|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Učenici šestih razreda pet dana će učiti skijati

Uredništvo Ringeraja.ba, 17.1.2018
Svi učenici šestih razreda provest će po pet dana na Bjelašnici i Igmanu tokom februara i marta kako bi naučili skijati.
Ključne riječi:

image
/11


“Bijelu sedmicu”, kako je projekt nazvan, finansirat će Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo s više od 200.000 KM. Ministarstvo je do sada osiguralo prijevoz, karte i opremu za skijanje, izuzev pancerica, rekao je ministar Elvir Kazazović. 

 

Kompletirana oprema

 

- Prvenstveno smo izdvojili novac za prijevoz i karte, a kada se pojavio višak sredstava pred kraj godine, odlučili smo nabaviti i opremu. Tako će 65 škola dobiti po 30 oprema za skijanje, s tim da nismo imali dovoljno novca da nabavimo i pancerice. To će morati osigurati roditelji. Djeca koja budu imala kompletiranu opremu, moći će skijati, a oni koji to ne budu mogli, imat će priliku da pet dana budu na planini i svježem zraku. Na Bjelašnici ili Igmanu svakog dana bit će skoro 300 đaka, a više od 4.000 proći će ovaj program - rekao je Kazazović. 

 

Dodao je i da je već napravljen petodnevni plan aktivnosti, ali i da će sva djeca dobiti priručnik o osnovama skijanja, koji treba da se odštampa. S djecom će biti nastavnici tjelesnog odgoja.

 

Tačni detalji

Kako bi projekt bio utvrđen do posljednjih detalja, organiziran je i sastanak sa predstavnicima Vijeća roditelja KS.

 

- Zanimali su nas tačni detalji koji se tiču opreme, načina prijevoza... Drago mi je da smo bili uključeni u planiranje projekta, jer je veoma bitan stav roditelja - rekla je Dijana Parla iz Vijeća.

 

Od naredne godine i plivanje 

 

Kako je kazao ministar Kazazović, osim skijanja, plan je da djeca nauče i plivati. Tako će od naredne školske godine četvrti razredi imati obaveznih 12 sati plivanja na Olimpijskom bazenu Otoka.

 

Čekaju opremu

 

Zbog brzine isporuke opreme, Ministarstvo je sklopilo ugovor s firmom “Intersport”, jer jedini imaju fabriku, rekao je Kazazović.

 

- Malo smo ih iznenadili, jer nije jednostavno isporučiti odmah skoro 2.000 pari skija. Nadamo se da će odgovoriti našem zahtjevu, još čekamo da nam isporuče opremu -

 


Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

HRONIKE SLUĐENOG OCA Vrtići ništa ne valja...
Vaspitačice se zaista svega naslušaju - od toga da su samo glorificirane dadilje čija je dužnost da hrane tuđu djecu i m...
3
Razvoj govora
S govorom dijete razvija intelektualne sposobnosti – kad nešto kaže, ono pokušava riječima izraziti misli. Tako misli po...
2
Volim kretanje uz ritam
Vaši mališani vole da vas imitiraju! "Kad si sretan" je svima draga I poznata pjesmica.
2
Najlakši način učenja je kroz igru
Beba pokazuje prve prirodne reakcije na ritam kroz gibanje I pokrete tijela.
2






Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *