Ringerajin kuvar: Palachinken

- 400gr brašna
- 1 kašika soli
- 1 mala kesica kvasca (7gr, to je cca jedna puna kašika)(+šećer i malo mlijeka za kvasac)
- 5 kašika maslinogov ulja
- 2dcl mlake vode

- Kvasac pomiješati s malo šećera i mlijekom u šoljici, poklopiti i ostaviti da naraste. Brašno prosijati, dodati so. U prosijano brašno, u sredinu, ubaciti kvasac, dodati ulje i pola količine vode. Mijesiti mikserom za spiralnim lopaticama i postepeno dodavati još vode. Tijesto treba biti skroz mekano. (moguće da će trebati još vode ili još brašna)
- Ostaviti da nadođe, tj da se udupla količinom.
- Dobro pobrašniti podlogu, i razvaljati debelom oklagijom. Pobrašniti i tepsiju, ubaciti tijesto unutra i izbockati ga viljuškom. Stavitti nadjev po želji i u vrucu rernu. Pizza se peče kratko, 10ak minuta na najjačoj temoeraturi, s ventilatorom cija rerna ga ima i na 300step, jer tad tijesto bude perfektno
Serviraj uz puno ljubavi i preporuči ovaj recept prijateljima!
Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:
Slični sadržaji, koje čitaju drugi korisnici
Šareni slani rolat
Ringerajin kuvar: Gvendolina
4
Kolač od prezle i oraha
Ringerajin kuvar: Pahuljica
4
Doručak za mršavljenje
Ovo je jedan od najzdravijih i najukusnijih doručaka, jer u sebi sadrži vitamine i minerale koji poboljšvaju izgled kože...
4
Punjena jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2