|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   PRVA TRUDNOCA POSLIJE TRIDESETE
23.10.2007 15:57:59   
Okarica
Pozdrav svima!
Imam 32 godine i moj muz i ja radimo na tome da uskoro postanemo roditelji. Znam da to s godinama ide teze, tako da smo strpljivi. Voljela bih da cujem razna iskustva zena koje su prvi put rodile poslije tridesete (koliko Vam je trebalo da zatrudnite, kakva je bila trudnoca i porod itd.) Pozdrav user posted image
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: PRVA TRUDNOCA POSLIJE TRIDESETE
23.10.2007 16:38:13   
D_K
Pozdrav Okarice.
Ta sam!! Prvo nakon 30-te.
Nisam imala nekih posebnih problema sa zacecem, ni sa trudnocom (jedino je na kraju neplanirano zavrsilo carskim rezom). Evo nosim drugo pa se nadam da ce ako Bog da biti sve u redu..
Takodje, moja rodica se udala sa 37 i ostala je trudna ubrzo nakon vjencanja (ocekuje porod u novembru), moja tetka je rodila prvo sa 37 a drugo sa 40. Od mog rodjaka zena je rodila prvo nakon 40-te i tako dalje i tako dalje i hvala Bogu sve je u redu sa njima i sa bebicama tako da nemoj da se brines.
Da zakljucim - ako ste ti i suprug zdravi (a vidimo da ste i voljni :)) ne bi trebalo biti problema user posted image ..

(odgovor članu Okarica)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: PRVA TRUDNOCA POSLIJE TRIDESETE
23.10.2007 19:55:28   
Okarica
Draga D_K,
mnogo hvala na odgovoru. Tako mi je drago kad procitam ovako nesto. Moj muz je mladji od mene dvije godine, sto popravlja prosjek godina, ali nije bas sjajan sa zdravljem. Naime, dijegnosticirana mu je insuficijencija aortnog zaliska sto podrazumijeva stalnu terapiju. To mi je najveca briga. Sto je najgore, pusi skoro dvije kutije dnevno i tu mu ne mogu nista, osim da ga odvedem psihijatru.user posted image  Otac mu je umro u cetrdesetoj od infarkta, tako da je svaki komentar suvisan. Oboje zelimo djecu, ali ocito da se ne ponasamo jednako odgovorno. To je dodatni razlog moje zabrinutosti.
Znam da moram izvrsiti pozitivan uticaj na svoga muza ako zeli dug zivot i zdravo potomstvo, ali to je mukotrpan posao.
Tvoj odgovor mi mnogo znaci. Spadam u onu grupu zena kojima je karijera uvijek bila na prvom mjestu, pa kad cujem ovako nesto jako se obradujem. To znaci da i moja sestra ima sanse da rodi (njoj je 39 godina) iako je ona odlucila da nece radjati. Ja ipak mislim da svaka zena to podsvjesno zeli.
Zelim ti ugodnu trudnocu i mnogo srece! Hvala!

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: PRVA TRUDNOCA POSLIJE TRIDESETE
24.10.2007 0:10:48   
Visnja RR
Eto ja imam 39 i trudna sam... Prvu trudnocu sam izgubila u 32 g (trojke) drugu u 36_oj... sada ide sve kako treba ... nisam koristila nista da bi se zacece desilo... mada to mozes pokusati uz savjet svog doktora... mada tu imas uvjek onu mogucnost viseplodnog zaceca...
Radite na bebi :) i ne razmisljaj o tome previse...
Nakon gubitka druge bebe sam bila jako razocarana i skoro da smo muz i ja odustali od bebe... i eto ovog ljeta na moru se desilo... sada sam naravno presretna i Boga molim da sve ide kako treba do kraja...
Zelim i tebi taj osjecaj uskoro :)

(odgovor članu Okarica)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: PRVA TRUDNOCA POSLIJE TRIDESETE
24.10.2007 10:02:18   
Okarica
Draga Visnja,
hvala ti puno. Zelim tebi i tvojoj bebici sve najbolje!user posted image

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: PRVA TRUDNOCA POSLIJE TRIDESETE
24.10.2007 10:34:13   
D_K
Sto se tebe tice - ti imas 32 godine zdrava si i koliko sam vidjela po drugim trudnicama imas jednake sanse kao i sve ostale zene da ostanes trudna i da lijepo izneses trudnocu. Sto se tice muza - mozda ce se promjeniti kada dobije dijete (i moj muz je znao po 2 kutije dnevno ispusiti i to samo sa jednim obrokom dnevno ali se sad popravio i pusi samo jednu kutiju user posted image  - u svojoj sobici) a nama to nije bio problem kod zaceca - tako da ni to ne mora biti neko ogranicenje. On bi zbog sebe morao pripaziti na zdravlje ali znam iz iskustva moje mame, brace i na kraju muza da samo on moze odluciti da prestane pusiti i da ne pomazu nikakve molbe, prisile niti bilo sta. Mozda ce se kada dobije bebu (sto ce se nadamo se i desiti user posted image ) promjeniti i voditi racuna o svom zdravlju - sto je njemu sa njegovom dijagnozom jako vazno.
Sto se tice odgovornosti prema zacecu ili trudnoci - nemoj da brines - samo ti uzmi stvar u svoje ruke - izbaci sve vrste zastite iz upotrebe i nemoj da brines. Nekome treba duze vremena da zatrudni tako da se ne presiras puno. A mozda tvoj muz brine zbog svoga stanja i podsvjesno ili svjesno se boji da dobije djete - sto ces ti naravno da prekines sa svojim preuzimanjem stvari u svoje ruke, zar ne?!
Ali meni nekako ta trudnoca nakon 30-te ne izgleda tako 'kasno'. Moja mama je mene rodila sa 24 godine ali posto nije bilo ultrazvuka nije ni znala da nosi dvojke!! A pogledaj sada - sve sile pregleda i nalaza i svega. Zene i nakon 40-te iznesu trudnocu tako da mi to vise nije tako velika stvar.
Imam mnogo primjera: prije par dana sam razgovarala sa svojom drugaricom sa faksa koja se udala i napustila fakultet i ona je rodila prvo dijete sa 21 da bi nakon toga imala 2 spontana - znaci tada je imala 23 i 24 godine. Sa druge strane moja tetka je rodila prvo sa 37 a drugo sa 40 (naravno na carski) ali bebe su hvala Bogu zdrave. Ja sam hvala Bogu jedna od sretnih koja nije imala problema sa zacecem ili trudnocom sto i tebi od srca zelim.. Javi nam ako bude kakvih novosti user posted image ..
I naravno - uvijek je dobra ideja razgovarati sa svojim ginekologom o tome da zelis da zatrudnis. S obzirom na bolest tvog suprug on vam sigurno moze dati neke korisne savjete..

(odgovor članu Okarica)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: PRVA TRUDNOCA POSLIJE TRIDESETE
24.10.2007 10:56:29   
Okarica
Draga D_K,
zahvaljujem se na vremenu koje si odvojila za ovaj odgovor. Jos jednom ti hvala na podrsci. Moj muz ti je cudan. Iako je neodgovoran, zeli djecu vise nego ja. Mozda je u meni problem (strah). Po prirodi sam panicar i uvijek mislim na najgore. Sto se ginekologa tice, to je posebna prica. Isla sam kod Vernesa i vise nisam zadovoljna. I to mi je dodatna briga. Ne znam kod koga je najpametnije otici. Valjda cu nesto smisliti. Pozdrav i hvala jos jednom!user posted image

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 7
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *