|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Prvo dijete ( muški pogled )
10.9.2007 9:50:30   
Dado RR
     Bilo je dugo, vruće ljeto. To nikad neču zaboraviti, pogotovo jer mi tad u autu nije radilo hladjenje, već samo grijanje ( i to tako, da se nije dalo isklopiti - znači doslovno "idi pješke ili trpi user posted image ). Onog smo večera ja i moja supruga Mojca šetali po gradu, tek tako, bez nekog cilja. Polako, uživajuči. Sutradan bi trebalo da nam se rodi naše prvo djete, pa sam već bio nekoliko nervozan ( ali sam to krio koliko je bilo moguće ). Mojca je tu i tamo već osjetila poneki grč u trbuhu, ali još to nije bilo to. Ja sam svakako bio spreman na vožnju u bolnicu u bilo koje vrjeme. Bolnica se nalazi u Celju, a to je od nas 25 kilometara. Normalno se to može prevoziti u nekih 20 minuta, no kad je u pitanju porodjaj, ja i sada vjerujem, da je to moguće i u dobrih deset_ak minuta .....
No Mojca se dosta brzo umorila, pa smo navratili kući. Tad smo imali stan u donjem pratu kod svekrve. Nije se dogadjalo ništa posebno, prava tuga i na TV, pa smo dosta rano išli na spavanje. No u meni je bilo previše nemira pa sam često ustajajo, išao ispred kuče, zapalio po neku cigaretu ......
Mojca me probudila oko pola šest ujutro. "Mislim, da trebamo iči", rekla mi je. "Pojavila mi se krv". Skočio sam iz postelje, kao metak iz pištolja, u sekundi bio sam potpuno budan, no pomirila me:"Ne moraš toliko žuriti, radi se o dvje, tri kapi krvi. Ja idem kod majke na doručak, ti se spremi, onda idemo."Uh, dobro ..... ubrzo sam skočio u kadu, ko zna gdje sam bio mislima, no ionako tog je dana bio datum, predvidjen za rodjenje, po svim izračunima. "Jao, Darko, ugojio si se k"o prase," mislio sam, pokušavajući da navućem gaće. Stvarno je teško išlo, no odjednom pogledam dobro i vidim, da pokušavam navući Mojcine gaće ..... kasnije sam popio kafu, ono stoječki, na brzinu. Mada me Mojca ubedjivala, da se ne trebamo toliko žuriti, više nisam mogao da čekam. Natovarili smo se u auto i  - ajde prema Celju. Kad smo došli u bolnicu, ona je odmah bila primljena, a meni su samo rekli "tu čekaj!" Sjedio sam onda tamo k"o kip, ni makac .... ni na pišanje, ni na cigaretu, nigdje. Minute su mi bile dugačke, činilo mi se, da je prošlo čitava vječnost, no u stvari sam tamo bio nepomičan dobar sat i po ..... i onda dodje sestra i kaže - "Možete kući, pozvat čemo vas, kad bude tako daleko." Uf, to me malo iznenadilo, ali dobro .... vratio sam se kući, bilo mi je pogotovo nemoguće razgovarati s bilo kim, ili pak nešto pametno raditi, što god, samo da prodje vrjeme. Čak ni sviranje gitare mi nije baš išlo.
   U dva popodne ponovo sam navratio u bolnicu, jer je ionako bilo vrjeme za posjetu. Mojca je bila u bolničkom krevetu, sad je imala grčeve negdje na tri minute, znali smo, da će skoro biti "tako daleko". Malo smo se šalili, pa je vrjeme nekako prošlo. Nakon toga opet sam se vratio kući, ostalo je samo čekanje. Opet sam se samo prestavljao iz sobe u sobu, pa van, ispred kuće, pa ponovo natrag, pa opet jovo na novo ......
...... zvali su me oko pola osam navečer. "Možete doći, poćelo je". Naravno, ispalio sam se u auto k"o torpedo i vozajući u Celje možda i srušio neki rekord. U bolnici su me oćekivali, pošto smo i prije bili dogovoreni, da prisustvujem porodjaju. Vodili su me u "sterilnu sobu", da se presvućem, i onda kod Mojce. Bila je več dobar sat u porodnoj sobi, jaki grčevi na dvje minute .... ali pošto je dobila jaku injekciju protiv bolova, u medjuvremenu nije bila baš prisutna. Sestre su došle samo tu i tamo, malo provirile, pa svaki put ono "nije još, ali bit će uskoro" opet otišle .... gledao sam onaj veliki sat na zidu, mirisao kafu, koju su pile sestre iz noćne smjene ( dakako .... meni je nisu ni ponudili, a te bi je noći platio suvim zlatom .... ), u medjuvremenu umro bih i za cigaretu, jednu, samo jednu ...... Stvarno, nikamo da ide taj prokleti sat. Kad god se Mojca u medjuvremenu malo probudila, malo smo popričali, ali svaki put ubrzo je opet "zaspala", pod utjecajem one injekcije.
Ali onda, kad je počelo, onda je sve išlo skoro brzinom munje. Malo posle jedan došle su sestre, oko pola dva doktor ..... dva, tri put snažni grčevi, i ..... dvadeset_ minuta do dva ujutro, rodio se 4320 grama težak i 55,5 cm dugačak - dečko. Naše prvo djete !!! No nisam ga tad ni dobro vidio, jer su ga brzo odnjeli negdje u dugu sobu. " ta je, zašto ne zaplače?" rekla je Mojca, a ja ono " Pa sad će uskoro, vidjet češ. To je sve normalno", ma da nisam imao pojma, o čemu se radi. Tek kasnije smo saznali, da je već bilo kritično, jer nekoliko sekundi nije počeo disati .... no tad nakon tih nekoliko sekundi čuli smo snažan glas, nekako je sve bilo u redu. Doneslu su naše djete, zapisali podatke ..... i to je bilo to. Naše djete. Novi član porodice. Gledali smo ga, razgovarali bog zna što, no te nam se minute čitav svjet vrtio oko djeteta.
Vožnja kući usred noći bila je lagana. Vozio sam posve automatski, pod jakim utjecajem prošlih dogadjaja, nisam ni malo osjetio umor. Dva put vozio sam mimo policijske patrole, no kad sam trijeza, nikad me neče zaustaviti, pa nisu ni tada ..... Doma sam naravno probudio sve, da otvorimo šampanjac, pa koju čašu vina, telefonom sam budio moje roditelje, kolege ..... ko zna kad je prošla noć.
  No sljedeči dan, dopodne, išao sam u Celje nekoliko prije početka posjete, jer sam još zavirio kod zlatara i kupio Mojci pravi zlatni lanac ( majkemi, potrošio sam za to svu lovu, koju sam tad još imao ). Došao sam u bolnicu i naišao na Mojcu, koja je šetala hodnikom ( !!!!! ). " ta ti radiš tu?  to nisi u sobi? Gdje je djete?" "Nema ga", je rekla, a ja odmah " to? Prodala si moje djete?" "Ma, pošto nije odmah mogao disati, nije imao dovoljno kisika u krvi, pa su ga sad odnjeli, da mu stave kisik po cjevki. Sad bih ga trebali donjeti", rekla mi je, a baš u to vrjeme sestra ga i donjela. Sve je bilo u redu, sve normalno, više se nikakve komplikacije nisu očekivale.
Nakon četri dana došli su kući, i svi su nam dolazili u posjetu. Smješno mi bilo, kad me neko pitao "Kako si?", a ja ono "Kako sam? Ma nisam seksao više od dva mjeseca i još neko vrjeme neču, ali .... odlično sam! Imam djete!"  No promjenio nam se život, svakako. Znali smo, da sljede mnoge neprospavane noći, teškoće, dječije bolesti, prvi zubi ..... ali, držati u rukama svoje djete .... ima li šta ljepše od toga?

< Poruku je uredio Visnja RR -- 18.11.2010 1:37:05 >
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Prvo djete ( muški pogled )
10.9.2007 12:53:27   
STUHA
E dado,

u pravu si nije to baš samo muški pogled mislim da i ženski!

Nema ništa na ovom svjetu lepšeg nego kad osjetiš privi dodir svog djeteta, kad ti se rodi to malo biče, koje če koracati u ovaj sivjet i ne zna niko šta i kakva ga sudbina čeka!
Ali ipak život ti se promijeni za sigurno, i moj se je ali ništa mi nikad nije bilo i neče biti draže od mog djeteta!

user posted image user posted image pohvala za tvoju priču super si ti to progurao tu noč!Ponosni tata- ha prvo pa muško user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Dado RR)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Prvo djete ( muški pogled )
10.9.2007 13:07:58   
Dado RR
IZVORNA PORUKA: STUHA

Ponosni tata- ha prvo pa muško user posted image user posted image user posted image


I svi su ostali muško  user posted image user posted image user posted image  ... kao što sam već rekao, ja i Mojca mogli bi ići do desetero djece, pa bi svi bili dečki, očigledno user posted image user posted image
a što se tiče onog - ponosni tata, svakako je istina user posted image .

(odgovor članu STUHA)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Prvo djete ( muški pogled )
10.9.2007 13:20:01   
STUHA
Nemogu si usuditi reči da je svaki otac baš ponosni tata- jer to naažalost ne važi za nekog mog poznanika!!!

Čovjek je bio totalno razočaran jer mu je žena po drugi put rodila curicu!!!
zA mene je takav čovjek naprosto  čudan jer ipak mislim da mora biti zahvalan bogu jer ima tako preljepe djevojčicei da su žive i zdrave!!


_____________________________

Ti si sreča moja največa
ALVIN 04. avgust

(odgovor članu Dado RR)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Prvo djete ( muški pogled )
10.9.2007 13:32:22   
Dado RR
IZVORNA PORUKA: STUHA

Čovjek je bio totalno razočaran jer mu je žena po drugi put rodila curicu!!!
zA mene je takav čovjek naprosto  čudan jer ipak mislim da mora biti zahvalan bogu jer ima tako preljepe djevojčicei da su žive i zdrave!!



  To ne mogu ni zamisliti .... ipak se radi o "tvojoj krvi", da tako kažem .... otac i majka su podjelili nov život, a to je najviše, što može čovek postići u jednom životu. I onda, kakva je "sudbina", takav je pol .....
    .... i da si malo ono "direktna", mogla bi reći tvom poznaniku, da je on kriv, da ima curice .... jer je uvijek muškarac taj, koji kromosomima ( xx ili xy za djevojčicu ) dodaje pol djetetu  user posted image

(odgovor članu STUHA)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Prvo djete ( muški pogled )
10.9.2007 15:34:32   
purple
Ti moj dado ti. Tako ljepo si to napisao.  Ponosna sam da si moj muž i da imamo skupa tako dobre dječke.user posted image

(odgovor članu Dado RR)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Prvo djete ( muški pogled )
10.9.2007 16:02:22   
Dado RR
IZVORNA PORUKA: purple

i da imamo skupa tako dobre dječke.user posted image


  zajedno, draga purple, zajedno ..... a to jeste na momente i skupo, ali to znači nešto drugo user posted image  ....

I meni je drago, da je ovako kako jeste. Da moram kroz sve ponovo, ništa ne bih hteo promjeniti user posted image .

(odgovor članu purple)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Prvo djete ( muški pogled )
10.9.2007 20:14:49   
Mimoza
user posted image user posted image

user posted image

(odgovor članu Dado RR)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Prvo djete ( muški pogled )
10.9.2007 22:17:30   
purple
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Mimoza)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Prvo djete ( muški pogled )
10.9.2007 22:27:41   
STUHA
svaka vam čast dado i purple!!user posted image user posted image user posted image user posted image

Mi još nemamo tolko djece  al nadam se da krenemo nekako sličnim putem...


_____________________________

Ti si sreča moja največa
ALVIN 04. avgust

(odgovor članu purple)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Prvo djete ( muški pogled )
12.9.2007 21:16:53   
ćevap
e stari moj ja kad "rodim- čitaj moja buduča kojagod" javiču se još jednom

(odgovor članu STUHA)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Prvo djete ( muški pogled )
20.9.2007 10:04:19   
mojamura







uf....tako dobro napisan post več dugo nisam čitala....puno emocija je bilo u onoj noči zamišljam...

tebi i purple želi sve najbolje, jer kako meni izgleda vi ste stvarno dream team!
user posted image                                                           
user posted image

_____________________________

this is the first day, of the rest of my life

(odgovor članu Dado RR)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Prvo djete ( muški pogled )
21.9.2007 20:45:18   
purple
IZVORNA PORUKA: mojamura








uf....tako dobro napisan post več dugo nisam čitala....puno emocija je bilo u onoj noči zamišljam...

tebi i purple želi sve najbolje, jer kako meni izgleda vi ste stvarno dream team!
user posted image                                                           
user posted image



Hvala .user posted image

(odgovor članu mojamura)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Prvo djete ( muški pogled )
7.6.2008 9:02:35   
_fairy_
IZVORNA PORUKA: purple

IZVORNA PORUKA: mojamura








uf....tako dobro napisan post več dugo nisam čitala....puno emocija je bilo u onoj noči zamišljam...

tebi i purple želi sve najbolje, jer kako meni izgleda vi ste stvarno dream team!
user posted image                                                           
user posted image  



Hvala .user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image baš lijepouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu purple)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Prvo djete ( muški pogled )
26.4.2010 17:32:00   
milenium
user posted image user posted image [sm=bravo.gif

baš mi zanimljivo ovo bijaše

(odgovor članu _fairy_)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Prvo djete ( muški pogled )
27.4.2010 22:05:30   
bebbe RR
Fina pričica...

_____________________________

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Prvo djete ( muški pogled )
4.8.2010 9:21:36   
ivanak
lijep post, baš me dirnuo. Malo čudno za muškog da prisustuje porodu. Moj neće ni da čuje za to, a kad se spominje otvaranje, grčevi - bježi iz sobe, ne želi slušati o tome.... Malo čudno... pa tako dolaze djeca na svijet...

I na kraju, koliko imate djece?


_____________________________

-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio

-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Prvo djete ( muški pogled )
17.11.2010 14:20:43   
Cherry
nice... nice... sva sam se raznijezila..user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Prvo dijete ( muški pogled )
17.11.2010 14:47:07   
Apotekarka
vauuuuuuuuu,predeivna prica

< Poruku je uredio Visnja RR -- 18.11.2010 1:37:26 >


_____________________________

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu Cherry)
Neposredna veza do poruke: 19
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *