|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Bol roditelja prerano rođenih beba - fotografije

Uredništvo Ringeraja, 26.6.2021
Bilo da je vaša beba u prvim sedmicama života bila bezbrižna i mirna, ili su vam ti prvi trenuci s njom bili naporni i zastrašujući, kao roditelj, teško je zamisliti što je Stephanie Durfee osjećala kada je snimljena ova snažna fotografija.

image
/11


Stephanie je na svom Instagram profilu podijelila veliki broj fotografija kako bi svi vidjeli kakva je bol roditelja koji se boje za život svojih palčića i kako je njihova djevojčica danas velika i sretna ♥

 

Iako je njena kćerka Adeline, koja je začeta putem in vitro oplodnje, i rođena više od tri mjeseca prije termina, preživjela burna vremena na odjelu za neonatalnu intenzivnu njegu, Stefani se odlučila ponovo prisjeti tih dana u čast mjeseca posvećenom neonatalnoj intenzivnoj njezi (ona je pokrenula blog i partnerstvo s nekoliko malih tvrtki za prikupljanje novca za odjel neonatalne intenzivne njege na kome je bila i njena kćerka).


https://static1.ringaraja.net/uploads/SLO/uploads/cc6489d3d3a77941b93f16a484786cdb.png

Instagram: Addie.Belle



U emotivnom Instagram postu, ona se bolno podsjetila trenutaka tijekom kojih se zaista bojala za život svoje kćerke, za vrijeme boravka na odijelu.

 

PROČITAJ JOŠ> Kako izgleda borba za bebu!

 

"Jednog dana pozvali su nas s neonatalnog intenzivnog odijela da odmah dođemo jer Addie nije dobro, i rečeno nam je da spakiramo u torbu sve potrebno kako bismo tamo i prenoćili. Kada smo stigli, oko nje je bilo puno doktora i sestara, a kada smo prišli, ugledali smo njihova izobličena lica. Pogled im je skoro pa govorio - žao nam je zbog vašeg gubitka ... Mogli smo vidjeti zabrinutost na njihovim licima. To nam nije bilo od pomoći. Kada god do tada nešto nije išlo dobro, doktori su nas razuvjerili svojim pogledom, nisu izgledali ovako zabrinuto. Ovaj put je bilo drugačije.


 

Addie je izgledala loše. Njena koža, inače roze boje, sada je bila sivkasto-plava. Već su joj stavili tubu u grlo. Njen trbuh je bio ogroman i na tako ispruženoj mogli ste joj vidjeti svaki venu. Nije se pomicala. Imala je iglu u stopalu i ruci .To je stislo svaki dio naših grudi. I doktori i medicinske sestre su nam rekli da u stvari sada izgleda mnogo bolje u odnosu na sat ranije. Drago mi je da je nismo vidjeli tada, jedva sam i ovo mogla podnijeti. Izgledalo je kao da je sav napredak koji je ostvarila prethodnih dana nestao u trenutku."


https://static1.ringaraja.net/uploads/SLO/uploads/d29af9b1087bddafc38c8251e261954c.png

Instagram: Addie.Belle


 

Tog dana, Addie je dijagnosticiran nekrotizirajući enterokolitis, opasna po život infekcija koja dovodi do izumiranja crijevnog tkiva. To je glavni uzrok smrtnosti kod prijevremeno rođenih beba, i 50% njih ne uspije preživjeti, ali Addie je.


S maskarom-obojenom suzom koja klizi niz obraz, Stephanie je držala bebu, i ta slika će sigurni smo utjecati da svaki roditelj zagrli svoje dijete malo jače.


 

Izvor: www.popsugar.com

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
6
Mamino naručje - najljepši miris
Uzimajte dijete u naručje često, privijajte ga uz sebe. Miris će najbolje povezati dijete s roditeljima...
3
Zdravo kretanje dojenčeta
Ne preporučuje se stavljanje djeteta u hodalice, pogotovo ne u one kojima pod dotiče samo vrhovima prstiju. Hodalice mog...
2
Masaža bebe i malo starijeg djeteta
Masaža je odličan način uspostavljanja i učvršćivanja veze sa djetetom, jer je svakom djetetu dodir neophodno potreban z...
2






Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *