|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Djeca "kopiraju" roditelje
4.3.2016 10:19:20   
Blue rose RR
"Ono što činite kao roditelj utječe na razvoj vašeg djeteta na mnogo načina. No nisu samo vaše roditeljske strategije te koje imaju utjecaja - i vaše ponašanje djetetu služi kao uzor. Dijete se stoga u mnogim situacijama vama služi kao primjerom za to kako
Vjerojatno ste i vi toliko zaposleni odgajajući svoju djecu i obavljajući svakodnevne poslove da imate malo vremena za razmišljanje o tome kakav uzor pružate svom djetetu. Bilo bi dobro razmisliti o tome kako se ponašate pred djecom i kako se izražavate dok međusobno komunicirate.

Morate biti i pripravni promijeniti svoje ponašanje kad shvatite da svom djetetu možda pružate loš primjer. Takvo preispitivanje može dovesti do poboljšanja i u vas i u vašeg djeteta, tvrdi dr. Richard C. Woolfson, autor priručnika 'Kako imati sretno dijete' .

Evo nekoliko prijedloga kako biste svojem djetetu mogli pomoći da uči iz primjera koji ste mu pružili:

Budite svjesni svog ponašanja
Budite svjesni stvari koje izgovarate i činite pred djetetom i nemojte se iznenaditi kada vidite da se vaše ponašanje i stavovi odražavaju na njemu. Želite li da se vaše dijete ponaša drukčije, najprije promijenite svoje ponašanje.

Otvoreno komunicirajte
Vjerojatnije je da će dijete prema vama biti otvoreno i izravno ako ste i vi takvi prema njemu. Uspostavljanje dobre komunikacije ključni je dio vašeg odnosa prema vama, umjesto da to potiskujete u sebi.

Izrazite svoju životnu radost
Život valja živjeti, pa dopustite svom djetetu da vidi da život shvaćate ozbiljno, ali i da isto tako u njemu uživate. Pokažite mu da je moguće, uz malo planiranja, postići zadovoljavajuću ravnotežu između rada i uživanja u životu.

Pokažite svoju vještinu donošenja odluka
Neodlučnost je često povezana s nesretnošću. Primjer koji pružate svojem djetetu kada se radi o odnošenju odluka pomoći će mu da se odlučnije ponaša kada za to dođe vrijeme. Zato je važno objasniti mu način na koji vršite odabir i donosite odluku i to pokazati primjerom.

Podučavajte ga na njemu razumljiv način
Dok svojem djetetu pokušavate pružiti dobar uzor, pripazite da ga ne preopteretite s previše informacija. Neke su situacije za njega presložene. Razvijajte njegovo razumijevanje ritmom koje će dijete moći slijediti.

Promatrajte druge uzore
Imajte na umu da na vaše dijete utječu i drugi uzori, kao što su njegovi učitelji ili neka osoba iz medija. Pripazite na takve uzore kako biste mogli procijeniti dijele li vaš sustav vrijednosti."


Izvor:http://www.tportal.hr/
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Djeca "kopiraju" roditelje
4.3.2016 10:21:22   
Blue rose RR
Koliko vaša djeca vas kopiraju?

Kako kika raste, vidim da vrlo često u njoj i njenom ponašanju, izražavanju, mišljenjima ... vidim nešto moje ili mm. Posebno se to odražava na njeno verbalno izražavanja ...moja rečenica koju znam često upotrijebiti, postaje "njena" :)

_____________________________

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Djeca "kopiraju" roditelje
4.3.2016 11:32:40   
irenaSA
user posted image
I S koristi naše riječi...npr. decentno...najslađa mi je kada to kaže...
user posted image hoda sa tel. slušalicom po kući..baš kao i mi kada pričamo na telefon...i nešto uvaženo brbljauser posted image

_____________________________

Sarah, mamina i tatina princeza stigla je na ovaj svijet 16.02.2010. godine
Dani, mamin i tatin princ stigao je na ovaj svijet 19.09.2014 .godine
Iza tuge vedrije je nebo...iza tuge čistija je duša...

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Djeca "kopiraju" roditelje
8.7.2021 10:05:28   
donaldross

IZVORNA PORUKA: Blue rose RR

Koliko vaša djeca vas kopiraju?
friday night funkin
Kako kika raste, vidim da vrlo često u njoj i njenom ponašanju, izražavanju, mišljenjima ... vidim nešto moje ili mm. Posebno se to odražava na njeno verbalno izražavanja ...moja rečenica koju znam često upotrijebiti, postaje "njena" :)

Mene ovo pitanje odvodi sasvim na drugu stranu... recimo, mogla bih reci da sam loš primjer jer sam ovisna o slatkišima, čokoladi i pekarskim proizvodima... ali moje 8-godišnje dijete ne ferna to pol posto, umjereniji je od mene u slatkišima milion puta i on stalno mene upozorava da ne jedem toliko takve hrane. Ili kad MM psuje u prometu, a malac ga opominje...

I ja vičem na svoje roditelje ili skrivam nešto od njih, a s malcem takve situacije raspravljam, zašto sam vikala, zašto skrivam... ne brinu me takve stvari puno. Život i odnosi su kompleksni neka uci da nije sve crno-bijelo.

Mene vise muci jesam li loš primjer sa svojim “pristojnim životnim uputama”... ono, stalno ih učim da budu pristojni, odgovorni građani, da smeće ovako, buka u zgradi onako, čekanje u redu ovako... i onda tri druga susjeda u zgradi urlaju u stubištu i lupaju vratima, drugi bace smeće posvuda, a lik nam ne stane na pješačkom kad nam je zeleno nego projuri... i onda oni zuje, zašto oni ne smiju urlat u haustoru i lupat vratima, a drugi smiju. E tu si mislim jesam li dobar primjer svom tom svojom uviđavnošću ili bi bilo bolje da ih pustim da budu malo i neuviđavni, neće se znati snaći u svijetu u kojem ovakve vrijednosti nisu od naročitog značaja.

Sve ove neke loše navike mogu utjecati na njih, a i uopće ne moraju.

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 4
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:








Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *