|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Dus tabani/ravni tabani kod djece
9.3.2010 13:48:56   
M kao Mama


Ja sam neki dan gledajući Lajline tabane posumnjala da su joj ravni, iako su njenje prve cipelice, pa evo sve do danas isključivo sa anatomskim ulošcima, tako i pokučnice, jedino patike nemaju uložak, jer kod njih ni ne prave, ali ovo ostalo sve ima uložak.

Odvela sam je pedijatrici, ona mi kaže da jesu tabani ravni i uputi nas ortopedu. bile smo neki dan na Koševu i " pregledao " je dr. On kaže da su tabani uredni, mada meni se čini da on nju nije dobro pregledao.

Naime, mene zanimaju iskustva ostalih mama, ako ih ima, a vjerujem da ih ima, pa da mi pobliže opišete kako su izgledati ti pregledi kod Vaše djece.

Naime, kada smo došli gore ( i to preko veze) s ovim dr. kod kojeg smo upućeni radi još jedna dr. koja je specijalizant. Čim sam ja Lajlu skinula, ona kaže jesu li ovo ravni tabani.

Dr. je rekao Lajli da prošeta, ona je napravila 5 koraka, i kaže, ma super, kontrola za godinu dana, vidimo se i ode. Ja ostala skamenjena.

Onda mi je ta spec. napisala nalaz i ispratila me preko vrata.

Ja nešto mislim da ovaj dr, nije obratio dovoljno pažnje.
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Dus tabani/ravni tabani kod djece
9.3.2010 14:03:31   
dinaa
Kod moje djece je isto tako obuca sa anatomskim uloskom od njihovog prvog koraka.Dok mi je sin bio mali pedijatrica je par puta pogledala tabane i rekla da su u redu a i ja koliko sam mogla vidjeti tabani su ok.Medjutim pri upisu u skolu na ljekarskom pregledu med.sestra je pregledala tabaneuser posted image (nidje veze)i kaze doktore ovdje su ravni tabani,on nije ni pogledao samo upisao.Pregled je izgledao tako sto je on skinuo jednu cipelu i stao nogom na pod.Eh ti sad znas da je njega bolila noga i prilikom pregleda kod ortopeda zamolim da pogleda i tabane,pregledao je isto kao sto ti opisujes i rekao sasvim u redu nema govora o ravnim tabanima.
Kcerku jos nisam vodila na pregled ali cini mi se da su u redu.

_____________________________

Moja djeca su moje najvece blago!!!

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Dus tabani/ravni tabani kod djece
9.3.2010 14:08:16   
M kao Mama
Joj, super hvala ti, baš mi nekako bilo krivo, rekoh gledaj, gužva mu, ni ne pregleda je kako treba,

Sad mi je lakše, a malo sam se brinula jer moj brat ima ravne tabane, pa rekoh da nije genetika.

(odgovor članu dinaa)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Dus tabani/ravni tabani kod djece
9.3.2010 14:31:39   
Lejla Ka
Mislim da negdje do treće godine dječija stopala još uvijek imaju one beblje masne jastučiće na tabanima i da je rano da se dijagnoza ravnih stopala ispravno postavi (tako mi objasnili rođaci ljekari). Neka odokativna metoda je da se djetetu stopalo savije kao da ima cipele sa štiklom i pogleda se luk koji tako nastaje, no to je stvarno odokativno.
Moja kči ima katastrofalno ravna stopala, toliko da kada stoji na ravnoj podlozi koljena idu jedno prema drugom i prave izgled x nogu. Ja sam je odvela u privatnu fizijatrijsku ordinaciju dr. H. Z. (ne znam da li smijem iznositi pune podatke, detalje dajem na pp) gdje imaju kompjutersku dijagnostiku i izradu ortopedskih uložaka. Pregled se sastoji od stajanja na jednu ravnu ploču, kao skener, koja prenosi sliku na kompjuter. Napravi se nekoliko snimaka. Dr. je i fizički pregledao njena stopala. Dobili smo uloške, i vjerujte mi to izgleda strašno, uzdignuća koja trebaju da joj koriguju luk stopala su za njenu nogu planine. Ja sam mislila da će proči ihaj haj vremena dok se na to navikne, da će sigurno osječati bolove, no ni jednog jedinog trenutka se nije požalila. Jako sam zadovoljna, no cijena je dosta visoka. Kčerka je imala 4,5 godine kad smo krenuli da napravimo uloške. Dobili smo i neke vježbice, koje su neke standardne, oni ih rade redovno u vrtiću (a i na baletu na koji ide), hodanje na prstima, na petama i na vanjskom rubu stopala.


_____________________________

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Dus tabani/ravni tabani kod djece
9.3.2010 17:17:07   
Adana
Evo mila, procitaj i ovdje sta ima. :)

http://www.ringeraja.ba/forum/tm.asp?m=343491&mpage=1

_____________________________

Naša ljubav Asja je došla 17.07.2008.g :-)

The best thing to spend on your children is TIME...

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Dus tabani/ravni tabani kod djece
9.3.2010 21:12:49   
amdi
Mama Alma, kao da ja pricam svoje iskustvo-tako si napisala. Elem, isto to mi se desilo-pregled na Kosevu je izgledao"prosetaj do vrata i nazad", da bi dr.uzeo masinu i otkucao nalaz, kaze sve uredno-kontrola za dvije godine. Medjutim, meni djavo ne dade mira, i ja opet kod pedijatrice, ona mene uputi dezurnom fizijatru, i tu dobije pravu dijagnozu-dus tabani. Rece mi da uradim ove komjuterski uradjene uloske u MHS centru na Dolac Malti (130km) i isao je na vjezbe 5 dana, koje sad radi kod kuce.

(odgovor članu Adana)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Dus tabani/ravni tabani kod djece
9.3.2010 21:27:03   
bebbe RR
Mama Alma, takvo iskzustvo sam i ja imala sa Anjom kada je bila mala, dqkle prije 13 ili 14 godina, na Koševu, kod dr Gavrankapetanovića. Takodje sam je odvela jer mi se cinilo da su joj ravni tabani, i rečeno mi je što i tebi. S tim da je meni dr rekao i to da kod djece male do tri godine izgledaju i tabani ravni i krive pete, pa i noge ponekad, gledano okom covjeka koji nije strucnjak, pogotovo kod bucmaste djece, i da ne brinem. Anja sada ima 15 godina i nikada nije imala nikakav problem tipa ravni tabani. Koliko je Lajli sada?! Da li je bucmasta?
Evo, nadam se da sam te malo umirila.
Isto tako, nekada su ravni tabani smatrani velikom fizičnom manom, a sada se zna da nemaju tako opasan utjecaj na kičmu, te da su vise estetska greska da tako kazem nego bilo sta drugo.



_____________________________

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu amdi)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Dus tabani/ravni tabani kod djece
9.3.2010 21:45:03   
Hanady RR
Drag Alma...ja tačno ne znam šta bih ti sugerisala u ovoj situaciji.

ja sam baš sad u jednoj dilemi koju neznam ni sama kako da prevaziđem oko tabana moje starije djevojčice. Ona će sa 3 mjeseca imati 4 godine. Kada je prohodala sve je bilo OK a ona je nekako naglo izrasla u visoko djevojčicu, nikada ma baš nikada nije bila debela od rođenja je ono tzv.taman ni mršav ni debelaa l baš visoka, ja njoj kupujem sad broj 116 i hlača i majica jer su noge i ruke baš duge. Elem, kad je napunila dvije godine ja sam primjetila da njeni tabani nisu baš normalni, kod nje nekako idu tabani prema vani i kad je bosa mene tačno strah u te nogice gledati. najviše me strah da joj se radi visine na kukove ili kičmu to ne odrazi. Pedijatrica mi je tada rekla da čekam do 3 godine al meni đavo nije dao mira i odvedem je privatno u Ortosar gdje joj doktor uradi detaljan pregled ( doktor sa ortopedije) na aparatu i da nam uloške. Nakon godinu dana nošenja tih uložaka išle smo na kontrolu i stanje se na desnoj nogici popravilo ali lijeva je još iskrivljena i ravan taban pos istim uglom kao i prije. Elem sad nosi novo urađene ulošek a sa 4 godine nam je rekao da ćemo neke USB uloške raditi koji su 250Km pa nam socijalno refundira oko 50% tih troškova.

E sad, moj mm ide na predavnja 4 gdine fizijatrije i baš za vikend predavao mu porf. gavrankapetanović koga je on pitao za njegovo mišljenje ( ponio mu nalaz) i pitao za te USB uloške...on je rekao da 90% stanovništva ima ravne rabane i da uloške nije trebalo tek tako djetetu uzeti jer i od prerano stavljenih uložaka može doći do doređenih komplikacija. nekako kroz muževu priču ispade da USB uloške i netrebmo uzimati ni pod razno. uglavnom mm je dogovorio da nam on na Koševu malenu pregleda pa će je iduće sedmice voditi a da vam pravo kažem meni se te njene nogice nimalo ne dopadaju...sve me strah da ćemo na kraju na operaciji završit. Baš ću vam slikat sutra poslijepodne nju bosu i stavit na ovu temu.

I naravno i ja sam njoj od rođenja kupovala frodo, bambi i ciciban...čak i sada kada ima uloške oni su takvi da u neke cipele nemogu ni stat ( iako se tada vadi antomski uložak9 njen uložak može stati samo u cicibanku...ona na nogama nosi para koliko i ja ( ciciban na sniženju 81Km + ulošci 60Km)+ pape bambi ) i džaba meni se čini da njoj nogice nisu baš naj naj bolje.


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Dus tabani/ravni tabani kod djece
9.3.2010 21:58:34   
Lejla Ka
Ovo sam zaboravila napisati u svom postu:
Noviji stavovi i preporuke u pedijatrijskoj ortopediji savjetuju izbjegavanje anatomskih uložaka u dječijim cipelama, ako dijete nema utvrđen problem, pa su ulošci medicinski. Savjetuju se što mekši đonovi, bosonogost (tj. čarapice) kod prohodavanja, cipelice samo za mehaničku zaštitu kad se izlazi van.
I ja sam svojoj curici uvijek kupovala kvalitetne cipelice sa ulošcima i sad se mislim da sam možda pogriješila, a možda se to zaista nije moglo izbječi.

Hanady, moja kčer je također visoka i tanka (zapravo taman kako ti kažeš) i desno stopalo je gotovo horor. Njegov otisak je kao lopata, nema u opće odignuća (luka) koji je karakterističan za otisak stopala. Kad obuče patike za balet, to izgleda katastrofalno. Ti si mi njen problem staila u sasvim drugu perspektivu. MM je takođe jako visok, i ima jako dus tabane, jedno takođe potpuno ravno. Možda to stvarno ima veze sa njihovom visinom u odnosu na jačinu i razvijenost mišića u trenutcima naglog razvoja!?
Kad sam dr. H pitala kolike su šanse da se to ispravi on je rekao da su šanse 50%-50%, da ne postoji garant da će se u opće stanje poboljšati i da se ulošci nose kao preventiva problemima kukova i kičme user posted image


_____________________________

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Dus tabani/ravni tabani kod djece
9.3.2010 21:59:05   
taurus
Mi smo baš prošle sedmice išli na pregled kod ortopeda u Općoj bolnici. Pregled je trajao 5 minuta nakon čega nam je dr rekao da djete ima ravne tabane i da skočni zglob ide prema unutra. Rekao mi je da se ne brinem, da što više hoda bos i dao nam je potvrdu koja se ovjeri u KZZO i na osnovu koje imaš pravo dobiti ortopedske cipelice. U našem slučaju ne mogu samo ulošći jer mora biti cipela i to gležnjača rađena po mjeri. Cipele će nam biti gotove u ovoj sedmici i radi ih firma BAuerfind na Grbavici. Da budem iskrena meni se ni jedan model nije dopao ali šta ću kad se mora. Inače cijena tih cipela je od 350-500KM, tako su mi rekli u toj firmi, ali ako imaš zdravstveno osiguranje ništa se ne plaća.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Dus tabani/ravni tabani kod djece
9.3.2010 22:08:50   
Hanady RR
taurus draga pa ja bih te cipele njoj odmah kupila kad bi mi rekao doktor, tačno ćemo pitati doktora gavrankapetanovića o tome. Upravo ti njeni zglobovi su isto katastofa za pogledat. Lejla K izgleda kao isti problem, baš mm kaže da je sada to na predavanjima rečeno da su ulošci samo preventiva za kičmu kao česta je skolioza kičme kod visoke djece.
Ma baš mi žao majkemi da od zdrave djevojčice napravim iskompleksiranu tinejdžerku ako na vrijeme ne reagujemo. kako to kod nje izgleda sv me strah da će joj nogice ići na X i da će hodati koda je iz kukova izglavljena. Jedva čekam da je odvede kod profesora...tačno sam time opterećena da to nije normalno. I da kažu najbolje je da dijete hoda po kamenoj plaži...pa otkud meni kamena plaža cijelu godinu. skontala sam da joj kupim one plastične loptice kao u bazenu u igraonicama (vidjela sam u Konzumu ima) i jedan veći bazen fino napušem i ubacim loptice i da je stavim da hoda po tome u tom bi tretmanu imala i onu vježbu sa lopticom ( hvatanje liptice prstićima i valjanje tabanima- mi i to radimo sa teniskom lopticom) koju fizijatri koriste na fizikalnim terapijama.

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Dus tabani/ravni tabani kod djece
10.3.2010 9:08:56   
M kao Mama
A, joj, ja sam tražila temu, ali nisam našla, uglavnom moje drugarice sa ovog pd, izvinite,

a sada na temu,

moja Lajla je ima tri godine i mjesec dana, nosi odjeću 110/116, a obuču 26 broj, mršavica je, uopšte nije debela, to kako vi opisujete none vaših curica, kod nas je drugačija situacija.

Ja sam jednu noć valjala se s njom po krevetu i nekako njena stopala su mi se stvorila pred očima, a obje smo bile bose. Pogledala sam njena stopala, pa moja i shvatila sam da kod nje nema one linije kao luk na stopalima. Inače njenje noge su dobe, lijepih kontura, a jedini problem je taj što nema tog luka.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Dus tabani/ravni tabani kod djece
10.3.2010 12:51:08   
Lejla Ka
Mama alma, ja mislim da je kod vas to još rano, i da nema potrebe da žuriš. Napravi tako da joj boso stopalo malo saviješ kao da je u štiklicana, dakle ris prema dole (prema ravni noge), a prste prema gore. Tad će ti se sigurno ukazati luk, ako su problematična stopala ovaj je luk spuštenjiji, manji, kod normalnih je viši. Kod nje je stopalo sigurno još prekriveno masnim jastučićem pa izgleda ravno.

_____________________________

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Dus tabani/ravni tabani kod djece
10.3.2010 13:49:20   
sara.at
moj mm ima od jedne noge ravan taban i nosio je kao djete anatomske ulozke i sve moguce al mu nisu nista pomoglo i ostalo mu je tako i to se nekad zna primjetiti dok sporo hoda ko se dobro zagledi ode mu noga nastranu,ja opet mislim da njemu nisu dali terapiju na vrijeme nego tek kad je posao u skolu i da je tad vec kasno za popravku....

_____________________________

Malena dusa 01.10.2009 melek i andjeo
Arian 23.08.2010g u 23:11h mamino i tatino veliko srce
Armin 22.07.2012 u 15:47 Nase maleno zlato

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Dus tabani/ravni tabani kod djece
10.3.2010 14:11:43   
bebbe RR
IZVORNA PORUKA: mama alma RR

A, joj, ja sam tražila temu, ali nisam našla, uglavnom moje drugarice sa ovog pd, izvinite,

a sada na temu,

moja Lajla je ima tri godine i mjesec dana, nosi odjeću 110/116, a obuču 26 broj, mršavica je, uopšte nije debela, to kako vi opisujete none vaših curica, kod nas je drugačija situacija.

Ja sam jednu noć valjala se s njom po krevetu i nekako njena stopala su mi se stvorila pred očima, a obje smo bile bose. Pogledala sam njena stopala, pa moja i shvatila sam da kod nje nema one linije kao luk na stopalima. Inače njenje noge su dobe, lijepih kontura, a jedini problem je taj što nema tog luka.


Mama Alma, ja vjerujem da luka nema zbog masnih jastučića koja mala djeca imaju i kada su mršavija. Ne sekiraj se. Ortoped bi sigurno vidio da je bilo išta vrijedno panike. Pa,  i sama znaš da stopala djece i odraslih ljudi nisu ista. Pozz


_____________________________

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Dus tabani/ravni tabani kod djece
10.3.2010 15:06:08   
emma.L
Mogu vam samo reći što znam iz osobnog  iskustva i što sam čitala kad sam se spremala Emi kupiti pape za prohodavanje.
Ja sam bila pretilo dijete sa dus tabanima (dakle, moguća je povezanost). Imala sam jako ravne tabane i x noge kao mala, nosila sam uloške i ortopedske cipele, bez nekog većeg efekta (vjerujte, nisam zabušavala, jer tu nije bilo pogovora). Najviše su mi pomogle te vježbe hodanja na vanjskoj strani stopala, jer sam navikla tako pomalo ispravljati noge i u normalnom hodu i to je reguliralo izgled cijelih nogu, pa mi sada nisu x. I dalje mi je lijevi taban spušteniji vidno od desnoga.
A kad sam tražila okolo pametan savjet za Emu, pročitala sam ovo da se sada preporučuje bosonogo prohodavanje. Ipak, nisam to uradila, nego sam joj kupovala froddo papice i chicco i froddo cipelice za vani, da budu uz nogu i sa uloškom. Sada, kad već dobro hoda, pustim je podjednako i u papama, a i u onim mokasin papama kao čarapice što izgledaju.
Treće, ljetos nam je jedan ortoped privatno, dakle u neformalnom razgovoru, rekao da se kod djece mlađe od 4 godine i ne može sa sigurnošću utvrditi ta anomalija i da treba sačekati do 4. godine prije poduzimanja nekih koraka (naravno, ovo u nekom blažim slučajevima) i ostao je malo nedorečen kad sam pitala za ovo prohodavanje (možda zato što sam ja insistirala da treba imati anatomski uložak dok uči hodati user posted image ).
I na kraju sam još negdje pročitala da ti ulošci u stvari više čuvaju kičmu od deformacije i bolova kasnije u životu nego što ispravljaju otisak.
Eto, nadam se da je nekome bilo od koristi ovih par informacija. Ipak ja ovo ne bih zanemarila i već sad stalno zagledam Emine nogice i nadam se da neći pogriješiti u nekim odlukama.  user posted image

_____________________________

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Dus tabani/ravni tabani kod djece
16.3.2010 22:38:25   
taurus
Mi smo danas dobili ortopedske cipelice o kojima sam vam govorila. Pravo su ružneuser posted image ali nije to problem, nego su i strašno tvrde i imaju veliki luk unutra. Rekli su mi da ih u početku nosi samo po pola sata, tako da smo danas izdržali po kući u njima, mada je stalno govorio da mu smetaju. Kada sam mu skinula cipele luk stopala je bio malo crven (zapravo i nema luka stopala, pa ih zato i nosi) i nadam se da je to normalnouser posted image . Još su nam dali i uloške koji su mekši i koje sam mu stavila u pape što nosi u vrtiću. Nadam se da ćemo izdržati i da će biti efekta.

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Dus tabani/ravni tabani kod djece
16.3.2010 22:41:56   
Lejla Ka
Ne bih da te plašim taurus, ali prati to crvenilo odmah nakon skidanja cipelice. Ovo crvenilo može značiti da ga uložak na tom mjestu žulja, a to ne bi smjelo biti, i može mu se stvoriti pravi žulj.

_____________________________

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Dus tabani/ravni tabani kod djece
16.3.2010 23:15:17   
harun03
koliko se čeka na ortopediji za pregled?

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: Dus tabani/ravni tabani kod djece
17.3.2010 7:18:16   
taurus
Lejla Ka hvala ti pratiću, ali upravo se toga i bojim jer stvarno je uložek tvrd.

Harun 03 mi smo išli u Opću bolnicu u Sarajevu, a ne na ortoprdiju u KCUS, jer mislim da je manja gužva. Uzmi uputnicu od svog pedijatra i odeš u bolnicu da ti kažu u kojim terminima radi pedijatar u ambulanti. Meni je pedijatrica prvo dala uputnicu za fizijatra (ima ih u svakom domu zdravlja), pa nam je fizijatar dao fizikalne terapije sedam dana. Pošto nam je savjetovao samo uloške, i to da radimo privatno kod njegovog prijatelja, ja sam se vratila pedijatrici da mi da uputnicu za ortopeda. Mom dječaku ne mogu samo ulošci već mora nositi ortopedske cipele, jer mu i skočni zglob ide prema unutra i to je veći problem nego ravna stopala.

(odgovor članu harun03)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: Dus tabani/ravni tabani kod djece
29.3.2010 7:56:46   
taurus
Joj juče smo pretjerali sa hodanjem (2 sata ujutro, 2 sata popodne) i sinoć kad sam ga kupala primijetila sam crvenilo na luku stopala. Kad sam malo bolje pogledala u sredini ima mali zuljuser posted image . Uskoro će mjesec kako nosi ortopedske cipelice i do sada nije bilo problema, ali izgleda da smo pretjerali. Napravićemo par dana pauzu. Ne znam ta da radim, mozda da stavim nesto preko uloska (vata ili slićno) da bi bio meksiuser posted image user posted image

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: Dus tabani/ravni tabani kod djece
29.3.2010 8:42:04   
M kao Mama
A, joj duica draga, a ta isli da ipak pozove dr. ili tu radionicu gdje su mu izradili cipelice pa da pita za savjet.

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: Dus tabani/ravni tabani kod djece
29.3.2010 8:52:31   
taurus
Ne znam ni sama sta da uradim. Radili su mu po mjeri i rekli su mi da mora biti tvrdi ulozak jer se drugačije ne moze ispraviti, a tabani su mu pravo ravni i jos skocni zglob ide prema unutra pa zato mora cipelice a ne samo ulozak.
Sve nesto razmisljam da nije od predugog nosenja juče, ali svakako ću ih zvati da pitam ta da radim. Mozda ima neko ograničenje u duzini nosenja cipelica, ali mi nisu nista naglasili kad smo ih pruzimaliuser posted image

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: Dus tabani/ravni tabani kod djece
29.3.2010 10:19:34   
Lejla Ka
Njega zulja na jednom mjestu zato to tu ulozak pritisće meko tkivo o kost, to se ne smije desavati. Moja kčer nosi uloske cijeli dan u vrtiću u papučicama i nikad nismo imali nikakvih problema. Ulozak bi trebao biti takav da se moze cijelodnevno nositi bez problema, kao i obuća u ostalom. Nasi ulosci su dosta čvrsti, ali je povrsinski dio nekako, ne znam ba kako da ti objasnim, elastičan. Ako nije problem, moze li mi reći ko vam je pravio uloske, moe i na PP.

_____________________________

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: Dus tabani/ravni tabani kod djece
29.3.2010 10:24:03   
taurus
Uloske su nam radili u firmi Bauerfind (mislim da se tako pise) u Shopingu na Grbavici.
Oni imaju ugovor sa KZZO tako da nas je ortoped tamo uputio.
Jedino jos razmisljam posto ulozak nije fiksan, tj. moze se vaditi pa da se prilikom oblacenja nije pomjerio i onda ga zuljao. Da ga zalijepimuser posted image

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *