Ringerajin kuvar: Nunichi

- Potrebno vam je 500 grama lazanja, 1 glavica luka, 400 g sampinjona, 2 kasike fanta za lazanje, origano, so, vegeta, timjan, besamel sos 500ml (ili jedna supa od gljiva razmucena sa 500ml vode), 300 g livade ili mizzo sira, 4 dl paradajz sosa (ja koristim barilu)

- Isprziti luk, dodati meso, zatim gljive i zaciniti na kraju. Dodati paradajz sos, prziti na laganoj vatri dok voda ne ispari.
- Sir izrendati, izmjeriti lazanje po tepsiji (4 reda ja pravim). Tepsiju malo pouljiti, a u jednu serpu staviti vodu i ulje, voda neka stalno vri i pripremiti tacnu za cijedjenje kora. Skuhati lazanje po par sekundi, poredati prvu koru, rernu zagrijati, a polovinu besamel sosa ostaviti za preliti preko zadnje kore.
- Na prvu koru staviti najtanji sloj fila, a ja redam prvo besamel, pa fil s mesom, pa mrvicu besamela opet i na kraju rendani sir.
- Na zadnju koru rasporediti sav besamel i sav sir i peci dok se sir ne istopi. Oko 15-20 minuta.
Serviraj uz puno ljubavi i preporuči ovaj recept prijateljima!
Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:
Slični sadržaji, koje čitaju drugi korisnici
Čorba od mrkve
Jednostavna i ukusna čorbica
3
Krem supa od tikvica
Ringerajin kuvar: Hanady RR
3
Mimoza salata by Hanady RR
Ringerajin kuvar: Hanady RR
3
Šnicle od oslića
Ringerajin kuvar: Višnja RR
3