|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Kašalj - dječja napast!

Dr. Mirjana Mišić, 27.1.2015
Vrlo je teško odrediti kako dijete kašlje i koji sirup primjeniti u određenom trenutku. U tu svrhu se koriste najčešće biljni sirupi sa ekstraktima (Timijana, Bokvice, Smilja, Bora...) koji razmekšavaju gusti sekret i olakšavaju iskašljavanje...

image
/11


Takođe i opuštaju glatke mišiće bronhija i olakšavaju disanje. Zbog toga što su prirodni, bezbjedni i prijatnog ukusa naročito se preporučuju za dječji uzrast.

 

Svake godine dolaskom hladnijeg vremena tj. jesenjih i zimskih dana više vremena provodimo u zatvorenom prostoru, boravak u kolektivu....sve to povećava mogućnost lakšeg širenja virusnih infekcija a naročito među dječjom populacijom. Takođe, dolaskom hladnijeg vremena sluznica gornjih disajnih puteva  (nosa, grla i usta) najpodložnija je upalama (virusnim ili bakterijskim).

Kašalj koji se javlja u dječjem uzrastu simptom je ili posljedica nekoliko različitih oboljenja, a najčešće virusnih i bakterijskih infekcija gornjih i donjih disajnih puteva. Statistika pokazuje da predškolsko dijete ima 5-8 prehlada u toku godine sa prosječnim trajanjem od 8-9 dana, što znači da je kašalj prisutan najmanje 60 dana godišnje. Takođe, jedan od čestih uzroka nastanka kašlja kod djece je postnazalno slivanje, kao posljedica akutnih ili hroničnih upala sluznice nosa, trećeg krajnika ili sinusa.
 


KAKO POMOĆI NAŠIM NAJMLAĐIMA ?

KOJI SIRUP PRIMENITI ?


Kašalj je složen kataralni proces koji se sastoji  iz više faza (nadražajna faza, inflamacija, produktivna faza).

Kod infekcija disajnih puteva kašalj je u početku uglavnom nadražajan – suh ali kasnije prelazi u produktivni sa iskašljavanjem gustog sekreta. Zato je vrlo teško odrediti kako dijete kašlje i koji sirup primjeniti u odredjenom trenutku. U tu svrhu se koriste najčešće biljni sirupi  sa ekstraktima (Timijana, Bokvice, Smilja, Bora...) koji razmekšavaju gusti sekret i olakšavaju iskašljavanje  a takođe opuštaju glatke mišiće bronhija i olakšavaju disanje. Zbog toga što su prirodni, bezbjedni i prijatnog ukusa naročito se preporučuju za dječiji uzrast. Međutim, na našem tržištu su uglavnom prisutni monokomponentni biljni sirupi koji ne mogu da rješe u potpunosti ovaj složeni kataralni proces, pa dijete još uvek kašlje... Zbog toga se preporučuje upotreba složenih biljnih sirupa koji sadrže veći broj različitih biljnih ekstrakata koji mogu efikasno pokriti sve faze kataralnog procesa (od nadražajne faze, inflamacije pa do produktivne faze).

Pored toga savetuje se uzimanje više tečnosti - toplih napitaka da bi se razmekšao gusti sekret, češće čišćenje nosa i ispiranje nosa fiziološkim rastvorom da bi se olakšalo disanje.

 


Autor : Dr Mirjana Mišić

 

 


BRONCAMIL sirup


     ......i kašalj prestaje!

 


broncamil


 

 



Broncamil sirup je složenog sastava:

6 komponentni biljni sirup sadrži visokoprečišćene ekstrakte i prečišćena biljna ulja: TIMIJANA + BOKVICE + SMILJA + BORA + EUKALIPTUSA + DIVLJEG SUNCOKRETA



 

 





Saznaj više.......

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Razbili ste živin toplomjer!!!
Nije neobično da se dijete poigra toplomjerom, koji lako puca kada padne na tvrdu podlogu. Tu obično nastane panika ako ...
3
Razvoj govora
S govorom dijete razvija intelektualne sposobnosti – kad nešto kaže, ono pokušava riječima izraziti misli. Tako misli po...
2
Volim kretanje uz ritam
Vaši mališani vole da vas imitiraju! "Kad si sretan" je svima draga I poznata pjesmica.
2
Najlakši način učenja je kroz igru
Beba pokazuje prve prirodne reakcije na ritam kroz gibanje I pokrete tijela.
2






Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *