|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Pijelonefritis - pomoć
15.8.2008 11:01:24   
mum2b
Imam jedan veliki problem i molim sve drage trudnice sa ovog foruma koje su imale slično iskustvo ili znaju nešto o pijelonefritisu da mi se jave! Uglavnom ja sam prije 2 dana osjetila jake bolove u donjem desnom dijelu trbuha ali kako je bila večer nisam nikoga alarmirala pošto sam prije mjesec i pol dana liječila upalu mjehura sa e.coli pa sam po bolovima mislila da se upala vratila. Međutim tijekom noći bol se dizala prema gore (prema burezima ) i ja sam ujutro završila kod ginekologa. Da skratim- u bolnici mi je dijagnosticiran pijelonefritis a tek sam trudna 20 tjedana! Doktor kaže da je prerano za takve komplikacije! utvrđeno mi je i da imam "malformiran" bubreg koji je neobičan po strukturi ali u normalnim okolnostima vrši sve funkcije! Uglavnom zbog tog mog bubrega pijelonefritis mi je kompliciraniji nego inače! Doktor je rekao da je to jako ozbiljna situacija i da se mora shvatiti ozbiljno, stavio me 15 dana na jake antibiotike i rekao da se moram jako čuvati da ne uhvatim kakvu upalu ili infekciju! A ja uopće nisam osjetila upalu ni ovaj puta jer pijem jako puno tekućine, pazim se i čuvam maksimalno! Sada me strah da će mi se upala opet pojaviti a da ja neću osjetiti simptome kao ni ovaj puta dok mi bubreg ne zakaže ili se nedaj bože nešto bebi ne dogodi! user posted image user posted image user posted image I još sam našla na netu da su komplikacije pijelonefritisa za dijete prijevremeni porod, niska porođajna težina i neonatalna smart a za majku anemija, hipertenzija, prolazno bubrežno zatajenje, sepsa!Ma za mene nije uopće bitno samo da bebi bude dobro! Plačem već 2 dana, nikako se ne mogu utješiti! Javite ako šta o tome znate ili ste to prošle! user posted image user posted image user posted image
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Pijelonefritis - pomoć
15.8.2008 13:00:20   
Vana
Draga moja,bas mi je zao zbog tvoje situacije, ali nemoj da budes puno tuzna i da se sekiras, jer biti ce to sve u redu.Moras da razmisljas pozitivno i moras da postujes sve sto je doktor rekao.Nemoj gledati previse crno, jer nije dobro ni za tebe ni za bebu. Pijelonefritis se zna desiti u trudnoci, nije nista novo.Ja licno nisam imala pijelonefritis, ali vucem e.coli godinama.Sa njom sam zatrudnila i jos je imam, jer ocigledno mi lijekovi ne pomazu.Tako da imam i ja veliku mogucnost da dobijem upalu bubrega i sl.
Moj savjet ti je ako ikako mozes naci biljku cicak.(plod cupavi,ljepljivi).Tih 5 cicaka u litri vode bi trebala skuhati i piti dnevno najmanje litru.Vjeruj da ces me spomenuti.On tjera na izmokravanje i stvarno pomaze.Cesto mokrenje je najvaznije, jer se tako ciste bubrezi.Vjerujem da bi ti cicak pomogao rijesiti se e.coli koja ti je i uzrokovala pijelonefritis.
Ja sam pila i stvarno mi je bilo dobro od cicka, ali cestim konzumiranjem, vjerovatno sam navikla organizam, tako da mi sada puno ne djeluje.
Mislim da je sada sezona cicka(cvjeta) i da bi se mogao naci, jedino je problem sto on uvijek raste na nekim mjestima gdje je prljavo.Najcesce uz cestu isl.Ako nista probaj naci kod travarki na pijacama.I napomena da treba biti suh, a ne svjez kad se pravi i najmanje 15 dana svakodneno piti.
Nego, ti puno ne tuguj i ne sekiraj bebicu, jer ona to sve osjeti i samo pozitivnim misljenjem mozes pomoci sebi.
Pozdrav

(odgovor članu mum2b)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Pijelonefritis - pomoć
15.8.2008 17:43:15   
slono
Draga, zelim samo da ti kazem da suosjecam s tvojim problemom, nisam imala slicnih problema, ali molim te poslusaj me i nemoj puno cackati po netu jer neces nista dobro procitati.
Ovo ti govorim iz iskustva te vrste kad je mom djecaku od 4,5 godine otkrivena sjena na plucima i trazeci na netu sta je to nasli smo samo ono njagore.Nakon 4 mjeseca lutanja i ganjanja otkrije se da je to urodjena mana i da se ta plucna zlijezda mora pratiti i nadgledati. Uradili smo mu sve nalaze i snimanja pa cak i magnetnu rezonancu, tako da se moras opustiti, biti pod kontrolom i nista ne propustiti slucaju.Ako treba i vise misljenja da cujes za svoj problem.
Sretno, lezi, odmaraj i druzi se s pozitivnim ljudima.
Pusa!!!!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mum2b)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Pijelonefritis - pomoć
16.8.2008 13:10:06   
mum2b
Hvala na lijepim riječima! Malo sam se smirila jer mi je budući muž doktor i malo mi je objasnio neke stvari. Nije mi htio reći ove ružne stvari koje se ne daj bože mogu dogoditi da me ne izlaže stresu ali ja nisam imala mira pa sam čačkajući po netu pročitala same grozote. Ma nema šanse da to više napravim! Od sada slušam samo njega i ginekologa! Uglavnom ja sam valjda dobro prošla jer nisam dobila temp. koja prati pijelonefritis jer sam na vrijeme uzela antibiotik! Sada se samo moram čuvati upala i infekcija a vjerujte nema toga šta ne bi napravila za svog bebača! Objasnio mi je da je beba ugrožena tek ako se bakterije toliko nakupe da preko krvotoka stignu do bebe a to se hvala bogu nije dogodilo! Sada ću se samo jako jako dobro čuvati i piti antibiotike, redovito ići ginekologu i urologu i moliti se da sve dobro prođe! I tražiti ću češće kontole urina da nam infekcija ili upala jednostavno ne promaknu kao sada! A vama hvala na lijepim željama, to jako puno znači!user posted image  

(odgovor članu slono)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Pijelonefritis - pomoć
29.11.2009 10:45:15   
Sofi 16
Pozdrav nisi se dugo javljala pa me interesuje kakvi su sad nalazi.Ja sam isla na ultrazvuk u 38 sedmici trudnoce a do tad se nista nije vidjelo i gin mi je rekla da imam blago uvecan pijelon oko 8mm pa me interesuje dasl se to povuce do kraja trudnoce ili po porodu i cula sam da se to desava kod djecaka, i od cega to nastaje.
Ako je neko imao slicna iskustva da mi se javi.Zabrinuta mama.

(odgovor članu mum2b)
Neposredna veza do poruke: 5
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *