|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako VAS zovu vasa djeca???
23.11.2010 11:29:46   
veeseelaa
moja najljepsa titula je mama, i nista mi ljepse nema na svijetu nego cuti glas svog djeteta koji me zove "mama"


upravo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu A Iman)
Neposredna veza do poruke: 26
   RE: Kako VAS zovu vasa djeca???
23.11.2010 11:34:29   
SdZ
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

moja najljepsa titula je mama, i nista mi ljepse nema na svijetu nego cuti glas svog djeteta koji me zove "mama"


upravo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image



Kako lijepo receno. Sigurna je najljepsa titula biti roditelj, odnosno mama.


_____________________________

<3 28.6. <3
Zivot je dobio svoj smisao...

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 27
   RE: Kako VAS zovu vasa djeca???
23.11.2010 11:38:35   
ziki
Mene nemirko zove mama, mamaja kad mu nešo treba ili mami kad je tužan. Jedno vrijeme mi je tep'o da sam "njegov ziki"( tad je imao oko 18 mj). Sa mm je bilo zeza, dugo ga je zvao imenom, al pričali i prošlo je, sad je baba eventualno "ovaj" kad mi se nešto žali na jega. Iz istog razloga koji je napomenula Hanady bitno mi je da zna ime i prezime i kako mu se zovu baba i mama. 
Većina djece oko 2-3 godine ima tu fazu da roditelje zove imenom kao što imaju fazu laganja, psovanja... al se sve na kraju dovede u red.
Ja moju mamu sad ponekad zovnem nadimkom al u većini je mama kao i što sam babu rahmetli zvala samo baba nikad imenom(osim ono oko 2 god)


_____________________________

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 28
   RE: Kako VAS zovu vasa djeca???
23.11.2010 11:43:00   
Anoniman
Vecinom me zove mama al nekad joj se omakne i moje imeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image al primjetila sam da je to jer me mm po 100 puta zovne kad je kuciuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
mislim da je to buniuser posted image

(odgovor članu ziki)
  Neposredna veza do poruke: 29
   RE: Kako VAS zovu vasa djeca???
23.11.2010 11:45:02   
bebacha
meni nije isto kad dijete nekad zove imenom a u vecini slucajeva sa "mama".Ajla cesto oponasa mene pa muza zove imenom ili obrnuto al to samo nekad i znam da se tako igra.al potpuno druga stvar je kad djete roditelje stalno zove imanom,sto imam priliku cuti u okolini

_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 30
   RE: Kako VAS zovu vasa djeca???
23.11.2010 11:48:04   
Medić*
mene je moj maleni od skoro poceti zvao nadimkom kako me muz zove, mali je to cuo i nekim situacijama me tako oslovljava kao npr ujutru kada se probudi prije mene kaze : mama Amka utani pavis lucak, pijes kafu i sl, on to toliko sa odusevljenjem govori jer je tek naucio, isto tako svoga babu oslovljava ponekad imenom odnosno nadimkom Suki i to vidim radi od dragosti sto je nesto  novo naucio, njemu je tek dvije godine i ne pada mi napamet da ga sprecavam u tome kad je jos mali, on sasvim odlicno zna ko su mama i baba, a nista strasno u tome nema dok su mali da nas ponekad od dragosti zovu nadimkom ili imenom kao sto je u nasem slucaju, meni je to bas simpaticno, i ja sam svoje roditelje od dragosti ponekad oslovila imenom pa tasto ne i moje dijete mene. Osjeti se kada djeca to rade zato sto su odgojena tako da oslovljavaju imenima a kada to rade iz radoznalosti, dragosti i njima slicnih fazona, jos su to mala djeca govorim o nasem uzrastu, naravno kada bude imao malo vise godina uz lijepi normalan odnos znat ce kako se roditelji oslovljavaju, kako mi prema nasim roditeljima tako i nasa djeca prema nama, prenosi se to i nauci s jednih na druge, najbitnije je odgajati ih dobro od samog pocetka kasnije sve pšolako dolazi na svoje....

_____________________________

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu SdZ)
Neposredna veza do poruke: 31
   RE: Kako VAS zovu vasa djeca???
23.11.2010 11:52:53   
mama75
Mislim da zvanje roditelja imenom u odrasloj dobi nema veze sa ovom temom, mada licno smatram da je ruzno kada odrasla osoba zove svoje roditelje imenom. Meni je npr nezgodno bilo i svekrvu zvati imenom, a nisam mogla "mama", pa onda nekad "nano" nekad imenom.  Kada je mojoj kcerki bilo 4 godine pitam je ja: "Kako ti se zove babo?", a ona suti, razmislja... i na kraju kaze njegov nadimak. Ja kontala zeza se, ali dijete se stvarno nije moglo sjetiti imena, jer ga ona zove "babo" a svi ostali nadimkom. E sad mi recite, jesam li se trebala zabrinuti da ce joj to ostati navika, pa kada joj bude 30 godina nece znati babino ime??? 

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 32
   RE: Kako VAS zovu vasa djeca???
23.11.2010 11:56:12   
Lejla Ka
U životu nikad nisam osjetila potrebu da svoju majku oslovim njenim imenom. Ako i jesam, desilo bi se to u slučajevima kad bih je ponavljano zvala, a ona me u nekoj svojoj koncentraciji na nešto ne bi čula. Tad bi je pozvali po imenu (ja i sestra) više iz zezancije da vidimo hoće li to upaliti.

Mene moja djeca zovu MAMA, oca BABO (ili neke od milja izvedenice, kad nam se ulizuju ). I ja i suprug u komunikaciji sa njima jedno drugo imenijemo sa mama i babo (npr. babo će ti donijeti vode, mama će te presvući ...). Veoma rijetko, kči sad gotovo nikad nas pozovu po imenu, u nekim specijalnim situacijama i tad to izgleda simpatično. Nikad nismo imali fazu da nas je i jedno zvalo samo imenom. Sigurno da u ovom uzrastu ne bih išla ne neko radikalno negodovanje ni neko klasično učenje kako da me oslovljavaju, već je to sve stvar našeg međusobnog ophođenja.

Moje lično mišljenje je da djeca ne treba roditelje, kao ni nane i dede, te odrasle iz bliže porodice (tetke, amidže, dajdže...) da oslovljavaju samo imenom, pa čak ni kad odrastu. Za mene je to vid poštovanja i priznavanja starijeg kojeg odrasli iz bliže porodice podrazumjevano zaslužuju.

_____________________________

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 33
   RE: Kako VAS zovu vasa djeca???
23.11.2010 12:20:32   
Anoniman
Najljepsim imenima na svijetu: MAMA i BABI.
I ja svoje roditelje isto zovem. Ne znam da sam ih ikad u zivotu oslovila imenom. I mm isto svoje...
To mi je nekako jedino prirodno.

< Poruku je uredio Pahuljicaa -- 23.11.2010 12:23:01 >

(odgovor članu Lejla Ka)
  Neposredna veza do poruke: 34
   RE: Kako VAS zovu vasa djeca???
23.11.2010 13:04:14   
mamina princeza
IZVORNA PORUKA: neki

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

...to nema veze sa poštovanjem kod male djece.




Ja sam svog oca rahmetli uvijek zvala nadimkom:Sejouser posted image
On nije htio da ga zovem babo,ostalima se nije svidjalo tatauser posted image user posted image user posted image ,tako da sam ga uvijek zvala Sejouser posted image user posted image user posted image
A postovala sam ga maximalno...
Dakle slazem se skroz sa Hanadyuser posted image
Svojoj djeci jedino nedam da dedu i nane zovu imenom,to mi nesto bas bezveze,jer ja svekrvu nekad zovnem imenom,pa onda i moj Sead nju nekad zovne imenom,ne to ne moze,ona je za njega nana ...user posted image



I ja sam svog rahmetli oca zvala imenom od neke 3-4 godine ( slucajno je to isti nadimak kao i kod tvog rahmetli oca neki)

A postovala sam ga jako ... i voljela na poseban nacin....

Samo ponekad sam ga zvala babo. Kad sam bila skroz mala zvala sam al jedne godine kad smo bili na moru valjda su me cudnu gledali kad vikenm babo i tako sam sama okrenula na Sejo i tako je ostalo. Njemu je to bilo simpaticno , nicim ga nije vrijeđalo i tako je ostalo. Mama je uvijek bila mama nisam je nikad zvala imenom ....a ni pocemu je nisam vise postovala ili volljela nego oca. Tako da ne bih to stavila kao pravilo.

Sad kad gledma s roditeljske strane ljepse je kad se zovu mama i babo ( tata) , kad bi moja curica mene zvala imenom i tako nastavila kao sto sam ja mislim da bih ja insisitrirala da se vrati na mama. Mada ona mene sad zna ponekad zovnuti i "mama Lelooo" - onako zajedno.( ali i neke njene druge namjeren izvedenice od kojih mi je najsmjesnija Mama mia kao moja mama - cula pjesmu nekad i to joj bas zabavnoda me tako zove)   Ili babu kad imitira kako ga ja zovem zovne imenom.

Opet mislim da je sve stvar da li to pojednicano roditelju smeta.



_____________________________

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu neki)
Neposredna veza do poruke: 35
   RE: Kako VAS zovu vasa djeca???
23.11.2010 13:11:39   
new mama
Mene moja malena zove mama i tako otkako je propricala,nikad me imenom ne zove,cak sam joj ja jedno vrije govorila ja sam N.... a ona kaze nisi ti si mamauser posted image user posted image ,a mm zove vecinom imenom,jer kako ga ja zovem njoj je to nesto ostalo i ona za mnom ponavlja,mada ga zove i tata,a ne mislim je forsirati,a opet ne mislim ni da ce nas zvati imenomuser posted image

_____________________________

A&V ~moje sve na svijetu ~


(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 36
   RE: Kako VAS zovu vasa djeca???
23.11.2010 13:17:30   
Anoniman
mamaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa i tataaaaaaaaa ...glasno i ostro, a njanja izgovara najnjeznijim mogucim glasomuser posted image user posted image

(odgovor članu new mama)
  Neposredna veza do poruke: 37
   RE: Kako VAS zovu vasa djeca???
23.11.2010 13:32:44   
henna ze
mamaaaaaaaaaa daj mi mlijeko..mamaaaaa daj mi vode..mamaaaaaaaaaaa gladna sam...mammmmmmmmaaaaaa de vidi ovo....
mamiceeeeeeee hoćeš mi kupiti ove barbie šnalice...mamice jede mi se jogobela....
mamaaaaaamamamaaaaaamaaaaaa boli me stomaaaaaaaak
babo samo ti spavaj..babice hoćemol igrat PES...babo gdje ćeš....

_____________________________

Kad se igra završi, kralj i pješak idu u istu kutiju.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 38
   RE: Kako VAS zovu vasa djeca???
23.11.2010 14:15:18   
Lucina
Ja naprosto ne mogu da vjerujem kakve sve konotacije vezete za zvanje roditelja imenom. Mene moja kcerkica zove mama, ali ja zaista ne vidim nista lose u tome i da me zove imenom, cak mi je simpaticno user posted image

(odgovor članu henna ze)
Neposredna veza do poruke: 39
   RE: Kako VAS zovu vasa djeca???
23.11.2010 14:43:22   
Lulu_08
Mama i mami. Kako ti se Luno zove tajo? "Sanel Čajić" Kako ti se zove nana? "Nidja" Kako ti se zove deda? "Muris" Kako ti se zove nena? "Dina (Sadina)" Kako ti se zove djed? "Sejo"

A kako se Luno zove mama? "Mama Čajić" (iako zna da se zovem Đana, i izgovori to pooooooooonekad)

Ali je SHOW, svima zna ime samo je mama Čajić. hahahaha...

_____________________________

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu Lucina)
Neposredna veza do poruke: 40
   RE: Kako VAS zovu vasa djeca???
23.11.2010 14:46:03   
tekja
Moj djecak i mene i MM trenutno zove mama, a primjetila sam da ponekad mama zove i neke druge njemu drage osobe, iako zna reci i babo, nana, dede, dajda...ne bih voljela da nas u odrasloj verziji zove imenom, a nadam se da i nece, jer i mi svoje roditelje oslovljavamo sa tim tako dragim zamjenicama mama i babouser posted image

_____________________________

Jul 20th

...just because it burns
doesn't mean you're gonna die
you gotta get up and try try try!

(odgovor članu Lucina)
Neposredna veza do poruke: 41
   RE: Kako VAS zovu vasa djeca???
23.11.2010 14:49:18   
w.pooh

IZVORNA PORUKA: Djana

Mama i mami. Kako ti se Luno zove tajo? "Sanel Čajić" Kako ti se zove nana? "Nidja" Kako ti se zove deda? "Muris" Kako ti se zove nena? "Dina (Sadina)" Kako ti se zove djed? "Sejo"

A kako se Luno zove mama? "Mama Čajić" (iako zna da se zovem Đana, i izgovori to pooooooooonekad)

Ali je SHOW, svima zna ime samo je mama Čajić. hahahaha...

eh Djana samo još broj LK da nam daš user posted image user posted image

A nas naše sunce zove mama i tata user posted image

_____________________________

13.08.2008.
Lﻻ ﻉ√٥oυ F٥гﻉ√ﻉR

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 42
   RE: Kako VAS zovu vasa djeca???
23.11.2010 15:36:06   
emy24
sto ljudi sto cudi,naravno svi imamo razlicito misljenje i stav o tome kako treba odgajati dijete...slazem se sa svima da je mama samo jedna i jedina....ja svoje roditelje zovem oduvijek mama i babo,i tako ce i ostati,ali sad sto moj malac mene zove imenom,ne pridajem neku veliku vaznost,ovo je samo njegova faza koja ce sa vremenom proci,a naravno da nebi dozvolila da me zove imenom kad bude svjestan sebe....zna se sta sam mu ja

_____________________________

Emin & Ejna
23.04.2007.
26.07.2012

(odgovor članu w.pooh)
Neposredna veza do poruke: 43
   RE: Kako VAS zovu vasa djeca???
23.11.2010 15:39:37   
veeseelaa
mama i bocko user posted image  tako nas zove
Ona ustvari zove ljude kako ih ja zovem, ja mm zovem bocko i ona odmah zamnom, čim udjemo u kuću otvara vrata soba i zove booockooo, booockooo user posted image
rekla sam mm ako ne budeš slušao smisliću ti neki bezveze nadimak pa ćeš onda vidjeti
al najsmješnije je kad dodju gosti a ona ga zove Bocko, bocko user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu emy24)
Neposredna veza do poruke: 44
   RE: Kako VAS zovu vasa djeca???
23.11.2010 15:50:34   
dacy
Moj sin nas zove mama i tata. Nekad kad ja zovem muža imenom i on ponavlja za mnom. Svekrvu zove baka, svekra i mog tatu didi, a moju mamu dada user posted image . Nemam pojma šta mu to znači, iako ja stalno trubim, baka, baka, on opet dada. Primjetila sam da ga buni kad je ja zovnem mama, onda on dođe do nje pa je zovna mama, ali se brzo ispravi i opet dada.

E sad, da li bi mi smetalo da me zove imenom, ne, i neshvaćam kako neke ljude grozi to kada mala djeca zovnu roditelje imenom. Pa to su djeca, haloooooo i normalno da imaju svakakve periode u svome odrastanju.
A o tome kako će me zvati kad odraste, neću sad da razbijam glavu, još je rano za to

< Poruku je uredio dacy -- 23.11.2010 15:51:05 >


_____________________________

Soul of My Soul

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 45
   RE: Kako VAS zovu vasa djeca???
23.11.2010 16:05:12   
Dinkica
mama, babo, dedo, nana, dajda, keka, pardon kaka user posted image (tetka)


_____________________________

Mamino pile se rodilo 12.02.2009

(odgovor članu dacy)
Neposredna veza do poruke: 46
   RE: Kako VAS zovu vasa djeca???
23.11.2010 17:46:18   
nikita
EI mene zove nana valjda od mama i Nina 

_____________________________

Boze hvala ti na ovom najljepsem daru...
EI 16.11.2009.

(odgovor članu dacy)
Neposredna veza do poruke: 47
   RE: Kako VAS zovu vasa djeca???
23.11.2010 18:10:09   
Anoniman
Mama i babo (nekad imitirajući mene babu zovnu po imenu,ali to se dosad desilo možda 5-6 puta)

A mlađa mi u zadnje vrijeme tepa "mamić" user posted image   user posted image


< Poruku je uredio Gracanka -- 23.11.2010 18:12:03 >

(odgovor članu nikita)
  Neposredna veza do poruke: 48
   RE: Kako VAS zovu vasa djeca???
23.11.2010 19:02:49   
mama_debeljuca
Moj A.nas zove mama i babo user posted image Pa nam još tepa mami, mamice, babi...Nekada kada me dugo zove a ja ne odgovaram, ili je ljut na mene zna reći mama Anita!!
Inače skoro nikog od odraslih ne zove imenom, to su tete i čike user posted image

_____________________________

:-)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 49
   RE: Kako VAS zovu vasa djeca???
23.11.2010 19:10:07   
tehna
Pozz mene moji klinci zovu mama mami ili mamica a oca babo babice ili babi zavisi kako im naidje a kad me imenom zovnu to tako slatko zvuci ali dok su manji ali opet ne bi mi smetalo ni imenom da me zovnu jer oni znaju da sam im ja najveci prijatelj amoju mamu zovu nani a od supruga nana sve dok su mali sve je simpaticno sto se njihovog govora ticeuser posted image user posted image user posted image user posted image
dzenita 18.01.2000
samed 30.11.2005
affan 22.05.2007
dzejla 15.06.2010

mamine srece

(odgovor članu mama_debeljuca)
Neposredna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Duda.
пеперутка16

Do kada je vaše dijete imalo dudu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *