|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Sigurni `FACEBOOK ZA DJECU`

Uredništvo Ringeraja.ba, 4.10.2016
Jedan korak bliže sigurnosti djece na Internetu odnedavno nudi Togetherville.com – društvena mreža za djecu.
Ključne riječi:

image
/11


Bespredmetno bi bilo poricati da su društvene mreže hit među djecom. One su sastavni dio društvene interakcije u 21. stoljeću.

Jedan korak bliže sigurnosti djece na Internetu odnedavno nudi Togetherville.com – društvena mreža za djecu. 

Stranicu je osmislila i za djecu kreirala tvrtka Mandeep Singh Dhillon s ciljem njihovog međusobnog povezivanja, igranja i druženja u potpuno sigurnom okruženju.

U takozvanom “komšiluku/ susjedstvu” (neighbordhood) mogu sudjelovati djeca i roditelji sa svojim stvarnim imenima i identitetima te dolaziti u interakciju s ljudima koje poznaju u stvarnom životu.

Tvrtka je već najavila nadogradnju stranice s plaćenim sadržajem i igricama, ali za sad je registracija besplatna i na stranici nema ni jedne reklame. Sve je na Togethervilleu strogo kontrolirano kako bi djeca bila sigurna.

Postoji funkcija chata, ali ne postoji mogućnost unosa teksta. Ukoliko žele chatati, djeca mogu samo odabrati unaprijed određene i unešene rečenice i dosjetke.

Na stranicu će se moći stavljati video sadržaji sa YouTubea, ali će kao i fotografije prije objave proći cenzuru kako se na stranici ne bi našli neprimjereni sadržaji.

Ali najsnažnija komponenta sigurnosti dolazi izravno od strane roditelja.

Kako bi dijete registrirali na Togetherville.com, roditelji će morati imati Facebook korisnički račun. Naime, Facebook će biti svojevrsna čekaonica u kojoj će roditelj biti taj koji potvrđuje smije li neka osoba biti prijatelj njihovom djetetu na Togethervilleu. Na taj način će roditelji imenom i prezimenom znati ko sve dolazi s njihovom djecom u interakciju na društvenoj mreži.

 


Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Razvoj govora
S govorom dijete razvija intelektualne sposobnosti – kad nešto kaže, ono pokušava riječima izraziti misli. Tako misli po...
2
Volim kretanje uz ritam
Vaši mališani vole da vas imitiraju! "Kad si sretan" je svima draga I poznata pjesmica.
2
Najlakši način učenja je kroz igru
Beba pokazuje prve prirodne reakcije na ritam kroz gibanje I pokrete tijela.
2
Dijete i bajka
Neobična i izmišljena stvorenja, vile i vilenjaci, čarobnjaci, patuljci, vještice i mnogi drugi likovi sastavni su dio b...
2






Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *