|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Hokejaši BiH spremno dočekuju kvalifikacije za SP

Uredništvo Ringeraja.ba, 16.2.2018
Hokejaška reprezentacija Bosne i Hercegovine će od 25. do 28. februara biti domaćin kvalifikacionog turnira za Svjetsko prvenstvo Divizije III u grupi s Kuvajtom, Turkmenistanom i Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

image
/11


Utakmice će se igrati u Zetri, a prvoplasirana ekipa će otići na Svjetsko prvenstvo Divizije III.

"Savez je u proteklom periodu organizovao sve moguće aktivnosti i uz pomoć sponzora i medija uspjeli smo doći do trenutka kada možemo objaviti da će se turnir održati od 25. do 28. februara. Do prvog januara smo radili na fizičkoj spremi, a potom su igrači stali i na led. Sportovi na ledu u BiH nemaju tretman kakav bi trebali imati. Naši protivnici imaju led tokom čitave godine, a mi imamo led samo mjesec i po", rekao je predsjednik HS BiH Senad Zaimović.

Direktorica reprezentacije Dijana Tokić je dodala kako je nedostatak leda veliki problem, ali da je HS BiH učinio sve da se reprezentacija spremi za predstojeće duele.

"Igrali smo dvije prijateljske utakmice s reprezentacijom Makedonije, a potom i protiv Maribora. Nadamo se plasmanu na Svjetsko prvenstvo", rekla je Tokić.

Selektor reprezentacije BiH Brian Jokat na spisku ima 31 igrača.

"Prije četiri mjeseca imali smo san i željeli smo da se ovo desi. Radili smo vrijedno i vidjet ćete ekipu koja je spremna za kvalifikacije. Igrači su radili vrijedno i ekipa je u formi. Nikada ne bih ni preuzeo reprezentaciju da ne mislim da možemo otići na SP. Odradili smo skauting protivnika i znamo od koga nam prijeti najveća opasnost. Idealno bi bilo da u posljednju utakmicu protiv Turkmenistana uđemo s dvije pobjede", rekao je Jokat.

"Fizički smo spremni, odradili smo vrhunske pripreme zbog nedostatka leda. Očekujemo pozitivan rezultat i mislim da na krilima publike možemo izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo", dodao je igrač Amar Lemeš.

U nedjelju, 25. februara, se sastaju Turkmenistan i UAE (16) te BiH i Kuvajt (20), a u ponedjeljak se sastaju Turkmenistan i Kuvajt (16) te BiH i UAE (20).

U utorak je dan pauze, ali će u 19 sati na led Zetre izaći ruski i balkanski veterani podijeljeni u Gazpromexport Team i United Balkan Team. Za rusku ekipu igrat će i legendarni Sergej Makarov, vjerovatno najbolji evropski hokejaš svih vremena koji je u Sarajevu 1984. godine sa SSSR-om osvojio zlato.

Ekipu Balkana predstavljat će velikani Pirnat, Glumac, Blatnik, Dreven, Hafner, braća Hiti, Kecojević, a našu zemlju predstavljat će selektor Brian Jokat i njegov pomoćnik Don Jamieson.

Posljednji dan kvalifikacija je srijeda kada se sastaju Kuvajt i UAE (9) te BiH i Turkmenistan (12:30).

Cijena ulaznice za sve utakmice u Zetri je 15 KM.

 

FB Stranica >> Hokejaška reprezentacija BiH <<

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Znate li šta sve možete praviti u aparatu ...
S ovim praktičnim uređajem nikada nećete morati ponavljati jela. U njemu možete napraviti zdrav smoothie, ukusnu kašu pa...
22
Emocionalno vezivanje u djetinjstvu
Emocionalno vezivanje je primarna potreba, javlja se još na samom rođenju, već prvim kontaktom sa majkom, a ostvaruje sv...
2
Majčinstvo bez partnera!
Biti samohrana majka je izazov koji traži mnogo strpljenja, izdržljivosti, odricanja i hrabrosti.
2
Razvodite se! Kako reći djeci?
Znamo da je razvod stresan događaj za muškarca i ženu koji više ne mogu zajedno. Još je stresniji ukoliko je u braku bil...
2






Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *