|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Šta učimo od djece?

Uredništvo Ringeraja.ba, 11.3.2020
Kao roditelji uvijek se trudimo nešto naučiti svoju djecu: od pravila lijepog ponašanja pa do konkretnijih znanja i vještina, međutim pritom ne obraćamo pažnju kako i mi možemo nešto naučiti od njih.

image
/11


 

Djeca su pravi mali učitelji za sve one koji žele nešto naučiti. Ukoliko razmislite o samo sljedeće tri stvari, biti će vam jasnije koliko suptilnih lekcija nam svakodnevno pružaju.


1. Osmijeh


Koliko puta ste uhvatili svog mališana kako je vas ili nekoga iz svoje blizine potpuno razoružao velikim osmijehom? Djeca znanju kako osmijeh otvara sva vrata i pomaže u ispunjenju mnogih želja.


Sljedeći puta pokušajte kolegu na poslu zamoliti za uslugu, ali uz veliki osmijeh i uvjerite se kakvo sugestivno djelovanje ima na sugovornike.  Svi se bolje osjećaju u društvu vedrih i nasmješenih ljudi, nego u društvu mrguda.


2. Slušanje


Svaki roditelj će se složiti s jednim – djeca izoštravaju sva naša osjetila, posebice osjetilo sluha. Sjetite se samo koliko puta ste se uhvatili kako osluškujete korake, buku i glasove pa temeljem toga točno znate gdje je vaš mališan i što radi.

 

 

Pročitaj još! >>> ZAJEDNIČKO SPAVANJE MAME I BEBE

 


Preslikajte tu novostečenu vještinu na svakodnevni život i – slušajte! Strpljivo slušajte svoje sugovornike, ne prekidajte, budite aktivni slušači i izvan svoga doma. Korist koju možete imati od toga prelazi granice obične pristojnosti i pretvara se u pravu prednost.


3. Multitasking


Roditelj koji nije vješt u multitaskanju teško će se snaći u svakodnevnom životu. Dijete u jednoj ruci, mobitel u drugoj i istovremeno obavljanje kućanskih poslova – zvuči poznato?


Ako su vas djeca nečemu naučila – onda je to multitasking. Iskoristite tu vještinu na poslu: važne telefonske pozive obavite na putu do posla, poslovni sastanak dogovorite u vrijeme ručka, a druženje s prijateljima dogovorite za vrijeme aktivnosti kao što su vožnja biciklom, teretana ili šetnja.


Izvor: glorija.hr


**** Na Ringeraji ****

  • Još mnogo zanimljivih tekstova o vašim bebicama pročitajte ovdje >>>KLIK<<<
  • Da bi ste pratili razvoj vaše bebice možete ako se prijavite i svakog ponedjeljka primate mailing kalendara razvoja djeteta
  • Ako želite diskutovatai sa mamama bebica možete na našem RR forumu


Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Šta je potrebno da dijete zna pred polazak...
Polazak u školu kod velikog broja roditelja stvara uzbuđenje i nervozu koja se jako lako prenosi na djecu. Roditelje muč...
4
Kako pritisak vršnjaka djeluje na vaše dijete
Način na koji vršnjaci utječu jedni na druge je vrlo suptilan – putem osobnih preferencija, stvari koje vole, stvari koj...
3
Razvoj govora
S govorom dijete razvija intelektualne sposobnosti – kad nešto kaže, ono pokušava riječima izraziti misli. Tako misli po...
2
Volim kretanje uz ritam
Vaši mališani vole da vas imitiraju! "Kad si sretan" je svima draga I poznata pjesmica.
2






Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *