
- Za tijesto :Brasno, jaje, mlijeko, voda, so. 
- Za preliv : Puter, pavlaka.
- Sir i kajmak.

- Napravite tijesto malo jace gustine nego za palacinke. 
- Podmazete pleh. Pecete jednu koru, kad blago porumeni premazete prelivom od putera i pavlake , onda drugi kat ide preko tog i sve tako redom dok ima se tijesta. 
- Kada je sve gotovo. Isjecete na kocke. Kad se ohladi, svaku koru odvajate jednu od druge. Ispadnu kockice tanke. 
- U preliv koji vam je preostao ubacite sir bijeli ( ja fetu ) a moze bilom koji, ikasiku dvije kajmaka. Prelijem po komadicima :) 
 Verijedi probati. Prijatno :)
Verijedi probati. Prijatno :) 
 
 
Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:
         
        
        
        
        
            
    Palenta pomodoro
    
Ringerajin kuvar: Visnja RR
 3
3
 
    
Punjena jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
 2
2
 
 
        
            
    Kraljevska jaja
    
Ringerajin kuvar: Hanady RR
 2
2
 
    
Pizza muffini
Ringerajin kuvar: Maja78 RR
 2
2