|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?

Pohovana piletina u rerni pečena!

Uredništvo Ringeraja.ba, 1.7.2015
Ringerajin kuvar: Visnja RR
Ključne riječi:

image
/11


  • 5 komada pilećih prsa
  • 2 male kašike soli
  • 1/4 male kašike bibera
  • 1/4 male kašike ljute paprike
  • 1 mala kašika bijelog luka u prahu
  • 1 mala kašika crvene paprike
  • 2 kašike majoneze
  • 2 kašike kiselog vrhnja
  • 2 kašike parmezana
  • 1,5 šolja prezle
  • 2 male kašike kukuruznog brašna
  • 100 ml ulja (po želji)


  1. Piletinu isjeći na tanje i manje komade. Dodati sol, biber, bijeli luk, ljutu papriku i crvenu papriku i sve pomiješati. Zatim dodati majonezu, kiselo vrhnje i parmezan i pomiješati da se sve sjedini.
  2. Zdjelu zatvoriti plastičnom folijom i ostaviti u frižideru sat-dva. Tepsiju podmazati uljem (ali može i bez ulja) i posuti kukuruznim brašnom (kukuruzno brašno se stavlja da se meso ne zalijepi za tepsiju) i oztaviti na stranu.
  3. Piletinu uvaljati u prezlu i redati u tepsiju. Kada smo utrošili svu piletinu, poprskati je opet sa uljem. Piletinu peći na 210 stepeni oko 25-30 minuta.


Pripremiti možete uveče a peći sutra!

 

 

Budi i ti Ringerajin kuhar! Pošalji recept!

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Pečurke sa krem-sosom od limuna
Ringerajin kuvar: Hanady RR
6
Kremasti sos s okusom vanilije
Ringerajin kuvar: Mya_81 RR
4
Punjena jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2
Kraljevska jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2






Anketa

Pitanje.
пеперутка16

Da li neko od vas drži krave? Ako jeste, šta radite s mlijekom? Ne zezam se, pitam ozbiljno, ne znam sta da radim sa mlekom?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *