|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Glasaj i ostavi komentar

Pelene.
пеперутка16

Kada ste počeli da odbijate svoju bebu?

Manje od 1 godine.
1-2 godine.
2-3 godine.
3-4 godine.
4-5 godine.


Komentari:
Za sada još nema komentara!
Komentiraj!



Rezultati ankete

Riža
M kao Mama

Drage moje, domaćice, ponukana današnjim snimkom na kojem jedan poznati kuhar sprema rižu, koju istu prije upotrepe ne pere, a da ne pomijem da je prebere, pitam Vas da li Vi perete rižu

Da (75%)

Ne (25%)


Broj svih glasova: 242
Komentari:

M kao Mama, 11.2.2012
Ja rižu perem pod mlazom vrele vode i to podobro, danas kad vidjeh da onako iz kutije sasu u tavu, baš se zamislih, a nekada sam je i prebirala, sad je samo perem, a Vi


teacher75, 11.2.2012
kupujem uncle ben i ne perem, dodje u kesama i ne treba da se pere


M kao Mama, 11.2.2012
Ja ne znam koju god kupim, ja perem, hahahaha


Hanady RR, 11.2.2012
ja i danas prebiram rižu za dolme i ako pečem ili kuham onu koja nije uncle ben's koja nije toga tipa za pripremu. Inače perem...najprije potopism u mlaku vodu nakon prebiranja pa isperem do mi ''ono'' bjelilo fino ne nestane...


M kao Mama, 11.2.2012
E, sad mi je lakše da nisam jedina, meni je to ni pod razno, ja dok joj dušu ne išćeram ne ide na spremanje


škorpija, 11.2.2012
perem i to u dvije-tri vode, vruće, nešto mi ima neki danf kad ne operem


DM, 11.2.2012
ja je obavezno pokiselim u mlakoj vodi i dobro isperem(šta mislite koji put ta riža prođe od berbe do kesice/kutije?!) Nekad prije su rižu kratko prokuhavali prije upotrebe(doduše i danas neko to uradi) ali samim tim činom joj isperemo ono naj u njoj...


Medić*, 11.2.2012
Obavezno perem rizu. Ispiram sve dok voda ne postane prozirna i bistra. Ne bih mogla jesti neopranu rizu.


anoniman, 11.2.2012
I ja perem. Ne mogu zamisliti da je ne operem. Fino u 'sitku' je stavim, pod mlazom vode je proberem. I kad koristim Uncle Ben's, opet perem. Meni kesa nista ne znaci, kad zamislim kako se dobija...


felix, 11.2.2012
perem, naravno.


Hanady RR, 11.2.2012
ja pahuljo uncle men's kuham u kesi...pa je onda vdim iz kese i porperem ...i onda je tako ''rastresitu'' koristim sa povrćem il pečem sa mesom uz začine... tako je najrazabranija recimo za rizi bizi...al iz kese ide u sitku i pranje naravno...samo tad već hladnom vodom


kaktuscic, 11.2.2012
Obavezno je perem!


Skvo RR, 11.2.2012
koristim UB rizu...ne perem...


Dida79, 11.2.2012
Ma naravno da je perem i to nekoliko puta sve dok mi voda ne bude bistra.


jasmin, 11.2.2012
Perem svaku.


teacher75, 11.2.2012
e vala ne perem godinama i evo nista mi ne fali:)) uncle ben's zakon


anoniman, 11.2.2012
Hanady RR, 11.2.2012"ja pahuljo uncle men's kuham u kesi...pa je onda vdim iz kese i porperem "-i ja isto tako.


dinaa, 11.2.2012
obavezno perem.


hanabanana, 11.2.2012
Ovu današnju rižu ne perem niti prebirem. Kupujem uvijek kvalitetnu jer je dosta jedemo. U vrijeme kada je riža dolazila u jutenim vrećema, kao humanitarna, bezbeli sam je prala i prebirala. Sada ne. Sestra mi je dala dobar trik za čisto kuhanu rižu, kako je turci prave. Uvijek je preliju vrelom vodom da odstoji 10 minuta, i onda je prava. Ja je pravim na raznorazne načine, a rijetko kada pravim dolme.


muaaa, 11.2.2012
Uvjek perem,stavim u cjediljku i dobro je isperem, bilo koju da koristim


Medić*, 11.2.2012
Hanabanana moradoh se nadovezati na ovaj trik kuhane rize kod turaka. Turci inace umjesnost domacice mjere njenom sposobnoscu kuhanja dobre rize. >) Rizu preliju vrucom vodom,tako i ja radim, onda je svakako operu dobro bez obzira na kvalitet, zatim je prvo prze na maslacu nekoliko min,pa onda kuhaju najcesce na nekom temeljcu....Bar ovi turci u nasoj porodici, odnosno muyevoj. Mi takodjer jedemo dosta rize, inace uzimam rizu dugog zrna..muzu je inace riza prilog uz svako jelo osim sa pitom >)


Ella_H, 12.2.2012
Prale ili ne isto ga dodje na kraju pojede se, da je neznam i neka bakterija bila vrela voda s kuhanjem bi je ubila. Ja inace sve perem ali bilo je nekih nabrzinu situacija kad nisam.


juni, 12.2.2012
Nisam ni znala da se treba prati. Nikad ne perem rizu, niti prebirem a uvijek se lijepo, bez greske, bijeli na tanjiru :)


vila_7, 12.2.2012
ne perem, kupujem onu dugo zrno Konzumovu i super mi je. E jedino sto ja isperem nakon kuhanja da nije mecava i onda preprzim ulje/maslac + ajvar


M kao Mama, 12.2.2012
i ja pravim ovako ko medić slatki, meni stvarno riža bude ekstra jer sam ufatila fazon kako se pravi, uvijek razbrana, zrno svako se zna, ali dobro to je tema druge ankete, hahahha


Visnja RR, 12.2.2012
Korisitim Uncle Bean i Basmati...ne perem...pranje je nepotrebno, tako se samo skine visak skroba (ono sto vodi ucini bjelom) ...


SdZ, 12.2.2012
Ja radim kao Turci, he, he. Nisam znala da je to turski postupak, ali eto naucih nesto novo.


mamine oci, 12.2.2012
perem uvjek i svaku vrstu rize u vise voda sve dok ne postane bistra:)


M kao Mama, 12.2.2012
e, ne znam bohami, ja kad vidim koja bjelinaiz nje izađe, pravo sam sumnjičava,ja dok je sedam voda ne oblije, ne ide na puter, hahahah


Visnja RR, 12.2.2012
alma to je skrob :)


milenium, 12.2.2012
ne perem,jer koristim samo Frankovu i Uncle Bens. ps. a ne Uncle Mens hahahahhaha


mama75, 12.2.2012
Perem, sem one UB u kesicama koje se kuhaju. I ja sam cula za ovu "tursku" tajnu da drzim potopljenu u vodi 15-ak minuta. Ja je ne perem zato sto mislim da je prljava nego bas da skinem dio skroba, jer ga po meni bude previse ako se ne opere. A evo i pitanje za ove sto kazu da ne bi mogle pojesti neopranu rizu: sta mislite da li je peru u restoranima :-))) Kao i salatu i sl.


Medić*, 12.2.2012
Mama75 jedem samo na provjerenim mjestima :))) Inace rizu u restoranima nikada ne porucujem jer mi je na vrh glave i kod kuce, a salata valjda je operu prethodno :)))))))))))


scarlett, 12.2.2012
ja perem rižu bez obzira na marku, teško kome vjerujem kada je hrana u pitanju, znam ... peglativna sam jaaakooo... ja perem i zaleđeno povrće, perem zelenu salatu list po list - jednom rukom pređem gornju stranu, drugom donju, jagode istrljam jednu po jednu, itd... jedan od mojih najvećih strahova je nedostatak vode :( ne smatram ovo svoje vrlinom, više lošom navikom koja me smara i oduzima puno vremena, al ne znam drugačije


veeseelaa, 12.2.2012
isto kao i scarlet.... salatu, blitvu i sl valjda svi peru list po list


enči80, 12.2.2012
Perem uvijek prije pripremanja a koristim smeđu rižu koju pakuje Rima-pak...isto je prokuhana kao UB a dosta jeftinija i bude super razabrana;)


anoniman, 12.2.2012
Ja salatu prvo u dvije tri vode pokiselim u zdjelu, pa tako properem, a nakon toga list po list...:( I sto rece Scarlet, to smatram svojom manom, jer me razni srkleti hvataju pri samoj pomisli na prljavstinu


Medić*, 12.2.2012
Kao i Pahuljica prvo dobro iskiselim u zdjelu pa nakon kiseljenja list po list ispiranje salate, blitve, spinata. Voce isto tako, jagode, grozdje i ostalo sitno voce..


M kao Mama, 12.2.2012
Hajd se vratite na rižu, ako kremeno sa pričom o pranu,mene ćete ludom proglasiti, mene je nana tjerala da i faširano proprerem, hahahaha,


lepetetka, 12.2.2012
perem uvijek, kada na TVu gledam na dokumentercima kako je gazaju, nema šanse da bi je pripremala da je ne operem..a tako me i mama naučila...a moji ukućani više vole špinat od blitve, pa još kada budu one sitne liskice odrvenim prosto (blitvu je lakše, veće liske ali ovi moji mudruju)...


Medić*, 12.2.2012
hahha, Alma neka pa nisam jedina, hahha i ja properem fasirano meso, njezno preperem i u djevdjir da se ocijedi, heehhe,nego sta radite sa grahom, ja ga prvo operem,pa stavim da vrije dva tri kljuca,prospem vodu,pa onda tek pripremanje, hehhehe


M kao Mama, 12.2.2012
znači, prelazimo na grah, e kod graha sam obazrivija, njega samo preberem dobro i obarim i onda operem u jedno dvije vode,


Dida79, 13.2.2012
Eh te nane..i moja je jednom u cudu ostala kad je vidjela da ja fasirano odmah pocela ripremati umalo me se nije odrekla :D Zena ne moze da vjeruje da je rvo ne operem i tad mi utjerala strah u kusti i od tada uvijek fasirano u djevdjir i operem :) A rizu uvijek pripremam na isti nacin prvo dobro je operem pa je onda preprzim na puteru i onda je kuham na mesnom temeljcu i uvijek mi je razabrana :D


ziki, 13.2.2012
Prvo je preberem, moze bit vakumirana do sutra sto je sigurno sigurno je,onda pod vrelu vodu, pa pod hladnu i na maslinovom preprzim, pa tek kuham. A pranje fasiranog haha prvi put icjem


salmy, 13.2.2012
Svaku perem, to se podrazumjeva....voda Tito....


salmy, 13.2.2012
Kad smo kod graha i njega prukham i operem u vreloj vodi...kad se prokuhan opere u hladnoj pogubi se...i stvrdne se,betz obzira sto je prokuhan


DM, 13.2.2012
Mislimda treba novu aanketu otvoriti:P Moja mama(pored faširanog) opere i ćavape i pljeskavice za roštilja( pa i ja tako), a vadi se na to-bolje se peku:)


hanabanana, 13.2.2012
zezas ???


gvendolina, 13.2.2012
volim i pripremam rizu jako cesto,obavezno je perem. Od kada sam cula za ovaj "turski fol" sa vrucom vodom tako radim i super se razabere


Amam, 13.2.2012
Prvo je malo potopim u mlaku vodu,pa ispirem dok voda ne bude bistra


hatepsut, 13.2.2012
Ja onako odokativno pregledam,i operem je pod malzom tople vode.tako sam navikla,mada gledam da je ljepsa kad kupujem.Inace rizu prvo preprzim na ulju pa kuham,bude mi mnogo ljepsa.Meso operem ako je u komadu,a fasirano ne , sve bi mi se rasulo :)


Medić*, 13.2.2012
Gvendi mogle bi ti i ja malo kod naseg ljubimca ( serijskog ) Polata na ovaj turski fol da nas malo bolje poduci :))))) Cevape i pljeskavice ne perem, a mozda bi trebala :)))


sabinos, 13.2.2012
uvijek perem rizu bez obzira koja je..


leona81, 13.2.2012
perem osim ako pravim one u vrecicama


bebbe RR, 14.2.2012
Kupujem isključivo Uncle Bens Basmati i kratko je properam pod mlazom vode. Ono - odmjerim si koliko hoću u šolju, to istresem u cjediljku, pa pod česmu nakratko, pa dalje u proces kuhanja. Ne prebiram je, prebrana je. a kada je jedem u restoranima ili drugdje - ne razmišljam o tome da li je oprana. A što se tiče salate - uopće ne želim vjerovati da postoji iko na svijetu ko je jede bez da je opere pod tekućom vodom, list po list.


sweet baby2008, 14.2.2012
ja ne volim rizu, a volim je samo u sarmi i paprikama " futrovanim" :) i naravno u sutliji. sto se tice pranja rize, samo je stavim u cjediljku i pod mlazom vode je isperem...


Lejla Ka, 14.2.2012
Ja sam "starinska" i pojam mi je pilav "svako zrno za sebe". To se ne može postići ako se riža dobro ne ispere (i ne pomasti :D) zato perem. Kupujem Zlatopolje rižu i zaista je nemam potrebu prebirati jer u cijelom pakovanju (od 1kg) nađem pri pranju u vrh glave tri zrna za baciti. Čitala sam da je prah koji ostaje po zrnima prilikom glaziranja zdrav zbog nečeg (al nemam pojma zašto :)), al ja opet perem.


scarlett, 14.2.2012
eee to za salatu, vjerujte da ima, stave je u jednu zdjelu naspu vode, malo salatu protresu u vodi kao kad ručno perete veš hehe, i onda još malo na isti način properu pod mlazom vode, iscijede i pripreme salatu u toj istoj zdjeli, vidjela nažalost svojim očima više puta :(


sarisari, 15.2.2012
ja rizu bilo na koji nacin da spremam prvo skuham, znaci ne perem je prethodno samo je stavim u vodu u serpu da se skuha pa je onda kada se skuha procjedim i properem pod hladnom vodom i bude sva razabrana pa tek onda radim s njom sta hocu, a ne pada mi na pamet da sjedim 3 sata i prebirem rizu,


*Boo*, 15.2.2012
perem..:)))


canim, 15.2.2012
Perem rizu obavezno, a perem i fasirano hehehe :))


M kao Mama, 15.2.2012
joj što volim što nisam usamljeni primjer, hahahah, a ja riđu properem, pa onda malo na puteru propržim i ako stavim dvoje šolje riže, onda zalijem sa 6 šolja vrele vode,, opet dodam malo putera i vegetu i nekoliko puta je ono drmnem, ne mješam je, kada vidim da je voda pri kraju uvrela, samo je sklonim sa vatre i ostavim pod poklopcem , ona pod parom nadođe i bude svako zrno za sebe politiku vodi, a nekada i po turski je spremam, pa je pokiselim pola sata prije spremanja,


bebbe RR, 16.2.2012
Alma, ovako kako je praviš ti, samo što umjesto putera stavljaju maslinovo ulje, je prave u Siriji često. I ja je često tako skuham. Samo bez Vegete, i u omjeru 1 riža 2 voda, ali to je svakako samo pitanje ukusa.


ajnur, 16.2.2012
Meni su rekli lopata aditiva lopata rize bukvalno.Treba je prati min u 10ak voda.


Hannica, 16.2.2012
Rizu perem,mljeveno meso ne perem.


gvendolina, 16.2.2012
medic moze,idemo zajedno...a prica se da bi on mogao nama doci;)nego ako on pere cevape i mi cemo,gledala sam ga samo kako ribu sprema:D


Medić*, 17.2.2012
hahha Gvedi, nema frke, sto on to i mi :) Bujrum bujrum, porucujem mu :)



Komentiraj!




Preskoči ovu anketu i prikaži sljedeću >>
Napravi svoju anketu >>




Anketa

Pelene.
пеперутка16

Kada ste počeli da odbijate svoju bebu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *