|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ginekolozi?
6.6.2012 23:42:57   
ella_ina
dobro si ga opisala...kao jalijas, saner...ali to mi ne smeta, cak naprotiv, jedina pozitivna karakteristika je to sto je nonsalantan s pacijentom, sto je slobodan, mozes da ga pitas sta god pozelis...da mu budes u ordinaciji pola sata...a sta mi se ne svidja...hm...ako ja dodjem kod njega kao neciji pacijent, a on saspe i drvlje i kamenje na svog kolegu....nezz meni je pao u ocima, ono ja, ja, ja,...., predlozio mi je neke stvari da radimm koje mi dr Godinjak (jos) nije, ali nije propustio da ne iskomentarise sve ono sta mi je dr godinjak dao....nezz...nekako mislila sam da su oni gore prvo kolege, a ja se osjecam kao .... kao da se bore da privuku sebi pacijente, pa i pod cijenu da ocrnis kolegu...nezz.-..totalno me je zbunio sa svojom "dijagnozom" ...a nakon sto me je prvi put viidio predlozio mi je da radim HSG, naravno da on to radi, u toj i toj ordinaciji, to je toliko para....bla bla bla...zato me je zanimalo i misljenje drugih, koliko je on stvarno ok...i dok je godinjak na godisnjem, da li mi je bolji on ili idrizbegovic.....

(odgovor članu ray)
Neposredna veza do poruke: 476
   RE: Ginekolozi?
7.6.2012 9:56:44   
sarisari

upravo tako kao šđto ste ga opisali ali i meni je to sve dok je neko stručan ok, a svi se oni bore da honorarno zarade nesto, znaci sve je to u 5 grama, od dr. Muminbašića je i otac bio poznati ginekolog tako da je meni i to plus s obzirom da je znaci cijeli zivot u tome,sve u svemu ja sam zadovoljna hvala Bogu, možda jeste mana sto ono tipa samo on zna ali gore ti je opći rat za otimanje pacijenata, a meni je on skroz ok kakvih ima, sretno

(odgovor članu ella_ina)
Neposredna veza do poruke: 477
   RE: Ginekolozi?
7.6.2012 14:32:48   
ray
to sto ti je predlozio hsg , to je dobra stvar. ja bih ti to odmah predlozila. :) ja sam isla kod godinjaka mjesecima i na kraju fasujem vanmatericnu trudnocu. jajovod mi bio zacepljen i plod zapeo u jajovod. tako su mi na kraju morali odstraniti i jajovod i taj plod i ostala sam samo s jednim jajovodom. onda sam godinu dana poslije kod dr godinjaka radial laparaskopiju da bi utvrdio da mi je i drugi jajovod zacepljen. sada hocu da radim ivf kod turaka, ali oni traze ovaj HSG snimak i jedino ga taj mumibasic radi u toj privatnoj ordinaciji. ja sam im vec rekla da znam sto posto da mi je jajovod zacepljen jer mi je godinjak radio laparaskopiju ali njih interesuje snimak da li imam hidrosalpinx jer navodno ako imas te tekucine u zacepljenom jajovodu to moze negativno uticati na ishod IVF-a.  ja pitam godinjaka da li je otkrio hidrosalpinx a on veze nema.. veli "ih.. ne sjecam se"... pa zar nije bilo logicno da ima neki snimak ili nesto. :( uglavnom ja sada vjerovatno moram ponovo ici na taj hsg , a meni je to (zbog zacepljenog jajovoda) uzasno bolna procedura.

a sto se tice mumibasica , on se kao izvinjavao sto to radi privatno i veli da oni imaju aparat za hsg ali je pokvaren. veli da je on to jos u ratu radio , ali kao sada je taj privatni lobby tako jak i taj se aparat vec godinama ne popravlja nego neka zenska ima svoju radiologsko kliniku i njega zove kad pacijentima treba raditi HSG jer to mora raditi ginekolog. uglavno.. meni se iskreno ne svidja ni to sto shushka.. ni sto onako malo ko saner djeluje.. nesto mi to nekako neprofesionalno. ja obicno za takve ljude mislim da su diplomu preko kafane steklli. jos kad sam cula da mu je babo radio.. :)  a opet s druge strane, valjda se onda jos preko oca ustelio sa tom HSG.. ma ko ce ih znati....

(odgovor članu sarisari)
Neposredna veza do poruke: 478
   RE: Ginekolozi?
7.6.2012 14:59:05   
irisss
Nemojte nagađati i kaljati nečiji ugled ako niste u nešto 100 % sigurne, mislim na to za diplomu, stručnost i sl. Ja sam kod dr. M. od samog početka liječenja na sterilitetu, prije toga sam imala vm, Prof. G. mi je radio lapar.odstranjen mi je jedan jajovod. Kad sam došla kod dr. M. predložio mi je hsg, dok još nije radio u toj privatnoj ordinaciji. Jedini problem je bio što gore nisu imali kateter za sono hsg već smo ga nekako nabavili i on je takoreći od nemogućeg uradio moguće. Jajovod je bio hvala Bogu prohodan! Nekoliko ciklusa nakon toga, ja sam ostala trudna.

Sad dr.radi s pravim rendgen aparatom gdje ćete dobiti snimak i imati crno na bijelo u kakvom su stanju jajovodi tako da toplo preporučujem svima taj pregled! Nije vrijedno nikavih para sekiracija hoće li se nedaj Bože desiti vm! Sretno svima

(odgovor članu ray)
Neposredna veza do poruke: 479
   RE: Ginekolozi?
8.6.2012 8:20:26   
sarisari

ja sam već pisala da sam kod dr. Muminbašića radila LETZ znaci radi se o necemu sasvim drugacijem ali kao sto napisaste nema tih para koje bih dala samo da budem dobro ukoliko mozete sebi priustiti bolje je i patiti nego se "povlaciti" po klinikama od jednog do drugog dr. i za M. imama samo rijeci hvale i opet moram da kazem da mi je pomogao mnogo kada mi je bilo najteze jer su me drugi ljekari jako plašili, a on me i pored svoje strucnosti u tim teskim trenutcima ohrabrivao sa argumentima cak i nasmijavao, u sustini jako sam mu vjerovala i sada mu vjerujem kada je u pitanju strucnost, jer odem kod drugih ljekara privatno mi umjesto samo papa testa traze da izvadim jos milion drugih testova samo da bi naplatili a on nikada nece predloziti nesto sto je suvisno, sretno svima i samo pohvale za dr. Muminbasica i meni je bolje da je lezeran sa pacijentima nego da ga ne smijes nista pitati

(odgovor članu irisss)
Neposredna veza do poruke: 480
   RE: Ginekolozi?
8.6.2012 10:41:01   
ray
samo da se ogradim da nisam rekla da je dr mumibasic dobio diplomu preko kafane , niti ja imam takvu informaciju. ja sam samo rekla da imam takav osjecaj , jer meni ono "shh shhh shhh i pljuvanje po kolegama (u mom slucaju mehmedbasicu)" nekako ne ulijeva povjerenje i vise mi je za kafanske price nego za ordinacije.
Eh sada.... da kazem jos i da je dosta pristupacan i moze se s njima porazgovarati fino. cak sta vise meni je bio simpatican. :)  ... daleko simpaticniji od godinjaka.
i jos da kazem uprkos ovom osjecaju, ja bih opet radila kod njega hsg , jer vjerujem da dobro radi. ta radi to zadnjih 20 godina i jos je imao priliku uciti od oca.



< Poruku je uredio ray -- 8.6.2012 10:48:59 >

(odgovor članu sarisari)
Neposredna veza do poruke: 481
   RE: Ginekolozi?
8.6.2012 14:06:47   
sarisari

rey nismo te shvatili pogrešno, ja sam licno samo iznjela svoje misljenje,a naravno ti ces odluciti kod koga ces sta raditi, puno srece

(odgovor članu ray)
Neposredna veza do poruke: 482
   RE: Ginekolozi?
18.6.2012 12:12:01   
Anoniman
pozdrav, dali neka mozda ima broj telefona od dr. ajanovica iz zenice? hvala

(odgovor članu sarisari)
  Neposredna veza do poruke: 483
   RE: Ginekolozi?
18.6.2012 19:24:46   
meliha.m
Evo i ja da se nadovežem na temu HSG,danas sam radila taj postupak u radioloskoj ordinaciji RDC u Hrasnom,kod dr. Muminbašića i mogu vam reci da je super proslo,nije trajalo dugo,negdje oko 25 minuta,nije bolno i preporucujem svima koje to trebaju da rade da se obrate dr, Muminbasicu,na broj:063 893 748,ili RDC 033 656 743,mislim da je ipak od velike vaznosti pored strucnosti doktora i njegov pristup pacijentu,jer ovaj dr.jako susretljiv i ljubazan,sretno svima,pozdrav                                                          

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 484
   RE: Ginekolozi?
19.6.2012 8:47:19   
sarisari

za susretljivost,pristup i stručnost dr.Muminbašića

potpisujem

(odgovor članu meliha.m)
Neposredna veza do poruke: 485
   RE: Ginekolozi?
28.6.2012 21:50:49   
ogica
Drage moje,

evo da i ja malo prokomentarisem dr.Muminbasica.
Na odjel za Sterilitet sam isla dva puta,i imala sam zakazan termin kod Godinjaka,medjutim cekala sam satima,on je bio na operaciji,ili na sastanku,uvijek nesto,uglavnom nisam mogla doci do njega.Moze on biti najveci strucnjak ovoga svijeta,ali ako mu nemam pristupa,sta mi vrijedi sva ta njegova strucnost,kad je na meni nije mogao primjeniti.
Zatim sam potrazila pomoc od dr Muminbasica,koji se prema meni i muzu vrlo lijepo ponio vec od prvog susreta.
Radio mi je HSG on,da nije on,to bi mi uradio neko drugi,ali nacin na koji mi je to uradio i kako se prema meni ophodio i pomagao mi se i ustati i zezao se,potpuno bezbolno...ali sto je najvaznije imam rengenski snimak jajnika,i taj snimak mogu odnijeti na kraj svijeta i smatraju ga relevantnim i valjanim snimkom.Metoda je bila potpuno bezbolna.
On mi je takodje radio jednu inseminaciju,nije uspjela,sad cemo ubrzo abd raditi i drugu.....
Dao mi je dva broja telefona,jedan da ga zovem ako je nesto hitno,a drugi da posaljem sms,pa ce odgovoriti kad stigne.
Nicim ga nisam POTPLATILA,stalno ga zovem,jer uvijek imam bezbroj pitanja.Uvijek je spreman dati odgovor.
Jeste da malo kritikuje sistem ,...ali iskreno kome odgovara ovaj sistem,drzava ,svi smo generalno nezadovoljni,kako mi pa tako i doktori.
Ne znam kako ce kasnije biti,ali za sada ga zaista ne bih mijenjala i smatram da je prije svega dobar covjek,jer oni parovi ,koji dodju na odjel steriliteta zaista trebaju posebnu paznju i pored strucnosti ,trebaju malo i sale i tople ljudske rijeci.


_____________________________

6 godina braka,dva spontana,nalazi uredni i kod mene i muza.
Krenuli sa detaljnom i intenzivnom borbom za bebolino!!!

(odgovor članu sarisari)
Neposredna veza do poruke: 486
   RE: Ginekolozi?
29.6.2012 10:11:14   
CICIKA MICIKA 74
Zelim i ja da kazem nesto o dr.Muminbasicu,mislim da je vrlo fin ,ljubazan ,i vjerujem da ima i strucnosti,stekla sam dojam da je iz nekog razloga u nekom donjem polozaju na odjelu za sterilitet,a da ne voli prof.Godinjaka to je jasno,ali toga ima svuda ,mozda je malo gnusno tako eksplicite pljuvati ,ali to je on i ko voli nek ucestvuje,a ko ne voli i nece.SPreman je da da odgovore kad ga se pita ,da napravi pozitivnu atmosferu ,gradski je lik,sto apriori ne mora znaciti da ke kafanski,a na kraju ko ne voli kafanu,mene vodi Godinjak koji vidi se vise cijeni Idrizbegovica koji je istina takodje vrlo ljubazan ,detaljan i slijepo slusa prof.rekla bih,doima se cak da ce ga naslijediti,ali kad ih sve stavim na gomilu rezultat je nula.........

(odgovor članu ogica)
Neposredna veza do poruke: 487
   RE: Ginekolozi?
1.7.2012 16:08:57   
ella_ina
cicika micika :) u potpunosti potpisujem...
ja sam gore kao pacijent dr Godinjaka...sad ce evo godina...od toga on me je pregledao tri puta...svaki put je neko drugi jer ja ne mogu da ga docekam....preipse mi klomifen, a stanje od klomifena prati neko drugi....evo danas sam tuzna i nezz vise sta da radim i kod koga da idem....pila sam prosli mjesec klomifen i ponovo prereagovala na njega....i opet mi je naravio ciste...ovaj put nisu otisle sa men :( da stvar bude gora danas mi je deseti dan ciklusa i jutros sam prokrvarila ....a bila kod dr Idrizbegovića u petak....imam ccistu na lijevom jajniku...dao mi da radim ponovo Ca 125 i kao da je pratimo...narucio me u petak ponovo...a ja jutros prokrvarim...odem odmah na GAK i primi me dr Kandić (nisam cula za nju) Žena me je isprepadala...ja jednostavno ne mogu da vjerujem da mi se nalaz moze za dva dana promijeniti tako drasticno...moj desni jajnik sad po njenom ima neki upalni proces...kaze, sigurno imam priraslice jer mi je materica zaokrenuta na desno....i jos mnogo toga :( a dr Idrizbegović u petak napiše da je materica uredne gradje?? Ja više nezz kome da vjerujem...kome vise da idem...ni sta da radim...ah da i da sam odlican kanditat dr Godinjaku za laparoskopiju, koju on menei jos nikad nije redlozio, jer od kako sam rjesila problem prolaktina, borim se sa klomifenom na koji prereagujem i onda moram pauzirati dva mjeseca da se to sve smiri...zene, nisam pametna sta vise da radim :(

(odgovor članu CICIKA MICIKA 74)
Neposredna veza do poruke: 488
   RE: Ginekolozi?
1.7.2012 19:14:01   
irisss
Promijeni ginekologauser posted image Ako si već na sterilitetu prebaci se kod Dr. Muminbašića, imaš gore dosta postova o njuemu, iščitaj i odluči. Meni lično je on No.1, ja sam dugo bila kod Mehmedbašića, kljukao me klomifenima koji mi također nisu odgovarali. Prešla na femaru i druga insem. s njom hvala Bogu bila uspješna.

(odgovor članu ella_ina)
Neposredna veza do poruke: 489
   RE: Ginekolozi?
2.7.2012 19:18:37   
CICIKA MICIKA 74
ella ina ,i ja sam ocajna s njima gore 2 godine tapkam ko debil ,a vrlo sam disciplinovan pacijent,taj klomifen je sranje i vrlo prevazidjen lijek,ja bih ti savjetovala da uradis tu laparaskopiju kod dr.Godinjaka ,da se vidi fino sta ima unutra jel ok il nije ,ti mu trazi,i kazi da ti taj lijek ne prija ,povadi hormone,da vidis gdje je kurslus pa si prokrvarila tako rano,i probaj s Muminbasicem jbg ,sredusretljiv je i dosta ti moze i pbjasniti.

(odgovor članu irisss)
Neposredna veza do poruke: 490
   RE: Ginekolozi?
2.7.2012 23:08:22   
ella_ina
cicika micika, ja sam takodje jedan disciplinovani pacijent :) i kad sam dosla gore prepustila sam se dr Godinjaku kontajuci on zna sta radi...iako sam ja protiv klomifena, jer imala sam jednu trudnocu, imala sam prosle godine uredne ovulacije ( znam, jer sam ih pratila folikulometrijom) a problem mi bio prolaktin...po meni, kad se on snizio trebalo je da pratim valjda jedan prirodan ciklus, a ne on odmah klomifen, jer mjesec kad mi je prolaktin bio ok imala sam folikule 17 mm na 12 dan, a dr Godinjak mi nije dalje pratio situaciju, nego kao ako ne ostanem trudna iduci mjesec klomifen, hajd rekoh zna covjek sta radi.........nakon toga ciste,pa pauza, pa opet klomifen i evo sad opet ciste :( Muminbasic je ja mislim ovaj mjesec na godisnjem, vraca se godinjak...pa vidjecu...uradila sam Ca 125 i on je ok, u onim je granicama, pa eto valjda je to nesta pozitivno...prolaktin je ok...a nezz za ostale hormone posto nalaz nije kod mene, a ovo su dvije stvari koje su me bas zanimale...ali mislim da su i ostali ok....meni se licno ne raadi laparoskopija...bar da mi je jednom doci dal do ciljanog odnosa, dal do inseminacije...pa ako to ne uspije mozda onda...ovako....trenutno sam kukavica po pitanju toga i mislim da cu je odlagati koliko god budem mogla....
hvala cure na savjetima :)

(odgovor članu CICIKA MICIKA 74)
Neposredna veza do poruke: 491
   RE: Ginekolozi?
3.7.2012 10:51:19   
CICIKA MICIKA 74
ella ina nije na godisnjem ,a Godinjak se vratio,tj.ne znam kad on ide ,a nalaz koji nije kod tebe odes kod sestre i trazis i uzmes ga pa ga cuvas kod sebe ili si ga kopiras .Izbaci klomifen moj ti je topli savjet ali i ne plasi se laparoskopije to nista ne boli za 1,i po dan si kuci a za 7 dana ko nova vjeruj mi ,ja sam radila .

(odgovor članu ella_ina)
Neposredna veza do poruke: 492
   RE: Ginekolozi?
4.7.2012 15:11:54   
ogica
Ella ina Muminbasic je na odmoru u augustu,ali ce Rada brzo ici na odmor,mada mi je dr rekao da i on zna pripremiti spermu za inseminaciju,naravno ovo pisem ukoliko se odlucis za to.
Ja sam kod dr.Muminbasica,i ne bih ga rado mijenjala za Godinjaka.Vidjela sam kako on preglede zavrsava,sve za pet minuta.Muminbasic posveti malo vise vremena,ljubazan je i sto je najvaznije dostupan je uvijek da odgovori na bilo kakvo pitanje.

_____________________________

6 godina braka,dva spontana,nalazi uredni i kod mene i muza.
Krenuli sa detaljnom i intenzivnom borbom za bebolino!!!

(odgovor članu ella_ina)
Neposredna veza do poruke: 493
   RE: Ginekolozi?
4.7.2012 16:32:37   
ella_ina
evo sam dobila nalaze i nista mi nije jasno :((

FSH 3,2 (2,0-11,6)
LH 1,7 (2,6-12,1)
estradiol 362 (98-592)
progesteron 16,70 (0,39-5,4)
prolaktin 428 (64-590)
testosteron 0,60 (0,2-27,7)
kortizol 260 (123-626)

ovo sam radila na 8 dc

LH smanjen, a progesteron povišen???? zna li iko sta bi to moglo da znaci :((


vidim da hvalite Muminbašića....nezz trenutno više nikom ne vjerujem...i mislim da cu jos izvaditi krv na 21 dc kao sto mi je i rekao dr...i pravim pauzu od svega...i da, da ne zaboravim...ja jos uvijek krvarim po malo :( ne staje nikako, a ona mi dr Kandić reče na onovu ultrazvuka, neće dugo ...pa sad....

(odgovor članu ogica)
Neposredna veza do poruke: 494
   RE: Ginekolozi?
5.7.2012 11:21:24   
sarisari
ja sam ZA dr.Muminbašića

(odgovor članu ella_ina)
Neposredna veza do poruke: 495
   RE: Ginekolozi?
5.7.2012 14:29:05   
CICIKA MICIKA 74
nek ti to curkanje prodje ,nemoj nista piti ,cekaj prirodan ciklus ,to ti je hormonski disbalans ,taj progesteron je bio visok ,nesto se pobrkalo,obustavi sve 1 do 2 ciklusa ,sredice se i idi kod Muminbasica .

(odgovor članu sarisari)
Neposredna veza do poruke: 496
   RE: Ginekolozi?
29.7.2012 11:08:36   
Anoniman
Pozzz .... da li ima neka zenica da ima iskustva sa dr.Razijom Dedic iz Zenice,radi u medicomu ?? Please,ako iko zna bilo sta,imam sutra zakazan pregled pa me zanima kakav je dr. ? bila bih vam zahvalna

(odgovor članu CICIKA MICIKA 74)
  Neposredna veza do poruke: 497
   RE: Ginekolozi?
29.8.2012 14:03:52   
I love youu
Moze li mi neko reci kakva je Sabina Cengic u papagajci. Vezano je za vodjenje trudnoce, naime prije dva dana sam saznala da sam trudna, pa bi htjela da mi ona potvrdi trudnocu. Njoj sam isla samo jednom na pregled posto sam se bila udala i nisam vise, tada je bila ok.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 498
   RE: Ginekolozi?
30.8.2012 10:05:41   
mamine oci
ja trudnocu vodim privatno u poliklinici Sunce doktroka Aida Ajanovic Zujovic jel ima neko iskustva,kakva je doktorka, inace nemam nikavog iskustva vezano za Sarajevo i Sarajevske ljekare jer do sad sam se poradjala u Sandzaku a namjeravam ako Bogda ovdje se poroditi samo ne znam u kojoj bolnici Kosevo ili Vojna ?

_____________________________

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013


(odgovor članu I love youu)
Neposredna veza do poruke: 499
   RE: Ginekolozi?
5.9.2012 9:55:38   
NISAMMAMA
Da li mi neko moze reci kakav je ginekolog Vesna Bravo u kumrovcu????

(odgovor članu mersa)
Neposredna veza do poruke: 500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Pelene.
пеперутка16

Kada ste počeli da odbijate svoju bebu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *