|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Ako želite djevojčicu ili dječaka onda jedite!?

Uredništvo Ringeraja.ba, 8.10.2016
Ako već u ovakve tekstove ne vjerujemo onda nas bar mogu nasmijati. Znamo da je najvažnije da je živo i zdravo!

image
/11


Mnoge trudnice odmah po spoznaji da su u drugom stanju požele saznati kojega je spola njihovo dijete, a mnogi parovi pokušavaju otići toliko daleko da namjeste da im djete bude djevojčica, ili dječak ovisno o njihovim željama. No, može li im takvo što zaista poći za rukom?

Znanstvena je činjenica da se jajna stanica može oploditi maksimalno 12 sati od ovulacije, a ako dolazi do snošaja odmah nakon toga veća je mogućnost kako će se začeti muško dijete jer su spermiji s Y kromosomom brži. Ukoliko ste snošaj imali prije ovulacije veća je šansa da ćete dobiti djevojčicu, jer u tom scenariju x kromosom ima dulji životni vijek.

Eksperti sa sveučilišta Oxford i Exter konstatirali su još 2008. da vrsta i količina hrane mogu biti povezani sa spolom djeteta. Ako želite dobiti sina smanjite unos mliječnih proizvoda, a posežite za povrćem i voćem, osobito se naglasak stavnja na banane bogate kalijem koje pogoduju Y kromosomima. Za djevojčice valja konzumirati namirnice bogate magnezijem i kalcijem, ali i kisele namirnice, a ne preporuča se unos krumpira i naravno već spomenute banane.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Pobačaj: Ne morate čekati 3 mjeseca da ope...
Najnovija istraživanja otkrivaju da ponovno začeće nije potrebno odgađati tri mjeseca nakon pobačaja. Zatrudnjeti unutar...
6
Znakovi višeplodne trudnoće
Znači li višeplodna trudnoća i posebne znakove trudnoće? Da, .... i ne.
2
Začeće - 1. dio
Pogledajmo kako se odvija kompletan proces začeća.
2
Mučnina u trudnoći!
Mučninu u trudnoći? (video)
2






Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *