|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

5 stvari koje djeca uvijek pamte o roditeljima

Uredništvo Ringeraja, 9.2.2017
Djeca pamte puno toga i ono što dožive u djetinjstvu oblikuje njihov život u odraslom životu i odnos prema sebi i drugima.

image
/11


 

Međutim, ovih pet stvari uvijek će pamtiti o svojim roditeljima :



Trenutke kada su se zbog roditelja osjećali sigurno (ali i nesigurno) 

Djeca su jako osetljiva i dok su mali neprestano osjećaju potrebu da budu zaštićeni. Oni će siguno pamtiti kako ste tjerali čudovišta ispod kreveta i grlili ih nakon noćnih mora. Sjećat će se i trenutaka kada ste vikali na njih, a niste imali pravo. To su trenuci kada će se vaš karakter pretvoriti u čudovište kojeg se boje.



Trenutaka kada ste im se potpuno posvetili 

Kažu da kada vas dijete stalno zove da se igrate s njime, da premalo dobija roditeljsku pažnju. Kada ostavite sve, i posuđe, i rublje, i telefon, i posvetite se svom djetetu, ono će to osjetiti. Igrat ćete se s njim. To su trenuci kada ćete stvoriti uspomene. Njihove uspomene kojih će se vjerojatno sjećati cijeli život.



Način na koji razgovarate sa svojim supružnikom 

Najbolji način da dijete naučite što je ljubav je da se prema svom partneru odnosite s ljubavlju i poštovanjem. Način na koji postupate s njim duboko će utjecati na njihovo ponašanje u budućnosti. Vi mu postavljate standard što je normalno, prihvatljivo i neprihvatljivo ponašanje.



Vaše riječi podrške, ali i kritike 

Dječiji psiholozi ističu da stalno govorenje "bravo" ne pomaže deci. Može im i naštetiti. Međutim, nije dobro da riječi podrške izostaju. To su riječi koje jačaju njihovo samopouzdanje i vjeru da mogu ostvariti ono što žele. Vaša kritika će im se možda još više usjeći u pamćenje. To su riječi koje bole i ako budete grubi, utjecat će na njihov odnos prema vama i samima sebi. Iako je vaš zadatak da formirate djecu, čak i ako imate kritiku, radite to s riječima punima ljubavi i ohrabrenja.



Vaše obiteljske tradicije 

Način na koji slavite praznike vjerovatno će biti način na koji će i vaše dijete kada odraste željeti slaviti. Kroz obiteljske tradicije ono stječe lijepe uspomene koje želi ponavljati. Uostalom, djeca vole predvidljive stvari. Sami stvorite svoje tradicije slavljenja rođendana, godišnjih odmora i pobrinite se da to ostanu lijepe uspomene.

 

 


Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Moja mala sovica
Nježna uspavanka!
3
Razvoj govora
S govorom dijete razvija intelektualne sposobnosti – kad nešto kaže, ono pokušava riječima izraziti misli. Tako misli po...
2
Volim kretanje uz ritam
Vaši mališani vole da vas imitiraju! "Kad si sretan" je svima draga I poznata pjesmica.
2
Najlakši način učenja je kroz igru
Beba pokazuje prve prirodne reakcije na ritam kroz gibanje I pokrete tijela.
2






Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *