|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   rolanje/klizanje-kad i kako?
12.12.2012 12:59:48   
mirjana
Postovanje drage zene, ima slicnih tema al konkretno ono sto me zanima nisam nasla
kad ste i kako naucile svoju djecu da rolaju ili klizu?
mi smo tj. moj Edi je dobio role za 5-ti rodjendan (i to one sto mogu biti i klizaljke) i prije ovog snijega, probali smo role, al ja crkla za 15 min. a on ostao onako jadan i nesiguran, kao nesposoban, cak je i rekao onako za sebe "sto li sam ja trazio role za rodjendan" :)
posto je sad vec otvorena zetra za klizanje kontam tamo da ga vodim u skolu klizanja, jer sama nikako ne mogu da ga ucim, mm ne zna klizati i ne zeli, a ja sam klizala prije rata :)
meni je rolanje i klizanje skoro isto, pa kontam ako ga sad neko nauci da klize, lakse cu ja snjim na proljece na rolanje
kakva su vasa iskustva i savjeti?
hvala
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: rolanje/klizanje-kad i kako?
12.12.2012 13:43:22   
mama75
Moja kcerka je imala iste pocetke. Inace je jako oprezna u svemu pa mi je to bilo normalno. Sa 4,5 god sam je upisala u skolu klizanja na Zetri ali sam pogrijesila. Ona je bila jako simpaticna djevojkama-instruktoricama, tako da su je 5 dana 2 djevojke bukvalno vodile za ruke i klizale s njom. Rezultat: nije proklizala, ali se osobodila straha. Par puta sam otisla ja s njom u Zetru, ali nije bilo nekog efekta (isto tako sam klizala prije rata, ali sam otisla sama i nakon 2x sam shvatila da je klizanje kao voznja bicikla - ne zaboravlja se). Proljece, ljeto i jesen su prosli u znaku pokusaja rolanja: mi je vucemo, ona sama ni da mrdne. Zato su ti pokusaji bili rijetki. E onda sam je odvela na klizanje ispred Merkatora i to mi je bio pun pogodak. Po danu, kada nema guzve, ja udjem s njom unutra,( ja u cizmama) i malo pomalo proklizala je. Onaj led tamo je toliko los da komotno mezes u cizmama hodati po njemu, ali bitno je da se dijete oslobodi. Nakon toga smo isle skupa u Zetru, uglavnom klizemo skupa jer me strah da je neko ne pokupi, ali super nam ide. Cak je prosle godine i mm isao s nama. Maldja kcerka mi je dosta spretnija od starije, tako da mislim da ce ove zima oprobati led ispred Merkatora ( ima tek 3,5 god). Sretno!

(odgovor članu mirjana)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: rolanje/klizanje-kad i kako?
14.12.2012 14:41:08   
Adana
Samo polako. :) Mislim da je dovoljno veliki da moze ici u skolu klizanja. :) Ako je imalo opusten sa drugima onda ne bi trebao biti problem... I kao sto kazes, kada nauci da klize znace i da rola jer je gotovo isto samo na razlicitoj podlozi. ;o)
Ako mislis da ce mu biti lakse samo sa tobom mozes probati ovako kao i mama75...

Moja djevojcica je ovo ljeto ucila da rola, dobila je role za 4. rodjendan. Isli smo na Vilsonovo setaliste, jer je navodno 'teren' dole najbolji za rolanje. Ja ne rolam, pa je moja drugarica isla sa nama. Tj. ja bih setkala, a njih dvije su ucile. Obje na rolama. Ja sam se skolina u stranu da bi bolje slusala i obracala paznju.
Prvo su setale u rolama po travi da bi dobila malo osjecaja kako je imati role na nogama, koliko su teske i sl. Onda su polako hodale po asfaltu, znaci ono stupanje, digne jednu pa drugu nogu i stupa u rolama. To je valjda trebalo da joj pomogne kod ravnoteze jer tokom rolanja jedna noga je uvijek u zraku...
Onda je polako dizala jednu pa drugu nogu dok stoji i odrzavala ravnotezu rasirenih ruku, prvo stojeci pa bi onda cucnula tako.
Pokazivala joj je kako da odrzava ravnotezu, gdje da bude guza, gdje ramena, gdje koljena. :) I ucila je da ustane kada padne. :)
Povremeno joj je znalo biti malo dosadno, ono umjesto da rola isla bi okolo i sakupljala baje sa drveca hehehe. :) Tako da mislim da bi mozda bolje ucila u grupi.... Ali u svakom slucaju sve je to radila sa rolama na nogama.

Ne mogu reci da sada rola ono pravo, ali ona sve sama. Polako se odguruje i mislim da bi aBd na proljece mogla zaista rolati. Nikada je niko nije vukao okolo, sve je morala sama ako zeli biti u rolama. ;o)
Sto je bitno ravnoteza joj je dobra, nema straha, jednostavno ne razmislja puno o rolama i o tome da su joj na nogama.:) Nije neoprezna, ali je radoznala. :)

Planiramo je odvesti na Zetru da proba i klizanje, vidjela je kako izgleda i zeli da klize. :)
Mene niko nije ucio, obuli su mi klizaljke, stavili na led i otisli. :D Mic po mic sam sama naucila jer mi se valjalo 'dovuci' do podzida. :) Nisam odavno klizala pa ne znam bili je ja pokusala nauciti, jer nemam pojma kako ce mi ici, previse je vremena proslo. :P

Mozda opet odemo sa ovom drugaricom, jer ona i inace radi kao instruktor klizanja, dugo je trenirala klizanje, i rola, pa joj bas ide sa djecom. :)
I nesto kontam ako joj role nisu bile prevelik bauk i ako je neke osnove usvojila mozda ni klizanje ne bude problem.
Ako se to bas ne pokaze uspjesnim skola klizanja mozda bude opcija jer ona ima takmicarskog duha pa bi mozda bilo super da ima jos djece da se 'natjece'. :)

Sretno u svakom slucaju, duga je zima imate fore. Uzivajte! :)

_____________________________

Naša ljubav Asja je došla 17.07.2008.g :-)

The best thing to spend on your children is TIME...

(odgovor članu mama75)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: rolanje/klizanje-kad i kako?
19.1.2014 12:43:23   
Visnja RR
http://www.ringeraja.ba/clanak/skola-klizanja-olimp-na-zetri_2050.html

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Adana)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: rolanje/klizanje-kad i kako?
19.1.2014 12:50:53   
ladyblue RR
Mene ovo klizanje interesuje ali nisam sigurna da li je moja cura dovoljno velika? Ima 3 godine i 2 mjeseca

_____________________________

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: rolanje/klizanje-kad i kako?
19.1.2014 13:36:33   
Visnja RR
juce sam pričala s trenericom...kad sam rekla da Asja ima 5 ipo i da mi deluje pomalo "smotano" rekla mi je da imaju djecicu i od 3 godine... i da tako mali mnogo brze savladaju "led"... pa eto user posted image

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu ladyblue RR)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: rolanje/klizanje-kad i kako?
19.1.2014 13:48:24   
maja78 RR
ma samo ih dajte ja sam samostalno klizala sa pet i cak i neka repostraza u novinama bila sa klizanja i uhvate me u kadar uglavnom mogu to nasa djecica

_____________________________

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: rolanje/klizanje-kad i kako?
19.1.2014 13:53:08   
Dzenana_G
I ja sam razmisljala o klizanju za moju curu. Njoj je 3 godine i 8 mjeseci i bas sam mislila da joj je rano, jer kazu da je skola klizanja uglavnom od 5 godina.

_____________________________

11.05.2010. Princeza
20.06.2014. Princ

"Making the decision to have a child is momentous. It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body"

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: rolanje/klizanje-kad i kako?
19.1.2014 14:38:59   
salmy
Mi smo isli i super mu ide klizanje..Abd planiramo jos koji put..nece trebati trenera mama je king za klizanje...Prvi put kad je stao na klizaljke odusevio me...najnormlanije je poceo hodati kao da je u tenama ...na mamu ljubi ga majkauser posted image

(odgovor članu Dzenana_G)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: rolanje/klizanje-kad i kako?
19.1.2014 14:46:08   
idana1812
Ako imate vremena i mogucnost djecu mozete i dosta ranije staviti i na klizaljke i skije. Stvar je da djeca sto su manja imaju manji otpor i otvorenija su za probati razlicite stvari. Npr. prosle godine moja je imala 2.5 godine kad je stala na klizaljke. Prvo je vidjela djecu na klizalistu i morali smo joj iznajmiti klizaljke da i ona proba. Poslije toga smo isli skupa, ja bih stala takodjer na klizaljke, nju izmedju nogu ili muz i ja za ruke. Jos nije proklizala sasvim samostalno, ali mi je drago da je probala. Ove godine smo probali i sa skijama, mnogo su stabilniji kad su manji i lakse ih je nauciti. Necete ih odmah nauciti, ali bitno je da probaju.

_____________________________

Majke ruke svoje djece drže kratko, ali njihova srca zauvijek..

(odgovor članu Dzenana_G)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: rolanje/klizanje-kad i kako?
19.1.2014 22:12:33   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

juce sam pričala s trenericom...kad sam rekla da Asja ima 5 ipo i da mi deluje pomalo "smotano" rekla mi je da imaju djecicu i od 3 godine... i da tako mali mnogo brze savladaju "led"... pa eto user posted image

pa sad...sve je to idnividulano...
evo moja H i F dva različita svijeta...pod istim uvjetima su obavile školu kliznja...H kliže F pada na dupeuser posted image
i F baš i ne želi jedva čekala da ta škola pšrođe...
dok H sad moram svaki dan voditi u terminima popodne da se kliže jer je nezasita i super kliže...
user posted image
a obe su moje majkemiuser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: rolanje/klizanje-kad i kako?
20.1.2014 7:58:36   
Lulu_08
Moja starija je dobila sa 4 godine role u klasičnoj pancerici ali sa 4 točka, klasični 70ih fazon, 2x2 točkići. Tada je površno naučila rolati, a ove godine nešto malo prije 5og rođendana je naučila već super i rolalala se cijelo proljeće, ljeto i jesen. Ja sam je pustila samu da nauči, tj. nisam je htjela držati, ona je padala i naučila se sama. (imala je zaštitu na nogama, rukama i kacigu također u početku)

Što se tiče klizanja, prošle godine sa 4,5g je u NL kod mojih klizala prvi put, na početnim klizaljkama. Tada je upadala i držala se često za bilo šta pri ruci.

Ove godine sam je pustila samu na klizaljke, i isto kao i role samostalno je naučila sada se čak bez problema okreće u krug i ide baš brzo a ono najvažnije - uživa u brzini i samostalnosti.

Tako da moje iskustvo - pustiti dijete samo da pravi svoje korake user posted image

_____________________________

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: rolanje/klizanje-kad i kako?
20.1.2014 9:21:28   
anitaa
jedva čekam kad ćemo curicu odvesti na klizanje, ipak nekako mi je vjerovatnije slj. zime, kad joj bude 3 i po. ja sam jedan jedini put bila na klizanju u zetri prije nekih 5,6 godina (mi mostarci i nismo baš neki ljubitelji zimskih radosti) i malo mi je bilo neugoda, ali ugledala, iz one perspektive maltene bebče, možda tako oko 3 godine) kontam kad može ona mogu i ja i stvarno dva kruga držala se za ogradu, treći školski kližem, po sredini kad ono bum tres. neka (valjda isto početnica) s leđa me pokosila i pale obje, nismo uspjele ni ustati. nije ništa strašno bilo, više komično. doletio neki čovjek jedna ruka meni, druga njoj i dobro završi. valjda moja cura neće imati bliskih susreta s drugim početnicima :-) 

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: rolanje/klizanje-kad i kako?
20.1.2014 10:00:20   
rose
htjela sam ove godine da joj predstavim klizanje...ali cu ipak sacekati iducu...user posted image ja sam sama naucila s 9...a nju cemo dogodine u skolu klizanja ...to mi je plan pa cemo vidjeti user posted image

_____________________________

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu mirjana)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: rolanje/klizanje-kad i kako?
20.1.2014 10:17:24   
pocahontas
role je dobio od deda mraza ove godine..vježba sada po stanu pridržavajući se za zidove..tako je počeo i sada već održava ravnotežu iako je to jos daleko od rolanja..ali svega par puta je stao na role tako da bolje ni ne mogu očekivati..

sto se tiče klizanja, od petka aBd krećemo u skolu klizanja u Zetru barem osnove da savlada...jer obzirom da je to skoro pa isto kao i rolanje, olakšaće mi učenje rolanja u vilsonovom na proljeće user posted image

< Poruku je uredio pocahontas -- 20.1.2014 10:31:21 >


_____________________________

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: rolanje/klizanje-kad i kako?
20.1.2014 11:01:31   
Visnja RR
još jedan ifnor za trogodisnjake...
imaju djecu od 3 godine ali samo ako im broj noge nije manji od 28...nemaju manje klizaljke za iznajmiti....
ali ako djeca imaju svoje onda nema problema

obavezna je kapa na glavi (ko ima kacigu može) i rukavice...
za početnike je dobro donji dio da je skafander... mekše su kad se pada...a gore neki deblji duks ili jakna koja nesputava...

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu pocahontas)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: rolanje/klizanje-kad i kako?
2.2.2014 16:47:49   
Visnja RR
evo i februarski upis za skolu klizanja
http://www.ringeraja.ba/clanak/skola-klizanja-olimp-na-zetri---februar_2058.html

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: rolanje/klizanje-kad i kako?
27.3.2015 2:59:45   
lililota
posto je sad vec otvorena zetra za klizanje kontam tamo da ga vodim u skolu klizanja, jer sama nikako ne mogu da ga ucim, mm ne zna klizati i ne zeli, a ja sam klizala prije rata :)
meni je rolanje i klizanje skoro isto, pa kontam ako ga sad neko nauci da klize, lakse cu ja snjim na proljece na rolanje

< Poruku je uredio Visnja RR -- 27.3.2015 7:17:04 >

(odgovor članu mirjana)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: rolanje/klizanje-kad i kako?
27.3.2015 8:27:57   
lulaloo
je li to ima leda na zetri?
moj djecak je isao cijeli januar i februar na klizanje (slobodni termini) i bas, ali bas je uzivao.

medjutim, krajem februara nam je receno da je gotova sezona leda i nista do naredne zime.

zna li neko nesto vise?

(odgovor članu lililota)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: rolanje/klizanje-kad i kako?
19.12.2023 10:52:55   
regas
IZVORNA PORUKA: lulaloo

je li to ima leda na zetri?
moj djecak je isao cijeli januar i februar na klizanje (slobodni termini) i bas, ali bas je uzivao.
snow rider 3d
medjutim, krajem februara nam je receno da je gotova sezona leda i nista do naredne zime.

zna li neko nesto vise?

Imate li neku novu informaciju?

(odgovor članu lulaloo)
Neposredna veza do poruke: 20
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:








Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *