|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Procedure pri porodu u našim bolnicama
10.1.2009 19:01:00   
Revati
Drage mame, zanima me da li mi neka od vas može pomoći sa svojim iskustvom.
Naime, na prvom porodu sam primjetila da svim, ali skoro baš svim porodiljama rutinski probijaju vodenjak, daju drip i spazmex, te vrše epiziotomiju. Takođe, bebu dobijete tek 2 sata nakon poroda. Niko vas ništa ne pita, jednostavno-tako je i nikako drugačije, i posebno ih živciraju žene koje čitaju i "prave se pametne". Ne kažem, ja sam bila prenijela 7 dana i nisam se sama otvarala, pa sam se rado složila sa svim što su govorili...ali žena koja je došla 6 cm otovrena bez jakih bolova, i njoj su dali drip i probili joj vodenjak. Nije mi jasno zašto to rade. Čini mi se da su drip i epiziotomiju izbjegle samo sretnice koje su došle otvorene 7 cm i više, ako se nisu obrijale i tako to...
Pripremam se za drugi porod (U vojnoj bolnici Sarajevo). Doktor je već rekao da zbog bolova koje sam imala tokom cijele trudnoce i rubno smještene posteljice porod u vodi ne dolazi u obzir. Ali voljela bih znati da li se i kako neke od ovih stvari mogu izbjeći, ako nisu neophodne?
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Procedure pri porodu u našim bolnicama
10.1.2009 19:12:23   
Anoniman
user posted image user posted image  super tema Revati. I mene to interesuje. također sam sve to prošla što si napisala, prenijela 3,4 dana, nisam se otvarala i svašta sam preživila za tih 13,5 h dok nisam rodila pa čak da su mi i kateter stavljali user posted image  .... ma užas. I meni je namjera drugi put roditi u bolnici dr. Nakaš jer sam se zaklela da me Koševo više neće vidjeti (al to je druga priča).

(odgovor članu Revati)
  Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Procedure pri porodu u našim bolnicama
11.1.2009 19:58:23   
Anoniman
Moje iskustvo na Koševu je dobro,cijelo vrijeme je doktor bio pored mene,nisam se namučila,babica je bila izvrsna,doktor me podstrekavao i smirivao jer sam bila puna straha,zaista su svi prema meni bili jako korektni i zaista nemam se na šta požaliti. 

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Procedure pri porodu u našim bolnicama
12.1.2009 8:33:59   
emma.L
Eh ovako Revati,

ja sam doktoru kojeg mi je dr. privatnik preporučio kad je došlo vrijeme za bolnicu rekla što želim i ne želim na prvom pregledu kad sam ušla u 9. mjesec. Zahtijevala sam i da suprug bude na tom pregledu jer je planirao biti i na porodu i izišli su mi u susret iako kažu nije praksa da muževi ulaze na preglede. Rekla sam i da epiziotomiju želim ako bude neophodno jer ne želim imati 100 končića zbog napuknuća, razgovarali smo i o dripu i ostalim opcijama. Dr. se nasmijao na kraju i rekao da vidi da smo dobro obaviješteni o svemu i da mu je drago što smo aktivni sudionici u svemu tome (koliko je to  bila istina, baš me briga, a mislim da je prisustvo supruga imalo dosta utjecaa u svemu- nažalost, u takvoj sredini živimo).
Elem, drip sam dobila ali su mi rekli da bi trebalo i pristala sam. Vodenjak su mi probili na samom porodu, na stolu (to mi je ostalo malo nejasno). Epiziotomiju sam izbjegla u dogovoru s babicom, super smo surađivale. Uglavnom, prilično su poštovali sve što smo dogovorili- to sve u vojnoj bolnici.

(odgovor članu Revati)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Procedure pri porodu u našim bolnicama
12.1.2009 15:11:44   
Dinkica
Joj, ja bas danas pricala sa jos jednom trudnicom u vezi toga, ja cu pokusati zamoliti doktora i babicu da to izbjegnem, bicu uporna, naglasicu da mi daju drip i urade epiziotomiju samo ako bude neophodno za bebu, koliko ce me poslusati vidjecemo...........

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Procedure pri porodu u našim bolnicama
12.1.2009 17:59:43   
HannaS
Kolko sam ja obavijestena,ne rade epiziotomiju svakome,valjda vide kad se mora...a i bolje je da ti oni naprave rez(koji vecinom bude mal),nego da popucas uzduz i poprijeko,pa da dole izgledas kao goblen kad te usiju.Mislim da svaka trudnica MORA bit ta dva sata poslije poroda bez bebe,tj. mora bit budna i po pravilu treba da bude na nekom prozracnom mjestu,da ne bi slucajno doslo do nekih komplikacija.Ali kako su nase bolnice katastrofa,ostave te 2 sata da lezis u hodniku,jer tamo je ko fol najprozracnije,i tek nakon 2 sata te vode u sobu.A predpostavljam da drip daju da se sto prije porodis i da se rijese guzve u porodilistu.Kod nas u Tuzli samo prenocis u bolnici i odma te salju kuci.Uzas!

_____________________________

Moj Dindili... 12.05.2009

(odgovor članu Dinkica)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Procedure pri porodu u našim bolnicama
12.1.2009 21:22:15   
Revati
Naći će oni hiljadu opravdanja za svoje ideje. Ali ako vodenjak prirodno puca, nije mi jasno zašto ga probijaju? Ja razumijem ako postoji opravdan razlog za indukciju (kao što je prenošenje, slabo otvaranje ili nešto slično) da se sve to uradi...Ali porod je prirodna stvar, ne vidim razloga što ga toliko požuruju. Žene koje su se porodile prvi put na drip a drugi put prirodno, kažu daje bol neuporedivo manji. Ja ću stoga pokušati, naravno, ako sve bude OK, da ne idem u bolnicu dok mi trudovi ne budu na svakih 5 minuta.
Ja nisam stekla dojam da su oni baš spremni da ispunjavaju naše želje, ali kao što neke od vas napisaše-vrijedi pokušati, boriti se za svoje, pa ako ne ide, ne ide.
Što se tiče ostanka u bolnici samo jedan dan, ja sma rodila u 16:15 a sutra sam u 14 puštena kući i to mi je bilo super. Postoje patronažne sestre i ako je sve ok, mislim da je tako bolje i ljepše. Pa žene su od pamtivijeka rađale kod kuće, zar ne?


_____________________________

A. 11.09.2005.
i čekamo drugog sina krajem februara

(odgovor članu HannaS)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Procedure pri porodu u našim bolnicama
12.1.2009 21:33:22   
mnn
procedura kod nasje baš čudna...rekli su nam na tečaju da kad nam pukne vodenjak ne dolazimo odmah u bolnicu jer to ne znači da čemo se odmah poroditi...pomalo..i ako želimo epiduralnu da moramo dva sata čekati nalaze i ako je sve uredu daju ti je...ali ne prakticiraju to...

sad u četvrtak na tečaju pitati ču šta trebam biti vidovita da sve predvidim...za sada se ne plača ništa ali hoče...možda drage moja i porod naplate ako bude mm sa mnom a biče...zdravstvo nam je katastrofa.

_____________________________

alex ima 4 godine 2.5.2009
stize nam druga beba :)

(odgovor članu Revati)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Procedure pri porodu u našim bolnicama
12.1.2009 21:40:31   
dalmatinka
Joj i kod nas je uzas ako hoces da te dr malo bolje pazi il bude sto bolji pri porodu moras platiti vec se zan cijena poroda to je od 800 do 1000kuna,a i sestre su jako neljubazne tek kada ih podmitis necim budu ok ovo je vrijeme doslo uzas sve moras platiti ako hoces da ti bude dobro.

A isto tako su rekli da ne dolazimo sa prvim trudovima i kada pukne vodenjak da prvorotkinje ne radaju tako brzo.

(odgovor članu mnn)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Procedure pri porodu u našim bolnicama
13.1.2009 1:18:36   
triplemama
Ja bih svakoj trudnici preporučila da ukoliko je sa trudnoćom sve u redu i uz dogovor sa svojim ginekologom u bolnicu idu tek kada se bolovi na 5 min.
Tada nemaju vremena za nepotrebno  brijanje i klistiranje i tada vam sigurno neće dati drip.
Kod nas to svugdje rade samo da nas se kutarišu. 

_____________________________

Ko čeka i dočeka NOVI ZAKON O "AS"
Savjetnica za AS udruženja DjeCa

(odgovor članu dalmatinka)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Procedure pri porodu u našim bolnicama
13.1.2009 13:45:23   
Revati
Triplemama***Slažem se.
NA vježbama za trudnoce, babica vas ubjeđuje da će vas tamo dočekati raširenih ruku ako ste išle na vježbe, da će vam omogućiti prirodan porod...A kad im kažete da ste išli na vježbe, oni kažu: evo još jedna pametnica, došla nas da uči kako se radi, a mi hiljade djece rodili...


_____________________________

A. 11.09.2005.
i čekamo drugog sina krajem februara

(odgovor članu triplemama)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Procedure pri porodu u našim bolnicama
13.1.2009 14:05:00   
M kao Mama
Draga REVATI, ja sam se porodila u Općoj bolnici u uvijek bih svima preporučila ovu Opću bolnici u sarajevu, dr. Abdulah  Nakaš, ali da je bogo dr. koji me je primio meni odmah probio vodenjak spasio bi me muka preko 14 sati, i patnji i mojih i bebinih, helem, bolovi su mi bili na 4 min, tada sam krenula od kuće, na pregledu su potvrđeni da nisu lažiće, već prave kontarkcije, otvorena sam bila 3-4 cm, što je jedan prst, vodenjak mi nije bio pukao, a dijete je krenulo u 37 sedmici. Na sve do dr. mi je kazo da me ne smije poroditi, jer je curica, pa ne zna da li su plča razvijena i soatle nebuloze, na što sam ja kazala da ja ne mogu nazor stiskati noge i odugovlačiti nešto što je krenulo. Nejse, bolove sam imala preko 14 sati, dok se nije pojavio moj dr. probio mi vodenja, uključio infuziju. Jeste da sam dobila nesnošljive bolove na svake dvije sekunde, ali ubrzo sam u naručju držala svoje malo pile.

Što se tiče epiziotomije, meni je dr. kazao Alma daj napon, budi skonc. da te ne režemo, ja sam bila slomljnea jer sam dva dana i više imala bolove i bilo mi je bitno da se sve to što prije završi. Tako da sam zaradila dva konca, ali bolje da se i reže nego da puknete i unutra i vani.

Kada je riječ o ležanju dva sata, to se mora odležati na leđima, sa malo odignutim nogama i bez spavanja, jer na taj način se zaustavlja krvarenje. Nakon dva sata dr. pregleda i ako je sve ok, beba je pored tebe.

(odgovor članu Revati)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Procedure pri porodu u našim bolnicama
13.1.2009 14:10:58   
Revati
Draga Alma, moje je iskustvo malo drugačije-ja sam prenijela bila 7 dana, imala sam trudove treći dan a nisam se otvarala i rado sam pristala na sve što su mi savjetovali. Doktor Mašić, kojem izuzetno vjerujem me je pitao da li želim da mi probije vodenjak ili da dođem za još 24h, ja sam sama izabrala ovo prvo. On je smatrao da ću nakon nekoliko dana biti sasvim umorn,a da se i beba pati i da je vrijeme za indukciju, što je sasvim OK. Ni 4 sata nakon probijanja vodenjaka, nisam se otvarala ni mrvu, pa čak ni 4 sata nakon uključenja dripa...Molila sam Boga samo da se sve završi i drago mi je što je tako. Nekad mi se čini da kad pravi trudovi krenu, ženu više nije briga šta će joj dati, samo da se sve završi što prije.
Ali, evo, 6 sedmica pred drugi porod, pitam se da li svima mora biti tako.

_____________________________

A. 11.09.2005.
i čekamo drugog sina krajem februara

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Procedure pri porodu u našim bolnicama
13.1.2009 14:22:54   
M kao Mama
E, upravo taj dr. Mašić je meni vodio trudnoću, porodio me i ja često kažem spasio moj i život mog djeteta. On je zaista jedan veliki stručnjak i uvijek bi poslušala sve što mi on kaže.

Puno sreće na drugom porodu.

(odgovor članu Revati)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Procedure pri porodu u našim bolnicama
13.1.2009 14:25:40   
Revati
Ja se iskreno nadam da će me zapasti Mašić na porodu. Pored velike stručnosti, ima tu neku ljudski crtu i saosjeća sa ženama.

_____________________________

A. 11.09.2005.
i čekamo drugog sina krajem februara

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Procedure pri porodu u našim bolnicama
13.1.2009 21:08:59   
neki
Ja cu se ako Bog da poroditi u opcoj bolnici.Bas sam danas bila na kontroli i zadesio se dr.Beciragic(fin ciko),dr.Masic mi je vodio trudnocu i voljela bih da mi se on zadesi pri porodu.Zelim usput pohvaliti svo osoblje tamo,stvarno su super.Dr. Beciragic se danas mislio da li da me ostavi u bolnici,jer sam presla termin,ali se ipak predomislio.Ja ne bih voljela da mi provociraju porod,mada su velike sanse da ce to i biti,ko zna.

(odgovor članu Revati)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Procedure pri porodu u našim bolnicama
13.1.2009 22:44:53   
emina_h
Pa ovako moj prvi porod je bio u Opcoj bolnici,i na samom pregledu u prijemnoj mi je probijen vodenjak,bila sam cetiri cm otvorena i bolovi nisu bili tako jaki.Odmah kad sam se smjestila u sobu ukljucen mi je drip i onda su nastupili bolovi uhhh.To je trajalo 8 sati,i poslije se rodila moja kcerkica.I naravno imala sam epi.Nisam imala srece ni osobljem,tako da mi je prvi porod bio vise traumaticno iskustvo.
Drugi porod je bio na Kosevu,ovaj put je priroda odradila svoj posao.Poslije tri sata bolova otisla sam u bolnicu,otvorena 9 cm.
Ali je beba bila visoko pa su mi ukljucili drip i poslije pola sata rodio je moj sincic.Naravno i ovaj put sam imala epi.Samo ovaj put je muz prisustvovao porodu pa je i ponasanje osoblja drugacije.
Mada u sustini mislim da je ova procedura oko poroda rutinska i rijetke su koje to izbjegnu,jednostavno te niko nista ne pite.

(odgovor članu neki)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Procedure pri porodu u našim bolnicama
13.1.2009 22:48:43   
emina_h
IZVORNA PORUKA: dalmatinka

Joj i kod nas je uzas ako hoces da te dr malo bolje pazi il bude sto bolji pri porodu moras platiti vec se zan cijena poroda to je od 800 do 1000kuna,a i sestre su jako neljubazne tek kada ih podmitis necim budu ok ovo je vrijeme doslo uzas sve moras platiti ako hoces da ti bude dobro.



Ma i ovdje je tako,zato su moja dva poroda dva razlicita iskustva,mislim sto se tice osoblja.

(odgovor članu dalmatinka)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Procedure pri porodu u našim bolnicama
17.1.2009 19:49:28   
lila k
Pozdrav drage moje... evo da vam ispričam svoje iskustvo: u bolnicu (Koševo) stigla sam u 9 navečer sa tri prsta otvorena, doktor me pregledao, klistirali me i poslali u "pripremnu" sobu gdje sam bila sa jakim bolovima na svako 3 min. Kad više nisam mogla izdržati bolove zvala sam doktora da me ponovo pregleda - kada je to čula babica rekla je da ležim i dalje i da nisam tu jedina koja će roditi, ali ja sam insistirala i dr. je došao i pristao  da me ponovo pregleda (bez štele), i sav u čudu rekao da odmah idem u salu jer sam 8 prstiju otvorena ( a babica je ostala paf user posted image ), u salu sam legla tačno u 1 sat i dalje trpila bolove, ali niko od prisutnog osoblja mi nije ništa davao-niti su mi probili vodenjak i za nekih pola sata vodenjak je sam pukao-bukvalno pred porod i ubrzo na svijet je došla moja PRINCEZA, a što se tiče epiziotomije prilikom poroda dr. me je sjekao (3 konca) jer je beba bila krupna a ja prvorotka, tako sve u svemu prošla sam super - što i vama želim...
Samo još da dodam da su meni puno pomogle "vježbe za trudnice" tj. psihofizička priprema žene za porod a na te časove sam išla u Dom zdravlja na Otoci. PUNO SREĆE...

(odgovor članu emina_h)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: Procedure pri porodu u našim bolnicama
18.1.2009 12:17:22   
Crazy little thing
Ja sam već u trećem tromjesečju, imam još dva i pol mjeseca do termina, pa me ovo baš zanima.. Ne razumijem to da ne idemo u bolnicu kad nam pukne vodenjak, jer znam slučaj kod kojeg je žena rodila prvo dijete kući, naime, puko joj vodenjak, ona krenula da se istušira i doslovce rodila. Boguhvala, sve je bilo ok, porod lagan, tat porodio curicu ko u filmu, i kad su se odvezli u bolnicu, dr-i su ih napali kao što odmah nisu došli. Pa ljudi nisu stigli!

_____________________________

Malena, 31.03.2009.

you don't make up for your sins in church. You do it in the streets.

(odgovor članu lila k)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: Procedure pri porodu u našim bolnicama
18.1.2009 12:19:24   
Skvo RR
Ja sam rodila na Kosevu, meni je vodenjak pukao kuci,,...od momenta kada je poceo curkati do poroda je trebalo vise od 24h....i na kraju sam opet dobila drip....user posted image

_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Crazy little thing)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: Procedure pri porodu u našim bolnicama
18.1.2009 22:24:35   
Amrino
Ja sam o svom porodu vec negdje pisala...Bolovi su poceli oko 20.00...otisla sam u bolnicu tek oko 01.00 kada su bolovi bili neizdrzivi i na svakih 5 min. ali bila sam otvorena samo 2 prsta. Umjesto da ostanem u bolnici na milost i nemilost sestara, dobijem drip i makazama probusen vodenjak ja sam se vratila kuci!
MM je cijelo vrijeme bio samnom i pomogao mi vise od bilo koga. U bolnicu sam dosla ponovo u 8.05 ujutro- maksimalno otvorena a svoje sunce sam rodila u 09.05. Da napomenem da zivim na Dobrinji i da je malac imao 4.050 i 56 cm.
Iako sam sav "posao" odradila sama uz pomoc MM-a jer sam htjela da sve ide prirodno opet sam na porodjajnom stolu dobila drip i doktor mi je skakao po stomaku i naravno epiziotomija.user posted image
To mi nikako nije jasno i aBd kada iduci put zatrudnim ispitat cu sve o nuznosti tog "skakanja". Vjerujem da bi porod duze trajao ali da bih se uspjela poroditi i bez toga i mozda kada bi tako polako islo ne bi bilo potrebe raditi epiz.?
Ja sam apsolutno protiv ovih nasih procedura i poradjanja kao na traci da te niko nista ne pita. Svaka zena bi valjda imala pravo da odluci KAKO zeli da se porodi...prirodno, bez dripa ili sa, bez klistira ili sa...Ma kod nas te niko nista ne pita a zene posto nisu upucene (jer ionako nemaju koga sta da pitaju) misle da sve to tako mora...
E pa ne mora! Kako su se prije zene u kucama poradjale i to radjale po desetoro djece i nit ih je ko krvnicki sjekao skalpelima niti im je na muku pristajala drska i naheravo nasadjena babica niti su se osjecale krajnje ponizeno i jadno za vrijeme klistiranja i brijanja?!
Drage moje trudnice- citajte, raspitajte se, pripremite se za porod i odlucite same za sebe. To vam je najvazniji dogadjaj u zivotu i nemojte da vam ga bezdusne procedure u bolnicama pokvare.

_____________________________

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010



(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: Procedure pri porodu u našim bolnicama
18.1.2009 22:47:46   
Pankica
E, ja sam na pola sata prije poroda imala kontrakcije svakih četiri minute i baš zbog tog nepotrebnog klistiranja, umalo da mi beba nije bukvalno izletila u wc školjku?!Ja svih 10 prsta bila otvorena, a oni mene kao pripremali za carski rez(imala sam visoko rizičnu trudnoću), nego u zadnji momenat, kad je dr. primjetio da kod mene bol na bol ide, me pregledao još jedanput i vidjeo da nema ni govora o carskom rezu.Rekao mi je da nemamo vremena ni otići do sale, i tako sam se porodila u roku, ma čini mi se dvije minute. Inače, vodenjak mi je sam pukao na sat i po prije samog poroda.

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: Procedure pri porodu u našim bolnicama
18.1.2009 22:52:36   
bebacha
ja svako jutro na njemackom RTL-u u pola 11 gledam emisiju koja se zove "Moja beba".Svaki put mi dode da placem.Tamo se prema porodilji odnose ko prema kraljica.Znam da nema puno veze s ovom temom ali eto morala sam napisat.Bas mi bilo super kad bi bas malo popravili porodilista,malo zamjenila zastarjelu opreme.IPAK je to nesto posebno.

_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: Procedure pri porodu u našim bolnicama
18.1.2009 23:38:36   
Kivac
drage moje,
evo da dodam i ja koju...

porodila sam se 13.01. u opcoj bolnici. primio me dr. Puzic ujutru u 3 jer mi je u krevetu pukao vodenjak. Rekao da sam prst otvorena i da cemo cekati. Smjestili su me u sobu i u smjenu je dosao dr. Miseljic. Pola dana se nisam otvarala i osjecala sam samo menstrualne bolove. Popodne, kad sam im rekla da vec nesto poduzmu jer me bilo strah za bebicu dobila sam infuziju. Oko 21:00 su poceli trudovi. Moram priznati da me je sestra Senada redovno obilazila i pohvalila me jer sam isla na vjezbe i trudove prolazim kroz disanje a ne vristeci i gubeci snagu. Ona me je polako prstom otvarala takoda uopste nisam pukla na porodu. Ona me je i porodila. Dr. Miseljic je samo bio prisutan. S obzirom da su babice inace njeznije to mi je i drago a i pokazala se jako strucna. Nakon poroda je primjetila da krvarim i ugledala da mi je napukao grlic materice. Pokazala je to to doktoru i on me je zasio. To mi je bilo teze od samog poroda. Uopste ne razumijem zasto se ne moze dati malo injekcije za ta sivanja jer iako imam visok prag boli, bas sam morala vrisnuti.
Posto sam se dugo otvarala i imam lose zeljezo Senada me je obujmila i vratila u sobu. Zena je fenomenalna i potrazite je kad budete isle na porod, zlata vrijedi.
Meni smeta i sto pregledi beba proticu bez naseg prisustva. Samo nam vrate bebe i kazu sve je u redu umjesto da i mi gledamo i postavimo koje pitanje. Takodjer, tebali bi bolje objasniti dojenje jer tek sad vidim da to nije nesto spontano i sto se podrazumjeva da znamo, ipak treba dosta rada da beba nauci sisati.


_____________________________

Nora - Jan 13, 2009
Jan - Apr 14, 2011

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *