|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Druga sezona Line višebojca u BiH kreće iz Tomislavgrada

Uredništvo Ringeraja.ba, 25.2.2016
Sarajevo, 19.02.2016. - Prvi ovogodišnji Lino višebojac održat će se 26. feburara/veljače u OŠ „Ivan Mažuranić“, a Tomislavgrad će tako postati prvi grad domaćin ovog sportskog natjecanja u kojem će sudjelovati 12 osnovnih škola u 11 gradova BiH
Ključne riječi:

image
/11


Kompanija Podravka BiH, uz pokroviteljstvo Federalnog ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta, Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, sedam županijskih/kantonalnih ministarstava i pedagoških zavoda, te Odjela za predškolsko i osnovno obrazovanje Brčko Distrikta i medijsku podršku Sportskih novosti, organizator je projekta Lino višebojac koji se drugu godinu za redom realizira u BiH.

 

Pilot projektom Lino višebojac u BiH tijekom 2015. godine u Bosni i Hercegovini obuhvaćeno je više od 4.500 učenika i učenica, zajedno sa nastavnim osobljem, uz sudjelovanje velikog broja poznatih bosanskohercegovačkih sportaša i sportašica koji su bodrili sudionike. Dječaci i djevojčice pobjednici iz svih škola su, u pratnji svojih nastavnika i pedagoga, bili specijalni gosti velikog finala sezone 2014/2015 u Velikoj u Hrvatskoj gdje su se predstavili i svojim najboljim transparentima i revijalnim nastupom.

 

Lino višebojac je projekat čiji je cilj potaknuti učenike osnovnih škola u dobi od 5. do 9. razreda na bavljenje sportskim aktivnostima i razvijanje njihovih sportskih navika, ali i promociju školskog sporta i učeničkog stvaralaštva. Učenice i učenici imat će priliku za natjecanje/takmičenje u 8 (osam) disciplina u trčanju, skoku u dalj, izvođenju slobodnih udaraca na gol, pogađanju košarkaških obruča, potezanju užeta, a pokazat će i svoje kulturno-umjetničko stvaralaštvo.

 

Podravka će, i ove godine, zajedno sa Sportskim novostima u okviru projekta Lino višebojac u svaku od škola dovesti neke od poznatih sportaša koji su potekli iz lokalnih zajednica kako bi se družili s učenicima i djelovali sportski i motivirajuće na njih. S mališanima su se tako u sedam bh. gradova prošle godine družili: Damir Džumhur, Bulend Biščević, Almir Turković, Stevan Janković, Milan Đukić, Josip Ereš, David Mandić i dr.

 

Lino višebojac se nakon Tomislavgrada seli u: Brčko, Travnik, Bihać, Čapljinu, Mostar, Široki Brijeg, Tuzlu, Zenicu, Banja Luku i Sarajevo.

 

Kompanija Podravka BiH posluje preko 20 godina i aktivno sudjeluje u projektima lokalnih zajednica. Najveći dio svojih društveno odgovornih aktivnosti Podravka je fokusirala na djecu pa je i realiziranje Lino višebojca, koji je u Hrvatskoj aktuelan već više od 10 godina, jedan od najznačajnijih  projekata koji ova kompanija realizira.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Znate li šta sve možete praviti u aparatu ...
S ovim praktičnim uređajem nikada nećete morati ponavljati jela. U njemu možete napraviti zdrav smoothie, ukusnu kašu pa...
14
Emocionalno vezivanje u djetinjstvu
Emocionalno vezivanje je primarna potreba, javlja se još na samom rođenju, već prvim kontaktom sa majkom, a ostvaruje sv...
2
Majčinstvo bez partnera!
Biti samohrana majka je izazov koji traži mnogo strpljenja, izdržljivosti, odricanja i hrabrosti.
2
Razvodite se! Kako reći djeci?
Znamo da je razvod stresan događaj za muškarca i ženu koji više ne mogu zajedno. Još je stresniji ukoliko je u braku bil...
2






Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *