za njihov rad. Cak planiram da idem na pregled kod njih pred kraj mjeseca.

(odgovor članu mama.75)
Neposredna veza do poruke: 2826
   RE: Vantjelesna oplodnja
9.8.2012 22:03:56   
Leva
Hmela navijam za ekspresno spustanje prolaktina user posted image
Mama 75 opcije u BiH su ti jos jedino Bahceci i Mehmedbasic. Moras uzeti u obzir da se sterilitet na zalost cesto ne lijeci jednim postupkom vantjelesne oplodnje i da su ponekad nase dijagnoze malo drugacije od onoga sto zelimo cuti. Najbitnije je imati povjerenje u svog MPO doktora jer u suprotnom totalno gubis tlo pod nogama. Kakva je dijagnoza u pitanju? Sta su Balici savjetovali?

_____________________________

.-..-.
`·.·´ nakon 5 IUI i 5 ICSI su došla dva sunašca...
?/
/? "Uspjeti znači prihvatati neuspjeh za neuspjehom ne
/ \ gubeći entuzijazam"...
http://sunasce.blogger.ba/

(odgovor članu witch)
Neposredna veza do poruke: 2827
   RE: Vantjelesna oplodnja
9.8.2012 22:33:37   
patrizia
Mama 75
Kao prvo sve pohvale za dr Baliće,ja sam iz prvog puta imala uspješan IVF,i nikada ih ne bi mijenjala.Dr je izravna i direktna i nikad ne okoliša problem ukoliko postoji,a iz svog iskustva mogu garantirat da se za pacijenta zalaže 100%.Želim ti da sto prije osjetis ćari majčinstva .

_____________________________

7 IUI ,1X beta 50-biokemijska trudnoča ,ostale bete 0

25.04.2012. ICSI
-07.05. beta 177
-09.05. beta 464
STIGAO SAV MOJ SVIJET 31.12.2012.
HVALA TI BOŽE NA USLIŠENIM MOLITVAMA !!!

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 2828
   RE: Vantjelesna oplodnja
10.8.2012 9:31:12   
Leva
Ne bih da bude bilo kakve zabune meni je totalno logicno da se neki ljekar nekome ne svidi i da mu ne sjedne ma koliko ga drugi hvalili i ubjedjivali nas u njegovu strucnost i dobar odnos sa pacijentima. Svi mi smo razliciti i od ljekara trazimo razlicite stvari. Jedini je problem sto nemate suvise veliki izbor kada je MPO tematika u pitanju user posted image
Sta god odlucila nemoj samo ici kod Tinjicke jer za nju nikada nisam ni cula ni procitala nesto dobro a na forumu sam preko 4 godine.

_____________________________

.-..-.
`·.·´ nakon 5 IUI i 5 ICSI su došla dva sunašca...
?/
/? "Uspjeti znači prihvatati neuspjeh za neuspjehom ne
/ \ gubeći entuzijazam"...
http://sunasce.blogger.ba/

(odgovor članu patrizia)
Neposredna veza do poruke: 2829
   RE: Vantjelesna oplodnja
10.8.2012 18:35:57   
kokouli
Leva ,rado bih napisala nesto na ovom blogu sunasce.ba ,ali kratko cu reci ovdje ipak ima veze sa ovom temom ,dakle citajuci blog,na samom vrhu postoji neciji tekst o prici sa refundiranjem postupka IVF preko ZZO Kantona Sarajevo,mislim da se moze refundirati postupak ,poznajem zenu koja je to ucinila 2x sve do feninga je dobila nazad,a za jos 1 sam cula da je radila na Gak Sarejevo i da su joj refundirali sve lijekove koje je kupila ,dakle treba se icsitati zakon za osigurana lica podrobno ,mislim na zakon ZZO ,nema legalno nista ,ali mislim da ipak refundiraju te novce,i to obracanje sa pitanjem hocete li mi refundirati ako idem u postupak zaboravite,dovoljno je da ljekar koji nas vodi napise anamnezu ,sta je radjeno ,koliko i da se sugerise IVF,I da vam to potpise on i jos 2 ljekara sa odjela ,biolog,ili jos neki dr.saradnik.To potom ide na komisiju ,pa da vidimo kako to oni odbijaju i zasto.Izvinjavam se ako sam malo bila opsirna ili fulala temu,ali imam potrebu zbog svih nas da ovo napisem ,sto bi to neki bili u povlastenom polozaju u odnosu na druge ,pitam sebe i vas

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 2830
   RE: Vantjelesna oplodnja
10.8.2012 19:11:00   
sabas
kokolu hvala na info , ali konkretno ja sam trazila samo da mi dr sa klinike Kosevo sada Jezero napise nasu dijagnozu na osnovu koje bi dobila medicinsku vizu za lijecenje vani (u vrijeme kada su BiH gradjanima trebale vize) -stiktno je odbio -nasla sam drugi nacin da dobijem vizi :) E kada nije htio to da napise sto ne kosta nista ni njega ni drzavu -kako bi ovo potpisao.
Na temi Bahceci je nasa forumasica pisala da je pokusala da 'uganja' te potvrde na Jezeru i naravno nije uspjela -vozali je od jedne do druge sluzbe.
Ako je neko uspio da refundira bilo bi lijepo da na napise proceduru , jedino ako se ta osoba boji da napise jer su njoj refundirana dva postupka-pa zeli i treci  , a nama ne treba niti jedan :(

_____________________________

ja 73 mm OK MM 67 OAT 7g u braku,dijagnoza: primarni sterilitet
4 ins -0 , 1 ICSI-beta o; 2 ICSI beta 19 biohem

(odgovor članu kokouli)
Neposredna veza do poruke: 2831
   RE: Vantjelesna oplodnja
10.8.2012 19:55:21   
kokouli
Ne bih rekla da je ta od 2 refundirana na forumu ,a i ako jeste mislim da nece reci,ali meni je ispricala da je bukvalno izganjala sva tri potrebna potpisa sa Jezera i cak je negdje u susjednoj nam republici radila i dobila nazad za oba puta,pa ako ona mene laze i ja sad lazem jbg.Drugo,mislim da nije u redu od strane dr.koji nekoga vodi da to ne ucini iz etickih razloga ,a npr.znamo da je u komisiji za to odlucivanje Dr.Godinjak u ZZO to dolazi pred njega ,na svacijem kartonu pise na klinici ciji je pacijent,jel pa sad ja ne znam koga oni prave budalam a.A vjerujem da ce ta do iznemoglosti traziti refundiranje .

(odgovor članu sabas)
Neposredna veza do poruke: 2832
   RE: Vantjelesna oplodnja
10.8.2012 19:59:27   
kokouli
Al imam ideju ,treba traziti kompletan karton s klinike i kopirati sve u njemu i korice ,i to dostaviti ZZO s racunima o uradjenom postupku,oni se kao ogradjuju nema zakona ,ljudi kazem vam zena je od jula do decembra prosle godine vratila novac od postupka IVF,a to za vizu ne znam sta je ,rat je bila ipak delikatna situacija ....sory.I sama sam ga provela u Sarajevu.

(odgovor članu kokouli)
Neposredna veza do poruke: 2833
   RE: Vantjelesna oplodnja
10.8.2012 20:05:54   
sabas
kokouli ne mislim ja da ti lazes samo sve neko tamo refundira a nigdje da se nadje ta zackoljica u zakonu Ako cemo mak na konac upravo dr Godinjak nije htio da mi na jedan dokument napise dijagnozu , a bila sam njegov pacijent 4 godine i upravo je on nasu forumasicu proslijedio dalje da joj 'neka' sekretarica potpise za refundaciju Koko ako bi mogla kako da izvuces info dal ta tri potpisa idu samo od dr javnog zdravstva Ja licno sumnjan da mogu ista refundirati jer sam presla granicu 37 godina, ali mnogima bi bilo kakva info koristila

_____________________________

ja 73 mm OK MM 67 OAT 7g u braku,dijagnoza: primarni sterilitet
4 ins -0 , 1 ICSI-beta o; 2 ICSI beta 19 biohem

(odgovor članu kokouli)
Neposredna veza do poruke: 2834
   RE: Vantjelesna oplodnja
10.8.2012 20:11:09   
kokouli
Ova zena ima 43 godine ,draga moja Sabas ,ne od dr.javnog zdravstva ,citaj sta pisem ,od 3 dr.s odjela sterilitet na celu s Godinjakom .

(odgovor članu sabas)
Neposredna veza do poruke: 2835
   RE: Vantjelesna oplodnja
10.8.2012 20:12:52   
kokouli
Dalje,u kartonima su svi nasi nalazi koje imamo pravo uzimati na ceduljicu ili revers s nasim licnim potpisom ,sigurno negdje na necemu pise jebena dijagnoza ,izvinjavam se sto se iznervirah ,ne na tebe Sabas ,nego na sistem .

(odgovor članu kokouli)
Neposredna veza do poruke: 2836
   RE: Vantjelesna oplodnja
10.8.2012 20:22:21   
kokouli
I evo sad rovim po svojim papirima i nadjem neki papir na kojem mi pise sterilitas secundaria ,a na drugom rukom Godinjakovom pise nakon laparo.tube uterine prohodne,dakle svako od nas mora makar u kartonu imati napisanu dijagnozu negdje ,trazi s Jezera sve iz kartona pa kopiraj fino,sta se on zajeb.I nije on jedini ljekar gore koji se bavi sterilitetom na kraju krajeva ,ma ne mogu sad sam se bas iznervirala.

(odgovor članu kokouli)
Neposredna veza do poruke: 2837
   RE: Vantjelesna oplodnja
10.8.2012 20:58:40   
mersudina 27
Drage moje ja licno mislim da od nase refundacije nema nista.Toliki lopovluk vlada na GAK-u da covjek nezna kome da se obrati,samo prebacuju loptu s jedne na drugu stranu.Ja sam licno bila kod Godinjaka trazila taj njegov potpis,a on me poslao sekretarici, da mi napise potvrdu na kojoj stoji kako oni ne rade postupak ICSI koji meni i mm preporucuju i oni sami.Pa fino ona meni kaze da je to nemoguce kako se trebam dr.obratiti,pa ja odem opet njemu,a on kaze da nemoze on nego ona....I tako cijeli dan sam se u krug vrtila.Da bih na kraju dosla do informacije kako ja trebam uputiti pismeni zahtjev nasoj divnoj user posted image direktorici Izetbegovicki kako bih ona to mogla razmotriti moj slucaj i dati odobrenje za tom potvrdom.Znaci ja vam pisem svoje licno iskustvo.Eh od toga sam vidjela da nema nista.Uputim zahtjev Federalnom fondu solidarnosti na koji su mi veoma brzo odgovorili ,da nemam nikakvo pravo, za finansiranje tog mog postupka.Jer fino u odbijenici staji kako to samo imaju bracni parovi sa invaliditetom i to u Zenici u kantonalnoj bolnici.Tako da mislim da je to sve samo gubljenje vremena,mada svko pozitivno iskustvo bih mi dobro doslo.

(odgovor članu kokouli)
Neposredna veza do poruke: 2838
   RE: Vantjelesna oplodnja
10.8.2012 21:40:24   
kokouli
Mersudina27 kako si ,ama zene pricam vam o zeni iz prve ruke ,istinu pisem ,2 pokusaja je vratila ,nikakvom Federalnom zavodu se nije obracala vec ZZO kANTONA sARAJEVO ,jer je iz Sarajeva ,i nemaju ni on ni ona nikakav invaliditet ,diktirala mi na papir sta trebam ja da imam od papira da bih mogla refundirati kad zavrsim postupak ,koji nisam jos radila ,a 1 sam radila prije 3 godine.Izetbegovicka vise nije direktorica koliko sam obavijestena ,a mozda grijesim .Ali kljucna je recenica da ga je na foru na hodniku uhvatila te da je tako dobila potpis,pa se pitam kako je drugi put dobila iste ....za drugi IVF.

(odgovor članu mersudina 27)
Neposredna veza do poruke: 2839
   RE: Vantjelesna oplodnja
10.8.2012 21:50:12   
kokouli
I kao i obicno znaci ,ko ima stelu i refundira ko nema i nece ,pa s ovim treba u eter izaci ,javno.Ahtjela sam da pitam jos ovo o udruzenju Novi zivot koje je registrovano 2011 godine i ciji clan moze postati svaki par koji zeli i ima problem s neplodnoscu ,cini mi se da je to u Tuzli poteklo ,pa ako neko ima informaciju vise bila bih vrlo zahvalna da mi da ili neki kontakt ili nesto ,jer se upravo to udruzenje bori za osigurana lica koja se lijece od steriliteta .

(odgovor članu kokouli)
Neposredna veza do poruke: 2840
   RE: Vantjelesna oplodnja
10.8.2012 21:55:43   
Leva
Da se ukljucim u pricu kad vec zakuhah na blogu user posted image
Kokouli nemam razloga da ti ne vjerujem samo je pitanje po kom osnovu je tvoja poznanica dobila refundaciju. Mozda ima papir da su ona ili muz osobe sa invaliditetom ili je naprosto sto je puno vjerovatnije prijavljena negdje u Istocnom Sarajevu pa je potrazivanja ostvarila preko RS. Postoji puno takvih slucajeva ja licno znam jednu zenu koja se lijecila kod Godinjaka i koja je od njega dobiila nalaz sa dijagnozom steriliteta na osnovu kog je ostvarila pravo na lijecenje u RS.
Ja sam kontaktirala i to je znaci informacija iz prve ruke a ne neko mi pricao osobe koje su zaduzene i u Kantonalnom i u Federalnom Zavodu i situacija je takva da Kanton Sarajevo ne finansira postupke nikome. Cim spomenete neplodnost i vantjelesnu oni vas automatski proslijede u Federalni Zavod gdje dobijete odgovor da oni iskljucivo finansiraju jedan postupak samo osobama sa invaliditetom. Danima sam naganjala nadlezne u pokusaju da dodjem do relevantne informacije i mnogima od nas olaksam zivot ali na zalost je stvarnost ovakva kakva je. Mislim da vise nema potrebe ni da pisem koliko sam bila isfrustrirana cinjenicom da nismo dobili ni povrat poreza za 2 ICSI jer se bogati lijecimo privatno iako je i ovima iz Porezne i onima iz ZZO jasno kao dan da se ne mogu drugacije lijeciti. Drzava me zapalila za 400 KM, za besplatan postupak o kome baljezgaju na TV tvrdeci da smo nezaiteresovani i bicu sretna ako na tome ostane...
Da bi postala clan tog udruzenja moras otici kod gospodje Tinjic na razgovor pa ce te ona mozda primiti u udruzenje a mozda ne. To je informacija iz druge ruke ja nisam ni pokusavala tako da ti sa sigurnoscu ne mogu reci postoji li jos neki nacin.

< Poruku je uredio Leva -- 10.8.2012 22:00:05 >


_____________________________

.-..-.
`·.·´ nakon 5 IUI i 5 ICSI su došla dva sunašca...
?/
/? "Uspjeti znači prihvatati neuspjeh za neuspjehom ne
/ \ gubeći entuzijazam"...
http://sunasce.blogger.ba/

(odgovor članu kokouli)
Neposredna veza do poruke: 2841
   RE: Vantjelesna oplodnja
10.8.2012 22:02:34   
mersudina 27
Kokuli mila hvala ti na pitanju,bolje sam.Ma ja ti zaista vjerujem da ima takvih slucajeva,ja sam samo napisala ono sto je mene zadesilo kada sam to pokusavala da izganjam.Za doticnu direktoricu nemam pojma,znam da je bila do skoro na funkciji.Nego draga moja ti ako znas sta treba uraditi i kako to pravo ostvariti pisi nam.Samo mi reci jeli ti trebaju neki nalazi na koje bih se dr.Godinjak potpisao,ne kontam.user posted image

(odgovor članu kokouli)
Neposredna veza do poruke: 2842
   RE: Vantjelesna oplodnja
11.8.2012 9:47:05   
kokouli
Leva draga nisu invalidni ni zena ni muskarac iz ove price ,ocito su imali neku vezu ,mislim ,vidis ko god ide zakonom po redu nema nista od toga ,a Mersudina treba imati papir onaj ambulantni nalaz koji Godinjak nikad ne koristi nego pise po nekim papirima praznim ,dakle Ambulantni nalaz koji stoji na raspolaganju svakom dr.sa steriliteta ,tu ti se navodno treba otkucati dijagnoza ,sta se sve radilo i da te upucuju na IVF .I da to potpise sef odjela ,i jos 2 dr.Pa moguce da treba sef klinike ,nesto mi to smisleno zvuci ,ali prvenstveno ljekar koji te vodi .

(odgovor članu mersudina 27)
Neposredna veza do poruke: 2843
   RE: Vantjelesna oplodnja
11.8.2012 9:49:56   
kokouli
Leva a gdje je ta gdja.Tinjic i kako da se zakazem na razgovor

(odgovor članu kokouli)
Neposredna veza do poruke: 2844
   RE: Vantjelesna oplodnja
13.8.2012 19:36:53   
hmela
hej drage moje,ev 1pitanje,uglavnom se odnosi za Sarajke,koje su u postupku ili pripremi za ivf u Citu u Splitu.Kako i gdje ste nabavili potvrdu,tacnije misljenje naseg ginekologa.Unaprijed hvala

_____________________________

Tko čekati ne zna, taj neće shvatit, niti će znati drugi
da si me spasila ti jedina čekanjem svojim dugim.
Nas dvoje samo znat ćemo kako preživjeh vatru kletu -
naprosto, ti si čekati znalakao nitko na svijetu.

(odgovor članu kokouli)
Neposredna veza do poruke: 2845
   RE: Vantjelesna oplodnja
16.8.2012 12:48:46   
kokouli
Pa ako se vratis na postove unazad procitaces da ti za potvrdu treba madjionicar a ne dr.tj.neke gdje dobiju a neke nikad.

(odgovor članu hmela)
Neposredna veza do poruke: 2846
   RE: Vantjelesna oplodnja
16.8.2012 12:53:31   
ennii
Ako nemožeš nabaviti mišljenje u Sarajevu, to će ti završiti dr. Poljak tamo, samo mu reci. Sretnouser posted image

(odgovor članu hmela)
Neposredna veza do poruke: 2847
   RE: Vantjelesna oplodnja
17.8.2012 19:27:22   
mama.75
Zao mi je sto se vracam na ovo ali imam potrebu da vam odgovorim, razocarala sam se prvo zbog toga sto sam na pregledu bila u domu zdravlja gdje dr Balic radi, a on me uputio da mu se javim na pregled u njegovu privatnu ordinaciju gdje me uopste nije docekala ljubaznost niti profesionalnost , dao mi je odredjene nalaze da radim a nije mi ni objasnio zasto treba da ih radim, a moja dijagnoza je vec jasna da treba da idem na postupak vantjelesne oplodnje, i kada sam pitala dali mogu neke nalaze da radim u domu zdravlja ili u klinickom centru, rekao je da sve trebam raditi kod njega. Ne mogu vise da trpim korupciju u ovoj nasoj drzavi zbog toga sam dosla na ovaj forum po vasu pomoc. Hvala.

(odgovor članu kokouli)
Neposredna veza do poruke: 2848
   RE: Vantjelesna oplodnja
17.8.2012 20:46:12   
kokouli
Pa mislim,logicno da on kao vlasnik privatne ordinacije u domu zdravlja nema nista od tvojih pregleda ,a u privatnoj ordinaciji ipak ima ,zeli novac naravno ....Nego ti lijepo izvadi hormone 3,8.i 21dan ciklusa ,uradi brisove i papa ,a muz spermiogram ,eh jedino ako ti jajovodi nisu prohidni to se mora srediti itd .otprilike je to to ,a ko ti je i zasto rekao da ides samo na vantjelesnu ,u tom slucaju pretpostavljam da ima nalaz koji na to upucuje i vrijeme pokusaja u kojima nije doslo do trudnoce ,ne znam .....

(odgovor članu mama.75)
Neposredna veza do poruke: 2849
   RE: Vantjelesna oplodnja
18.8.2012 1:19:29   
Mia
mama75 zao mi je sto si se razocarala user posted image Ja sam u maju bila kod njega u privatnoj klinici na konsultacijama (koje sam prethodno mailom dogovorila i tad mi je dr. dao spisak nalaza koje treba da uradim). Na konsultacije i prvi pregled sam dosla sa svim nalazima koje sam radila u drzavnoj bolnici tj. na DIP-u i dr. je sve nalaze prihvatio. Cak i spermogram mm (koji je bio uredan) za koji je prvobitno rekao da se mora kod njih uraditi. Dakle, ja bukvalno kod njega nisam uradila niti jedan nalaz osim UZV i ginekoloskog pregleda sto je kostalo 50 KM. Ja bih na tvom mjestu povadila sve nalaze tamo gdje neces nista placati tj. u drzavnoj bolnici i onda sa tim nalazima kod njega.
Ja sam se njemu prvo mailom obratila i ukratko ispricala svoju situaciju (ja sam vec tada imala utvrdjenu dijagnozu sek.steril.) te da su mi dr. kod kojih sam vec ranije bila predlozili VTO. Dr. Balic mi je odgovorio na mail da i on smatra da mi je to najbolje rjesenje i poslao mi spisak nalaza koje treba da donesem na prvi pregled. I tako je i bilo...

< Poruku je uredio Mia -- 18.8.2012 1:22:09 >

(odgovor članu kokouli)
Neposredna veza do poruke: 2850
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  112 113 [114] 115 116   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  112 113 [114] 115 116   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Duda.
пеперутка16

Do kada je vaše dijete imalo dudu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *