Visnja RR
|
IZVORNA PORUKA: Idina mama Postovane (i), zivim u inostranstvu gdje je normalno uci u obuci u kucu. A meni nenormalno. Prljavo je!!! Kad kazem gostima da skinu obucu, osjecam se grozno. Kao da ja trazim nesto sto ne valja. A ne valja ulaziti u kucu u obuci. Bar ja tako mislim. Najgora mi je rodbina mm, svekrva i zaove. Sta vi mislite o ovome? Kako je kod vas u kuci? Ima li neko slicna iskustva? IZVORNA PORUKA: reallove ovdje u Jordanu je kao normalno da se ulazi u kucu u obuci,ali u nasoj kuci se ne ulazi,sveki je taj problem davno rijesila i sada se zna da kad nam dolaze svi skidaju obucu..ja to mrzim,iskreno,ionako svaki dan glancam parket,cistim,jos da mi u obuci hodaju fuj IZVORNA PORUKA: dadada Ovo je navika koja se zadrzala dok su ceste tj. putevi bili od zemlje...pa se onda po kilo blata nakupi na obuci...pa se svijet izuvao ispred vrata...meni je nenormalno izuvati se ispred vrata ako zivis u gradu...a ako si na selu...onda mi je to ok nema mi nista gore nego u neboderu vidjeti neciju obucu ispred vrata...za mene pojam malogradjanstva IZVORNA PORUKA: Idina mama Dadada, je li ulazis u obuci skroz u kucu, i u spavacu sobu npr.? IZVORNA PORUKA: leona81 pa obuca ne stoji ispred vrata vec u cipelarima u hodniku? a meni je to isto grozno pogotovo kad imas bebu koja puze:) poznajem neke strance koji hodaju u obuci kuci ali te cipele su samo za kucu npr... IZVORNA PORUKA: koka i po Nema teorije ...... IZVORNA PORUKA: Hannica Ja ne ulazi u stan u obuci,i nedam da neko drugi udje.Skidamo obucu u hodniku pored vrata,dalje neMORE. Desi se nekad da brzinski udjem,ako vec obucem obucu i skontam da sam nesto zaboravlia,ok...to moze proci,ali da hodam po stanu u obuci nema sanse.Za to postoje papuce. Eto,da znate...ako bi mi neko navratio na kafu kojim slucajem. IZVORNA PORUKA: dadada u sarajevu u spavacu, ne...na moru da...ja ne hodam po svojoj kuci u obuci...jedino ako recimo zaboravim nesto pa protrcim kroz kucu da to uzmem...ja nikad od svojih gostiju ne trazim da se izuju...svako , ko recimo dodje zimi u goste skine obucu ili kad je kisa...al mi apsolutno nesmeta kada ljudi udju u cipelama kada im je obuca suha...pogotovo kad su dotjerani (mislim...oni malo stariji...rodjendani...itd) ja sam mislila da mislis na skidanje obuce ispred vrata IZVORNA PORUKA: Idina mama Mislim na kretanje kroz kucu u obuci. Ovdje je to normalno. A meni grozno. Moj maleni hoda vec dugo, ali jos uvijek voli puzati. Otici svekrvi meni je nocna mora... IZVORNA PORUKA: esmina i bebina mam Kod mene su u hodniku do pola plocice i tu udem u obuci ali samo kad je suho vani. Al mrzim kad mi neko zagazi na tepih pa na ulici nema cega nema samo kad mi naumpadne da u neciju pljuvacku stanem bljaaaaaaaaaaaak Kad budem imala svoj stan aBd puknut cu kakav dobar parket pa samo nek neko proba da ude IZVORNA PORUKA: maja78 RR IZVORNA PORUKA: dadada u sarajevu u spavacu, ne...na moru da...ja ne hodam po svojoj kuci u obuci...jedino ako recimo zaboravim nesto pa protrcim kroz kucu da to uzmem...ja nikad od svojih gostiju ne trazim da se izuju...svako , ko recimo dodje zimi u goste skine obucu ili kad je kisa...al mi apsolutno nesmeta kada ljudi udju u cipelama kada im je obuca suha...pogotovo kad su dotjerani (mislim...oni malo stariji...rodjendani...itd) ja sam mislila da mislis na skidanje obuce ispred vrata e ovako nekako, u hodniku se skida, ne ispred vrata jer mi je to malo u kuci se hoda u papucama ili bos, ali i od gostiju ocekujem da se skinu, a jos vise od kad je andrej tu, naravno ako je neko star ili bolestan to ne ocekujem na moru ja ponesem papuce za po sobi, mada i ako udjem obucena ok e da i ako nesto zaboravim prije sam stalno ulijetala po to, sad puno manje, trudim se da ne zaboravim, ali ponekad IZVORNA PORUKA: Galicia Obuca se ostavlja u hodniku, a po kuci ni slucajno. Draga, nauci ih, reci im da ti to ne odgovara, i da samim tim ne postuju tebe i tvoje odluke. Moja mama je davno svog brata istjerala iz kuce, jer je on stalno ulazio i setao se po kuci u cipelama. Mami pukne film i istjera ga. Ovom vise nije palo na pamet da udje u cipelama. Tako i ti. IZVORNA PORUKA: milenium ova tema već ima i tamo sam rekla:u mojoj kući se ne izuva(redovito se čisti i riba)niti sam ikad otkad živim naišla na neku kuću gdje sam se morala izuti.to je očito od ljudi do ljudi il od kraja do kraja . IZVORNA PORUKA: teacher75 meni je van svake pameti da hocam vani po prljavim i prasnjavim ulicama i da unosim te bakterije u stan. naravno moze se uci u hodnik al dalje no-no. mada nekad i mi uletimo u cipelama kad zurimo a nesto zaboravili al to su vanredne okolnosti. a jos kad vidim u filmovima kako se u cipelama bace u krevet, dodje mi da povratim! IZVORNA PORUKA: rose jel ima vas koji zivite u BiH pa se ne izuvate ili ovi koji hodaju po kuci u cipelama zive van BIH? malo sam zbunjena...ujutro kada ustanete obuvate cipele (kombinacija pidzama i cipele) ili papuce...jel u istim cipelama u kojima ste ugazili u neciji urin dok ste obavljali nuzdu u wc u kaficu hodate i po vasoj spavacoj sobi...jesu li vam noge toliko odmorne da ste u stanju u ostati u cipelama i nakon sto dodjete s posla...kako izgleda doci kuci a ne izuti cipele to mi je totalno strano IZVORNA PORUKA: teacher75 IZVORNA PORUKA: rose jel ima vas koji zivite u BiH pa se ne izuvate ili ovi koji hodaju po kuci u cipelama zive van BIH? malo sam zbunjena...ujutro kada ustanete obuvate cipele (kombinacija pidzama i cipele) ili papuce...jel u istim cipelama u kojima ste ugazili u neciji urin dok ste obavljali nuzdu u wc u kaficu hodate i po vasoj spavacoj sobi...jesu li vam noge toliko odmorne da ste u stanju u ostati u cipelama i nakon sto dodjete s posla...kako izgleda doci kuci a ne izuti cipele to mi je totalno strano zaboravila si na pljuvacku i izmete golubova i ostalih zivotinja IZVORNA PORUKA: mala86 uh ja sam to mrzila kad sam zivila u Splitu ,mada tamo skoro da nema tepiha pa je nekako ok,ali meni je svejedno falilo da odmorim noge od obuce njima je cudno sto se mi izuvamo,a meni je to jer sad kad malac puze jedva mu branim da ne puze po jednom dijelu hodnika gdje ima tzv "guma" i gdje se svi izuvaju IZVORNA PORUKA: rose IZVORNA PORUKA: teacher75 IZVORNA PORUKA: rose jel ima vas koji zivite u BiH pa se ne izuvate ili ovi koji hodaju po kuci u cipelama zive van BIH? malo sam zbunjena...ujutro kada ustanete obuvate cipele (kombinacija pidzama i cipele) ili papuce...jel u istim cipelama u kojima ste ugazili u neciji urin dok ste obavljali nuzdu u wc u kaficu hodate i po vasoj spavacoj sobi...jesu li vam noge toliko odmorne da ste u stanju u ostati u cipelama i nakon sto dodjete s posla...kako izgleda doci kuci a ne izuti cipele to mi je totalno strano zaboravila si na pljuvacku i izmete golubova i ostalih zivotinja ma kontam da je ljudska fekalija vrh gadosti