Ringerajin kuvar: Hanady RR

- Za tjesto:
- 500 g brašna
- kesica germe
- 80 g putera istopljenog
- 2 jaja
- 2 dl toplog mlijeka
- 2-3 čajne kašike soli
- Fil:
- 400 grama pilećih fileta
- fildžan vrhnja za kuhanje
- začini po želji (so, biber, curry)
- pavlaka
- 100 gr trapista

- Za nadjev prepržiti piletinu izrezanu na trakice sa začinima po želji. Kad se preprži dodati pola fildžana vode i fildžan vrhnja za kuhanje te dinstati još nekih 5 minuta.
- Tijesto pripremiti na sljedeći način:
- Jaja, so, puter i mlijeko mutiti pa dodati germu. Zatim dodajte brašno, i zamjesite ni previše tvrdo ni previse makano tijesto. Ostavite da nadodje, odnosno udvostruči svoju količinu, otprilike 45 minuta. Razdvojite na dva djela, razvaljajte na 5 mm te filujte tako da na razvijeno tijesto namažete 2-3 kašike pavlake, stavite 50 grama narendanog sira pa onda piletinu s vrhnjem. Zarolajte rolat i premažite ga razmućenim jajem. Peći u zagrijanoj pećnici na 190 stupnjeva 40 minuta. Nakon pečenja prekriti krpom da malo omekša.
Serviraj uz puno ljubavi i preporuči ovaj recept prijateljima!
Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:
Slični sadržaji, koje čitaju drugi korisnici
Kolač od prezle i oraha
Ringerajin kuvar: Pahuljica
5
Punjena jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2
Kraljevska jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2
Pizza muffini
Ringerajin kuvar: Maja78 RR
2