|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Prvo odvajanje od roditelja
15.2.2008 14:51:57   
jupajdi
Interesuje me kakve ste kada je u pitanju ostaviti dijete kod mame, svekrve na duži period.
Ja sam E dojila dvije godine, pa ga prije toga nisam nikad ostavljala bez sebe. Počela sam raditi kada mu je bila godina i po. Mama mi je stalno govorila ostavi ga preko vikenda, jednu noć, a ja se izvlačila na dojenje. (to je i bilo) Kasnije, kada je prestao dojiti, nekako sam pola godine govorila njemu je najbolje sa mnom i nisam ga ostavljala ni jednu noć. I onda jednu noć sam prevalila. Iako znam da je kod mojih, da ga mama bolje pazi nego ja, da mu ugađa meni je opet puno, puno nedostajao. Od tada svaki vikend je ko mojih. I meni i mužu dobro dođe da malo izađemo, družimo se, posvetimo pažnju samo sebi.
Možda je i moj posao drugačiji nego drugi. Radim u školi, pa sam više kod kuće. Sada E ide u igraonicu, a pomogne mi i mamina mama. Malo je kod nje, malo ona dođe kada je potrebna. Hvala Bogu pa je imam.
Ja i brat kada smo bili mali ostajali smo kod nje cijelu sedmicu. Mama i tata bi došli po nas petkom, a nedjeljom bi nas dovodili. Ne znam kako bih ja to mogla. Možda i bi da su drugačije okolnosti. Dali sam sebična,  vezana za dijete ili su meni nedostajali roditelji pa ja neću da tako radim.
Ko zna, možda kada budem imala dvoje djece, da ću drugačije razmišljati.
Ah, što se ja napisah
Hajde, da vidimo kakva su vaša iskustva? user posted image

< Poruku je uredio mama alma RR -- 16.7.2010 13:03:05 >
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Odvojenost od djeteta
15.2.2008 15:04:15   
Blue rose RR
DRAGA MOJA,
Svakoj majci užasno teško pada odvajanje, i većinom svaka od nas prvo ubijedi sebe, pa onda cijelu okolinu kako moje dijete, Bože moja, ne bi preživjelo, bilo sito, ugrijano, naspavano..ni kod koga izuzev samo, i iskljućivo kod svoje MAMA, (čitaj mene)...

Kako vrijeme prolazi, naša privrženost je sve veća, ali dolazi i do buđenja one normalne MENE, koja mi kaže da će doći dan kada stvarno moje dijete će morati otići zbog mase razloga, kod nane, majke, svekrve, djeda, tete čuvalice, obdaništa...
Eh onda malo po malo počinje nagovaranje, prvo mene same da učinim prvi korak i prevalim preko usta: večeras će dijete da noći kod majke...

I kada se to desi onda smo rahat...i uvidimo da smo to mogle DAVNO uraditi, a ne davati od sebe n-na- n-tu i snage, i sna, i volje, i čega sve ne...da bi smo dokazali i sebi i drugima da smo mi bolji roditelji nego bilo ko na ovom Dunjaluku...

I sve smo mi manje-više iste...najbolje mame..

Isto je i kod mene bilo...od 8 mjeseca kikicu mi čuva isključivo moja mama, iz mase razloga:
- prilično je stroga u odgoju, što odgovara i mom muži i meni;
- odlučna je u sprovođenju teze: reda i discipline u odgoju djeteta;
- mlada žena koja ne kuka kako je sve živo boli (ovo je na račun moje svekrve);
- fleksibilna kada je upitanju naše radno vrijeme.

Toliko od mene, ako mi šta još na um ne padne...

_____________________________

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu jupajdi)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Odvojenost od djeteta
15.2.2008 15:13:25   
jupajdi
I ja sam rekla da sam prevalila i da sada ne razmišljam kao prije. Ali ostaviti dijete cijelu sedmicu, to još uvijek ne bih mogla, ali PONAVLJAM KO ZNA. Možda i ja dođem u sličnu situaciju kao moji roditelji pa ostavim djecu tokom radne sedmice ili više.
Mama će sigurno insistirati ovo ljeto da E vodi sa sobom na more. I 100% će ga voditi, jer će meni to i trebati zato što tada dolazi druga beba.
Opet kažem, ljudi se mijenjaju, pa tako i ja i moje mišljenje.

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Odvojenost od djeteta
15.2.2008 15:18:22   
Blue rose RR
Jupajdi, nisam lično da se dijete ostavi preko cijele hefte na čuvanje, neovisno ko to bio..
Izuzeci su vanredne situacije, koje Bože moj, nisu svaki mjesec...

Ipak i druga strana želi malo mira i samoće, a ne da mu nečije dijete skače po glavi, odnosno da ima tu obavezu da čuva 5 dana u hefti i tako svaki mjesec...ne, ipak je dijete rođeno iz ćejfa mene i mm, tako da je to naša obaveza.

_____________________________

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu jupajdi)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Odvojenost od djeteta
15.2.2008 16:15:43   
Nadi
Drage moje, tako ste sretne što vaše majke žele čuvati svoju unučad. Kod mene je obrnuta situacija, moja majka ne želi da čuva moju Kiki a mlada je i domaćica, dok je moja sveki luda naprosto za Kikicom. Samo sveki radi i danas sa ovom teškom situacijom ne bi se još usudila da ide u penziju.
Ja se isto vadim na dojenje mada je Kiki još mala pa je svakako ne bih ostavljala kod sveki iako bi ona bila najsretnija da kod njih malo bude duže.
A vjerovatno će i to biti. I MM traži malo pažnje.
Ja sad tražim ženu koja će čuvati Kiki i srce mi se steže kad pomislim na odvajanje kad počnem aBd raditi. user posted image user posted image

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Odvojenost od djeteta
15.2.2008 16:32:36   
M kao Mama
Evo da se i ja javim na tu temu, moje prvo odvajanje od Lajle je bilo kada je imala mjesec dana i kada je morala ostati u bolnici dva dana, iskreno da Vam kažem ne znam kako sam to preživjela, dva dana sam dan noć plakala, a onaj momenat kada su mi kazali da moja beba mora ostati na ispitivanju, ne daj bože ni jednoj majci. Helem, sve se dobro završilo, i ja sam pred Novu godinu morala na službeni put od dva dana. Sve je bilo dobro do momenta kada sam sjela u auto i krenula z Banja Luku, tada mi mobitel nije izlazio iz ruke, sto puta sam nazvala da pitam kako je , šta radi, jeli jela. Ali znala sam da je u sigurnim rukama i nekako sam i to razdvajanje preživjela. Budući da radim zaista puno i da mi je posao pomalo delikatan, i da mi se nikada ne znam kada ću doći kući, kako sam počela raditi moja beba spava sa mnom i sa mužom (to je naša zajednička želja), jer je poželim i maltene su to jedini trenutci kada možemo biti skupa sve troje 

(odgovor članu Nadi)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Odvojenost od djeteta
15.2.2008 17:23:01   
Suncica*
Eh da se i ja javim. Vec sam pisala da je moja Lolika kod bake preko nedelje, a vikend provodi sa nama. Znam da joj je lepo, da uziva, ja svaki slobodan trenutak trcim kod njih(jako mnogo radim). Zeleli smo da je vodimo svako jutro kod bake, medjutim nije izvodljivo, jer moj muz radi od 07.00 sati ujutro, sto znaci da bi beba morala ustajati u 05.30 da bi stigli, jer je jutarnji saobracaj uzasan.
Sada trazimo adekvatno privatno obdaniste da je smestimo, medjutim mora imati dve godine da bi je primili.
Jako mi je tesko palo razdvajanje, ali sam samu sebe tesila da joj je dobro, da je baka pazi..I zivim za vikende kada dodje kuci, onda organizujemo vreme i posvetim se samo njoj.
Nadam se da ce uskoro i ovo da zavrsi i da ce moja devojcica svaki dan biti sa mamom i tatom.
A do tada mora ovako da bude, jer ona raste, ima prohteve, a mi moramo to sve da joj omogucimo..

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Odvojenost od djeteta
16.2.2008 18:55:28   
almai
Neznam da bih mogla dati djecu bilo kome na cijelu sedmicu da ih cuva.Iz licnog iskustva znam da nije dobro za dijete da odrasta kod nane.Ja sam odrasla i vise sam voljela svoju nanu nego rodenu majku jer sam je samo vikendom vidala.Sada znam da to tesko pada jer i moja mama sad uvijek kaze da joj je ova pamet nikad me nebi dala vise nikom na cuvanje jer sve se vremenom moze nabaviti ali  vrijeme  provedeno bez djeteta se nemoze vratiti.

(odgovor članu Suncica*)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Odvojenost od djeteta
23.5.2008 16:25:30   
mamsi
moj Kenan je prvi put prespavao kod bake kad je imao 8 mjeseci,i od tad s vremena na vrijeme kad MM i ja poželimo izaći ostavimo ga ili kod mojih ili kod muževih.Meni to ne pada toliko teško jer mislim da i njemu treba malo promjene a nama malo zajedničkih trenutaka bez djeteta,a i to nije tako često,mada ga pravo poželim i onda stalno zivkam da vidim šta radi.

(odgovor članu almai)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Odvojenost od djeteta
8.6.2008 20:39:35   
Amrino
Mi svoga nismo ostavili ni na 5 minuta a da jedno od nas dvoje nije tu prisutno.
Posto ga aBd planiram dojiti do 2 godine- nista od ostavljanja...Ugl. za sada o tome ni ne razmisljam...A sto se izlazaka i ostalog tice- tako smo se ustelili da i njega vodimo sa sobom (kud svi turci tu i mali mujo user posted image )...Izadjemo i navece- on spava u kolicima i rahat i on i mi...


_____________________________

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010



(odgovor članu mamsi)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Odvojenost od djeteta
8.6.2008 21:47:33   
Emina*
Mi smo malenog ostavili jedno vece, isli smo na proslavu mature user posted image  user posted image
Ja sam ga nahranila, on je zaspao, mi izasli, ali meni djavo nije dao mira,
sve mi crvi u gu..* tako da smo vratili nakon sat i pol,
on je jos uvijek spavao, ali meni je jaaaaaakoooo nedostajao.......
Mada mislim da je apsolutno u redu da i zena nadje sebe,
kako Sanela gore navede,
jer kako god, ne moze se biti rob djetetu..... 

< Poruku je uredio Eminica -- 8.6.2008 21:50:21 >


_____________________________

Bakir
20.04.2008.

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Odvojenost od djeteta
18.8.2008 18:35:37   
lamka
ja svoju lamiju nisam nikada ostavljala da prespava n9 kod moje mame a ni kod mm-ovih. jednom smo pokusali kad je imala 4 mjeseca za novu godinu ali smo uspjeli izaci iz zgrade i odmah je pocela plakati.sad ona ostaje kod svekrve preko dana ali bih ja nekada voljela da je ostavim navece ali posto se jos uvijek budi nocu to ne dolazi u obzir a moja mama je daleko.ali zato cekam da malo poraste pa ce kod nane da ide i ostane malo duze.
i kao sto je maryam amina rekla mislim da ne treba robovati djetetu jer i mi smo potrosni jos ako imamo priliku da ih negdje ostavimo zasto ne bismo to iskoristiliuser posted image


_____________________________

Lamija duša duše moje
21.08.2006

(odgovor članu Emina*)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Odvojenost od djeteta
20.8.2008 12:17:55   
HINDA
vrlo rano sam ih pocela ostavljati kod svojih i muzevih roditelja zbog fakulteta i posla kojeg obavljam, prvog sina vec sa tri mjeseca, pocetak je zaista bio tezak ne znam jesam li navece spavala ili nisam, dok svremenom se na to priviknes i shvatis da im je lijepo i da im nista ne fali, drugog sam morala sa mjesec i to odmah poslije prve kontrole, mislila sam da ce biti lakse posto sam vec iskusila ali djaba dijete je dijete, opet je trebalo vremena da navece mogu leci razmisljat o njima i zaspat. Sada sam vec na to navikla tako da svake godine obavezno pored posla zbog kojeg moram ostaviti djecu, jednu sedmicu muz i ja otputujemo sami. tako svi budu zadovoljni, djeca budu sretna jer pozele nene i dede, a nasi roditelji jedva cekaju nemoze se opisat radost koju pokazuju kada ih dovedemo sa stvarima pa ih objasnjavamo kako ce sta ce...a mi se odmorimo od svakadasnjog zivota koji nam diktira jak i ubrzan tempo.
A sto se tice kod koga ih lakse ostavljam????rekla bi da kod svojih roditelja a razlog tome je jer je moja majka zdravija iako je starija od svekrve, svekrva je sklona bolestima,iako ona nekada bude bolestna i mi trebamo krenut na put ona odjednom ozdravi samo da bi cuvala djecu.

(odgovor članu lamka)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Odvojenost od djeteta
26.6.2009 1:27:04   
lely
Evo i mene ovdjeuser posted image

Veceras smo bili kod mog svekra,Anes se pravo lijepo zaigrao i druzio sa njim.Kada samo krenuli kuci nije htio da ide....prvo smo ja i mm izasli ispred kuce nadajuci se da ce i on htjeti kad nas ne bude,ali on je samo drzao dedu za ruku i govorio pajamo goje(pokazivao na sprat),kad samo se pojavili opet na vratima vristao je i izvijao se pokazujuci nezadovoljstvo sto smo tu.To smo ponovili par puta....Nekako mi bilo nezgodno da ga otmem od svekra i na silu vodim kuciuser posted image .
Onda je zana od svekra rekla da ostane,ma ja nisam ni sanjala da ce htjeti,a ni da cu ja moci da ga ostavim.
Pitam ga hoces li kuci ,a on kratko jasno NECU...kazem ode mama a on meni CAOuser posted image
MA nije bilo sanse da ga nagovorim da kreneuser posted image
NA kraju ostavim mu stvari i pelene u nadi da ce sve dobro proci,onako zbunjena pokupim se kuciuser posted image
Kad samo dasli nazovemo da vidimo sta se desava,kazu trazio od dede da ga ljulja i zaspao...dusa moja.
Evo ja ko na trncima,nikad ga nisam za 22mj ostavila nikome da noci...samo razmisljam o tome hocel sve biti OK.
Mislim da necu ni zaspatiuser posted image

(odgovor članu HINDA)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Odvojenost od djeteta
26.6.2009 1:43:31   
Ella_H
SubhanAllah koja je ljubav majke prema djetetu..
Sva sam se najezila lely kad sam procitala tvoju poruku...
Ni ja svog ljepotana nisam nikad ostavljala plus nisam radila
pa smo bas stalno bili zajedno i tako najednom ko hoce i on
oko 2 godine sam da ostane kod majke nekad i ja ga pustim
i to je dobro za njih da steknu sampouzdanje i povjerenje i u
druge ljude osim majke..Bit ce sve ok naviknut ces se ,ali svaki
put kad ode u mjesec u dva meni opet tesko i neobicno
mozda ce tako uvijek biti ko zna....

(odgovor članu lely)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Odvojenost od djeteta
26.6.2009 1:57:20   
lely
Evo sve razmislajm da se nece buditi,da nece biti otkriven,da nece plakati.....user posted image ...nigdje kraja mislima....
Ma znam i sama da ce sve biti ok,ali tako mi faliuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Ella_H)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Odvojenost od djeteta
6.7.2009 13:46:28   
mišur
Ja Luku još nisam ostavila kod nekog drugog na spavanju..
Nekako mi je još rano za to, i ne planiram još zadugouser posted image
I kad ostane sa mojom mamom ili sveki, pa i sa mm, ja milion puta zovem da vidim kako je jeo, jeli kakio, jeli zaspao..
I uvijek mislim da ja najbolje znam da brinem o njemu i da ga niko ne može paziti kao jauser posted image

(odgovor članu lely)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Odvojenost od djeteta
6.7.2009 16:47:04   
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: lely

Evo sve razmislajm da se nece buditi,da nece biti otkriven,da nece plakati.....user posted image ...nigdje kraja mislima....
Ma znam i sama da ce sve biti ok,ali tako mi faliuser posted image user posted image user posted image



Kako prodje lely spavanac kod dede? Ah, prije ili kasnije nasi macici se osamostale...Kod tebe je Anes bas veliki samostalni djecak...user posted image user posted image
Nadam se da je sve bilo ok...

Citam tvoje postove, i zamisljam sebe, vjerovatno  i ja ne bi spavala i razmisljala bi kako je, sta ako se probudi, ali nasa djecica su cudo i nekada nas iznenade.



_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu lely)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Odvojenost od djeteta
8.12.2009 14:23:08   
lely
Evo mene opet ovdje user posted image

Sutra putujem i moje malo mace ce po prvi put biti par dana bez mene,tako sam tuzna,vise mi nije ni do puta,samo mislim na njega kako ce i sta ce....user posted image
On vise nije toliko mali da ga se moze prevariti i vec je par puta kada je ostajao na kratko sa nekim bez mene i mm pitao nebrojeno puta za nas i odbijao da spava jer on ceka nas....
Bice kod moje mame,znam da je siguran i sve sto ide uz to,ali opet ne mogu  da ne mislim i kad se samo sjetim da cu ga sutra poljubiti i otici i necu ga vidjeti par dana jeza me prodje i dusa me zaboli.
Mozda pretjerujem,ali ne mogu protiv sebe,samo na to mislim...
Boze daj mi snage i podari da sve prodje u najboljem redu....user posted image

< Poruku je uredio lely -- 8.12.2009 14:24:31 >

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: Odvojenost od djeteta
8.12.2009 14:30:12   
hanabanana
Biće sve u najbolje redu!
Ja se upravo vratila sa dužeg puta. Najgore mi je bilo kad su mi mahali na aerodromu, toliko sam se snuždila da me i carinik pokušao utješiti.
user posted image

Šta da radim....takav mi je posao.
Mada sada mislim da je ipak bilo lakše kada su djeca manja. MOjoj Hani je pet i pol godina i jasno se vidi da sada sve shvata i da joj jako teško pada kada moram na put. ( iako muž puno više i češće putuje, nekako njegove odlaske lakše prihvata )


< Poruku je uredio hanabanana -- 8.12.2009 14:31:38 >

(odgovor članu lely)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: Odvojenost od djeteta
8.12.2009 14:38:36   
emma.L
lely, evo čitam post od 26.06.
Rekla sam da može ostati negdje na spavanju prvi put kad izrazi želju. Jako mi nedostaje već dok sam na poslu. Neki dan mi MM predlaže da odem kod kozmetičarke na tretman jedan dan poslije posla. Kako radim do 5, mogu se naručiti tek u 6, dakle taj dan je ne bih nikako vidjela i to mi ne dolazi u obzir.
Nana i deda uporno govore da je dovedemo nekada na spavanje kad izlazimo, kao da se i mi ujutro odmorimo. Međutim, ja nisam spremna, a s druge strane mi imamo metode kod buđenja noću koje ne želim poremetiti (nema ljuljanja, dizanja, hranjenja, svega što bi kod nane sigurno bilo, a to ne želim kvariti).
Dakle, prvi put kad bude znala reći da želi ostati, ali i reći u bilo koje vrijeme da hoće mami, tada ću je ostaviti i otići kući da otplačem user posted image .
A na put sam nedavno trebala i zarekla se da neću tražiti zamjenu jer nitko na poslu nije kriv što ja imam dijete. Srećom, nisam morala ići user posted image user posted image user posted image .

_____________________________

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: Odvojenost od djeteta
8.12.2009 14:51:38   
delly
vi koje putujete i mozete da ostavite djecu na vise dana iako morate ja vam skidam kapu user posted image BRAVO ja to nemogu user posted image neznam .. ja odem na terapije na 45 min i trcim kuci da je vidim ,. odem kod zubara samo mislim na nju ... a da je nekome ostavima,ma kakvi samo muzu jer njemu vjerujem i zna fino oko nje user posted image ...
neznam ima tek 4 mj 13 dana premala je i dojim je skroz tako da mi nepada napamet da je ostavim i 30 min cc... samo mi je muka sto se ja krajem 5. mj vracam na posao user posted image ali tad ce ona sa muzem biti kuci jedno 2 mj . ali zato ce pocet u 8. mj kad bude godinu dana u vrtic jojjj kako cu to ja izdurati user posted image ali eto vrtic mi je blizu stana (vidim ga sa terase) a i blizu posla ,pa mogu prosetati do nje na pauzi user posted image a sveki sam vec naredila da ce i ona setati tuda da vidi sta radi user posted image i oni zive blizu user posted image user posted image

_____________________________

25.07 -dosla je nasa princezica


(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: Odvojenost od djeteta
8.12.2009 14:59:58   
batterfly
Lely, zelimmm ti puuuno srece i snage uz zelju da sve prodje kako treba..Hvala Bogu kad imas i svoju mamu...Ne daj se...proce tih par dana brzo...Drzim ti fige..A tvoj ce ljepotan to podnijeti mnogo lakse, nego sto ti mislis...Za vasuser posted image

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: Odvojenost od djeteta
8.12.2009 15:03:05   
lely
Hvala draga na podrsci i ja se nadam da ce sve proci dobro,ali opet ne mogu da ne mislim,tako sam tuzna i osjetljiva danas,a tek sutra...user posted image uh...

(odgovor članu batterfly)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: Odvojenost od djeteta
8.12.2009 15:04:21   
Skvo RR
Draga Lely potpuno te razumijem i ja mnogo putujem sa mojim poslom, iako sam ja za sada postedjena, ali pitanje je vremena kada ce biti put pod noge.........Bit ce to akoBogda dobro!!! Ljubni mi djecaka.

_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu batterfly)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *