|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Bahceci donirao vrijednu opremu i namještaj Zavodu

Bahceci, 16.7.2015
Predstavnici Bahceci centara za ginekologiju, neplodnost i vantjelesnu oplodnju posjetili su J.U. Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić i uručili donaciju u vidu opreme i namještaja za štićenike Zavoda.

image
/11


Preko 340 štićenika, uzrasta od 8 do 82 godine, žive u Pazariću nadomak Sarajeva. Štićenici Zavoda su djeca narušenog duševnog zdravlja koja su ostala bez roditelja i nisu u mogućnosti samostalno brinuti o sebi. U tri objekta Zavoda o štićenicima se brine oko 150 uposlenih, pokušavajući im osigurati lakši, bolji i bezbrižniji život.

"U našem Centru svakodnevno se susrećemo s parovima koji ne mogu prirodnim putem ostvariti potomstvo, te nam se obraćaju kako bi putem metoda vantjelesne oplodnje postali roditelji,“ kazao je Irfan Lazović, direktor Bahceci centra u Bosni i Hercegovini. 

"S druge strane, kada upoznate štićenike Zavoda u Pazariću, koji se suočavaju s ozbiljnim duševnim problemima, pri čemu im je uskraćena roditeljska briga, osjećamo potrebu da pomognemo", istakao je Lazović.

Predstavnici J.U. Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić istakli su da je njihov primarni cilj osigurati svim štićenicima život dostojan čovjeka. 

"Svi imamo zadatak pružiti maksimalnu njegu, toplinu i pomoći našim štićenicima koji se suočavaju s brojnih teškoćama", istakao je Jasmin Ćerimagić, direktor Zavoda u Pazariću, te dodao da je donacija Bahceci centra značajna jer će nadomjestiti neophodnu opremu koju uposlenici ne mogu osigurati na drugi način.

Najveće poteškoće trenutno predstavlja izdvojeni dio Zavoda u kojem je smješteno oko 50 nepokretnih štićenika, te nedovoljna finansijska sredstva i komplikovane zakonske procedure u oblasti zdravstva i socijalne politike koje otežavaju normalno poslovanje Zavoda.

"Uposlenici Zavoda svakodnevno se trude da štićenicima osiguraju što ugodniji boravak, no podrška šire zajednice ne smije izostati. Kako mi u Bahceci centru vjerujemo da je porodica najveće blago, ovom vrijednom donacijom želimo unijeti djelić topline doma i usrećiti štićenike Zavoda", zaključuje Lazović.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Znate li šta sve možete praviti u aparatu ...
S ovim praktičnim uređajem nikada nećete morati ponavljati jela. U njemu možete napraviti zdrav smoothie, ukusnu kašu pa...
33
Porodično savjetovalište
U Sarajevu imamo "Porodično savjetovalište"
3
Emocionalno vezivanje u djetinjstvu
Emocionalno vezivanje je primarna potreba, javlja se još na samom rođenju, već prvim kontaktom sa majkom, a ostvaruje sv...
2
Majčinstvo bez partnera!
Biti samohrana majka je izazov koji traži mnogo strpljenja, izdržljivosti, odricanja i hrabrosti.
2






Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *