|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Demantij u vezi Zakona o MPO

Udruženje DjeCa, 6.3.2013
Demantij u vezi sa jučerašnjim informacijama koje se tiču Zakona o o liječenju neplodnosti biomedicinski potpomognutom oplodnjom u Federaciji BiH
Ključne riječi:

image
/11


 

Jučer je u jednom broju medija plasirana informacija o tome da je usvojen Nacrt zakona o liječenju neplodnosti biomedicinski potpomognutom oplodnjom u FBiH.  
Povodom ovih tvrdnji, Udruženje DjeCa kontaktiralo je Parlament Federacije BiH gdje su nam potvrdili da Nacrt zakona o liječenju neplodnosti biomedicinski potpomognutom oplodnjomi nije usvojen na predhodnoj sjednici jer je ista prekinuta.
Iz Parlamenta su nam također potvrdili da je planirana rasprava o Nacrtu zakona o liječenju neplodnosti biomedicinski potpomognutom oplodnjom za 19.03.2013. nakon čega nacrt ide na Dom naroda.
Po usvajanju nacrta na oba doma Parlamenta, nacrt se šalje Vladi sa primjedbama i prijedlozima koje je Vlada dužna ugraditi u Prijedlog zakona. Nakon ugradnje tih zahjeva (ako ih ima) Vlada šalje Parlamentu Prijedlog zakona kojeg moraju oba doma usvojiti u ISTOVJETNOM TEKSTU da bi mogao ići na objavu. Ako se dogodi da prijedlog nije usvojen u istovjetnom tekstu onda ide na usaglašavanje.
Navedena procedura može trajati sve ukupno od stavljanja na dnevni red nacrta do objave u Službenim novima i godinu dana.
Ne trebamo zaobilaziti veoma važnu ulogu zakonodavnih vlasti u donošenju zakona. Vlada predlaže zakone, a Parlament ih usvaja, i to je ponekad kod ovako značajnih zakona dugotrajna procedura.
Imajući u vidu činjenicu da je jučer objavljena dezinformacija izazvala kod mnogih neplodnih parova prvo oduševljenje, a onda skoro očaj, kada su protumačili da je Zakon donesen, a onda shvatili da ipak nije kao i činjenicu da se radi o najdubljim osjećanjima koja ljudska bića imaju, molimo Vas i apelujemo da odgovorno  i tačno izvještavate o navedenoj problematici.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Besplatni pregledi i konsultacije u Tuzli
Bahceci - Projekat “Gdje život počinje” Besplatni pregledi i konsultacije u Tuzli
8
Besplatni pregledi i konsultacije - Bahceci
Obavještavamo sve zainteresovane parove koji se suočavaju s problemom bračne neplodnosti...
4
Fizička i psihološka priprema za trudnoću
Osnovne pripreme za trudnoću... Piše dr. Nejra Pašić
3
Čaj, za poticanje plodnosti
Macina trava se od davnina koristi kao ljekovita biljka, a može se pronaći na gotovo svakoj livadi. Uglavnom se koristi ...
3






Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *