|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

KAKO IZBJEĆI KUHINJSKE KATASTROFE

DEPO portal, 9.6.2013
Događa se i najboljima. Unatoč svim vašim naporima u kuhinji, nešto je krenulo naopako i sve je propalo. Meso je pretvrdo, jelo je preslano, a riža se raskuhala. Evo nekoliko ideja kako riješiti upravo te probleme
Ključne riječi:

image
/11


Žilavo meso

Uzrok: Meso ste pekli predugo ili je temperatura bila previsoka.

Rješenje: Kad vam se dogodi da prepečete meso, nije ga loše samljeti kako biste si proširili izbor mogućnosti. Ubacite tako samljeveno meso u tortilje i pomiješajte ga s umakom.

Najlakši način da izbjegnete ovakve probleme ubuduće jest upotreba termometra za pečenje. Ne procjenjujte vrijeme pečenja samo po izgledu mesa. Izgled vara!

Raskuhana riža

Uzrok. Upotrijebili ste previše tekućine

Rješenje: Iskoristite tu rižu za nešto drugo. Možete je čak rasporediti na pleh i staviti sve u hladnjak kako bi se škrob malo zgusnuo. Takvu rižu sutradan možete iskoristiti kao dodatak juhi ili je možete kratko propržiti s povrćem.

Sljedeći put pripazite na količinu vode - vode treba biti tek centimetar i pol više no riže. 

Jelo je preslano

Uzrok: Niste probali jelo dok ste kuhali

Rješenje: Ako vam je jelo preslano zbog toga što se umak previše reducirao, najjednostavnije je dodati još malo vode. Drugo je rješenje dodati malo kiseline, a to dobro funkcionira kad je riječ o pirjanju. Par kapi limunova soka može ublažiti slanost. No pripazite da ne pretjerate pa da jelo na kraju ne bude i preslano i prekiselo.

Kako biste izbjegli ovaj problem ubuduće, uvijek probajte jelo dok kuhate. Ne morate se uvijek pouzdati u ono što piše u receptu, već
se vodite vlastitim osjećajem i ukusom. Kad kuhate sa slanim sastojcima poput kapara, maslina ili slanine, budite oprezni s količinom soli koju dodajete.

(Jutarnji.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Sex u spavaćoj sobi u kojoj je i beba – DA...
Pitanje koje se mota novopečenim roditeljima po glavi - Da li je užasno i grozno imati seks u bračnom krevetu u sobi gdj...
3
Međunarodni dan mira
Osnivajući Dan mira, UN ima za cilj postizanje mira u svijetu, a taj cilj želi prenijeti na sve nacije
3
Bolovi – znak da treba poslušati tijelo
Bolovi su neprijatan osjećaj i jedan od najčešćih simptoma bolesti. Njima nas tijelo upozori da s njim nešto nije u redu...
3
6 najčešćih nedoumica u vezi kontraceptivn...
Uprkos tome što milioni žena širom sveta koriste već nekoliko generacija oralnih kontraceptivnih pilula, u vezi sa njiho...
3






Anketa

Težina tokom trudnoće.
пеперутка16

Da li ste se ugojili tokom porođaja? Koliko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *