|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Pismo o "ružnoj kćeri" !

Uredništvo Ringeraja.ba, 9.5.2015
Jedna mama napisala je pismo o svojoj ‘ružnoj kćeri’. I progovorila o onome o čemu nitko ne želi pričati. Majka je priznala kako misli da će njezino dijete imati problema u životu...

image
/11


Jedna majka na Redditu privukla je veliku pažnju nakon što se dotakla tabu teme u životu pojedinih roditelja. Od korisnika je tražila savjete jer želi pomoći svom djetetu da se nosi s kritikama na koje nailazi u odrastanju, a sve zbog toga jer jednostavno nije lijepo dijete, nema lijepe i slatke crte lica. Njezina mama i sama je svjesna da nema najslađe dijete na svijetu. A svoju kći po tom pitanju ne želi ni lagati govoreći joj kako je najljepša curica u školi. No, ne želi da zbog toga bude nesretna i da joj to stane na put da živi sretan i ispunjen život.

“Mrzim se zbog onoga što ću reći, nemojte me osuđivati, ali ovo je samo logička činjenica, ona je fizički neatraktivna. Od mene i supruga pokupila je najgore osobine. Njegove razmaknute oči i izraženi nos, većinu njegovih izraženih crta lica te moju zdepastu građu i kovrčavu kosu”, stoji na početku njezine poruke.

Kasnije otkriva kako su neki liječnici zbog njezinih fizičkih karakteristika čak mislili da ima Downov sindrom i još neke poremećaje, iako je rođena kao zdravo dijete. “Jedan liječnik, koji je bio na zamjeni našem redovitom doktoru, objašnjavao mi je kako bi trebala nositi udlagu kad je uganula nogu, a onda je krenuo objašnjavati što raditi ‘Kad dijete ima Downov sindrom…’ A ona nema Downov sindrom. Drugi doktor htio nas je uputio na kraniofacijalnog stručnjaka jer je mislio da naša kći ima Apertov sindrom. A nema ni to”, otkriva mama.

‘Druga djeca su pitala roditelje zašto je moja kći tako ružna’

Iako ponavlja kako svoju kći beskrajno voli, zabrinuta je jer je svjesna da će njezino dijete biti na meti druge djece u školi samo zbog izgleda. Njezine neatraktivne osobine već su postale temom zezancije klinaca. “Kako postaje starija, djeca su počela primjećivati njezin izgled. Neka od njih su je ružno komentirala. Nekoliko djece u parku pitalo je svoje roditelje zašto ona izgleda tako kako izgleda”, piše majka.

Nastavlja kako joj sve to stvara osjećaj anksioznosti i strah da će njezinu kći ljudi procijenjivati na temelju izgleda i da nitko neće shvatiti da je “zabavna, darežljiva, suosjećajna. Da je ona uvijek ono dijete koje spašava napuštene mačiće i vraća bube natrag na lišće”, kako piše.
Priznaje da se osjeća loše jer razmišlja na taj način te tvrdi da pokušava biti pozitivna. “Više od ičega bih voljela da bude osoba dobra srca. Ali život će za nju biti težak, a ona to ne zaslužuje. Ne znam kako da se ne osjećam krivom i sama ne mislim da je moje dijete prelijepo i neodoljivo”, priznaje.

Na kraju teksta moli druge mame da joj daju bilo kakav koristan savjet. “Mrzim se zbog ovoga, ali samo želim pomoći svojoj kćeri da zdravije odrasta, da bude sretna mlada žena i da ne dopusti da njezin izgled stane na put tome da svijetu pokaže kakva je predivna osoba”.

Ubrzo je dobila reakciju drugih mama i nisu je osuđivale. Dale su joj potporu te neke konstruktivne savjete. A jedan od najboljih je:
“Iskreno, da ti je dijete i nevjerojatno lijepo, rekla bih ti istu stvar: ne hvali njezin izgled nego njezine napore, talente i socijalne vještine. Njeguj njezinu kreativnost kako bi imala alate kojima će se uvijek iznova stvarati i pronalaziti, umjesto da bude zatočenica tuđih očekivanja o njezinom izgledu.”

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Znate li šta sve možete praviti u aparatu ...
S ovim praktičnim uređajem nikada nećete morati ponavljati jela. U njemu možete napraviti zdrav smoothie, ukusnu kašu pa...
23
Uz Elmu njene RR drugarice
Potrebni smo našoj Elmi, njenoj kćerki koja je zadobila teške povrede nakon što ju je na pješačkom prijelazu udario moto...
3
Emocionalno vezivanje u djetinjstvu
Emocionalno vezivanje je primarna potreba, javlja se još na samom rođenju, već prvim kontaktom sa majkom, a ostvaruje sv...
2
Majčinstvo bez partnera!
Biti samohrana majka je izazov koji traži mnogo strpljenja, izdržljivosti, odricanja i hrabrosti.
2






Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *