|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Lazanje sa piletinom i šinatom

Uredništvo Ringeraja.ba, 28.5.2012
Ringerajin kuvar: Hanady RR
Ključne riječi:

image
/11


  • potrebno
  • 250 gr lazanja
  • 1 glavica crvenoga luka
  • 500 ml sos paradajza
  • 500 gr špinta
  • 1 čehno bijeloga luka
  • 2-3 kašike maslinovog ulja
  • malo suncokretovog ulja
  • 400 gr pilećih fileta
  • bešamel sos od 1 l mlijeka ( 4 kašike pute, 4 kašike brašna, litrar mlijeka, malo soli i bibera)
  • 100 ge sira trapisat ( ja koristila livadu)
  • 4-5 kašika rendanoga parmezana


  1. bešamel:
  2. istopiti puter dodati brašno malo proprižiti i zaljevati hladnim mlijekom dok ne zgusne dodati soli i bibera po želji
  3. špinat ofuriti toplom vodom i narezati...
  4. na maslinovom ulju promješati i dodati narezan bijeli luk
  5. na ulju propržiti glavicu crvenoga luka, dodati na kockice narezane filete dok se poprži dodati i začine po želji pa staviti kompletan sos paradajz...čim provri skinuti sa vatre
  6. ...
  7. u zdjelu za lazanje na dno staviti malo ulja pa poredati prvi red lazanja...onda redati sljedećim redom..
  8. bešamel, piletina sa cvrneim sosom, špinat
  9. pa opet lazanje i isti redosljed pa treći red lazanja...istresti kompletan bešamel odozgo koji je ostao...staviti narendan sir livadu i parmezan i peći na 200 stepeni oko 30 minuta...
  10. kad su pečene ostaviti da ohlade 15 minuta i jesti


Serviraj uz puno ljubavi i preporuči ovaj recept prijateljima!

 

 

Budi i ti Ringerajin kuhar! Pošalji recept!

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Kiflice
Ringerajin kuvar: Hanady RR
3
Kiflice
Ringerajin kuvar: acudesa
3
pizza la mama sabina
Ringerajin kuvar: sabinos
3
Frape od banane i plazme
Ringerajin kuvar: Mya_81 RR
3






Anketa

kolaci
djidjibufon

Koliko cesto pravite kolace-torte?

nikad,kupim gotove (55%)

rijetko,jednom na mjesec (26%)

cesto,sedmicno (18%)

skoro svakodnevno (2%)


Broj svih glasova: 113

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *