|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Zelene tagliatelle u kremastom umaku

Uredništvo Ringeraja.ba, 5.6.2013
Ringerajin kuvar: teacher75
Ključne riječi:

image
/11


  • 250 g Zelenih tagliatella (široki rezanci)
  • 300 g pilećih prsa
  • 250 g svježih šampinjona
  • 150 g smrznutog graška
  • 1 vrećica Fini mini instant krem juhe od piletine(ili graška)
  • 1 vrhnje za kuhanje
  • 1 mala glavica luka
  • Vegeta
  • papar
  • bosiljak


  1. Luk nasjeckajte na sitno, te popržite.Narežite piletinu na kockice te dodajte na poprženi luk.
  2. Dinstajte sve skupa cca 10-tak minuta dok piletina ne bude gotova.
  3. Na to dodajte na kockice izrezane šampinjone(prethodno oprane i očišćene).
  4. Na to dodajte smrznuti grašak,te ostavite cca 5 min. da se sve prokrčka.
  5. U međuvremenu u slanu kipuću vodu stavite kuhati tagliatelle po uputama na pakiranju.
  6. Kad je umak skoro gotov(gljive i grašak su omekšali),razmuitite u šalicu sa 1 dcl vode instant Fini mini juhu,
  7. promiješajte,dodajte u umak sa šampinjonima i gljivama.
  8. Sve promiješajte,te dodajte vrhnje za kuhanje i začine(vegetu,papar,bosiljak).
  9. Promiješajte i ostavite na laganoj vatri još 2-3 min.
  10. U međuvremenu iscijedite skuhanu tjesteninu,te ocijeđenu dodajte u umak.
  11. Sve dobro promiješajte,i to je to!


PosluživanjeOvo jelo je jako jednostavno i brzo za pripremiti,a ako želite samo vegetarijansku verzijuumjesto mesa stavite na sitno narezane sojine medaljone.Jelo poslužite vruće sa malo parmezana po vrhu.

 

 

Budi i ti Ringerajin kuhar! Pošalji recept!

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Kašica od lososa
Ringerajin kuvar: Radich
4
Punjena jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2
Kraljevska jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2
Pizza muffini
Ringerajin kuvar: Maja78 RR
2






Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *