|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Punjena piletina u lisnatom tijestu

Uredništvo Ringeraja.ba, 10.6.2013
Ringerajin kuvar: bananica
Ključne riječi:

image
/11


  • 2 pileca bijela mesa
  • 500 gr lisnatog tjesta
  • 300 gr sampinjona
  • 1 poriluk
  • 2 dcl kisele pavlake
  • 1/2 dcl bijelog vina
  • 1 kasika senfa
  • 2 zumanca
  • 1/2 dcl ulja
  • 1/2 veze persuna
  • vegeta
  • curry
  • papar


  1. Bijelo meso presjeci na pola
  2. 3
  3. pa svaku polovinu zarezati po sredini kako bi se napravio dzep za punjenje.
  4. 4
  5. Sampinjone isjeci na listove, a por na kolutove te poprziti na malo ulja i zaciniti po ukusu.
  6. 5
  7. Dinstanim sampinjonima i porom napuniti unutrasnjost bijelog mesa pa pricvrstiti cackalicom.
  8. 6
  9. Punjenu piletinu zaciniti karijem i vegetom pa poprziti na vrelom ulju sa svih strana dok ne porumeni.
  10. 7
  11. Iz przene piletine izvaditi cackalice pa je ostaviti da se ohladi.
  12. 8
  13. Lisnato tjesto razvuci oklagijom na debljinu od dva milimetra i podjeliti na 4 dijela.
  14. 9 fotka ide uz recept ” Punjena piletina u lisnatom tjestu ” /slika/56171/
  15. U svaki komad lisnatog tijesta umotati jedno punjeno bijelo meso vidi sliku .
  16. 10 fotka ide uz recept ” Punjena piletina u lisnatom tjestu ” /slika/56172/
  17. Lisnato tjesto premazati umucenim zumancima
  18. 11
  19. pa staviti u nauljenu tepsiju i peci dok ne porumeni.
  20. 12
  21. Posebno sjediniti pavlaku, bijelo vino i senf pa zaciniti po ukusu.
  22. 13
  23. Pripremljenim umakom preliti peceno lisnato tjesto.


jednostavno

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Kolač od prezle i oraha
Ringerajin kuvar: Pahuljica
4
Pohovana piletina punjena sirom i šunkom
Ringerajin kuvar: Hanady RR
3
Skuša u marinadi
Ringerajin kuvar: Mya_81 RR
3
VARIVO OD PORILUKA S KRUMPIROM
Ringerajin kuvar: Skvo RR
3






Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *