veeseelaa
|
IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa IZVORNA PORUKA: shejla mene bi vjerovatno popustila i ljubav prema muzu, kad bi bio tako neki fini, tihi, poslusni muzic kojeg ja mustram i derem se na njega... Mislim, ne bih bila sretna, ako bih osjecala da nismo ravnopravni, tj. da sam ja izrazito pametnija, drustvenija...ili bilo sta, dakle da sam nekako superiornija...ne bih mogla cijeniti vlastitog muza... Zaprvao je to isto kao i zlostavljane zene... Muz pocne da joj naredjuje, da je maltretira psihicki, a ona suti ne buni se... I onda to, naravno, ide na drugu razinu, jer covjek potpuno izgubi postvanje prema takvoj zeni (ili muskarcu, ako je obratno) (Naravno, ne uvijek...treba imati predispozicije da postanes zlostavljac - dakle ovo je bilo onako, malo karikirano ) Upravo tako i ja osjecam. Ne bih mogla biti sa covjekom koji, pored mene, ne cuje se ziv, gdje ja uvijek "kolo vodim" i koji, ko onaj cukica iz auta, samo klima glavom... To mi je fuj, degradirajuce, jadavo, bez zivota. Volim temperament (ali kontrolisani), kad neko ima stav o svemu i kad se dosljedan sebii. Volim kad imam jakog protivnika. MM i ja smo vrlo slicni, doduse ja malkce vise sebi uzmem za pravo, ali on to vrati u naturi vi ga sad pretjeraste to što ja ponekad zatersam a on se tome smije nije mi cukica čak šta više u raji je poznat kao nezgodan momak al kad treba, on se ne smara sitnicima kao ja npr što su čarape na podu a ne u ladici i sl ja mm ništa ne naređujem, daleko od toga, može ići gdje hoće kad hoće i s kim hoće, ne polaže mi račune za novac i sl što mi je gora solucija nego da mi se nasmije kad ja zatersam i rondam i rondam zbog nekih gluposti, u biti se poslije tome smijemo zajedno i nikad njegova autoritet nije doveden u pitanje ... ja takve stvari (mislim tersanje) ne sprovodim javno, radije prošetam itd problem nekih ljudi je taj što čim žene bilo gdje iznese svoje mišljenje za bilo šta, izrečeno na fin i kulturan način a u prisustvu njenog supruga svi njenog muža smatraju mekušcem, papučarem i sl Naviknute valjda da žena ćuti i puno se ne upliće u priču Evo primjera, juče, ja vozim i svratimo do prijatelja mm a on će "aaaa što ti žena vozi?" kao ibreti se pa đe će žena muža voziti hahahhaha i sad na moj odgovor "lijepi pa danas zamisli žene voze, imaju svoja vozila itd" garant je on ostao paf s mišlju o mm "ja papučara" Vječiti problem nas balkanaca, žena bi trebalo da ćuti i ćuti i tako u nedogled a čim iznese svoje mišljenje njen muž je papak a ne do Bog ako insistira da se nešto uradi po njenom stavu a ne, valjda je od muškarca zadnja treba definitivno razdvojiti tersanje, ravnopravnost spolova, iznosešenje mišljenja obje strane podjednako od ovoga o čemu vi pišete drage moje uzeće vam "priču" one žene koje će svoje ćutanje i oduzimanja prava mišljenja i iznosešnja istog opravdati kroz ovakav stav
< Poruku je uredio veeseelaa -- 29.5.2011 14:45:19 >