Ringerajin kuvar: Hanady RR

- Kora:
- 10 bjelanjaca
- 300 gr šećera u prahu
- 300 gr smljevenih oraha
- 2 kašike oštrog brašna ( ili gustin)
- krema:
- 10 žumanjaca
- 200 gr šećera
- 3 rebra čokoldae
- 250 gr putera
- 3 kašike crne kafe ili ness kafe

- istčeš bjelanjke i šećer u čvrt snijegpostupno dodaš orahe i brašno. od dobivene smjese pečeš 5-6 kora tanjih. ja te kore pečem u plehu kockatom iz pećnice oblik pravougaonika. ispečem 2 kore znači masu dijelim na pola za pečenje i onda jednu koru sječem na 3 djela. torta tada ima oblik dugog rolata ali je baš cool kad se sredi fondatom.
- Šumance izmješaš sa šećerom, doda se čokolada i stavi na paru i kuha semješajući dok smjesa ne počne da se zgusne.
- ispečene listove premažeš kremom, složiš jedan na drugu. ova se torta i okolo maže ovo kremom al ja nisma ja sam je dobro nafilovala kremom između listiva i onda sam je ostavila da se hladne. Črvstu i ohlađenu sredila sam fondantom napravljenim od bombona kako je na temi postavljeno.
Serviraj uz puno ljubavi i preporuči ovaj recept prijateljima!
Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:
Slični sadržaji, koje čitaju drugi korisnici
Fondant
Kako napraviti fondant
3
Punjena jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2
Kraljevska jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2
Pizza muffini
Ringerajin kuvar: Maja78 RR
2