|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zdrava/nezdrava ishrana
1.2.2011 9:20:39   
henna ze
šta da kažem na ovu temu..pa poprilično se hranimo zdravo...ma ustvari mislimo da se hranimo zdravo...ali znam da to nije ni blizu...
moje dijete ne jede salamice hrnovkice..ne zato što ja tako želim, već jednostavno dijete to ne voli..a muž..zovemo ga nas dvije salamamen...on bi od toga živio...ni ja to baš ne volim..
ali sad kad bi dublje ulazila u to kako je šta prizvedeno..gdje..ma znam definitivno ni da ona jaja koja ja plaćam tako skupo nisu to što bi trebalo..jer mi živimo u Zenici..kad bi jele samo med i mlijeko...opet smo otrovane...tako da..ja nemam šta zdravo dodati na ovu temu..ali je odlična...

_____________________________

Kad se igra završi, kralj i pješak idu u istu kutiju.

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 26
   RE: Zdrava/nezdrava ishrana
1.2.2011 9:36:59   
tekja
Moja beba jede uslovno receno samo zdravu hranu, ne znam joj uvijek porijeklo, ali ne jede industrijsku hranu, mesne preradjevine, ne pije sokove, od slatkisa samo ponekad prutic kinder cokolade, vegetu ne koristim...ja sam u fazi izbacivanja salame, pastete i sl. s*anja skroz, jedem stvarno rijetko, jednom u mjesec-dva, dok MM bi radje izbacio vazduh nego salamicu (tako joj tepauser posted image )...gazirano ne pijemo, nismo pusaci ni konzumenti alkohola, pa eto, valjda je to neki prosjek...

_____________________________

Jul 20th

...just because it burns
doesn't mean you're gonna die
you gotta get up and try try try!

(odgovor članu henna ze)
Neposredna veza do poruke: 27
   RE: Zdrava/nezdrava ishrana
1.2.2011 10:30:12   
palachinken
IZVORNA PORUKA: henna ze

..jer mi živimo u Zenici..kad bi jele samo med i mlijeko...opet smo otrovane...tako da..ja nemam šta zdravo dodati na ovu temu..ali je odlična...


Tačno tako. Nama je jednom auto bilo 7 dana u Tetovu, kod mehaničara, pa smo danima s njega strugali onaj sloj metalne prašine. Ma šta danima, sedmicama smo ga svako malo prali sirćetom. Sad zamisli horora, kad skontas da je to isto smeće i po povrću i voću koje kupujem na pijaci i, na kraju krajeva, po našim plućima.


_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu henna ze)
Neposredna veza do poruke: 28
   RE: Zdrava/nezdrava ishrana
1.2.2011 10:42:18   
Lalana
Ne znam da li se hranim zdravo ili nezdravo, ali salame i hrenovke jedemo, slatkise i grickalice isto tako, ne pretjerujemo ni sa cim, ali kad se nadje pod ruku ne izbjegavamo.
Gazirano smo smanjili na jednom ili nijednom mjesecno, sto je veliki napredak jer smo prije pili svaki danuser posted image .
Trudim se da u kuci uvijek ima bar 2 vrste voca, jer djecica jako vole i traze po par puta dnevno.
Sokove pijemo i domace, ali vecinom kupovne.user posted image
Brzu hranu polahko, ali sigurno izbacujemo, posebno przeno na ulju, sa tim sam se posvadjala, ma smisliti ne mogu.
I u kuci odnedavno koristim maslinovo ulje, u minimalnim kolicinama, pomfrit skroz slabo pravim, preferiram kuhano povrce i hranu.
Ma ne znam, s jedne strane pazim kad kuham, s druge strane ne, kad mi se jede salama ili djeci dam bez razmisljanjauser posted image jer nekad mi je bitno samo da jedu, posebno kad odbijaju hranu.
Zaboravih reci da vegetu stavljam u sve osim jaja, i salate...
Mislim da je danas jako tesko ustrajati na zdravoj prehrani, ako je uopste imauser posted image


_____________________________

Moje tri srece...

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 29
   RE: Zdrava/nezdrava ishrana
1.2.2011 10:42:40   
leli§
ma joj sta je danas vise zdravo? ni povrce, ni meso, ni jaja, ni mlijecni proizvodi nisu vise sto su bili... ubi nas kapitalizam i komericjala u svakom mogucem pogledu.

ali, iz zdravstvenih razloga trebamo odabirati grupe namirnica koje odgovaraju nasem organizmu. samo zato sto se odredjena grupa namirnica naziva "zdravom" ne znaci da na nas organizam djeluje kao i na neciji drugi. ja bih se zbog zdravlja trebala prebaciti na mikrobioticku ishranu user posted image  ne volim rizu, proso, gerslo...ma haman ne volim nista sto ta ishrana preporucuje. mesa bih se i mgola odreci ali mila moja majko sta cu bez sira?

tako se odlucih postepenom i ne potpunom prelasku. i ja to zovem dijetalnim poboljsanjem. ali vala da mi prahne kakav dobar burger (o cevapima necu ni da pricam jer njih sanjamuser posted image ) prahne i to cini mi se vise nego prije, strpim se i u rijetke petke se pocastim tim...

_____________________________

jos uvijek sretno samujemo

"...The future''s in the air
I can feel it everywhere
Blowing with the wind of change..."

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 30
   RE: Zdrava/nezdrava ishrana
1.2.2011 10:53:28   
leli§
-gazirane sokove ne volim, pravim domace.
-caj ne pijem vise iz vrecica nego suseni domaci
-maslinovo ulje koristim u 90% slucajeva (nekad se stvarno mora upotrijebiti suncokretovo)
-mlijecne proizvode samo od obranog mlijeka a ako Bog da pokusacu uvesti upotrebu sojinog mlijeka
-slatko---volim jakoooo i to i jedem malo manje nego inace ali jedem
-pizza-od sad samo domaca jer mogu kontrolisati vrsu i kolicinu sira
-meso---crveno ionako ne valja ovdje rijetko kada uspijem naletiti na teletinu tako da otprilike 1 sedmicno imamo rucak/veceru sa crvenim mesom. piletina i curetina provladavaju mada bih i bez toga mogla
-smanjila sam i upotrebu bijelog sosa za kuhanje tako da sada to kortistim 2-3 puta mjesecno
- od kuhanog povrca volim grasak, buraniju, kukuruz i gljive sa zara ostalo ni pod razno (volim maminu sarmu u kiselom kupusu) i svo ostalo povrce jedem sirovo: kupus, spinat, paradaiz, paprike, zelenu saltu, brokule, karfiol, mrkve, krastavice itd
-polahko uvodim prasu i malo patlidzanuser posted image  ali kad se mora nije zora
-polahko uvodim rizu
-pastu smo smanjili na 2 puta mjesecnon i to se kanim da pocnem praviti domacu pastu

je li zdravo, vjerovatno nije ali je bolje nego zivjeti na take-outu i fast food-u

_____________________________

jos uvijek sretno samujemo

"...The future''s in the air
I can feel it everywhere
Blowing with the wind of change..."

(odgovor članu leli§)
Neposredna veza do poruke: 31
   RE: Zdrava/nezdrava ishrana
1.2.2011 13:32:07   
emma.L
Mi se trudimo zdravo hraniti, a dobro je što takvu hranu zaista i volimo. Povrće svo volimo, kao i ribu pa to često i jedemo. Masu jela spremamo na maslinovom ulju. Ne kupujemo salame, paštete ni hrenovke jer smatram da je bolje pojesti finu slaninu ili pršut nego nešto samljeveno u crijevo ili konzervu. Od sokova Emi dajemo Cappy ili nešto slično, a mi pravimo cedevitu jer je jako volim (znam da je turbo nezdrava). Meso kupujemo kvalitetno, to znam jer znam od koga ga kupujem, ali isto tako u stisci s vremenom kupujem i u Merkatoru ili Konzumu. Supice od Eminog rođenja naovamo su uvijek domaće (iako sam uvijek više voljela iz kesice user posted image ). Jednom u tjednu ili u 10 dana jedemo vani, znamo se počastiti i ćevapima sumnjivog porijekla user posted image , ali smatram da od toga nećemo baš oboliti. Nema grickalica, osim kokica, nema gaziranih sokova, ali slatkiša ima uvijek i tu ne posustajem. Ako već trebam umrijeti od loše ishrane jer ne mogu biti sigurna da u tim "domaćim" stvarima nema olova i sl., neka umrem sretna user posted image .  
Dakle, ne pretjerujemo sa zdravom hranom, ali najčešće je sami spremamo i jedemo raznovrsno, pa onda nešto valjda bude i zdravo u svemu tome.

_____________________________

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu leli§)
Neposredna veza do poruke: 32
   RE: Zdrava/nezdrava ishrana
1.2.2011 13:35:13   
jasmin
Cure,pozitivno sam iznenadjena kako se trudite zdravo hraniti,iako je nekada tesko izbjeci ono sto se nudi.Bravo!!!Pazljivije ste od mene.

< Poruku je uredio jasmin -- 1.2.2011 13:36:01 >


_____________________________

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 33
   RE: Zdrava/nezdrava ishrana
1.2.2011 13:52:13   
mamity
Tema je superuser posted image user posted image user posted image ,
e sada što se tiče zdrave prehrane, mislim da se mi svi trudimo zdravo jesti, ali postavlja se pitanje šta je zdrava prehrana i svako od nas to na drugi način percipira. Mislim da ni u čemu netreba pretjerivati, svega po malo, jedino što izbjegavam su gazirani sokovi, pijemo domaće i mesne prerađevine su mi nekako šuhveli, šta li sve stave u salamice, paštetice i hrenovkiceuser posted image user posted image .  E sada kada bi čovjek na sve gledao zagađen nam je zrak, zemljište ali ipak se trudimo jesti naše voće i povrće, meso puno hormona, ali ga konzumiramo... Ma svi mi se trudimo hraniti se zdravo samo je pitanje koliko je to što mi jedemo zdravouser posted image user posted image


_____________________________

mamina pahuljica 12.05.2003
mamin sunčan 14.04.2010

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 34
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *