|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Opća bolnica Sarajevo-carski rez
20.11.2008 12:05:11   
dorina
Drage moje,
interesuje me kakva su vaša iskustva nakon carskog u Općoj. Kakve su sobe, koliko žena leži u jednoj, imaju li kupatila u sobama ili je jedno na spratu? Kakve su sestre? Nakon koliko dana se izlazi iz bolnice ako je sve O.K.? Da li su bebe sa mamama? Jesu li dozvoljene posjete (supruga)?
Prošli put sam se porodila prirodno na Koševu,nisam nezadovoljna ali obzirom na njihove boksove i prostor ne usuđujem se u tim uslovima provesti minimum 5 dana
user posted image

< Poruku je uredio dorina -- 20.11.2008 12:06:02 >
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Opća bolnica Sarajevo-carski rez
20.11.2008 12:16:33   
mama sanela
Dorina, na Koševu poslije carskog ne ležiš u boxsovima, već u normalnoj sobi sa još dvije tri žene. Beba je s tobom čim počneš dojiti. Posjete nisu dozvoljene ali suprug se može nekad "provući". Sve u svemu nije loše, a oni su puno iskusniji sa carskim, tako da i to treba uzeti u obzir. Ovo govorim iz ličnog iskustva, mom sinu će sad četiri akoBogda, pozdrav

(odgovor članu dorina)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Opća bolnica Sarajevo-carski rez
20.11.2008 21:36:41   
Anoniman
Ja sam imala dva carska reza, jedan u opcoj a drugi na kosevu. Iz ove perspektive, sto bi jedna moja prijateljica rekla, na kraju balade ista stvar. U opcoj imas kupatilo i wc u sobi i u sobi su po dva kreveta. sobe su ok, prostrane. Nemas intenzivnu, odma si tu posle carskog, samo te eto malo paze dva dana s tim da ti u krevet do tvog moze doci zena koja se poradja i da uz svoje bolove pratis i to.
Na kosevu sam rodila na carski ove godine. Imali su sad jednu sobu sa 6 kreveta u kojoj su bile sve zene sa carskog.
Ja sam gore bila zadovoljna zbog doktorice, jer mi je ona ulijevala neku sigurnost. A iz bilo kojih drugih razloga mislim da je isto. Isto boli, oporavak ce trajat onoliko kolko treba gdje god da odes.
Ako trebas detalje iz opste samo javi nije problem.

(odgovor članu mama sanela)
  Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Opća bolnica Sarajevo-carski rez
21.11.2008 10:33:48   
HanaBana
Porodila sam se prije godinu i 5 mjeseci u Opstoj bolnici - carski rez. Odmah ides u sobu sa jos jednom zenom (znaci dvije u sobi). Bebicu daju nakon 3-4 sata zavisno kada se porodis, ako je navece onda je tek dobijes ujutro. Cisto je, imas WC u sobi. Sestre su jako ljubazne kao i doktori, paze te svi svo vrijeme, dijete presvlace svako 6 sati, samo im ne daj ako budes mogla dojiti da je dohranjuju jer zeznu sve:)
Ne moze ti niko doci u posjetu. Moj muz je cvilio pred vratima svaki dan po 10 puta i donosio kese i kese i opet nista:(((
Ostajes 5 dana - dok ne budes imala prvu stolicu.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Opća bolnica Sarajevo-carski rez
21.11.2008 21:07:06   
dorina
Hvala vam na odgovoru. Ti detalji mi mnogo znače. Ja se sjećam  na Koševu dvije sobe sa po 6 kreveta, u kojima leže žene na održavanju trudnoće i  privremeno poneka porodilja sa carskog. U boksu  do mene su ležale mame nakon carskog koje su se žalile i uzaludno dozivale sestre da im pomognu. Tu jednu noć koju sam provela tamo nisam oka sklopila jer uvijek plače nečija beba ili neko zove sestre.
To u Općoj zvuči kao hotelski smještaj u odnosu na ovo user posted image .
Veliku ulogu igra i doktor koji vodi trudnoću i ulijeva povjerenje, to mi je jedini adut za Koševo.
Nadam se da imam još dovoljno vremena da se odlučim (oko dva mjeseca) user posted image .

(odgovor članu mama sanela)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Opća bolnica Sarajevo-carski rez
23.11.2008 14:47:41   
azra
Draga Dorina ja sam se prije 5,5 mjes. porodila carskim rezom na Koševu. jedan dan sam ležala na intezivnoj a već sutra su nas spustili u boksove pošto u sobama nije bilo mjesta. Uslovi su užasni sestre neodgovorne,grozne, ja sam lično imala grozno iskustvo. Niko ti ništa negovori,mojoj bebici su 4 puta vadili krv da utvrde krvnu grupu.Ja sam negativna pa ako je beba pozitivna treba se primiti inekcija.I to su se sjetili 3 dan da nešto nije uredu. Sreća pa sam pitala ma užas plače mi se kad se sjetim, ja iscrpjena bebac plače i još to. Neznam kako se kome potrefi ja ti želim svu sreću.

_____________________________

mala princeza 12.06.2008
mali princ 11.02.2011

(odgovor članu dorina)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Opća bolnica Sarajevo-carski rez
24.11.2008 10:36:01   
Anoniman
Hej Azra pa mi smo bili zajedno na kosevu:))))
Ja rodia 11.06. i sve isto. 24 hna intenzivnoj i onda sprat nize

(odgovor članu azra)
  Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Opća bolnica Sarajevo-carski rez
24.11.2008 14:29:52   
azra
Da Maida28 koja slučajnost

_____________________________

mala princeza 12.06.2008
mali princ 11.02.2011

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Opća bolnica Sarajevo-carski rez
24.11.2008 14:46:07   
Gigana
Sad će godina kako sam se i ja porodila na carski rez u Općoj bolnici.  Ja se ne mogu ni na šta požaliti.  Ujutro sam bila prva na programu u 8 sati.  Iz sale sam izašla oko 9:30 i prebacili su me na porodilište (koje oni tretiraju kao intenzivna njega).  Zadnje dvije sobe sa lijeve strane su sobe u kojima obično smještaju porodilje koje su imale sekciju, tako da sam i ja tamo bila.  U sobi su dva kreveta, kupatilo, telefon.  Malo puše od prozora, ali pregura se.  Prvo sam ležala sa još jednom mamom koja je sutradan bila puštena, a onda sam četiri dana bila sama u sobi, pa su mi na kraju doveli još jednu porodilju koja je trebala ići na carski. 

Poslije operacije si tri dana na infuziji, bez kapi vode ili hrane.  Tek četvrti dan možeš jesti tečnu hranu.  Već prvu noć nakon operacije su me natjerali da ustanem.  Naveče su mi donijeli bebu, ali su ga tu noć odnijeli jer ja nisam mogla ništa, pa je tek od sutra bio sa mnom cijelo vrijeme.  Ja sam stolicu imala već 3 dan, a ostala sam 7 dana.  Trebala sam ostati 5 (to im je praksa), ali sam fasovala temperaturu i ostavili me još dva dana dok su mi vadili nalaze, preglede, posmatranje, itd.

Svi su bili ljubazni, raja, svako jutro je vizita oko 9 i tada ti 100 doktora upadne u sobu.  Sve je bilo jako čisto, stvarno vode računa.

Moja preporuka ti je da pokušaš srediti da te stave u apartman.  Jedina razlika je što tamo imaš TV i udobniji krevet i fotelju. 
Mene je 4. dan spucala takva depresija od ona 4 zida, da sam samo plakala i boga molila da idem kući.  Moraš ležati, jedva se krećeš, rana te boli, i da sam imala barem TV, mislim da bi mi puno lakše bilo.  Niko ne može ni primirisati u posjetu.  Meni je muž dolazio svaki dan pred vrata i ja sam tek kasnije mogla izaći s njim i pred vratima smo pričali.  Dakle, unutra nikoga ne puštaju, osim u slučaju da muž prisustvuje prirodnom porođaju koji se odvija u samom porodilištu.

Za carski rez te vode u drugu zgradu, u operacionu salu i tamo ne može niko prisustvovati.

Eto, nadam se da sam ti malo dočarala atmosferu iz porodilišta.  Ako imaš još kakavih pitanja, rado ću ti odgovoriti.


_____________________________

Vedo 2007.g. i
Esma 2012.g.

(odgovor članu azra)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Opća bolnica Sarajevo-carski rez
24.11.2008 14:50:06   
M kao Mama
Ja sam ase 1.02.2007. prirodno porodila u Općoj bolnici, i svakoj ženi toplo preporučujem ovu bolnicu, o Koševu više nemam ni jedne riječi, sve što sam imala kazala sam na temi koju sam maloprije otvorila, Općba bolnica prema Koševu za moj pojam je Švarcvald klinika, a ti svakao opet odluči i vidi gdje i kako

(odgovor članu Gigana)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Opća bolnica Sarajevo-carski rez
24.11.2008 14:56:53   
Gigana
slažem se mama alma u potpunosti s tobom.  Ne može se porediti.  Ipak je ovo bila Vojna bolnica i disciplina im je usađena u kosti.  Dovoljno je samo da prođeš hodnicima i da vidiš kako je sve čisto.  Sjećam se samo koja bi frka nastupila svako jutro pred vizitu.  One sestre se razlete po sobama, sve se zateže, smeće se baca, sve mora biti cakum-pakum prije vizite. 
Razlika je ogromna naspram Koševa.


_____________________________

Vedo 2007.g. i
Esma 2012.g.

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Opća bolnica Sarajevo-carski rez
24.11.2008 15:35:06   
mamina princeza
hej drage moje nemam odgovor na ovu temu jer se nisam porodila na carski rez vec prirodno takodje u opstoj bolnici. Ono sto me interesuje je apartman koje je Gigana spomenula...gdje se nalazi i kotu moze lezati...???

_____________________________

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu Gigana)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Opća bolnica Sarajevo-carski rez
24.11.2008 16:06:48   
Gigana
Apartman se nalazi u 3 prostoriji sa desne strane hodnika (govorim o porodilištu na prvom spratu).  Dakle, prvo ide ona soba gdje te prime kad dođeš, onda idu boksovi sa bebama i treća soba je apartman (čini mi se treća). 
Kad sam se ja raspitivala dok sam bila tamo, jedna od sestara mi reče da nema nikakvog pravila da legneš u apartmana, već kako te zakači.  Mada ja mislim da ipak ima načina da se dođe do apartmana.  Nije to neki aman-zaman apartman, niti tu imaš neku posebnu uslugu, ali jednostavno imaš nešto više u odnosu na ostale sobe i zaista je puno bolja stvar za porodilje carskim rezom, jer one tu moraju ostati minimalno 5 dana (da se ubiješ između ona 4 gola zelena zida).  Ovdje barem imaš TV koji ti barem malo razbije monotoniju i tišinu, a mislim da je i krevet malo udobniji.  Plus, imaš fino fotelju gdje se zavališ sa bebom kad je dojiš, dakle, ne moraš se zezati po stolicama ili krevetu.


_____________________________

Vedo 2007.g. i
Esma 2012.g.

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Opća bolnica Sarajevo-carski rez
24.11.2008 16:10:35   
belkisao
drage moje, takodjer nemam iskustva sa opstom, ali i mene interesuje taj apartman, kakva je procedura da se tu smjesti? bas sam kontala danas ici gore i pitati, ali nesto ne odoh, pa cu ovih dana aBd. hvala za odgovor user posted image

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Opća bolnica Sarajevo-carski rez
24.11.2008 16:13:04   
belkisao
dok ja pitah, ti vec odgovorilauser posted image

ma to se meni cini da je uvijek zauzeto, cim jedna zena moze biti 5 dana, ali vrijedi pitati. hvala jos jednom

(odgovor članu belkisao)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Opća bolnica Sarajevo-carski rez
24.11.2008 22:45:56   
mamina princeza
ma znaci treba ti jaka stela za to....

_____________________________

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu belkisao)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Opća bolnica Sarajevo-carski rez
21.12.2008 17:54:57   
dorina
Hvala vam svima na informacijama. Pomogle ste mi da odaberem porodilište. Još kada bi mi neko znao nešto reći o iskustvima na porodu kod dr Bećiragića....

(odgovor članu dorina)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Opća bolnica Sarajevo-carski rez
21.1.2009 23:22:31   
tresnjicaaa
Mene je porodio na carski dr Beciragic i sve je bio ok hvala bogu. Sve je cisto, doktori su ljubazni a sestre bi mogle biti bolje. Interesuje me kako se moze dobiti taj apartman. Ne vjrujem bas da svako moze u njega. Dali treba stela ili se placa?

_____________________________

Namik 23.01.2006.
http://selma-sarajevo-tripoli.blogspot.com/

(odgovor članu dorina)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Opća bolnica Sarajevo-carski rez
13.2.2009 14:08:07   
tresnjicaaa
Niko ne zna za apartman user posted image U svakom slucaju pitat cu doktora. Zakazan mi je carski otprilike za 10. mart. Interesuje me jos kad je u pitanju planirani carski da li se u bolnicu ide dan ranije ili taj dan kad rade operaciju?

_____________________________

Namik 23.01.2006.
http://selma-sarajevo-tripoli.blogspot.com/

(odgovor članu tresnjicaaa)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: Opća bolnica Sarajevo-carski rez
13.2.2009 14:29:48   
Gigana
ide se dan ranije, tačno ćeš dobiti datum kad da dođeš.  Ja sam došla ujutro, cijeli dan bila u bolnici i tek sutra ujutro su me operisali.  Taj dan kad dođeš možeš jedti do 17 sati, poslije ništa, naveče ti stavljaju kateter i rade klistir, te te obriju (ako nisi obrijana).  Sa kateterom prespavaš noć i ujutro su obično prvi na programu carski rezovi.  Ja sam već u 8 bila u sali.  Porod je završio oko pola 10, prebacili me nazad u intenzivnu (porodilište) i tek naveče mi donijeli bebu.

_____________________________

Vedo 2007.g. i
Esma 2012.g.

(odgovor članu tresnjicaaa)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: Opća bolnica Sarajevo-carski rez
14.2.2009 15:50:53   
tresnjicaaa
Gigana bas ti hvala. Ja sam se dogovorila vec sa dok da bi termin mogao biti 10 marta. Znaci da bi 9 isla u bolnicu vec. Uh to mi je bas bezveze. Al haj. Sad sam u fazi prikupljanja nalaza, tj. pocinjem od ponedjeljka.

_____________________________

Namik 23.01.2006.
http://selma-sarajevo-tripoli.blogspot.com/

(odgovor članu Gigana)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: Opća bolnica Sarajevo-carski rez
15.2.2009 13:57:17   
Visnja RR
Apartman mozes traziti... uz stelu i dobiti...
Ja sam ga imala jer sam placala cijeli tretman u bolnici... jer nisam imala drzavno osiguranje... ali...
razlika izmedju apartmana i drugih soba je skoro nikakva... Ima TV u njemu i jedan stolic sa dvije (fotelje) stolice... sve drugo je isto... neko je rekao udobniji krevet ali nije.. isti je kao onaj u drugim sobama...
U njemu su dvije zene kao i u drugim sobama...
I vjeruj mi nisam ni pogledala TV...
I apartman i sobe su podjednako ciste kao i kupatila...
Apartman se nalazi blizu vrata hodnika pa je to prednost jer ti muz moze doci do vrata hodnika... mozes na kratko izaci da ga vidis (ili da on vidi rebe user posted image )...
Svaka soba ima telefon sto je u vrijeme mobitela nepotrebno... ne mozes ti zvati nego tebe zovu...

za razliku od Gigane, a ja sam porodila poslije nje, sada ti klistir  rade uvece a kateter ti stavljaju ujutro prije operaije... ja sam u operacionu salu otisla u 8:30...porodila u 9:15 ne znam kad sam dosla...malo sam kasnila jer sam imala jacu anesteziju... intenzivne nema vise...odmah te dovezu u sobu o kojoj si primljena...
savjet sve stvari koje ce ti biti jako potrebne stavi na dohvat ruke (ne nisko) jer se neces lako saginjati...

evo iscitaj moju porodjajnu pricu pa ces imati sve podatke ja vec zaboravljam user posted image

Visnja i Asja

zelim ti sretan porod i brz opravak...pusa

< Poruku je uredio Visnja RR -- 15.2.2009 14:08:18 >


_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu tresnjicaaa)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: Opća bolnica Sarajevo-carski rez
16.2.2009 11:01:38   
dorina
Posto sam i ja u istoj situaciji, placam carski rez i citav boravak u bolnici, interesuje me koliko je to kostalo za apartman? Na informacijama na blagajni su mi rekli oko 1500 KM.
I meni su rekli da moram leci dan ranije i to do 8.30, uzas!
Mene interesuje da li imaju nesto od aparata u sobama, obzirom da nemaju intenzivnu? Je li ima neki taster da pozoves sestru ako ti nesto treba? Gdje su sobe u kojima dezuraju seste, obilaze li nas?

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: Opća bolnica Sarajevo-carski rez
16.2.2009 14:36:17   
tresnjicaaa
Visnja hvala ti na informacijama, koje su kao i giganine zaista korisne. Ja sam prosla vec carski rez prije tri godine, ali nije bio planirani vec iznenadni. Mada se dosta toga zaboravi, mnogih se stvari sjecam. Mogu ti reci da me sada vise strah nego prvi put. Prvi put sam bila izmucena od bolova koji su trajali cijelu noc, tako da mi je carski dosao kao olaksanje.

_____________________________

Namik 23.01.2006.
http://selma-sarajevo-tripoli.blogspot.com/

(odgovor članu dorina)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: Opća bolnica Sarajevo-carski rez
16.2.2009 15:35:22   
Adana
Nema nikakav taster da pozoves sestru, ali njihova soba je tacno prekoputa te 2 gdje dovlace zene sa sekcije, a i vrata su otvorena cuju te kada zovnes, a i one cesto prolaze/ulaze pa nije frka. S tim da vec sutradan i ti ustajes pa mozes izaci ispred sobe ili otici do njihove sobe.
Sobe su OK, ciste, kao sto rekose 2 zene u sobi, kupatilo. Svaki dan se i jedno i drugo cisti 2x. Vizita je 2x dnevno. Dezurni dr se vrti po odjeljenju. Bude i dr. doktora tokom radnog vremena, ono do 2h.

_____________________________

Naša ljubav Asja je došla 17.07.2008.g :-)

The best thing to spend on your children is TIME...

(odgovor članu tresnjicaaa)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *