|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Moje dijete slabo jede!

Dr. Mirjana Mišić, 27.1.2015
Biljni sirupi koji u sebi sadrže amara prečiščene ekstrakte Lincure, kantariona, grčkog sjena, se tradicionalno koriste za poboljšanje apetita a pri tome su prirodni i bezbjedni za primjenu u dječijem uzrastu.
Ključne riječi:

image
/11


Slab apetit, nepravilan način ishrane, nedovoljni unos ugljenih hidrata, proteina (životinjskog i biljnog porjekla) kao i voća, povrća u dječijem uzrastu može dovesti do neuhranjenosti djeteta što može posljedično dovesti do smanjene otpornosti i povećanog rizika od oboljevanja djeteta. Hronična oboljenja, alergije na gluten i proteine kravljeg mlijeka, rigorozne dijete mogu biti takođe uzroci neuhranjenosti. Neke bolesti i stanja kao što je na primer celijakija (alergija na gluten iz pšenice, ječma, raži) sprečavaju apsorpciju hranljivih sastojaka, ometaju varenje hrane. Karakteristični simptomi koji se prvi javljalju su umor, nedostatak energije, vrtoglavica, pad imuniteta, suha koža, mišićna slabost, slabo pamćenje.



KAKO POMOĆI NAŠIM NAJMLAĐIMA ?


Šta sve niste pokušali kako bi poboljšali apetit svome djetetu ?
Ide aviončiiić, doći če čika policajac..... 


Ako je dijete samo blago ili kratkotrajno pothranjeno, dijete mora da ima više od tri glavna obroka i tri užine dnevno. Obroci moraju da budu obogaćeni proteinima, ugljenim hidratima, mastima ... (meso, punomasno mlijeko, hljeb, riža, voće). U tu svrhu se takodje koriste i dodaci ishrani (obogaćeni mikroelementima Cinkom, Bakrom, Željezom i vitaminom C ) u obliku sirupa najpoželjniji za dečiji uzrast. Često se koriste i multivitaminski sirupi - preparati, ali treba biti oprezan jer dužom upotrebom multivitaminskih preparata  može doći do predoziranja pojedinih vitamina i njihovog štetnog dejstva na organizam djeteta. Biljni sirupi koji u sebi sadrže amara prečiščene ekstrakte Lincure, kantariona, grčkog sena se tradicionalno koriste za poboljšanje apetita a pri tome su prirodni i bezbjedni za primjenu u dječijem uzrastu.


Autor: Dr Mirjana Mišić



APPETITO sirup
prirodno rješenje za poboljšanje apetita !


appetito








Appetito sirup je prijatnog ukusa, 100%prirodnog sastava jer sadrži: Amara prečišćene ekstrakte Lincure, Kantariona, Grčkog sijena + ekstrakt Polena i pšeničnih klica (nutritivno dejstvo)




 

 





Pročitaj više...

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Ne tjerajte djecu da spavaju poslije podne
Zbog poslijepodnevnog sna uspavljivanje mališana se nekada pretvori u nemoguću misiju
8
Neću to obući!
Budite otvoreni za djetetovo izražavanje kroz način oblačenja, jer si tako sačuvate nerve, i tko zna koliko vremena. Mož...
3
Kad sin voli lutke
U podizanju djece postoji podjela na muške i ženske igre. Nekad se desi da se dječak interesuje za igru lutkama ili djev...
3
5 razloga ZA prazničnu dosadu
Modernoj djeci praznična dosada je sve više potrebna zbog svakodnevne intenzivne stimulacije iz okoline. Pogledajte pet ...
3






Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *