|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Vježbajte u skladu sa horoskopom

DEPO portal, 2.1.2013
Svaki horoskopski znak "upravlja" određenim dijelom tijela.

image
/11


Ovan je odgovoran za glavu, Bik upravlja vratom, Blizanci ramenima i gornjim dijelom tijela, Rak grudima, Lav srcem. Uzevši u obzir ove razlike svakom znaku odgovara određeni tip vježbanja, pa pročitajte šta vam savjetuje Zodijak 

 

OVAN

Glava je dio tijela kojim upravlja znak Ovna. Dakle, kada je zatezanje tijela u pitanju - sve je u glavi. Pripadnici ovog znaka najbolje reaguju na motivacione knjige ili CD. Ono što pokreće Ovna je inspiracija, pa će biti uspješniji ako plate privatnog trenera. Ovaj vatreni znak je vrlo kompetitivan, pa će mu za dovođenje u formu pomoći i učestvovanje u nekom sportskom događaju.

BIK

Znak Bika vlada vratom i grlom gdje je štitna žlijezda. Upravo zato će briga oko toga da žlijezda uvijek radi kako treba biti osnova za gubljenje kilograma. Kako bi im metabolizam bio zdrav i uspješan, Bikovi moraju da se pobrinu za unos dovoljnih količina jodirane soli.

BLIZANCI

Blizanci vladaju rukama, ramenima i plućima. Ovaj znak nikako ne smije da puši jer im odmah slabe tjelesne funkcije zbog čega im je teško da vježbaju. Duge i brze šetnje idealna su vježba za pluća Blizanaca i pomažu u bržem sagorijevanju kalorija. Veslanje i joga pomoći će im da potroše suvišne kalorije, ali i da održe mišiće ruku i leđa lijepo definisanim.

RAK

Znak Raka upravlja grudima i stomakom i upravo zbog toga pripadnici tog znaka moraju da paze šta jedu. Vode ih uglavnom emocije pa podsvjesno konzumiraju više kalorija nego što im je potrebno i sabotiraju pokušaje skidanja kilograma. Najbolji način za rođene u znaku Raka da imaju željenu liniju je učvršćivanje trbušnih mišića vježbama u teretani.

LAV

Lav vlada srcem, što znači da će dosljedan režim aerobnih vježbi njihovo tijelo održati u formi. Srcu je potrebno mnogo trčanja, hodanja, plivanja i svježeg vazduha. Lavovi bi trebalo da se klone masnih i slatkih namirnica u kojima često uživaju kako bi spriječili gomilanje masnoća na stomaku i bedrima.

DJEVICA

Ovaj znak vlada nervima i probavnim sistemom. Puno odmora pomoći će Djevicama da smanje štetan nivo kortizola, hormona nadbubrežne žlijezde koji učestvuje u regulisanju metabolizma. Djevici će koristiti povećani unos namirnica bogatih vlaknima i redovno čišćenje organizma kako bi održali vitku liniju i spriječili gomilanje toksina koji uzrokuju masnoće i debljanje.

VAGA

Vaga je odgovorna za donji dio leđa i bubrege. Stoga će vježbe koje održavaju donji dio leđa snažnim uveliko pomoći ovom znaku koji ima sve predispozicije za dobivanje pivskog trbuha. Vage bi se osim toga trebale držati dalje od alkohola, cigareta i rafinirane hrane i šećera koji štete bubrezima. Konzumacija velike količine vode pomaže Vagama da ostanu zdrave i izgube koji kilogram.

ŠKORPIJA

Škorpija upravlja genitalijama i hormonima. Ako žena u znaku Škorpije dobija kilograme, treba da se konsultuje s doktorom i provjeri koji je razlog tome. Plesanje i trčanje su idealni treninzi.

STRIJELAC

Ovaj znak vlada jetrom i bokovima. Povremeno čišćenje jetre pomoći će organizmu Strijelca da bolje funkcioniše. Strijelac bi trebalo da radi vježbe koje ne opterećuju previše kukove kao što je fitness u vodi ili plivanje, a treba da se kloni agresivnih vježbi na steperu.

JARAC

Jarac upravlja kostima i zglobovima, posebno koljenima. Zato bi bilo najbolje da pripadnici ovog znaka izbjegavaju vježbe u kojima se puno skače. Za njih je idealan izbor joga ili plivanje. Jarčevi treba da izgrade čvrstu muskulaturu. Često im nedostaje osnovnih minerala, pa treba da uzimaju dodatke da bi tijelo održali zdravim. Treba da izbjegavaju dijete i ograničavanje unosa kalorija.

VODOLIJA

Vodolije upravljaju zglobovima. Jedna od nezgodnih strana pripadnika ovog znaka je sklonost gojaznosti. Zato je važno da piju dovoljne količine zelenog čaja. Ovom znaku je potrebna i velika količina aerobnih vježbi kako bi srce i arterije održali zdravim. Za sagorijevanje kalorija preporučuje se trčanje, džogiranje i vožnja bicikla.

RIBE

Časovi plesa Ribama su idealan način za topljenje kilograma. Budući da se radi o vodenom znaku, odličan učinak će postići i plivanjem i vodenim aerobikom. Ribe su vrlo emocionalan znak, pa su sklone prejedanju kad su ljute. Idealna prehrana za ovaj znak uključuje mnogo dobrih i nezasićenih masnoća. Dodaci prehrani koji sadrže omega 3 i omega 6 masne kiseline mogu da pomognu u gubitku kilograma.

(DEPO PORTAL, BL!N MAGAZIN/em)

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Aromaterapija – iscjeljujući mirisi
Zarobljen u esencijalnom ulju, miris izravno dolazi do centara za miris u mozgu, gdje dovodi do široke palete odgovora. ...
2
Ojačajte mozak uz sedam dobrih navika
Ovo vrijedi za većinu organa, ali za mozak je posebno važno - što ga više koristite to će bolje raditi.
2
Tri namirnice koje zamjenjuju četkicu za zube
Zube trebamo prati nakon svakog jela, to smo naučili još kao djeca kada su nas i roditelji i stomatolozi učili da ih mor...
2
10 stvari koje možda niste znali o zubima
Donosimo vam 10 stvari koje možda niste znali o zubima. Odrasle osobe u prosjeku imaju 28 do 32 zuba, ovisno o tome jesu...
2






Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *