|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Ringerajin kuvar: Hanady RR
Ključne riječi:

image
/11


  • Kore:
  • 6 jaja,
  • 2 šolje Kristal šećera
  • 1 šolja ulja
  • 4 šolje brašna
  • 3-4 supene kašike kako praha
  • 2 vaniljin šećera
  • 2 praška za pecivo
  • 6-7 kašika supenih mlijeka
  • Krema prva :
  • 6 zumanjaca
  • 250g secera u prahu
  • 200 gr cokolade za kuhanje
  • 150 g putera
  • Krema druga:
  • 300 ml lijeka ( + 5 kašika mlijeka)
  • 5 supenih kašika gustina
  • 100 gr šećera u prahu
  • 7 supenih kašika mljevene plazme
  • 50 gr narendane crne čokolade za kuhanje
  • 100 gr putera
  • Ostalo:
  • Dekoracija po želji
  • Mlijeko 60 ml za poškropiti kore


  1. Priprema:
  2. Kore ( 4 komada)
  3. 3 jajeta umutiti, dodati pola šolje ulja, dvije šolje brašna, 1 šolja šećera, 1 prašak za pecivo, 1 vanilijin šećer, 3-4 kašike kakao praha, sve dobro umutiti pa dodati 3 kašike mlijeka. Peći u torten plehu promjera 28cm...kad se ispeče i ohladi koru presjeći da se dobiju dvije kore crne boje.
  4. 3 jajeta umutiti, dodati pola šolje ulja, dvije šolje brašna, 1 šolja šećera, 1 prašak za pecivo, 1 vanilijin šećer, sve dobro umutiti umutiti pa dodoati 3 kašike mlijeka I još domutiti. Peći u torten plehu promjera 28cm...kad se ispeče i ohladi koru presjeći da se dobiju dvije kore bijele boje.
  5. Krema tamnija
  6. Umutiti 6 zumanjaca sa 250 gr staub secera pa natsaviti kuhati na pari. Kad se zgusne dodati 200 gr cokolade za kuhanje . kad se otopi čokolada skinuti sa pare I sačekti 10-tak minuta pa u to umutiti 150 gr putera. Oatviti krmeu da se malo prohladi ( ne previše)
  7. Svjetlija krema:
  8. 300 ml mlijeka staviti da pkuha, u 5 kašika mlijeka izmutiti 5 kašika gustina. U prokuhano mlijeko odoati 100 gr šećera u prahu I gustin. Skuhati kao pudding. Pustiti da se prohali 5 minuta pa narezati u to puter I umiksati. Nek se ohladi 302-tak minuta pa dodati plazmu mljevenu I narendnu čokoladu I ovlaš pormješati kašikom.
  9. Potupak slaganja:
  10. Napomena. Svaku koru pri slaganju poškropiti mlijekom sa kašike.
  11. U torten pleh staviti crnu koru, namazati tamijom kremom ( 1 trećinom iste) , staviti bijelu koru, komletnu svjetliju kremu, opet bijela kora, pa druga trećina tamnije kreme, pa crna kora I odozgo premazati tamnom kremom.
  12. Ostaviti 2-3 kašike tamne kreme na sobnoj temperature.
  13. Tortu prohladiti u forižideru oko 30-40 minuta. Izvaditi, skinuti obruč torten pleha I okolo je premazati ostatkom tamnije kreme. Dekorisati po želji.


Napomena. Svaku koru pri slaganju poškropiti mlijekom sa kašike.Kore peći na 180 stepeni oko 20 minuta, vrhom noža probjeriti jeli pečena. Ako pri ubodu nož ozlazi suh, kora je ispečena.Ja sam dekoraciju radila fondant masom, pa u skladu sa tim napominjem da prije stavljanja fondata ne treba raditi zasebno butter ceram jer je tamnija krema dovoljnja za ravnjanje torte I ‘’lijepljenje’’ fondata.

 

 

Budi i ti Ringerajin kuhar! Pošalji recept!

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Punjena jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2
Kraljevska jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2
Pizza muffini
Ringerajin kuvar: Maja78 RR
2
Punjena jaja
Svima drago predjelo
2






Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *