|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: atopijski dermatitis
15.7.2008 18:06:42   
Melica
Drage mame,
surfajući po internetu pronašla sam da je moguća uspješna terapija bez kortikosteroidnih krema i to Droxaryl ili Parfenac krema samostalno ili u kombinaciji sa Flogicid kremom (upotreba puno sigurnija).Izložila sam to svojoj dr i ona je potvrdila (doduše za jednu drugog naziva) da postoje takve kreme (nažalost ne kod nas user posted image ), ne zna se hoće li djelovati u konkretnoj situaciji, ali ja bi bar pokušala umjesto svaki put kada upotrijebim kortikosteroidnu kremu procjenjujem je li mi je veća korist ili šteta, pa ako neko zna gdje bi se mogle nabaviti da javi?  Inače Elocom je jedina kortikosteroidna krema koja je registrirana u USA za upotrebu kod djece. To mi je bar malo pomoglo jer mi je upravo ta i propisana.

(odgovor članu triplemama)
Neposredna veza do poruke: 26
   RE: atopijski dermatitis
16.9.2008 15:28:35   
Anoniman
o Boze izgleda da i mi imamo problema sa ovim user posted image user posted image user posted image
sada je u stadiju upravo onakvom kako je melica opisala na pocetku: osip medju obrvama, po glavici i obrazima, po vraticu, suho i ljusti se...
al nije mi jasno, nisam nicim mazala, ono se bilo povuklo, kad jutros iznenadjenje... doslo mi ja da placem i vristim, al sam se strpila... moja bebica je vesela, ne svrbi je i ne ceska se
mazala sam bademovom kremom, pa se pitam da nije reakcija na to... opet ne znam jer nisam upratilauser posted image
ponekad joj prebrisem lice i vlaznom maramicom, ne znam moze li biti to user posted image

moramo dr-u ici

ovdje mustelu nisam vidjela nigdje user posted image user posted image user posted image


(odgovor članu Melica)
  Neposredna veza do poruke: 27
   RE: atopijski dermatitis
16.9.2008 21:30:30   
Amrino
dino- ne zuri ni sa doktorima ni sa kremicama.
Bebara ti je jos mala...a bebe su takve da im sve prvo izbaci na kozu...Mogu reagovati na sve. Hranu, odjecu, temperaturu, rast zubica...sve to moze izazvati reakcije na kozi.
Tvoja se mozda jos uvijek - cisti- od hormona...
Dalje- AD nije toliko cest i ne mora svaki osip, ljustenje- znaciti da se radi o tome. I ja sam se sama vise puta prepadala a na kraju se ispostavi da nije nista.
Treba dobro paziti sa omeksivacem- najbolje je ne koristiti ga. Sa kozmetikom za bebe- najbolje je kupati bebu u samoj vodi ili dodati kamilice ili obicnog mlijeka. Ne mazati cesto bez potrebe nego pustiti kozu da dise.
Mozes je dino namazati svojim mlijekom.
Pziti da je odjeca samo pamucna...i pri pranju odjece paziti da se doooobro sapere deterdjent- ako treba i vratiti masinu na ispiranje.
Ukoliko bebu ne svrbi...ne brini. Procice to brzo.
Najbolje je uvijek imati u kuci hipermangana- i kada se nesto pojavi okupati je u njemu. (to je onaj prah- ubaci se samo dva- tri zrna i voda postane ljubicasta)
Uh...al se i ja rasprica...user posted image user posted image user posted image

P.S nemoj joj vise lice brisati vlaznim maramicama- samo obicnom vodom.


< Poruku je uredio amrino -- 16.9.2008 21:31:30 >


_____________________________

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010



(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 28
   RE: atopijski dermatitis
16.9.2008 22:13:55   
suncan_dan
kod moje je isto bilo od sunca,od znojenja.al je proslo, jer je sad zahladilo user posted image


< Poruku je uredio semi83 -- 16.9.2008 22:14:28 >


_____________________________

VOLIM VAS!!!

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 29
   RE: atopijski dermatitis
17.9.2008 11:24:54   
Anoniman
hvala ti puno amrino user posted image ... nemas pojma kako si mi olaksala ovim svojim postom
vec sam uvela neke nove  promjene, pa cemo vidjeti
nadam se da ce ipak ovom osipu biti jedna od razloga koji si navela aBd

hvala jos jednom
javim kako tece proces

pusaaa

(odgovor članu Amrino)
  Neposredna veza do poruke: 30
   RE: atopijski dermatitis
17.9.2008 11:30:40   
jupajdi
Dino, kao što ti je i amrino rekla bebica je mala i možda se još uvijek "čisti".
I mojoj je to bilo prije 10. tak dana i samo se povuklo. Kao neko ljuštenje kože. Ja sam je samo naveče poslije kupanja namazala jestivim uljem koji je prethodno ugrijan na tavi i naravno ohlađenim mazala. I poslije kupanja polijem je vodom u kojoj je razblažen hipermangan.
Povuklo se nakon 2-3 dana.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 31
   RE: atopijski dermatitis
17.9.2008 13:05:56   
Visnja RR
Moja Asja je par sedmica prije 3 m. imala nesto slicno izmedju obrva i na nadlakticama...
Patronazna je bila posumnjala na AD ali pedijatrica je rekla da nema ni govora... vec da se koza sama cisti (izmedju obrva) a na rukicama je neki vid kontaktnog dermatitisa koji je nestao cim sam je dva puta namazala sa Avene - Trixera kremom s termalnom vodom ...
Moja Asja inace ne podnosi neke kreme... tako smo jednom nabavili neku magicnu kremu AVENT (koja je kao super za sve- za bebe) od koje je u roku od par minuta dobila jako crvenilo po licu pa sam je brzo izbrisala vlaznom maramicom , umila a onda namazala opet AVENE-Trixera... Dobre su i Avene Cold crema ili hidratantna...

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu jupajdi)
Neposredna veza do poruke: 32
   RE: atopijski dermatitis
17.9.2008 13:17:30   
eminak.
drage moje mame
javljam se po prvi put(a usput i novi sam clan).Vidjela sam vasu temu oko atopijskog dermatitisa, mom sinceku su se u cetvrtom mjesecu pojavile crvene fleke po licu i tijelu i naravno kao zabrinuta majka odem dermatologu.Prvo doktorica nam je sa vrata rekla da smirimo dijete jer joj smeta plac a nakon povrsnog pregleda je "ustanovila"atopijski dermatitisuser posted image  i dala nam je kortokosteroidne kreme od kojih dijete sad ima problema sa kozom(pojavila se depigmentacija na dijelovima tijela gdje je krema aplicirana). Moj savjet je da se dobro informisete o atopijskom dermatitisu jer se on javlja samo na prevojima i na licu u vidu plikova koji svrbe dijete i prilikom cesanja se stvaraju rane.
Na kraju sam otisla kod doktorice Prohić Dulistana (ako si zainteresovana dam ti i broj tel.) koja je rekla da dijete uopste nema atopijski dermatitis nego je samo suha koza kod djeteta.Dobili smo kreme a i uz pomoc alternativne medicine (kreme i cajevi od travara) dijete nema vise problema. 




(odgovor članu jupajdi)
Neposredna veza do poruke: 33
   RE: atopijski dermatitis
17.9.2008 20:29:40   
Visnja RR
dr Djulistana Prohic je najbolji izbor  za probleme s kozom... Ona je u penziji ali uvjek rado primi bebe...


_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu eminak.)
Neposredna veza do poruke: 34
   RE: atopijski dermatitis
8.10.2008 20:54:35   
amrab
Drage moje,kao mala dijagnosticirali su mi seboroični dermatitis i dr. je propisala mast na bazi kortikosteroida (diprogent,belogent,elcom) i narovno nisu upozorili na štetnost upotrebe istih.Nisu naglasili i da ako se počne upotrebljavati da je to max.7-10 dana.Tako sam 10 godina koristila isti.Kad sam zatrudnila prvu curicu počela sam se i raspitivati o tim mastima.Moje lice je postalo ovisno o toj kremi (diprogent).U upustvu sam pročitala da se krema ne smije koristiti u trudnoći i to mi je izazvalo sumnju.Prestala sam koristiti diprogent i lice je buknulo.Bilo je crveno kao užarena plata.Otišla sam jako dobrom dermatologu u Zenici,gdje i živim i ona se šokirala.
Od upotrebe kortikosteroida ne samo da sam imala seboroični dermatitis nego sam dobila steroidni dermatitis koji je bio puno gori.Doktorica me počela liječiti.Trajalo je pet mjeseci,užasni bolovi i crvenilo.Hvala Bogu steroidni sam izliječila,a sa seborojičnim se i sad borim,ali je puno lakši za kontrolu.Koristim samo dječije kreme za lice i obavezno Penatenovu kremu na bazi cinka.Tako kad mi god počnu male flekice ona mi super pomaže.
Kad sam rodila drugu curicu dr. joj  je dijagnosticirala isti dermatitis i naravno uključila kortikosteroide.Ja sam je naravno jako napala i preporučila da prije uključenja svakog kortikosteroida za malu bebu prvo pokuša sve bejbi kreme,jer ima ih stvarno dobrih.Curica nije imala dermatitis nego samo neki jači osip koji je duže trajao i možete li zamisliti da nisam imala iskustva s tim šta bih joj uradila.Koliko takvih dijagnoza?
Drage moje dobro pročitajte upustva krema koje stavljate svojoj bebi i kortikosteroidi jesu dobri zato što brzo djeluje ali se stvara ovisnost,istanča koža i dr. kaže da sam mogla dobiti rak kože ili maljavost po licu.
Kreme koje su dobre i koje drže dermatitis pod kontrolom su najviše one koje imaju cinka u sebi i umivanje acidi borici vodom.Nivea krema za bebu sa takvom kožom "ni slučajno",jer nivea ima neki sastojak koji iritira isti.
Veliki pozdrav,drage moje mame!

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 35
   RE: atopijski dermatitis
8.10.2008 20:56:37   
amrab
Zaboravih reči da mi u ličenju jako pomaže bademova krema!

(odgovor članu amrab)
Neposredna veza do poruke: 36
   RE: atopijski dermatitis
8.10.2008 21:08:59   
Visnja RR
amrab :
u pravu si kortikosteroidne kreme treba korisiti kraci period ...kao sto si rekla 7 do 10 dana... istanjuju kozu i mogu dovesti do najgoreg...
Da li si ti sebe lijecila samo kremom ili tabletama??...
nekad se uzrok javlja iznutra a krema nije dovoljna... onda je potrebna terapija na bazi kortikosteroida (tablete ili injekcije)...
Mislim da krema pored istanjivanja koze i odredjene ovisnosti nema nikakve druge nuspojave , ali lijekovi ostavljaju bezbroj... znam jer sam prije 8 g bila na veoma dugoj (2 g) i na u pocetku veoma visokoj dozi kortikosteroida...
moja je sreca u tome da sam tu bolest izlijecila a sve nuspojave su se ubrzo povukle... a bile su prestrasne...
Narvno pogotovo kad su bebice u pitanju paziti dobro na sastav kremica i uvjek pokusati izbjeci kortikoide...

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu amrab)
Neposredna veza do poruke: 37
   RE: atopijski dermatitis
8.10.2008 21:51:27   
Anoniman
ja da javim da je bila lazna uzbuna hB
ponekad se sad javi osip, al vjerovatno od znoja, za to koristim Ruzicevu mast koja se moze napraviti u apotekama, specijalno za bilo koje vrste atopije, bez kortikosteroida... cim sam je stavila, povuklo se (pojavljuje se u predjelu izmedju obrva, suha koza i peruta se)
takodjer sam nabavila i a-derma kremu  http://www.monguidesante.com/images/produits/4450059-2.jpg
i Trixera, Avene kremu ... http://www.dermstore.com/product_TriXera+Emollient+Cream_6795.htm
Ovo su preporuke pedijatara za AD, ja ih jos nisam koristila.

(odgovor članu Visnja RR)
  Neposredna veza do poruke: 38
   RE: atopijski dermatitis
10.10.2008 20:18:40   
amrab
Nikada nisam pila tablete,ali sve moguće terapije sam prošla.U pitanju je pretjerano izlučivanje žlijezde lojnice.Kako sam se porodila,sada je sve super,hvala Bogu.Znam da sve dolazi iznutra,pa sam tražila pomoć i kod "Homeopata"i da se ispravim jedino sam pila njihove bobice na bazi bilja i bilo mi je puno bolje.Kožne bolesti su jako neispitane i nedaj Bože nikome da ima problema s tim.Zato drage moje cuvajte i dojite svoje bebe,jer i ako imaju genetsku predispoziciju za bilo kakvu alergiju,90% da je neće dobiti.Takvu sam ja informaciju dobila i moje tri princeze opet kazem hvala Bogu nemaju tih problema.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 39
   RE: atopijski dermatitis
31.10.2008 13:34:20   
leka
i ja jako strahujem od tih kortikosteroidnih krema al nekad ih stvarno moramo staviti jer se stanje užasno pogorša, i dugo vremena sam patila i krivila sebe jer sam mislila da se to ne bi desilo da sam ga dojila a onda mi je dr rekla da ako je beba  alergična, ako ima predispoziciju za alergiju da će je i dobiti bez obzira da li doji ili ne jer sve što bih ja pojela preko mlijeka bi došlo do njega i opet bi imao reakciju pa sam se malo smirila. sad za sad mu najbolje pomaže Bepanthen mast, nadamo se da će uskoro proći kako kažu oko treće godine

(odgovor članu amrab)
Neposredna veza do poruke: 40
   RE: atopijski dermatitis
8.1.2009 13:43:52   
nioivo
Moj drugi sin ima atopijski dermatitis. star je godinu i pol dana. Pojavio se oko petog mjeseca života. Probala sam skoro sve kreme na tržistu u Hrvatskoj koje su namjenjene za tu bolest. Mislim da ni jedna nema neki rezultat , isto tako je dobra i ona apotekarska krema za područje oko pelena. Kortikosteroidne kreme su jako opasne ali ponekad nužne kao što sam prije 10 dana morala mazati sa geokortonom jer mu je bilo grozno. Plakao je po noći, češao se, sve je bilo krvavo. Vodila sam ga kod homeopata bez ikakvog rezultata, nastupilo je , čini mi se , čak i pogoršanje jer mi je savjetovano da pije kozje mlijeko a izgleda da se od tada još više češao. Jedino sto mu se imunitet poboljšao, bio je sklon virozama, vjerovatno zbog tih kortikosteroidnih krema. Jedna teorija govori o povezanosti redovitih cjepiva koje bebe primaju i AD-a. Moja prijateljica koja ima istu situaciju kao i ja ( dijete,1.5 godina,  AD ) je obilazila i neke privatne pedijatre koji joj savjetuju da dijete pije samo hipoalergeno mlijeko i neke sirupe za alergije. Sve u svemu sa sto strana sto savjeta. Ćini se da, pošto se ne zna uzrok, ne zna se ni prava terapija. Ja sada čekam nalaze krvi na alergiju na nuklearnoj medicini. Naručila sam ga na pregled kod doktora Matajića u Splitu koji ima nekakav diagnostički aparat, mnogi ga ljudi hvale. Da li su vaša djeca grintavija zbog toga sto ih to češe, meni se čini da je moj ponekad jako nervozan. Nije mi jasno da ne postoji neka učinkovita a bezopasna krema.

(odgovor članu triplemama)
Neposredna veza do poruke: 41
   RE: atopijski dermatitis
17.1.2009 0:51:28   
amela.srce
Zdravo drage mame,

I moja cerka je dobila AD kada je imala dva meseca, Isla po lekarima i nista nije pomoglo dok nisam otisla kod dermatologa koji me je spasio. Dao mi je neku kremu i odma se povuklo Hvala Bogu. Ali i nadalje sam morala da je cuvam, Davala sam joj do 9 meseci hipoalergenic mleko koje joj je pomagalo a i sa hranom sam morala da pazim. Sad ima 14,5 meseci i opet joj se pojavi ponekad ali samo po rucicama i po telu neke fleke ali je prodje za 2-3 dana. 
Primetila sam da je alergicna na kravlje mleko i jogurte, cokolade i slicne stvari, Tako da joj nedajem to.
Puno sam se mucila u pocetku bilo je uzasno stvarno, nije mogla ni da spava od svraba koji je imala po licu i sve zive rane su se bile napravile.Jooj bilo je uzasno gledati je tako a nemozes joj pomoci.user posted image user posted image user posted image

Sada koristim neku kremu od dermatologa 2 puta dnevno zove se (Remaderm Widmer) A kada joj bas puno izadje onda imam jednu extra koja nije bas zdrava , ali eto moram je upotrebiti ponekad.user posted image

Tako da stvarno jos neznam tacno dokle ce ovo trajati, nadam se nece jos dugouser posted image .

Pozdavljam vas i zelim vam uspeh da sto pre ozdravu nasi andjeli mali koji patu od AD.user posted image user posted image user posted image

_____________________________

NASA PRINCEZA JE RODJENA 28.10.2007
AMELA:LJUBAV MOJA NAJVECA!!!

(odgovor članu nioivo)
Neposredna veza do poruke: 42
   RE: atopijski dermatitis
28.1.2009 21:33:20   
teta berta
evo da se i ja ukljucim, moja beba isto ima te crvene fleke po tijelu i cese se jako vidim da je svrbi, dobili smo travacort i od toga jako brzo prode ali se pojavi ponovo pa to izblegavam. danas smo presli na hipp alergijski i kupili eucerin ure 3% pa cemo vidjeti. preporucili su nam i neku mustelinu kupku pa ako je neko koristio molim savjet.

(odgovor članu amela.srce)
Neposredna veza do poruke: 43
   RE: atopijski dermatitis
28.1.2009 22:08:03   
Visnja RR
a sta je dr. rekao...u pitanju je AD ili nesto drugo?

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu teta berta)
Neposredna veza do poruke: 44
   RE: atopijski dermatitis
28.1.2009 22:33:41   
teta berta
rekli su samo da je neka alergija koja moze nestati za mjesec dva, a moze i biti do puberteta. inace ja je sinoc kupala i namazala hipp losionom za tijelo i odmah joj se pojavilo. mada ni pedijatri pojma nemaju bilo joj i crveno oko vrata a dr.me napala da je to od ogrlice od cilibara, a ja tu ogrlicu prvi put stavila to jutro, a osip joj bio i prije... ali ne mozes protiv njihove, a u mom slucaju imam nazalost iskustva s losim procjenama doktora, tako da cemo ako treba ici privatno dermatologu

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 45
   RE: atopijski dermatitis
6.4.2009 8:28:39   
nioivo
Bila sam kod doktora Mataica i provodila terapiju 2 ipo mjeseca. To je spoj homeopatije, travrske medicine i teži se podizanju imuniteta. Rezultat je nikakav. Odustala sam jer mi se čini da mu je i gore. Sada bi sve mame i tate koji imaju dijete s AD-om pitala dva pitanja:
1. Da li Vam je u obitelji imao netko AD?
2. Da li je dijete kad se rodilo imalo žuticu pa su ga u bolnici liječili izlaganjem pod plava svijetla?
Mozete napisati odgovore i za neke slučajeve koje poznajete.
Hvala vam svima

(odgovor članu teta berta)
Neposredna veza do poruke: 46
   RE: atopijski dermatitis
6.4.2009 21:50:20   
Melica
Pozdravi svima i ja se nakon dužeg vremena javljam na ovu temu.
Sada imamo 10,5 mjeseci i već nekih 5 mjeseci stanje sa kožom je super.
Negdje u 11. mjesecu prošle godine bilo je osipa svuda lice, područje oko očiju, rukice prsa, stomak, noge. ma sve sem leđa (zašto ovo zadnje ne, nisam prokužila). Mazala sam i kortikosteroidnim kremama, morala sam, bilo je jako teško odlučiti se koje područje tretirati (ne preveliko radi nuspojava, ne predugo, opet radi nuspojava). Vodila sam i dnevnik upotrebe kortikosteroida.Svako jutro i uveće a-derma krema, kupala u mustela kupki najviše dva puta sedmično jako kratko. Bila sam očajna, bilo je sve gore. Koža je istina bila meka, nimalo suha, ali crvena. Noću sam stavljala rukavice, rezala noktiće do maksimuma, nudila siku da odvratim pažnju od ćešanja, fenistil kapi (isto i sa njima i bez njih, pa sam i od toga odustala). Probala sam sve što mi je iko rekao (na prirodnoj bazi), a da je zvučalo smisleno. Odustala sam od traženja pravog dermatologa koji će čudotvorno riješiti problem, kod svih i svugdje terapija je ista. Samo je razlika u pristupu i onoj ljudskosti. Jedan dermatolog prilikom pregleda djeteta držao se na sigurnoj udaljenosti, kao da je ne daj Bože, nešto zarazno, što me je jako povrjedilo. Osim toga prošla sam unakrsno ispitivanje o financijskim prilika, "mogu li djetetu (tada 5 mjeseci) priuštiti jedan sokić, da se djeluje iznutra (aloavera), koji koje li slučajnosti upravo taj dr može nabaviti. Naknadno sam na internetu pronašla da se ne primjenjuje kod tako male djece.Da ne dužim, onda se desilo čudo, jer ne znam kako to da nazovem. 17.11. dobili smo prvi zubić, a par dana nakon toga i drugi. Doslovno preko noći, sve je se povuklo. Nisam mogla vjerovati. Zvala sam sve ukućane mi potvrde da me oči ne varaju. I tako do danas. Javi se istina malo na ruci kao tanka narukvica, ali to je super. I dalje doji, trudim se da izbjegavam aditive, konzervanse (znači svu vještačku hranu). Tražim koliko je moguće voće i povrće iz eko uzgoja, jaja, meso.Koristim Alnatura proizvode. Det. je DM za alergičare, ispiram veš dva puta. Uživam u divnoj koži kad je god presvlačim i ne mogu još uvijek vjerovati. Kožu i dalje njegujem, ali sada tek svako drugi dan.
Iskreno se nadam da je to to, da se neće više vraćati, ali istovremeno i strahujem. Da li je to samo pauza, predah, način na koji se ta grozna beštija poigrava?Ima li ko odgovor na to pitanje: Da li je konačno gotovo? Hvala Bogu, nema astme, bronhitisa itd. kako sam strahovala. Zaželite nam sreću i Božiju pomoć, kao što i ja vama sve najbolje želim. Sretno, i da nas što manje bude na ovoj temi i sa ovim problemom, jer ko se sa tim nije suočio nema pojma kako je.

(odgovor članu Melica)
Neposredna veza do poruke: 47
   RE: atopijski dermatitis
7.4.2009 0:15:09   
triplemama
moje dvoje djece ima AD ali jo Naidi apsolutno nestao sa 3 god iako je bio jako izražen

_____________________________

Ko čeka i dočeka NOVI ZAKON O "AS"
Savjetnica za AS udruženja DjeCa

(odgovor članu Melica)
Neposredna veza do poruke: 48
   RE: atopijski dermatitis
24.4.2009 13:34:42   
granapce
Triplemama i Melice, vidim da vam je AD uza specijalnost. Daj pomozite, moj user posted image kojem je sada 3,5 mjeseca je jos prije 2 mjeseca dobio ja mislim tjemenjacu. Ali, to ljuskanje se stalno pogorsava. Pedijatrica nam na mjesecnim pregledima stalno ponavlja da to nije nista i da ce proci, te da je to tipicno za djecu sklonu alergijama. Zena je sjajna ali ja sada pocinjem da sumnjam u ovaj njen sud. Na straznjem dijelu glave ima fleku crvenu kao krv koja se stalno ljuska. Iste ljuske, ali ne toliko crveno podrucje, mu je i pored usiju. On se toliko cese da ponekada izgleda kao da je sa mackama spavao. Koristim Mustela pjenu ali njemu to nista ne pomaze. Da li da ga vodim dermatologu i kojem (Sarajevo)? Sta da mu radim? 

(odgovor članu triplemama)
Neposredna veza do poruke: 49
   RE: atopijski dermatitis
26.4.2009 22:19:04   
jelena82
Evo i ja bih da podijelim svoje iskustvo sa vama. Moja djevojcica ima 19 mjeseci, a sa 8 mjeseci je dobila AD. Od tada je bilo uzasno. Mislim da nema kreme koju nismo koristili, elokom, afloderm, geokorton, locoidon, razne mjesavine iz apoteka, protopic, ma i ne sjecam se vise imena. A o kupkama da ne govorim, od eucerina pa dalje. I sve je pomagalo, ali cim prestanem mazati za dva dana se sve vrati. A doktori su samo povecavali dozu kortikosteroidnih krema. Cesanje do krvi,rane i nocno budjenje su vam sigurno poznati. Onda sam otisla u biljnu apoteku Hilandar u Banjaluci, dobila sam dve kreme, jednu za ujutro i jednu za navece i nakon dva dana svrab je prestao a nakon par dana sve se povuklo. Ja sam presretna, iskreno se nadam da ce tako i ostati! Eto drage mame, nadam se da cu vam bar malo pomoci. Kreme su na biljnoj bazi, nista ne stete, pa mislim da vrijedi da pokusate! Nisam sigurna, ali mislim da imaju svoju stranicu na netu. Ako ne uspijete, a neka od vas bude zainteresovana, javite se pa cu pokusati naci njihov broj telefona. Pozdrav svima!

(odgovor članu granapce)
Neposredna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *