|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Razgovori u očekivanju beba -septembar 2018
1.9.2018 11:39:15   
vortex RR
user posted image Dobro nam dosle u septembar. Za ovaj mjesec nemamo registrovanih ocekivanih porodjaja, ali svima koji nas kriomice citaju, ali ne pisu, i mozda imaju termin u septembru zelimo lak porod i brz oporavak.
Sretan pocetak nove skolske godine nasoj dragoj djecici i sretan povratak na posao, koliko je to moguce user posted image svima koji se vracaju sa odmora.

Uzivajte u user posted image danima i pisite nam kako se osjecate, i sve ostalo za sta imate potrebu user posted image


SPISAK TERMINA AKTIVNIH TRUDNICA


OKTOBAR 2018 user posted image
08.10. me lady user posted image

NOVEMBAR 2018 user posted image
08.11 Vortex user posted image
22.11 amised user posted image

DECEMBAR 2018 user posted image
12.12 Luna_3

JANUAR 2019 user posted image
30.01 Vodolija0602

FEBRUAR 2019 user posted image
12.02 Amelaa RR


P.S. Molim trudnice koje su na spisku, da se javljaju bar jednom mjesecno nakon kontrole. Cisto da znamo da li je sve ok. Da li su jos 2 u 1, i slicno. Lijep pozdrav za sve I ako vec niste prijavite u kalendar trudnoce KALENDAR TRUDNOE


Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Razgovori u očekivanju beba -septembar 2018
1.9.2018 11:47:15   
vortex RR
Da zapocnem septembarske postove, nisam odavno smorila dugim postom user posted image

29 sedmica tece fino, osjecam se mnogo bolje, ne osjecam kontrakcije i napokon uzivam u trudnoci. Cak se i spavanje stabilizovalo. Jedino me muce nesnosni grcevi u listovima koji ni uz svakodnevno uzimanje magnezija ni masiranje ni vjezbice ne popustaju. Obicno naizmjenicno jednu noc jedna noga, drugu noc druga, bol koja me probudi i vrisnem u snu koliko je jako... Nekad tek oko podne iduci dan popusti...
Trtica i donja ledja me mnogo manje bole, trudim se da ne hodam u ravnom jer mislim da mi je to pogorsavalo simptome, trudim se da sto manje sjedim i radim lagane vjezbice. A mozda se i tijelo prilagodjava samo od sebe. Kazu da je treci trimestar najgori, ali eto meni bar prva sedmica najbolja ikada. Prvi trimestar me je mucila mucnina, drugi kontrakcije i bolna trtica i ledja i sada napokon uzivam. Nadam se da ce tako i ostati, jer se svi zale da je treci trimestar zapravo najgori.

Iduce sedmice planiram poceti ici na psihofizicke pripreme trudnica. Ako neko ima iskustva neka nam pise, ali je svakako sigurno korisno, upoznas nove user posted image , razmjenite iskustva, a cula sam da su i predavanja i vjezbice jako korisni. Pisat cu o utiscima svakako.

Sta ima kod vas? Kakvi su simptomi, tegobe, uzivanja? Spremaju li se skolarci za ponedjeljak? Kako vi podnosite pocetak skole?

(odgovor članu vortex RR)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Razgovori u očekivanju beba -septembar 2018
1.9.2018 13:19:39   
Visnja RR
user posted image user posted image

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu vortex RR)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Razgovori u očekivanju beba -septembar 2018
3.9.2018 12:54:34   
Vodolija0602
Samo da vam mahnem user posted image

Vortex jesi li pokusala staviti neki jastuk ispod nogu kada spavas? Ja vec godinama imam jastuk bas za noge koji izgleda ovako: http://www.euroflexduseci.com/site/assets/files/1065/thumbnail_15.jpg Mozda da pokusas neki jastuk staviti ispod nogu I uzmi Bioelectru na jezik prije spavanja.

Gdje ides na psihofizicku pripremu? Ja ne znam ni kada je optimalno krenuti jer ne znam koliko traje cijeli proces priprema?

Ja sam nocas u 4 plakala od bolova u ledjima, ne mogu vise da podnesem, ne mogu se nikako namjestiti, ne mogu ustati ako sjedim ili lezim, ne mogu obuci cipele... Juce sam se, doduse, malo preforsirala dok sam ocistila stan. U petak idem na kontrolu pa cu reci doktorici, mozda ce mi dati nesto.

Sad ostajem prekovremeno na poslu jer moram naraditi sate koje cu provesti na porodiljskom, pa mi sjedenje nimalo ne olaksava situaciju sa ledjima. Maloprije sam nasla clanak o koristenju porodiljsko dopusta u drugim zemljama, nadam se da cete moci otvoriti link, zanimljivo je.

https://brightside.me/inspiration-family-and-kids/how-long-parental-leave-lasts-in-different-countries-croatian-women-are-really-lucky-594310/?utm_source=fb_brightside&utm_medium=fb_organic&utm_campaign=fb_gr_5mincrafts

Visnja, Asji zelim laganu skolsku godinu I ruksak pun petica kao I svim skolarcima user posted image Nadam se da si I ti spremna na skolske obaveze user posted image

Mahanjeuser posted image

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Razgovori u očekivanju beba -septembar 2018
3.9.2018 15:19:12   
vortex RR
Nemam takav jastuk, koristim onaj trudnicki klasicni i obicne jastuke ako mi zatrebaju. Mene sada hvataju menstrualni bolovi za koje mislim da su lazne kontrakcije. Ostali simptomi su se uglavnom povukli. Posebno bol u ledjima.


Mislim da na pripreme mozesici na ilidzi, vogosci,  hadzicima, novom gradu i skrerlicevoj po tvom izboru tj gdje ti je najblize kuci. Cula sam da ne treba ni knjizica ni nista samo dodjes u udobnoj odjeci jer budu i vjezbice, ali se ne treba spremiti kao za teretanu hehe. Kazu mozes od 20 sedmice ici jednom sedmicno pa povecavati kako se porod blizi mada te niko nece otjerati ako odes bilo kada, po tvojoj zelji i osjecaju. 

Za bol u ledjima te apsolutno razumijem, javi doktorici obavezno. Koliko ces imati pravo na porodiljno? Ja jos ne znam koliko ce me pustiti. Tesko da ce biti 12 mj, ali se iskreno nadam.

Visnja ljubi Asju i neka joj je sretan i uspjesan pocetak najbolje ikada skolske godine 

(odgovor članu Vodolija0602)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Razgovori u očekivanju beba -septembar 2018
3.9.2018 16:15:07   
Vodolija0602
Ja sam uspjela dobiti 3 mjeseca, jer ja prema mom ugovoru nemam pravo ni na kakvo odsustvo, vec mi je svako odsustvo (godisnji, bolovanje, porodiljno, praznik) neplaceno. I jos me pitaju imam li se u planu vracatiuser posted image

A da bih otisla na porodiljno, moram naraditi te sate koje bih radila ta tri mjeseca. Ja cu biti tri mjeseca, onda ce muz uzeti tri mjeseca, dok beba ne stasa za jaslice.

(odgovor članu vortex RR)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Razgovori u očekivanju beba -septembar 2018
3.9.2018 17:44:23   
vortex RR
Bas mi je zao sto to moras naraditi i sto nemas pravo na 12 mj kako je po zakonu, ali super da bar muz moze dobiti nakon tebe... moj nece moci tako da koliko meni daju to je to i onda teta ili jaslice...
Kako naradjujes sate? Vikend ili svaki dan ostajes duze?Kupi sebi jastuk za hemoroide ako ti je sjedeci posao. Vjeruj mi, sjetit ce me se tvoja ledja i trtica. I vjezbaj kad god mozes noge prste jaaako prema sebi, pa u spic kao balerina. I ustani svako malo. Ako ne smijes proset_ati bar ustani i par koraka u mjestu i onda nazad za komp.
Pijem biolectra mg 300mg svaku noc po jednu kesicu, ne znam smije li se uzeti i 2 dnevno. Zaboravih da si mi pisala za mg

(odgovor članu Vodolija0602)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Razgovori u očekivanju beba -septembar 2018
4.9.2018 20:07:05   
Amelaa RR
Evo i mene, dok cekam pregled u Baheciju, cisto iz. Znatizelje sam otisla na pregled privatno kod dr.Ribica iz Zenice, onako fin ciko..saslusao me, veli specijalan slucaj..sve je hB uredu..i veli da je djecak.. dusa moja..nek je samo zivo i zdravo..nije mi bilo bitno.. Ja sada se mislim da li ici u Sa ili ipak ostat u svom kantonu Ze-Do... carski je planiran aBd.Ljubim vas sveee

_____________________________

1. ICSI Bahceci-Sarajevo
22.07.2013pocetak bockanja
04.11.2013 Beta 1:(
2. ICSI Bahceci-Sarajevo
26.06.2015 - Beta 73-80 biohem
3. 17.11.2015 Beta 0,1
4. 30.09.2016 Beta pozitivna
10.11.2016 Spontan
5. 2018 FETBahceci Beta pozitivna

(odgovor članu vortex RR)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Razgovori u očekivanju beba -septembar 2018
4.9.2018 21:29:47   
vortex RR
Draga Amela, moj iskreni savjet ti je da ides kod doktora u kojeg imas povjerenja i koji ti onako legne na prvu, pa makar to bio i skroz drugi grad. Ja sam u prvoj trudnoci koja je zavrsila spontanim i godinama prije u lijecenju steriliteta isla uglavnom privatnicima i to svima za koje sam cula preporuke, cak su me zbog specificnosti slucaja jedni drugima slali uz povremene odlaske u drzavnu.
U ovoj trudnoci idem u drzavnu s povremenim odlascima privatno i to je to. Imam apsolutno povjerenje. Takodje planiram da se porodim u porodilistu za koje sam godinama govorila da je uzas, ali sam nasla dr, stekla povjerenje i odlucila to je to..
Cestitam za bebulinca, hvala Bogu da je sve ok. Nek je zivo i zdravo i da dodjete uspjesno do kraja trudnoce

(odgovor članu Amelaa RR)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Razgovori u očekivanju beba -septembar 2018
5.9.2018 14:57:38   
Thana85
Pozdrav svima, ja sam trudna 16 sedmica , drugo dijete, termin mi je 22.02.2019 godine.Prirodni porodaj nadam se opet. Imam sina od 5 godina i nejga sam "čekala " na RR danima piskarala..evo opet malo došla, lakse vrijeme prolazi user posted image

_____________________________

mamina ljubav ~~~22.11.2013~~~
mamina sreća,a ista ljubav ~~17.02.2019~~

(odgovor članu vortex RR)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Razgovori u očekivanju beba -septembar 2018
5.9.2018 16:27:01   
Visnja RR
Dobrodošla Thana user posted image

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Thana85)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Razgovori u očekivanju beba -septembar 2018
6.9.2018 7:49:48   
vortex RR
Thana, bravo! Dobro nam dosla. Zelimo ti skolsku trudnocu, sto manje tegoba i divno vrijeme s nama na forumu.
Znas li slucajno spol da i to upisemo u spisak trudnica?

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Razgovori u očekivanju beba -septembar 2018
7.9.2018 12:45:28   
Vodolija0602
Evo mene svjeza sa kontrole da se tuspasimuser posted image

Sve je uredu hvala Bogu, beba naprednija za jednu sedmicu, I cura jeeeee user posted image user posted image user posted image
Prije dva dana sam radila nalaze, sve je super, samo malo moram iscistiti mokracu cajem. Zeljezo sam zakucala na 29.6. Cekam nalaz urinokulture jos. Danas sam radila I papa test. Septembarski remont zavrsenuser posted image

Kasnije citam ostale postove, sad trcim na sastanak user posted image

user posted image

(odgovor članu vortex RR)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Razgovori u očekivanju beba -septembar 2018
8.9.2018 11:28:19   
vortex RR
SPISAK TERMINA AKTIVNIH TRUDNICA


OKTOBAR 2018 user posted image
08.10. me lady user posted image

NOVEMBAR 2018 user posted image
08.11 Vortex user posted image
22.11 amised user posted image

DECEMBAR 2018 user posted image
12.12 Luna_3

JANUAR 2019 user posted image
30.01 Vodolija0602 user posted image

FEBRUAR 2019 user posted image
12.02 Amelaa RR user posted image
22.02 Thana85

P.S. Molim trudnice koje su na spisku, da se javljaju bar jednom mjesecno nakon kontrole. Cisto da znamo da li je sve ok. Da li su jos 2 u 1, i slicno. Lijep pozdrav za sve I ako vec niste prijavite u kalendar trudnoce KALENDAR TRUDNOE


(odgovor članu vortex RR)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Razgovori u očekivanju beba -septembar 2018
8.9.2018 11:30:55   
vortex RR
Drage Luna i Thana, javite nam kada saznate spol da dodamo u spisak.

Ja nisam krenula na vjezbe za trudnice jer sam se razboljela, neka prehladica gripa, ne znam ni sama sta je, pa me to zadrzalo u krevetu. Osim toga se osjecam super, spavam normalno pa sam odma sretna.

Kako ste vi? Kako podnosite promjene vremena? Kako je djecici prosla prva sedmica u novoj skolskoj godini?

(odgovor članu vortex RR)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Razgovori u očekivanju beba -septembar 2018
8.9.2018 11:34:53   
vortex RR

IZVORNA PORUKA: Vodolija0602

Evo mene svjeza sa kontrole da se tuspasimuser posted image

Sve je uredu hvala Bogu, beba naprednija za jednu sedmicu, I cura jeeeee user posted image user posted image user posted image
Prije dva dana sam radila nalaze, sve je super, samo malo moram iscistiti mokracu cajem. Zeljezo sam zakucala na 29.6. Cekam nalaz urinokulture jos. Danas sam radila I papa test. Septembarski remont zavrsenuser posted image

Kasnije citam ostale postove, sad trcim na sastanak user posted image

user posted image


user posted image user posted image Bas sam sretna zbog tebe i user posted image . Meni je papa test radjen na samom pocetku i reki su mi iza poroda tek za par mjeseci, ne ranije...

Za urin preporucujem Pancicev caj za djecu i trudnice za bakterije u mokraci (i dole user posted image ) broj 85 cini mi se, pije se po uputstvu, a kada se zalijecis mozes i preventivno, pogledaj na internetu shemu kako se koristi.

(odgovor članu Vodolija0602)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Razgovori u očekivanju beba -septembar 2018
9.9.2018 21:24:35   
miimii
Drage moje..prije tri dana sam saznala da sam trudna.nakon prvog dana izostanka menstruacije uradila sam test i bio je pozitivan.pa jeli se pametno odmah javiti doktoru ili da sacekam jos neko vrijeme

(odgovor članu vortex RR)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Razgovori u očekivanju beba -septembar 2018
10.9.2018 8:20:48   
vortex RR
Draga miimii, prije svega cestitam od srca. Nadam se da si sretna i da ce sve proteci odlicno.
Da li planiras ici privatno ili u drzavnu? U svakom slucaju moj savjet ti je da ih pozoves i trazis savjet za termin. Privatno mozes isti dan, kao trudnica u domu zdravlja imas prednost, ali obicno prvi pregled cekas od 1 do 10 dana.
Misljenja dr su razlicita. Neko voli tek od 8-10 sedmice potvrditi trudnocu, neko ce ti reci odmah dodji.
Za svaki slucaj ako vec ne pijes, preporucujem folan tablete (folna kiselina) 5mg dok ne odes dr. Ispod 5KM su, u svakoj apoteci bez recepta.
Sretno i javi nam se..

(odgovor članu miimii)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Razgovori u očekivanju beba -septembar 2018
10.9.2018 10:55:11   
Vodolija0602
Draga Vortex, hvala ti! user posted image Nisam znala za ovaj caj, bas ti hvala, danas cu ga kupiti. Papa test sam ja radila u maju ove godine, pokazao mi je ASCUS, nakon toga sam radim HPV tipizaciju I zbog toga sam morala sad ponoviti papa test (pola godine of prethodnog).
Je li te popustila prehlada?

Mimi, dobro nam dosla, zelim ti laganu i skolsku trudnocu, da uzivas u svakom danu user posted image Nasa Vortex ti je sve rekla. Ja sam otisla tek u 8.sedmici, I nisam se pokajala. dr.je tada sve lijepo vidjela, a ja sam izasla sretna I bez stresa sa pregleda.

Folna kiselina, redovno jedi da koliko-toliko pokusas izbjeci mucnine I uzivaj user posted image

Moja dr.mi rece da joj je doslo nekoliko trudnica na pregled prosle sedmice, jer su ih vratili iz DZ zbog strajka ljekara u KS. To je mi je uzas!user posted image


(odgovor članu vortex RR)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: Razgovori u očekivanju beba -septembar 2018
10.9.2018 21:54:27   
Visnja RR
miimii dobrodošla user posted image

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Vodolija0602)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: Razgovori u očekivanju beba -septembar 2018
11.9.2018 12:14:16   
pa.a.z.r.a
Zdravo buduće mame,moj termin 3.10. U iščekivanju smo jednog momka :) Danas smo prvi puta isli na CTG,Abdulah Nakaš je bio nas izbor.Primila nas je dr Azra Pašić Hasanagić,pa bih bila zahvalna ako neko ima iskustva da nam napise :) Hvalaaa 

(odgovor članu vortex RR)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: Razgovori u očekivanju beba -septembar 2018
12.9.2018 17:37:31   
amised
Drage moje, evo da se i ja malo javim, u ovom mjesecu nisam nikako.
Ove sedmice sam imala kontrolu, sve je super, nalazi su uredni, popravila sam željezo konačno.
Vidim Vodolija spominjala si štrajk ljekara, ja vođenje trudnoće kombinujem i privatno i u državnoj i jučer sam imala zakazanu redovnu kontrolu u domu zdravlja i primljena sam bez ikakvih problema. Osim mene je bilo još nekoliko trudnica i sve su primljene.
Nove trudnice dobro nam došle, svima vam želim urednu trudnoću i ugodno druženje ovdje sa nama.
Sve vas pozdravljam, uživajte u ovim lijepim jesenjim danima.

(odgovor članu pa.a.z.r.a)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: Razgovori u očekivanju beba -septembar 2018
12.9.2018 20:28:50   
miimii
Hvala vam drage na srdacnoj dobrodoslici..danas sam bila kod ginekologa privatno i nije mi mogao otkriti trudnocu..uradila sam 4 testa za trudnocu i svaki je bio pozitivan.dao mi je kontrolu za 10 dana.zadnju menstr.sam imala 9 augusta.malo sam se i nasekirala..neznam sta da mislim sad.ginekolog kaze da je prerano izgleda da bi se vidio plod.jeli ko bio u slicnoj situaciji

(odgovor članu amised)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: Razgovori u očekivanju beba -septembar 2018
13.9.2018 14:49:21   
Amelaa RR
Pozdrav svim trudnicama, i svim clanicama foruma, danas sam bila u Bahceciju na kontroli, sve je hB dobro, sad smo 17+5, doktor prezadovoljan, naredna kontrola je za mjesec dana, gdje mi je rekao da prije nego dodjem kod njih na kontrolu uradim 4D UZ, i oni su preporucili dr.Nidzaru Abadzic.
Mucnine su manje, slabo spavam, i vruce mi je ...al elhamdulillah, samo nek bude sve do kraja hairli..a hoce aBD. Oni nisu vidjeli spol, a nisam ni ja pitala ...onaj dr.Ribic mi je onda na pregledu lijepo pokazao kad se moja bebaca namjestila i pokazala da je djecak...ma samo nek je sve kako treba ostalo nista nije bitno.

Da li ste vi pocele s spremanjem i kupovanjem...ja sam danas razgledala u Zari..i nekako nisam kupila...sta znam... I da nam daju savjet mame sto kupit a ne fulat..

Mimi jos je rano,...aBd bit ce to kako ti zelis.. Vodolija..curetak znaci..mashAllah nek je ziva i zdrava.. Vortexico kako si mi ti?

Ljubim vas sve..

< Poruku je uredio Amelaa RR -- 13.9.2018 14:50:10 >


_____________________________

1. ICSI Bahceci-Sarajevo
22.07.2013pocetak bockanja
04.11.2013 Beta 1:(
2. ICSI Bahceci-Sarajevo
26.06.2015 - Beta 73-80 biohem
3. 17.11.2015 Beta 0,1
4. 30.09.2016 Beta pozitivna
10.11.2016 Spontan
5. 2018 FETBahceci Beta pozitivna

(odgovor članu miimii)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: Razgovori u očekivanju beba -septembar 2018
13.9.2018 21:14:42   
vortex RR

IZVORNA PORUKA: pa.a.z.r.a

Zdravo buduće mame,moj termin 3.10. U iščekivanju smo jednog momka :) Danas smo prvi puta isli na CTG,Abdulah Nakaš je bio nas izbor.Primila nas je dr Azra Pašić Hasanagić,pa bih bila zahvalna ako neko ima iskustva da nam napise :) Hvalaaa 


Draga pa.a.z.r.a user posted image Cestitam na trudnoci i dobro nam dosla na RR. Zeli ti od srca sve do kraja skolski i bez ikakvih komplikacija. Upisat cu te odmah u kalendar. Abdulah Nakas je predivna bolnica, posebne preporuke za sve trudnice i trudnoce bez komplikacija. Nazalost nemam iskustva sa navedenom doktoricom, nadam se da ce se neko javiti sa informacijama. Sretno u svakom slucaju i pisi nam kada budes imala zelju i potrebu

(odgovor članu pa.a.z.r.a)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *