|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Četiri loše beauty navike

DEPO portal, 9.4.2021
Iako su u pitanju svakodnevne navike o kojima ne razmišljamo puno, mogu jako naštetiti izgledu i zdravlju naše kože. Pročitajte kako stati na kraj lošim beauty navikama
Ključne riječi:

image
/11


Grickanjem noktiju, istiskivanjem akni ili odlaskom u krevet sa ostacima šminke organizam izlažete bakterijama, a u nekim slučajevima riskirate i nepotrebne ožiljke.

Iako su u pitanju svakodnevne navike o kojima ne razmišljamo puno, mogu jako naštetiti izgledu i zdravlju naše kože. Pročitajte kako stati na kraj lošim beauty navikama!

Istiskivanje akni

Priznajte, koliko često stišćete akne, pokušavate se 'riješiti' kraste prije vremena, ili samoinicijativno rješavate problem uraslih dlaka? Niste jedini, ove navike ima više od trećine populacije. No na taj način možete uzrokovati infekcije ili ružne ožiljke na koži. Kraste je bolje ostaviti da same otpadnu, a akne možete tretirati maskom od gline koja će ih isušiti. Problem uraslih dlaka riješit će topao oblog koji smiruje iritaciju i upalu.

Grickanje noktiju

Puno ljudi grize nokte, a jednako puno nas u nekom će trenutku tokom dana prstima proći po licu, usnama, koži. S obzirom na to da dnevno u prosjeku dotaknemo hiljadu površina i predmeta, koje obiluju bakterijama, jasno je koje sve opasnosti nosi diranje lica rukama. Vodite računa o higijeni ruku - operite ruke toplom vodom i sapunom i pobrinite se da vam je područje ispod nokta čisto. I probajte uposliti ruke na drugi način, a ne stavljati ih na lica. 

Češanje peruti

Ne samo da na taj način činite štetu korijenu kose, već perut raznosite po odjeći. Češanjem ćete pogoršati perut, a i izgleda ružno. Kako biste se riješili peruti, probajte odgovarajući šampon ili medicinski šampon i povećajte unos vitamina B.

Odlazak u krevet sa šminkom

Ako zbog umora preskačete večernju beauty rutinu i u krevet odlazite s ostacima šminke, prijete vam bakterije i bore. Često smo preumorni i mislimo kako ova mala prevara neće imati težih posljedica, ali zapravo štetimo zdravlju svoje kože. Kada spustite glavu na jastuk, koža dolazi u kontakt sa svim bakterijama koje su ostale od prethodne noći. Ako vodite bitku s vremenom, koristite vlažne maramice za odstranjivanje šminke.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Ojačajte mozak uz sedam dobrih navika
Ovo vrijedi za većinu organa, ali za mozak je posebno važno - što ga više koristite to će bolje raditi.
2
Vježbajte u skladu sa horoskopom
Svaki horoskopski znak "upravlja" određenim dijelom tijela.
2
Tri namirnice koje zamjenjuju četkicu za zube
Zube trebamo prati nakon svakog jela, to smo naučili još kao djeca kada su nas i roditelji i stomatolozi učili da ih mor...
2
10 stvari koje možda niste znali o zubima
Donosimo vam 10 stvari koje možda niste znali o zubima. Odrasle osobe u prosjeku imaju 28 do 32 zuba, ovisno o tome jesu...
2






Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *