|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Slikovnice o avanturama male Nadi

Uredništvo Ringeraja.ba, 3.8.2018
O čarobnim slikovnicama u kojima su opisane avanture male Nadi piše nam autorica Belma Čorbo. Ovaj put poklanja dvije za jednog mališana!

image
/11


 

Dragi Ringerajci,

ako već niste čuli za čarobne slikovnice o avanturama male Nadi zadovoljstvo nam je što ćemo vas upoznati sa njima.

U pitanju su dvije slikovnice: Nadi u šumi i Nadi u svijetu životinja.


Autorica Belma Čorbo će nam ispričati svoju priču kako je dražesna Nadi ušla u živote mališana:


"U svijetu velikih i malih ekrana kojima su okruženi naši mališani, ideja da stvaram slikovnice za najmlađe bila je pravi izazov. Ipak, s obzirom da zaista volim izazove, iskoristila sam kao inspiraciju svakodnevne dogodovštine svoje najmlađe kćerke i dosada kreirala dvije slikovnice o avanturama male Nadi.


Slikovnice su namijenjene djeci predškolskog i ranog školskog uzrasta, mada je zbog veselih i šarenih ilustracija rado listaju i puno mlađa djeca. Zbog količine teksta i edukativnog sadržaja, čitaju ih i nešto stariji mališani.


Želja mi je pričati obične dječije priče koje će sva djeca razumijeti i voljeti, ali koje će u isto vrijeme imati edukativnu notu i pričati djeci životne lekcije.


 http://static1.ringaraja.net/uploads/SLO/uploads/2b20e75367b789be289582db96121493.jpg


Slikovnica “Nadi u svijetu životinja” vesela je, šarena i edukativna priča o maloj djevojčici Nadi, njenoj brizi i ljubavi prema životinjama. Priča koja njeguje ljubav prema okolini, životinjama, slabijem biću, ali i prema roditeljima.


Druga u serijalu, slikovnica “Nadi u šumi”, priča je o istraživanju i želji da se upozna svijet oko sebe. Ovo je divan osjećaj koji, duboko u sebi ima svako dijete. Na roditeljima je da ga njeguju i usmjeravaju, kako bi naši mališani izrasli u hrabre ljude spremne za život


Ideje o sljedećim avanturama male Nadi svakodnevno se rađaju, pa je tako već u pripremi nova slikovnica o zanimljivim pustolovinama, u kojoj će mališani uživati.


Bez obzira na to kakve navike određeno doba donosi, knjige su oduvijek bile i zauvijek će biti naši najbolji prijatelj. Čitanje nikada ne izlazi iz mode. Upravo suprotno, onaj ko čita predodređen je da izraste u vođu, u osobu koja kroji najbolje trendove.


Zadovoljstvo mi je što svojim radom mogu doprinijeti da police u sobama svoje djece napunite bh. slikovnicama koje će im oplemeniti odrastanje, a vašim porodicama donijeti dragocjene zajedničke momente."


Za više informacija, zavirite u facebook kutak u kojem se smjestila mala Nadi, pratite je u  njenim šetnjama, druženjima i zajedno sa Vašim mališanima uživajte u : Slikovnice o avanturama male Nadi.


Autorica slikovnice Belma Čorbo i Ringeraja.ba vam ovaj put poklanjaju obje slikovnice.


Da bi ste dobili sikovnice potrebno je da:

  1. Like  članka na FB stranici Ringeraja.ba
  2. Like na Slikovnice o avanturama male nadi FB stranicu
  3. Tagujete dva vaša prijatelja koje želite upoznati sa ovim čarobnim slikovnicama i pozovite ih da zaigraju zajedno s vama
  4. Uradite share na svoj FB zid


Slučajnim odabirom ćemo dobiti sretnog dobitnika u ponedjeljak  06.08.2018.g.

(Za desetak dana ćemo obradovati još jedng mališana)


 http://static1.ringaraja.net/uploads/SLO/uploads/df8821c0560b6b0665c7004f23caa104.jpg

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Tik-tak, tik-tak...uskoro upis u školu!
Dragi roditelji uskoro počinje upis u školu ali već u mjesecu martu treba da odvedete dijete pedijatru radi dobijanja lj...
3
Hoki-Poki
Pjevajmo i plešimo s našom dječicom!
3
Razvoj govora
S govorom dijete razvija intelektualne sposobnosti – kad nešto kaže, ono pokušava riječima izraziti misli. Tako misli po...
2
Volim kretanje uz ritam
Vaši mališani vole da vas imitiraju! "Kad si sretan" je svima draga I poznata pjesmica.
2






Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *