Ringerajin kuvar: Nunichi

- Sastojci za koru
- 400 g mljevenog keksa - moze i petit, mada kazu da je naj Digestive :)
- 1/2 male kasikice cimeta
- 100 g maslaca ili margarina
- Sastojci za kremu:
- 452 g Philadelphije (2 pakovanja)
- 3 jajeta
- 230 g secera
- 500 ml kiselog vrhnja
- sok jednog limuna
- vanilin secer

- Nacin pravljenja:
- - Izmijesajte kekse sa otopljenim maragrinom (ili maslacem) i cimetom. Uz pomoc case sa ravnim dnom pritisnite ih na dno. Kalup stavite u frizider dok ne pripremite kremu.
- - Mikserom mijesajte omeksali sir sve dok ne nestanu grudvice. U sir postepeno stavljajte jedno po jedno cijelo jaje. A onda i secer. Stavite vrhnje, limunov sok i vanilin secer. Kremu izlite preko podloge od keksa.
- - Oko vanjske strane kalupa omotajte aluminijsku foliju.
- - Pecite u prethodnoj zagrijanoj pecnici 45 min na 165 stepeni C.
- - Pecen Cheesecake ostavite jos pola sata na sobnoj temperaturi, ukrasite po zelji (ja sam konkretn ukrasila sa slatkom od borovnica), a onda stavite u frizider. Cheesecake pecen treba da bude kao puding, ne cvrst skroz. Tek poslije 8-9 sati u frizideru postat ce cvrst. Zato, nemojte skidat stranice kalupa prije.
- - Nakon par sati, uzivajte u preeeedivnom ukusu
Serviraj uz puno ljubavi i preporuči ovaj recept prijateljima!
Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:
Slični sadržaji, koje čitaju drugi korisnici
Punjena jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2
Kraljevska jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2
Pizza muffini
Ringerajin kuvar: Maja78 RR
2
Punjena jaja
Svima drago predjelo
2